View Article

09

Coronavirus

Zondag 8 maart is bij een Olympia-speler de diagnose corona vastgesteld. Na zijn vakantie in Noord-Italië, waar hij waarschijnlijk het virus heeft opgelopen, is hij één keer bij Olympia geweest voor een teambespreking en aansluitend een training. Voor de GGD was er geen aanleiding voor verder onderzoek / contact met medespelers of Olympia, omdat de kans op besmetting gezien het ziekteverloop nihil zou zijn. 

Desalniettemin heeft de familie zelf zorgvuldigheidshalve alle spelers en begeleiding, waar na de vakantie contact mee is geweest bij/rond die training, via de teamleiders zondagavond direct geïnformeerd. In overleg met de familie hebben we vandaag, maandag 9 maart, vanuit Olympia contact opgenomen met de GGD met het verzoek om ons informatie te verstrekken waarmee we onze leden zo goed mogelijk kunnen informeren en als bevestiging dat vanuit gezondheidsoverwegingen geen extra maatregelen wenselijk, zo niet noodzakelijk zijn bij de vereniging. Een bericht komt, is afgesproken met de GGD. En publiceren we direct na ontvangst. Maar vanwege de vragen die er al zijn, publiceren we vooruitlopende hierop nu al dit artikel.

Het gaat gelukkig goed met de speler. Hij moet thuis (in thuis isolatie) blijven tot dat hij 24 uur klachtenvrij is. Beterschap!

Het bestuur.

Zie voor brief GGD de update op 10 maart: website coronavirus brief GGD

NB Voor Olympia gelden als voor heel Nederland de aanwijzingen van het RIVM:  RIVM / coronavirus laatste nieuws. Zie ook onze nieuwsbrief van vorige week. Nieuwe maatregel voor heel Nederland sinds vanavond na een oproep van premier Rutte: we geven elkaar voorlopig geen hand! 
Plaats reactie

Only registered users may post comments.