View Article

23

Corona (5) - verboden toegang Olympia sportpark

Op het Olympia sportpark zijn gisteren door de gemeente Gouda, eigenaar van de velden, ‘verboden toegang’ borden opgehangen. De hekken van ons sportcomplex waren al afgesloten na het stoppen van alle (sport)activiteiten, maar de afgelopen week waren er toch tientallen mensen aan het voetballen en chillen. Daarmee wordt de eigen gezondheid en de gezondheid van anderen mogelijk in gevaar gebracht. Nu is er een verbod en dat betekent ook dat de politie of handhaving boetes kunnen opleggen wanneer mensen toch op het terrein komen om te sporten.

Het bestuur

Tekst artikel 461 Strafrecht: 

“Hij die, zonder daartoe gerechtigd te zijn, zich op eens anders grond waarvan de toegang op een voor hem blijkbare wijze door de rechthebbende is verboden, bevindt of daar vee laat lopen, wordt gestraft met een geldboete van de eerste categorie.”

SPORT.GOUDA heeft ons gevraagd om de volgende tekst namens hen op onze website te plaatsen:

 

Let op: verboden toegang op het sportcomplex.

 

Een afgesloten sportpark is verboden terrein. Dit betekent dat je het complex niet mag betreden. Betreding is strafbaar. In overleg met gemeente en de politie zal hier ook de komende tijd op gehandhaafd worden.

 

Zoals eerder gemeld zijn alle activiteiten tot nader order gestaakt. Tot nader order betekent dat het complex gesloten is voor onbevoegden. Dit houdt in dat er GEEN bezoekers - lid of geen lid - op het park mogen komen. Er mag dus NIET gesport worden!

 

Wij hebben de afgelopen dagen geconstateerd dat zich grote groepen op het veld bevinden. Dit is NIET de bedoeling. Daarom willen we jullie er nogmaals op wijzen, dat het betreden van een afgesloten sportpark strafbaar is.

 

Wij hopen op jullie medewerking zodat we met zijn allen het coronavirus zo snel mogelijk de wereld uit hebben.


Oproep vanuit uit de overheid van gisteren:


 Afbeeldingen

  • Corona (5) - verboden toegang Olympia sportpark
  • Corona (5) - verboden toegang Olympia sportpark


Plaats reactie

Only registered users may post comments.