View Article

21

Update 8: Corona maatregelen na 28 april 2020

De regering heeft in de persconferentie van vanavond een aantal versoepelingen aangekondigd op de huidige corona maatregelen met betrekking tot kinderen / jeugd. Vanaf 29 april komt er meer ruimte voor sportactiviteiten voor kinderen (tot 12 jaar) en jongeren (13-18 jaar). Wat de ruimte precies inhoud is nog onduidelijk en de aankondiging roept veel vragen op.

We gaan de komende dagen proberen om deze vragen beantwoord te krijgen in overleg met de KNVB, de gemeente Gouda en Sport.Gouda. 

Het Bestuur.

Aankondigingen voor de sport van vandaag (bron: website van de rijksoverheid / bericht 21/4/2020 19.15 uur):

 

 

Sport

·       Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden).

·       Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten.

·       Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.

·       Kinderen en jongeren in deze leeftijdscategorieën die geen lid zijn van de sportvereniging moeten mee kunnen doen aan de sportactiviteiten.

·       Gemeenten maken hierover afspraken met sportverenigingen en buurtsportcoaches; er kunnen daardoor verschillen tussen gemeenten ontstaan.

En verder (bij vraag en antwoord):

Mogen kinderen buiten sporten?

 

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen samen buiten sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Zij hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Officiële wedstrijden en competitie zijn verboden. Steeds geldt: geen ouders langs de lijn en thuis douchen. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen nog steeds: blijf thuis.

Mogen jongeren buiten sporten?

Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen samen buiten sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Zij moeten onderling 1,5 meter afstand houden. Officiële wedstrijden en competitie zijn verboden. Steeds geldt: geen ouders langs de lijn en thuis douchen. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor jongeren nog steeds: blijf thuis.

Kunnen kinderen en jongeren sporten bij een vereniging?

Gemeenten worden gevraagd samen met lokale sportclubs te kijken naar de mogelijkheden en faciliteiten, zodat zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans krijgen mee te doen. Dus ook de niet-leden van een vereniging. Er kunnen daardoor verschillen tussen gemeenten ontstaan.

Onderwijs en kinderopvang

Scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, de dag- en gastouderopvang openen op 11 mei hun deuren. Kinderen kunnen naar de buitenschoolse opvang (BSO) op de dagen dat zij naar school gaan. Basisscholen in het primair onderwijs halveren de groepsgrootte in de klas; kinderen gaan daarbij ongeveer 50% van de tijd naar school. De andere helft van de tijd volgen zij onderwijs op afstand.

-------------

Zie voor het volledige nieuwsbericht van vanavond: website rijksoverheid
Plaats reactie

Only registered users may post comments.