View Article

24

Flits interview broers (Renzo & Nando) en zus (Alysa) in corona tijd (2)

In dit tweede interview broer/zus kunnen jullie kennis maken met Nando, Renzo en Alysa Janssen. Ze zijn niet alleen een Olympia familie, maar hebben als gemeenschappelijke deler ook de liefde voor het keepersvak. Evenals vader Richard Janssen, die al vele jaren het doel verdedigt bij onze veteranen en ook keeperstraining bij de jeugd gaf. Een andere passie: het leiden van wedstrijden. Renzo en Nando zijn allebei gecertificeerd KNVB scheidsrechter. Nando is eind vorig seizoen gestopt als voetballer, maar staat nog altijd voor Olympia klaar als scheidsrechter. Veel leesplezier!

Namen: Nando, Renzo & Alysa Janssen

Lid sinds 2009, 2009 en 2015

Voetballen in JO17-2 (Renzo) en MO17-1 (Alysa). Nando is nu scheidsrechter 

Waarom ben je bij Olympia gaan voetballen? Voetbal je ook buiten de trainingen en wedstrijden?

Alysa: Ik hoorde dat er bij Olympia een meisjesteam zou komen en het leek me daardoor wel leuk om te gaan voetballen. Ik ben begonnen in het eerste meisjes team van Olympia, de ME1. Ik voetbal buiten de trainingen en wedstrijden om ook vaak met teamgenoten van nu.

Renzo: Ik vond het altijd al leuk om te voetballen. Ik voetbalde vaak bij ons in het poortje. Dus waarom dan niet op het veld?

Nando: Voetbal leek me erg leuk. Soms voetbal ik met vrienden bij Olympia. 

Hoe vaak/lang ben je normaal iedere week bij Olympia?

Alysa: Maximaal 3x per week, het ligt eraan op welke dag ik een thuis wedstrijd heb want dat is niet elke zaterdag hetzelfde. Op maandag heb ik keeperstraining van 19:30 tot 20:30 en op woensdag train ik met mijn team mee ook van 19:30 tot 20:30. 

Renzo: Ik train zelf 3x in de week, daarnaast geef ik training aan de JO15-2 en aan de keepers 09 T/M 011. Vaak zijn mijn eigen trainingen 1 uur of 1,5.

Nando: 1x per week.

Wat vind je leuk aan voetbal?

Alysa: Ik vind het vooral leuk dat er nu ook meisjes teams zijn, omdat je dan kan kletsen en het is gewoon gezellig. Ik vind voetbal leuk maar ik kan niet zo goed uitleggen waarom. 

Renzo: Het spel vooral, de trainingen met de jongens van het team vind ik nogal gezellig. 

Nando: Je leert veel nieuwe mensen kennen, als je dan vervolgens met hun in een team zit maakt het alleen maar leuker. 

Wat is je leukste herinnering aan voetbal?

Alysa: We zijn met de MO17-1 een paar keer naar de Oranje leeuwinnen (Nederlandse vrouwen elftal) geweest. En we zijn in 2019 2 keer kampioen geworden. Ook weet ik nog dat we in mijn eerste wedstrijd 7-0 hadden gewonnen.

Renzo: Het kampioenschap met de JO17-3 in 2018/2019. In dat seizoen ben ik zelfs meest waardevolste speler van het seizoen in van ons team geworden.

Nando: Kampioenschap met de JO17-1 in 2017/2018 en in 2016/2017 met de JO17-4 een toernooi gespeeld bij Jodan Boys waar ik de eerste prijs voor beste keeper in ontvangst mocht nemen.

Op welke plek speel je het liefste en waarom?

Alysa: Ik ben sinds oktober 2018 keepster. Daarvoor was ik altijd rechtsachter, maar ik heb in oktober de beslissing genomen om te gaan keepen. Ik vond dit leuker dan voetballen, je hebt toch als enige een andere taak dan als je bijvoorbeeld middenvelder bent. En het is natuurlijk fantastisch als je een mooie redding maakt.

Renzo: Ik ben begonnen in de F8 als verdediger. Dat ging niet zo heel soepel, ‘t volgende seizoen (F9) ben ik keeper geworden. En ik moet zeggen, het is de beste keuze geweest. Ik ben dus nog steeds een echte doelman.

Nando: Ik was sinds een aantal jaren keeper. Je bent het laatste redmiddel om een doelpunt te voorkomen, en daar kick je toch op een of andere manier op.

Ben je alleen voetballer of doe je of heb je iets anders gedaan bij Olympia?

Alysa: Ik heb stage gelopen bij de voetbalschool.

Renzo: Ik geef training en ben scheidsrechter.

Nando: Ik ben gestopt met keepen en ben tijdens het voetballen scheidsrechter geworden. Ik fluit nu nog steeds.

Wie is jouw favoriete voetballer en waarom?

Alysa: Sari van Veenendaal en Daniëlle van de Donk. Sari van Veenendaal is gewoon enorm goed en ik kan heel veel van haar leren, Daniëlle van de Donk heeft altijd plezier op het veld, is goed en altijd positief.

Renzo: Die heb ik niet.

Voetballen jullie als broer en zus wel eens samen of met vrienden erbij?

Alysa: Nee, Nando en Renzo zijn wel scheidsrechter en fluiten regelmatig een wedstrijd van mijn team.

Renzo: Ik heb in de D5 samen met Nando in het team gespeeld. Daarnaast heeft Nando mijn wedstrijden meerdere keren gefloten.

Nando: Nee, wel heb ik Alysa en Renzo meerdere keren gefloten. 

Heb je ook een andere sport gedaan of doe je nog een andere sport er bij?

Alysa: Ik doe nu alleen voetbal. Voor voetbal zat ik op karate, zwemmen, ballet en dansen.

Renzo: Ik heb op karate gezeten.

Nando: Karate en sportschool.

Of doe je nog iets anders zoals muziek maken, theater, schilderen of zo iets?

Alysa: Nee, dit doe ik niet. Ik luister alleen heel veel muziek. 

Renzo: Ik heb een gitaar gekocht (wat quarantaine met je kan doen he...) en leer nu het een en ander op de gitaar. Verder moet je de dag door komen met veel muziek.

Nando: Nee, veel muziek luisteren.

Wat is er door corona nog meer veranderd? School / contacten, ben je iets anders gaan doen overdag?

Alysa: Ik zit op het Coenecoop College in Waddinxveen. Ik krijg mijn lessen via Microsoft Teams, daarin staan ook lessen ingepland waar je om een bepaalde tijd moet deelnemen zodat je gewoon je les kunt volgen zoals normaal. Het huiswerk wat we moeten maken staat in SomToday en we moeten het vaak inleveren via Teams, maar ook wel eens via SomToday. Ik heb elke dag contact met mijn klasgenoten, vooral over het huiswerk. Ik kijk sinds we thuis zitten eigenlijk heel veel tv en Netflix.

Renzo: Ik heb geen lessen meer. Ik ben namelijk geslaagd. Ik ga naar het MBO Utrecht. Ik ga de Human Resources management opleiding doen.

Nando: Ik zit op het ICT-College te Nieuwegein. Ik liep momenteel stage, maar door het beleid van het stagebedrijf rondom het corona-virus zit ik nu thuis.

Wat mis je nu je vooral thuis moet blijven het meest?

Alysa: Mijn voetbalteam, het voetballen zelf en mijn beste vrienden.

Renzo: Het afspreken met vrienden

Nando: De vrijheid van voor het coronavirus.

Doe je nu iets anders om fit te blijven?

Alysa: Ik heb een paar keer hardgelopen met een paar teamgenoten en ik wandel vaak met mijn vader.

Renzo: Af en toe hardlopen. En de oefeningen die we van de trainer gekregen hebben.

Nando: Kracht-oefeningen.

Is er iets wat je graag wilt zeggen via de website?

Alysa: Ik mis het voetballen en het samen zijn met mijn team heel erg, ik hoop dat we elkaar snel weer mogen zien op het veld.

Renzo: Neujjjjj niet echt. Hoop dat het zo snel mogelijk voorbij is

Nando: Blijf thuis! 😊

Plaats reactie

Only registered users may post comments.