View Article

26

Flits interview zus (Elise) en broer (Simon) in corona tijd (3)

Dit is het eerste flits interview met twee voetballers uit onze pupillen: Elise en Simon van den Berg. Zij voetballen allebei in de nieuwe KNVB spelvormen. Elise op bijna een half veld 8x8 en Simon op bijna een kwart veld 6x6. Simon was vorige week jarig: nog van harte gefeliciteerd! Hij kan bijna niet wachten tot de trainingen weer beginnen ... Veel leesplezier!

Corona flitsinterview zus & broer

Namen: Elise en Simon van den Berg

Lid sinds 2016 en 2017

Voetballen in MO11-1 en JO9-1

Waarom ben je bij Olympia gaan voetballen?

Elise: “Omdat ik een proefles heb gevolgd en dat vond ik heel leuk. En toen wilde ik op voetbal. Wij wonen eigenlijk heel dicht bij Jodan Boys, maar toch hebben we voor Olympia gekozen. Veel kinderen van school speelden daar al en onze gymleraar, Meester Paul, gaf toen training aan de Voetbalschool!”

Simon: “Ik ging altijd met mijn moeder mee als Elise moest trainen, en dan was ik altijd al bezig met de bal. Ik wilde zo graag op voetbal! Dus toen ik oud genoeg was en erop mocht, was ik heel blij!”

Voetbal je ook buiten de trainingen en wedstrijden?

Elise: “Soms wel, maar ik vind het leuker om met mijn team te voetballen.”

Simon: “Zo veel als ik kan. Op vrijdag train ik ook bij De Complete Techniek.”

Hoe vaak/lang ben je normaal iedere week bij Olympia?

Elise: “Op maandag, woensdag en zaterdag, en soms ook op dinsdag en donderdag, als Simon moet trainen of een wedstrijd heeft.”

Simon: “Op dinsdag en donderdag train ik met mijn team, op zaterdag hebben we altijd een wedstrijd en heel vaak hebben we ook nog wel oefenwedstrijden en toernooien.”

Wat vind je leuk aan voetbal?

Simon: “Alles!”

Elise: “De trainingen, dat het een teamsport is, dat je kunt scoren. En de wedstrijden natuurlijk!”

Wat is je leukste herinnering aan voetbal?

Elise: “In de voorjaarsvakantie hebben we met school het zaalvoetbaltoernooi gewonnen. We zijn kampioen van Gouda en omstreken! Dat was heel erg leuk! En ik heb er nog eentje: ik ging met Simon mee naar het Jens Toornstra Toernooi en toen heb ik een tablet gewonnen door de bal in een kliko te schieten. Superleuk!”

Simon: “Vorig jaar speelden we een wedstrijd tegen Donk. Bij een vrije trap maakte ik een supermooi doelpunt: in de kruising! Er stond iemand van Feyenoord te kijken en toen mocht ik 6 keer bij Feyenoord trainen. Dat was hartstikke leuk om mee te maken.”

Op welke plek speel je het liefste en waarom?

Simon: “Midden en voor. Midden, omdat je dan lekker veel kunt rennen. En voor, dat is logisch: omdat je dan kunt scoren!”

Elise: “Ik ook. Midmid, omdat je dan veel kunt rennen en de bal voor kan geven. En in de spits en linksvoor, omdat je daar de kans krijgt om doelpunten te maken of een assist te geven!”

Ben je alleen voetballer of doe je of heb je iets anders gedaan bij Olympia?

Elise: “Allebei alleen voetballer. Maar we hebben ook onze vader wel eens geholpen bij het Oliebollentoernooi (noot redactie: vader Maurits zit in de organisatie van het jaarlijkse Oliebollentoernooi in de zaal).”

Wie is jouw favoriete voetballer en waarom?

Simon: “Frenkie de Jong en Lionel Messi. Frenkie loopt heel veel spelers heel makkelijk voorbij. En Messi, dat is gewoon de beste voetballer van de wereld. Hij schiet ongelooflijk mooie vrije trappen.”

Elise: “Lieke Martens. Zij is mijn grote voorbeeld: ze is heel behendig met de bal en kan hartstikke goed voetballen.”

Voetballen jullie als broer en zus wel eens samen of met vrienden erbij?

Simon: “Allebei. Veel in de tuin. En we gaan met onze boot wel eens naar een eilandje. Daar gaan we vaak voetballen met elkaar en met vrienden die dan meevaren.”

Heb je ook een andere sport gedaan of doe je nog een andere sport er bij?

Elise: “Zwemles natuurlijk, maar verder niks. Ik zou het wel willen, maar dat past er niet echt meer bij in de agenda. We skeeleren, skateboarden, steppen en fietsen wel veel – zeker nu we door het coronavirus een tijdje niet mochten voetballen.”

Simon: “Freerunnen en handballen, dat lijkt me ook heel leuk. Maar ik voetbal al 4 keer in de week…”

Of doe je nog iets anders zoals muziek maken, theater, schilderen of zo iets?

Simon: “Nope.”

Wat is er door corona nog meer veranderd? School / contacten, ben je andere spelletjes gaan doen overdag?

Elise: “We zitten allebei op De Bijenkorf. Ik heb contact met de kinderen uit mijn klas via WhatsApp en videobellen. Tot afgelopen vrijdag kregen we alleen thuis les, met af en toe videobellen met de juf en de hele klas tegelijk. Na de meivakantie mogen we weer naar school: de ene week 3 dagen en de andere week 2, met de helft van de klas. We gaan af en toe langs bij familie, maar dan blijven we buiten en altijd op anderhalve meter afstand. Ik kijk meer YouTube op mijn telefoon en speel ook games. Ik ga nu wel elke avond een stukje wandelen met mijn moeder en Simon.”

Simon: “Vorige week was ik jarig – dat was wel even anders dan anders. Maar we hebben het wel gevierd: gewoon op anderhalve meter afstand. Mijn oma heeft mijn cadeautje gegooid in plaats van gegeven! En de visite kwam na elkaar, niet tegelijkertijd. Ik speel veel in de tuin met Elise, op de trampoline bijvoorbeeld, maar ben ook wel meer games op mijn tablet aan het spelen.”

Wat mis je nu je vooral thuis moet blijven het meest?

Simon: “Mijn vrienden van school en van voetbal! En voetballen op een voetbalveld. In de tuin is maar saai.”

Elise: “Voetballen bij Olympia en al mijn vrienden.”

Doe je nu iets anders om fit te blijven?

Elise: “We wandelen elke dag, springen heel veel op de trampoline en voetballen in de tuin.”

Simon: “Ik heb een nieuwe fiets gekregen voor mijn verjaardag, dus die gebruik ik goed. En ik kan nu niet alleen voetballen in de tuin, maar ook basketballen met mijn nieuwe basketbalring.”

Is er iets wat je graag wilt zeggen via de website?

Elise: “Blijf zo veel mogelijk thuis, want dan wordt het hopelijk allemaal snel weer zoals het was. En dan kunnen we ook blijven voetballen.”

Simon: “Ik ben superblij dat we weer mogen voetballen!”
Plaats reactie

Only registered users may post comments.