View Article

03

Vanaf 6 mei weer jeugdtrainingen!

Vanaf woensdag 6 mei a.s. herstarten we met trainingen voor onze jeugdspelers t/m 18 jaar! De laatste voorbereidingen zijn volop in gang na het vele werk dat afgelopen week al is verzet.

We hebben een zo veilig mogelijke aanpak opgezet voor zowel de spelers als voor de trainers en organisatie en in overeenstemming met het Plan van Aanpak van de gemeente en Sport.Gouda. Dat betekent dat onze jeugdspelers t/m 12 jaar kunnen trainen mét onderling contact en onder begeleiding van een trainer. Onze jeugdspelers van 13 tot en met 18 jaar kunnen onder begeleiding trainen, waarbij ze onderling anderhalve meter afstand moeten houden. 

Uitgangspunten 
Dit klinkt simpel, maar vraagt in de praktijk veel van de discipline en creativiteit van onze technische staf, trainers en organisatoren. Uitgangspunten voor onze aanpak zijn:
 • Veiligheid voor spelers, trainers en begeleiding staat voorop; 
 • Bij ziekteverschijnselen kom je niet trainen;
 • Minimaal 1 trainingsmoment per week voor jeugdspelers t/m 18 jaar;
 • Deelname aan trainingen is niet verplicht;
 • Veilige en aantrekkelijke trainingsvormen voor zowel spelers t/m 12 jaar als voor spelers 13 tot en met 18 jaar;
 • Ouders/begeleiders zijn voor/na/gedurende de trainingen helaas niet welkom;
 • Extra aandacht voor hygiëne. 
Olympia-afspraken voor jeugdtrainingen in coronatijd 
Deze aanpak is vertaald naar een set van afspraken (regels) voor onze jeugdtrainingen in coronatijd. Het zijn afspraken die voor iedereen gelden, en enkele afspraken voor alleen ouders en voor alleen trainers. We vragen spelers, ouders en trainers om hier goed kennis van te nemen. Wanneer iedereen zich aan deze afspraken houdt, kunnen we in een ontspannen sfeer en met veel plezier weer het veld op.

Aanpak en basisregels, in het kort
 • De trainingstijden zijn anders dan je gewend bent; zodat groepjes jeugdspeler achter elkaar in plaats van allemaal tegelijk komen. Het is dus belangrijk om op tijd te zijn, en niet meer dan 10 minuten voor de start van je training. 
  Raadpleeg het trainingsschema:  Trainingsschema - aangepast per 6 mei 2020 (let op! per 6 mei zijn nog enkele wijzigingen door gevoerd, staan hier inom te zien op welke dag en tijd je wordt verwacht, en op welk veld je training zult hebben. 
  Wanneer een trainer er niet kan zijn en vervanging is niet mogelijk, dan kan de training geen doorgang vinden. In dat geval informeert de trainer de betrokken spelers en ouders.

 • Op het sportterrein is een veilige routing gemaakt zodat spelers, trainers en organisatie voldoende ruimte hebben om, voor zover verplicht, 1,5 meter afstand te houden. Zie de plattegrond:
 

 • De spelers komen zoveel als mogelijk zelfstandig te voet of per fiets naar het Olympia-terrein via de hoofdingang; voor ouders die jonge spelers brengen of halen geldt dat ze hun kind afzetten bij de hoofdingang. Ouders/begeleiders zijn helaas in deze tijden nog niet welkom.
Buiten de geplande activiteiten van Olympia blijft het sportcomplex gesloten. 

Coördinatie en toezicht 
Om dit allemaal in goede banen te leiden zijn gedurende de trainingstijden steeds twee veldbegeleiders (vrijwilligers) aanwezig. Zij doen dat in nauwe samenwerking met het op dat moment aanwezige lid van onze voetbaltechnische staf. Deze mensen zijn duidelijk herkenbaar.

Wij kijken er erg naar uit om onze jeugdspelers weer op het voetbalveld te zien!

De Jeugdcommissie

Hierbij nog een keer de link naar de afspraken voor spelers, ouders en trainers om de jeugdtrainingen weer te kunnen starten:

GCFC Olympia -Afspraken voor Jeugdtrainingen in coronatijd (v2 mei).pdf

Het nieuwe trainingsschema dat in gaat op 6 mei voor de jeugd (let op: tijden zijn veranderd en op 6 mei is een geactualisseerde versie gepubliceerd (= versie hieronder)!!!)

 

 
Plaats reactie

Only registered users may post comments.