View Article

23

Nederlands Doven Elftal speelt bij Olympia

De laatste vrijdag van de zomervakantie, vrijdag 28 augustus, is Olympia gastlocatie voor een voetbalclinic en wedstrijd (20.00 - 21.15 uur) van het Nederlands Doven elftal tegen een team met Goudse voetballers en prominenten waaronder burgemeester Pieter Verhoeve. De organisatie ligt bij de gemeente Gouda en SPORT.GOUDA, die met deze activiteit aandacht willen vragen voor het gegeven dat sporten voor iedereen belangrijk is, ook als je een beperking hebt. Zowel voor de clinic als voor de wedstrijd is van te voren inschrijven noodzakelijk vanwege o.a. het maximum aantal mensen dat i.v.m. de coronamaatrdegelen aanwezig mag zijn. 

De Goudse voetbalclubs zijn gevraagd om twee selectiespelers aan te dragen. Bij Olympia meldden zich direct (meer dan 2) maatschappelijk betrokken spelers aan: Robbert Dols, Joris van den Ban, Glenn Heuvelman en nieuwe selectiespeler komend seizoen - terug na jaren weg te zijn geweest - Leroy Brank. Bart Jan van den Bosch (fysiotherapeut) en Philip van der Valk (verzorger) zijn via Olympia als medische staf voor het gelegenheidsteam aanwezig. René van Beek (ja, de vader van Feyenoordspeler Sven van Beek), zelf bekend oud Gouds voetballer en thans trainer bij Groeneweg zal het Goudse team coachen.

De voetbalclinic is voor voetballiefhebbers vanaf 10 jaar van 17.00 tot 18.15 uur. Zie de poster voor meer informatie.

VAN TE VOREN AANMELDEN IS NOODZAKELIJK!

  • Voor de (gratis) voetbalclinic door een international of de bondscoach van het Nederlands Dovenelftal kun je je tot 21 augustus aanmelden bij Sport.Gouda: inschrijven@sportpuntgouda.nl o.v.v. voetbalclinic. Minimum leeftijd: 10 jaar. Welkom als je doof, slechthorend of ci*-dragend bent. Maar ook als je wilt ervaren hoe het is om met een dergelijke beperking aan een voetbaltraining mee te doen. Na je aanmelding neemt SPORT.GOUDA contact met je op voor verdere informatie.
  • Voor de wedstrijd kun je tot 21 augustus aanmelden bij Sport.Gouda via e-mail: inschrijven@sportpuntgouda.nl o.v.v. voetbalwedstrijd  Je krijgt een bevestiging als (gratis) toegangsbewijs. Er mogen maximaal 250 mensen de wedstrijd bijwonen.

*Een 
cochleair-implantaat – kortweg CI – is een elektronisch implantaat dat geluid omzet in elektrische pulsen die de gehoorzenuw in de cochlea (of slakkenhuis) direct stimuleren. De hoorfunctie van buiten-, midden- en binnenoor inclusief de 16.000 trilhaartjes in de cochlea worden voor een deel overgenomen door (maximaal) 24 elektroden van een cochleair-implantaat. Met een CI kunnen personen die geen of nog maar een beperkt restgehoorbezitten in beperkte mate (weer) klanken, geluiden en spraak waarnemen. Uitwendig wordt een zendspoel achter het oor gedragen die door middel van een elektromagnetisch veld door de huid en andere weefsels heen verbinding maakt met het inwendige implantaat. (Bron: Wikipedia)


Plaats reactie

Only registered users may post comments.