View Article

15

Gebruik & looproute kantine Olympia - laatste update 31/8

Deze jongedame beplakt een door ons onderhoudsteam gemaakt spatscherm. Samen met 5 Olympianen (bedankt Hans, Wim, Dennis, Rob en Edo!) heeft zij met stickers en plakstrips een looproute gemarkeerd in ons clubgebouw. Een looproute die vereist is om alle Olympianen en bezoekers zo veilig mogelijk binnen de corona voorschriften gebruik te kunnen laten maken van onze accommodatie. Daarbij is ook het kantinemeubilair teruggebracht tot 42 zitplaatsen in de kantine en 16 op het buitenterras om voor de vereiste 1,5 meter afstand te zorgen. Tja, dat is meer dan een halvering van het aantal zitplaatsen. Je mag alleen op een zitplaats verblijven in de kantine of het terras volgens de nieuwe horecaregels. Dus gezellig staand aan de bar of op het buitenterras staand met je maten wat drinken en ondertussen genieten van de wedstrijd is niet mogelijk. Zoals overal in Nederland moet ook bij Olympia tussen personen van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand worden gehouden, tenzij je huisgenoten bent. Sportkantine en terras, zoals bij Olympia, moeten ook voldoen aan de nieuwe landelijke horeca voorschriften. Anders blijft de kantine gesloten. Hoe ziet de looproute er uit?

INGANG
  • voetballers, die gebruik mogen maken van de kleedkamers (zie: corona regels kleedkamers ) gaan zoals altijd het gebouw binnen via de deur naast de ontvangstruimte / het ballenhok. De uitgang vanuit het kleedkamerblok is via de ‘spelerstunnel’ onder de tribune
  • alle andere Olympianen en bezoekers kunnen het clubgebouw in via de hoofdingang met trap naar de kantine (zonder voetbalschoenen!)
REGISTRATIE
  • natuurlijk kom je alleen naar de club als je gezond bent en niet thuis zou moeten blijven of in quarantaine zou moeten zijn vanuit regels van de overheid
  • als je de kantine binnenkomt, word je gevraagd of je vrijwillig je naam en telefoonnummer wilt achterlaten. Die gegevens worden 14 dagen bewaard en daarna vernietigd. Wordt in de periode van 14 dagen bij iemand die ongeveer gelijktijdig met jou aanwezig was in de kantine corona vastgesteld, dan kan de GGD contact met je opnemen. Teams zullen we informeren via de groepsapp indien dit zich onverhoopt voordoet en Olympia de informatie over een corona besmetting mag delen. 
BESTELLEN
  • de looproute in de kantine is met pijlen aangegeven en loopt langs de linkermuur naar de bestelbalie waar spatschermen zijn aangebracht.  Er zijn twee rijen om te bestellen. Houd ook bij wachten 1,5 meter afstand net als bij de rij in een supermarkt. Is het erg druk, kom dan iets later terug. Neem bestellingen voor elkaar mee. Met een tikkie of betaalverzoek bijvoorbeeld makkelijk met elkaar te verrekenen. 
  • er wordt gewerkt aan invoering van een QR scancode om je bestelling en betaling op afstand te kunnen doen, zodat je alleen nog maar hoeft af te halen.
GEBRUIKEN VAN CONSUMPTIES / UITGANG
  • in de kantine en op het terras mag je alleen op een zitplaats aanwezig blijven en een consumptie nuttigen
  • kom je alleen iets bestellen en afhalen, dan kun je de kantine uit via de aangegeven uitgang naar de tribune of de aangegeven uitgang naar het buitenterras. En vervolgens via de trappen naar de tribune of langs de tribune naar de velden. Er is één uitzondering: minder validen zoals gebruikers van een scootmobiel, rolstoel of rollator kunnen ook het gebouw uit met de lift en via de hoofdingang. 
TRIBUNE
  • op de tribune geldt de 1,5 meter regel (= 2 stoelen) uiteraard ook. Niet uit hetzelfde huishouden en 18 jaar of ouder? Houd door stoelen vrij te houden afstand!

Help jezelf en help anderen gezond te blijven en daarmee ook jouw club Olympia door je aan de corona regels te houden. Niet houden aan de regels of constatering van corona besmetting heeft vooral grote consequenties voor diegene die het persoonlijk aangaat, maar ook voor alle Olympianen want daar staan mogelijke sancties op zoals sluiting van het clubgebouw en hoge financiële boetes! 

Zie voor overige corona-regels uitgewerkt voor Olympia het protocol dat het bestuur heeft gepubliceerd: Corona-update-10

Tekst aangepast op 26/8/2020 

Aanpassing 31/8: je kunt van het buitenterras ook terug naar de kantine vanaf heden via de deur naast de uitgang naar het terras. Dit is met pijlen en lint aangegeven. Andere route van buitenterras naar de kantine is via de tribune naar de ingang buitendeur aldaar. 
Plaats reactie

Only registered users may post comments.