View Article

05

Support jij Olympia bij de Rabobank ClubSupport Actie?

Via een actie van de Rabobank Rabo ClubSupport kunnen we een mooi geld bedrag binnenhalen om van het komende Pupillenkamp een super editie te maken. Aan het einde van dit seizoen (2021) wordt namelijk voor de 25e keer het Olympia Pupillenkamp georganiseerd! Met de Rabobank bijdrage willen we voor een fantastisch en onvergetelijk programma zorgen bij deze jubileum editie! Het Pupillenkamp heeft als doel: pupillen de mogelijkheid te bieden om tegen minimale kosten een super leuk weekend te hebben met je voetbalvrienden op het terrein van Olympia. 

Stemmen doe je door in te loggen in de Rabo app of op rabobank.nl/clubsupport Heb je een Rabobank rekening? Stem dan nu op Olympia voor het Pupillenkamp. Hartelijk bedankt!!


 

Tekst uit de seizoengids van seizoen 2019/2020 (geüpdate):

“Dit vergeten jullie nooit meer, kamperen met je voetbalvrienden, ondeugend te zijn, eten & snoepen, natuurlijk voetballen en vergeet ’s nachts niet te keten.”

Hoe het begon - Martin Deelen vertelt

Al 70 jaar doet Olympia mee aan kampen. Zo was Olympia van 1949 t/m 1992 te vinden bij jeugdsportkampen van de KNVB in o.a. Maarsbergen en Zeist. Frank Vervoort (ca.25x) en Martin Deelen (ca.10x) gingen mee als leiderZij zijn met Rob van deVijgh initiators van het eerste Pupillenkamp (PPK) bij Olympia in 1995. Doel: iedere pupil voor minimale kosten een super leuk weekend bezorgen met voetbalvrienden. Andere PPK-leden van het eerste uur zijn Frans Goes, Gerrit Stilting en Johan Remmerswaal.

 1975  

Aantal deelnemers

Zo’n 90 deelnemerswerden het eerste jaar verwachtHet werden er in 1995 al 124; in 1997 zelfs 188. Sinds 1998 kunnen max 150 pupillen inschrijven om het kamp vlot en veilig te kunnen laten verlopen.Tentenkamp. De voormaligPWA kazerne leende 13 groene legertenten uit. Sinds 2007 gebruiken we de huidige safari-tenten. Door de aanleg van kunstgras op ons hoofdveld zal de locatie van het tentenkamp wijzigen

Meestal voorspoed maar soms zit het tegen...

Lekker zonnetje, maar te weinig drinken / nachtrust leidtot misselijkheid van de pupillen. Een windhoos met stevige hagelbuien blies in 1997 het hele tentenkampweg.Vanwege de slechte weersvoorspelling in 1998 hebben de D-pupillen toen geslapen in de opslagruimtes onder de tribune.

Programma

Het sportprogramma is in hoofdlijnen niet veranderd in de loop der jaren: penalty bokaal, spelcircuit, film, speurtocht, voetbaltoernooi. Andere sportverenigingen, zoals cricketrugby en basketbal geven clinics. Eerst werd de warme maaltijd verstrekt door de PWA kazerne-keuken: macaroni met salade. Na sluitingvan de kazerne nam de Olympia keuken het over.

Uitvoering25PPK 

Maanden van te voren start de voorbereiding van de PPcommissieWat de plannen zijn voor de jubileum editie in 2021? Ongetwijfeld komt er weer een prachtig programmaboekje. De “oude garde PPK” denkt aan een reünie: voetballen en anekdotes ophalen tijdens de nachtwachtop vrijdagavond... Met een extra financiele bijdrage vis de door de Rabobank georganiseerde ClubSupport actie kunnen we er iets extra's mis van maken. 

Voor de PPK dagen zelf zijn heel veel vrijwilligers nodig. Ouders en vaste prik: junioren. Zij maken met hun team de mooiste buikschuivers bij de grande finale: het eindspel! 

Van deelnemers 

“Het leukste van PKK is uitbreken als we ’s avonds in onze tent liggen.” 

“Langer uitslapen en een nachtje extra zouden het nog leuker maken"

      


Wil je informatie over de jubileumeditie volgen? Kijk dan op deze website op de pagina van het pupillenkamp onder evenementen.

Plaats reactie

Only registered users may post comments.