View Article

15

Update 13 Corona - maatregelen m.i.v. 14/10/2020

Nederland staat in de landen-top 3 voor het aantal nieuwe corona besmettingen per miljoen inwoners. Ver verwijderd van een 'ereplek' in de onderste regionen en dus moet het anders. Afgelopen dinsdag heeft de regering daarom beduidend strengere en verder reikende maatregelen afgekondigd. De amateur voetbalcompetitie (KNVB) ligt daardoor voorlopig stil. Sinds gisterenavond 22.00 uur is ons kleedkamerblok gesloten en zijn alle activiteiten op het terrein van Olympia voor 18+ - voetbal, walking football, voetbalFIT, jeu de boules - stil gelegd. Het bestuur volgt de landelijke ontwikkelingen / aanvullende richtlijnen nauwgezet. We zoeken niet de grenzen op, daar helpen we het corona-probleem waar we nu al 7 maanden mee worstelen niet beheersbaar mee maken. Maar zodra er veilige en uitvoerbare ruimte is om weer te gaan bewegen op de club met 18+ volgt een nieuw bestuursbericht.


De trainingen voor jeugdspelers inclusief de Voetbalschool tot 18 jaar gaan wel door en de jeugdcommissie organiseert voor de zaterdagen onderlinge wedstrijden. Zonder publiek en zonder scheidsrechters van buiten de teams. 

Update Corona afspraken Olympia m.i.v. 14 oktober 2020

De door het kabinet genomen maatregelen maken dat we ook bij Olympia verdere maatregelen moeten nemen. Ons Olympia protocol is opnieuw aangepast en gaat per direct in. 

Belangrijkste veranderingen

· Alle wedstrijden in de voetbalcompetities (amateurs) zijn voorlopig door de KNVB stil gelegd tot woensdag 11 november.
· Walking football, jeu de boules en voetbalFIT komen voorlopig te vervallen.
· De trainingen voor senioren komen voorlopig te vervallen.
· Trainingen voor de jeugd (spelers t/m 17 jaar) gaan door volgens planning; helaas mogen we 18+-spelers in O19-teams niet toelaten tot de trainingen.
· De komende vier zaterdagen organiseren we onderlinge wedstrijden voor de jeugdteams van Olympia (spelers t/m 17 jaar). Nadere informatie volgt.
· De kleedkamers en douches zijn voor iedereen gesloten; toiletten in het kleedkamergebouw op de begane grond zijn uitsluitend voor hoge nood open. 

Belangrijke afspraken die blijven

· Publiek is, helaas, voorlopig niet welkom op ons terrein. Uitgezonderd zijn: staf, trainers, teambegeleiders en dienstdoende vrijwilligers.
· De kantine (bar) is voorlopig dicht.
· Teams worden ook bij onderlinge wedstrijden begeleid. We gaan uit van maximaal 2 begeleiders voor teams t/m O12 en maximaal 3 begeleiders voor teams 013 t/m O19 (spelers t/m 17 jaar).
· Alle wedstrijdbesprekingen vinden buiten plaats (op het veld, eventueel tribune).
· Tijdens de rust blijven de teams op het veld. Bij slecht weer kan worden uitgeweken naar de tribune.

Alle algemene regels van de rijksoverheid, veiligheidsregio en GGD in verband met corona onverkort van kracht bij Olympia. Ook als ze hier niet specifiek zijn genoemd.

We nemen deze maatregelen niet voor ons plezier; wel omdat het nodig is. Samen kunnen we zorgen dat we de afspraken succesvol nakomen. We rekenen weer op jullie!

Het bestuur.

 
Plaats reactie

Only registered users may post comments.