View Article

19

Voorbeschouwing Olympia - Boshuizen

Nee, het loopt nog niet gesmeerd. En dat is een nog een understatement. Olympia 1 heeft zijn draai nog niet gevonden dit seizoen. Begon het nog goed in de eerste wedstrijd tegen Spartaan’20, daarna is de dalende lijn ingezet. Afgelopen zondag had Olympia helemaal niets in te brengen tegen koploper Unitas. Een collectieve offday. De bezoekers uit Gorinchem liepen niet eens over van individuele kwaliteit, maar als team presteerde het uitstekend en zeer volwassen. Het gaf achterin helemaal niets weg en ging voorin efficiënt om met de kansen. Misschien niet sprankelend om naar te kijken, maar wel kampioenswaardig. 

Wat vooral opviel was dat Olympia onmachtig was om hier ook maar iets tegenover te stellen. Een pijnlijke maar leerzame les voor de equipe van trainer Tom Rietberg. Ook hij zal de afgelopen dagen de nodige hoofdbrekers hebben gehad over hoe hij zijn elftal het beste kan neerzetten en welke spelers daarbij passen. Dat hij daarbij impopulaire maatregelen niet schuwt bleek zondag. Toch zal hij ook moeten beseffen dat het seizoen nog lang is en vertrouwen een belangrijk goed is voor spelers. De roep om een spits die per seizoen goed is voor twintig doelpunten is makkelijk, maar een te goedkoop excuus om je achter te verschuilen. Wat vooral van belang is, is dat de rust bewaard wordt. De selectie, en de nieuwkomers daarin, moet even de tijd worden gegund om weer een winnend geheel te worden. Kwaliteit is er voldoende, misschien zelfs wel meer zelfs dan vorig jaar. En ook in Olympia 2 zitten een aantal talentvolle spelers die op den duur kunnen aansluiten. Geen enkele reden tot paniek dus. Een goede prestatie zondag tegen Boshuizen zou prettig uitkomen, maar aan scorebordjournalistiek doen we niet. Geef de ploeg even de tijd en het komt allemaal goed dit seizoen. Hup Olympia!

Boshuizen:

De ploeg uit Leiden staat op dit moment met zeven punten uit vier wedstrijden op de vierde plaats. Wellicht enigszins teleurstellend voor het elftal dat zich de laatste jaren nadrukkelijk als titelkandidaat presenteerde. Afgelopen zondag won Boshuizen nipt de uitwedstrijd tegen BMT met 1-2. In een pittig duel waar de scheidsrechter de nodige gele kaarten trok was het Boshuizen dat na rust de score opende. De eindstand werd een kwartiet voor tijd bepaald in het voordeel van de Leidenaren na een uiterst roerige slotfase. Wil het technisch vaardige Boshuizen ook dit jaar een rol van betekenis gaan spelen in het kampioenschap, dan kan het zich eigenlijk geen misstap veroorloven. Anders bestaat de kans dat het verschil met koploper Unitas na zondag al acht punten bedraagt. Zo ver is het echter nog niet.

De wedstrijd Olympia - Boshuizen staat onder leiding van de heer A. van den Hoed.

De wedstrijdbal wordt geschonken door: Kroonint.

Programma zondag 22 oktober:
BMT-Poortugaal
Delft-Hoogland
Nieuwerkerk-Den Hoorn
Spartaan’20-VOC
Unitas-RVC’33

Eerstvolgende thuiswedstrijd:
Zondag 5 november: Olympia - Velo

Topscorers Olympia:

Laurens Boogaard 1
Glenn Heuvelman 1
Dennis Jongenelen 1
Gregory Castano 1
Plaats reactie

Only registered users may post comments.