View Article

01

Tweede editie Generation Next zeer geslaagd!

Zaterdag 30 augustus namen 125 pupillen uit de F en D jeugd met hun leiders, trainers en ouders deel aan Generation Next. Dit is een in 2013 door voetbalclub Olympia ontwikkeld programma. Op de agenda stonden met elkaar kennis maken, maken van teamafspraken, informeren, op de foto en natuurlijk voetballen. Doel is een vliegende start geven aan het seizoen, waarin sportief en respectvol met elkaar omgaan centraal staan. 

De club streeft er naar dat iedereen zich thuis voelt, gehoord voelt, goed geïnformeerd is, maar ook zelf een bijdrage levert om er met elkaar er een sportief succesvol seizoen van te maken. Er is gekozen voor F en D pupillen, omdat het voor veel pupillen een belangrijke overgang is naar "echte" wedstrijden spelen komende vanuit de voetbalschool, of de overgang is naar een heel veld bij de D. Op 6 september starten de bekerwedstrijden. 

Het maken van de afspraken per team is begeleid door pedagogisch opgeleide Olympianen. De pedagogische aanpak van de vreedzame school, waar steeds meer pupillen naar school gaan, is hierbij leidraad geweest. Alle afspraken, zoals bij F1 gisteren gemaakt: " Niet boos doen als iets mis gaat. We doen allemaal onze best." of F5 "Complimentje geven voor wat wel goed is gegaan (ook al heb je verloren)" worden verwerkt in overeenkomsten, die binnenkort "officieel" door alle leden van het team worden ondertekend.
Plaats reactie

Only registered users may post comments.