Viewing Author

Entries for 'Rob van der Gaag'

07

Speldendragersbijeenkomst 2019

Aanmelden kan hier.

Lees verder01

Henk Grendel overleden

We hebben vandaag het trieste bericht ontvangen dat ons clubicoon Henk Grendel na een periode van ziekte te midden van zijn geliefden is overleden. Henk werd in 1939 lid van Olympia en is met 78 jaar lidmaatschap onze recordhouder speldendrager. Wij wensen echtgenote Nel, dochters Cora en Martine, hun partners Sjors en Danny, kleinkind Mandy en achterkleinkinderen heel veel sterkte in deze moeilijke periode. Maar ook veel sterkte aan de hele Olympia familie met het verlies van deze vriend en markante persoonlijkheid.

Lees verder25

Bedankt

Lieve allemaal,

Wij willen u hartelijk bedanken voor uw medeleven rond het overlijden van onze vader, mijn broer en onze oom David (Daan) de Rotte. Wij hebben hierdoor bijzonder veel steun ervaren.

 Uw aanwezigheid bij de begrafenis, uw bloemen, kaarten en brieven, uw hartverwarmende woorden hebben ons geholpen

het verlies te dragen.

 Hartelijke groeten

De familie

……geen mens is echt gestorven, zolang men aan hem denkt......

Lees verder05

Algemene Leden Vergadering

Het bestuur nodigt alle leden en ouders van jeugdleden uit voor de Algemene Leden Vergadering op maandag 30 november om 20.00 uur in

het clubhuis. De volgende onderwerpen staan op de agenda:

Lees verder13

Laatste dag inschrijving Rood-Zwart mannendiner

Wie aanwezig wil zijn bij het Rood-Zwart mannendiner heeft nog t/m 16 oktober de gelegenheid om zich in te schrijven. De tijd begint dus een beetje te dringen. Op vrijdag 23 oktober opent ons clubhuis vanaf 17:00 uur haar deuren voor alle seniorenleden, sponsoren, donateurs en businessclubleden van Olympia. 

Lees verder04

Tweede Olympia's Muziekquiz

Ook dit jaar kun je laten zien en horen wat je van muziek weet! Onder leiding van Wladimir Sirre en Aad van Loon wordt op vrijdag 20 maart de tweede Olympia's MUZIEKQUIZ georganiseerd.

Lees verder28

Kerstklaverjassen

Vrijdag 19 december kunt u weer een kaartje komen leggen tijdens het super gezellige

KERSTKLAVERJASSEN

Er zijn weer mooie prijzen te winnen en ook dit jaar is er na afloop een fantastische loterij die u zeker niet mag missen.

Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar.

Aanvang kaarten 20.00 uur.

U kunt zich hier inschrijven of op het inschrijfformulier in de kantine.

Lees verder13

Jeugdtrainingen in de herfstvakantie

De trainingen voor de jeugd in de herfstvakantie (18 t/m 26 oktober) zien er als volgt uit:

Lees verder24

Olympia Enquete 2014

-- Uw mening geven kan tot en met aanstaande maandag 12 mei --

Beste Olympiaan,

We willen u graag uitnodigen om mee te doen aan de Olympia Enquête 2014. Als bestuur zijn we bezig om de doelstellingen van de club voor de komende jaren vast te stellen en die ambities willen we graag tijdens de komende algemene ledenvergadering in mei met de leden delen. Een aantal werkgroepen heeft in de afgelopen periode het voorwerk gedaan en we willen via de enquête graag op een aantal belangrijke onderdelen de mening peilen van zoveel mogelijk leden, donateurs en ouders van jeugdleden.

Lees verder14

Laatste dag! - Voorverkoop Kalender Olympia Dames

Nieuwsgierig naar meer???

Vanaf vandaag is de kalender te reserveren in de voorverkoop! We hebben al heel veel positieve reacties gehad en vooral veel bestellingen, dus wees er snel bij! Het voordeel van de voorverkoop is dat je zeker weet dat je de kalender in je bezit te krijgt, bovendien is die ook net even wat goedkoper dan in de losse verkoop.
Dus waar wacht je nog op, vul het bestelformulier in en krijg een van de eerste exemplaren!

Lees verder20

Kerstklaverjassen23

Cricket meets Football

In navolging van de prettige samenwerking tijdens het pupillenkamp zijn wij uitgenodigd om een cricketwedstrijd te komen spelen bij GCC Olympia. Heb je vroeger cricket gespeeld of lijkt het je leuk om dit eens te doen dan kun je je aanmelden voor deze unieke ontmoeting tussen GCC Olympia en GC&FC Olympia. De enige voorwaarde die we stellen is een minimum leeftijd van 35 jaar.

Lees verder13

Algemene Ledenvergadering

27 mei a.s. 20.00 uur ALGEMENE LEDENVERGADERING.

Noteer deze datum in uw agenda.

Voor de vergaderstukken klik hier (wel eerst inloggen).

Lees verder28

Kerstklaverjassen

Vrijdag 21 december is het weer Kerstklaverjassen. Met mooie prijzen (iedereen prijs) en een fantastische loterij die u niet mag missen.

Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Aanvang kaarten 20.00 uur. Kosten € 5 p.p.

U kunt zich hier inschrijven of op het inschrijfformulier in de kantine.

Lees verder25

Algemene Ledenvergadering vrijdag 30 november

In tegenstelling tot voorgaande jaren is de ALV op een vrijdagavond gepland. Het bestuur hoopt door deze dagwijziging meer leden te mogen verwelkomen. Noteer dus alvast vrijdag 30 november a.s. in uw agenda. De aanvang is om 20.00 uur. Klik verder voor de agenda.

Het Bestuur

Lees verder27

Inleveren sponsorpakketten - UPDATE

De inlevertijden zijn gewijzigd!

De competitie van het seizoen 2011/2012 ligt achter ons. Spelers van de jeugd die dit seizoen een sponsorpakket in bruikleen hebben gekregen, moeten de kleding volgens onderstaand schema komen inleveren. 

Lees verder14

Algemene Ledenvergadering

Alle leden zijn van harte uitgenodigd op de Algemene Ledenvergadering van 4 juni a.s., aanvang 20:00 uur.

Op de agenda staan onder andere de vorderingen op het gebied van de nieuwbouw en het parkeren rond het Olympia terrein.

De complete agenda, de notulen van de vorige vergadering en de begroting voor komend seizoen hier downloaden (inloggen vereist).

Lees verder01

Nog één keertje Thijs van Groningen

Aanstaande zondag speelt Olympia 1 zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Nieuwkoop. Sportief staat er voor Olympia niets meer op het spel, maar toch is het een speciale wedstrijd. Thijs van Groningen maakt deze wedstrijd namelijk eenmalig zijn rentree in Olympia 1. De voormalig aanvoerder kampte geruime tijd met een knieblessure. Na een lang revalidatieproces heeft Thijs besloten om zich niet meer beschikbaar te stellen voor Olympia 1.

Lees verder05

Darten bij Olympia

Wanneer: vrijdag 24 februari om 19.30 uur        Inschrijfkosten: € 5,00 p.p.
 
Het is intussen traditie: Darten bij Olympia. Ook dit jaar is er weer een toernooi georganiseerd. Let op: dit jaar wordt er alleen op de vrijdagavond gespeeld! Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro per persoon. Voor dit geld krijg je een hapje, drankje en een hoop gezelligheid. Je maakt kans op een eerste prijs, tweede prijs én er is een prijs voor de hoogste finish!

Lees verder20

Kerstklaverjassen vrijdag 16 december

Vrijdag 16 december is er weer kerstklaverjassen!
Vanaf 20:00 uur staat de koffie met appeltaart klaar. Het belooft een drukke en gezellige avond te worden. Ook de niet-kaarters zijn van harte welkom!
Dit jaar is er dankzij een groot aantal sponsors een geweldige loterij met 2 hoofdprijzen van circa € 200. Inschrijven is nog mogelijk.

Lees verder11

Uitnodiging

Voor alle jeugdscheidsrechters die E en F wedstrijden fluiten bij ONA of Olympia.

Zaterdag 22 oktober (laatste zaterdag in de herfstvakantie) verzorgt Dick Schuijt, o.a. scheidsrechteropleider bij de KNVB, bij Olympia een clinic voor de pupillenscheidsrechters van Olympia en ONA. Wat komt er zo al kijken bij het fluiten van een E of F wedstrijd en wat kun of moet je als scheidsrechter doen?

Lees verder23

Jurgen Zorg & Friends Benefiet

Op 2 juli 2011 vindt het allerlaatste evenement van dit seizoen op het Olympia terrein plaats, dit in het kader van KIKA, Kinderen Kanker Vrij.
Om 14.00 uur spelen de (semi) profs van SC Telstar tegen een selectie van Goudse voetballers. Dit alles wordt georganiseerd door Jurgen Zorg.
 
Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Oud-Olympia tegen oud-GSV met de spelers Peter Boele / Robbert Dols (beide keepers), Geert Grotendorst, Bas Mol, Steven van Dam, Rene van der Zwet, Rik Bezem, Frank Groenland, Onno van Os, Edo Neefjes, Pim Jansen, Dick Vleggeert, Glen van Rossum, Edwin van der Wiel, Carl Flux (onder voorbehoud) en als gastspeler Jan Willem van Doorn.

Lees verder15

Algemene Ledenvergadering

Aan alle leden van Olympia:

Aan het einde van het seizoen is iedereen toe aan een welverdiende zomerstop, maar...

Als vereniging zijn wij verplicht een Algemene Ledenvergadering te beleggen. Ook u maakt deel uit van de vereniging GC & FC Olympia en ook op uw aanwezigheid wordt gerekend. Laat het Bestuur niet in de kou staan en woon de Algemene Ledenvergadering van maandag 27 juni a.s. om 20.00 uur in de kantine bij. 

Op de agenda staat onder andere de nieuwbouw van de kantine en kleedkamers.

De stukken voor deze vergadering vindt u onder het kopje Bestuur/Stukken ALV.

Graag tot 27 juni!

Het Bestuur

Lees verder31

Wie jarig is trakteert!

Olympia bestaat 125 jaar en wil ieder lid een aandenken schenken.

Zaterdag 4 juni a.s. tussen 10.00 en 11.30 uur of ’s avonds na het feest kan ieder lid zijn/haar aandenken komen ophalen.

Overdag in de porto-cabin, ’s avonds even aan Gaby Dols vragen.

Het Bestuur

Lees verder24

Laatste twee dagen inschrijving Rood/Zwarte Mannendiner!!!

Op vrijdagavond 10 juni organiseert de Businessclub Olympia het vijfde

 ROOD/ZWARTE MANNENDINER

 

Inschrijving loopt tot donderdag 9 juni 12:00 uur. Reeds 70 Olympianen gingen u voor.
Het clubhuis/restaurant van Olympia opent op deze avond vanaf 18:00 uur haar deuren voor alle seniorenleden, sponsors en donateurs. Het diner ter plaatse wordt verzorgd door Marcel Jorna van Restaurant L’Etoile uit Gouda.

Lees verder25

Kerstklaverjassen

Op vrijdag 13 december 2019 is de kantine geopend voor het altijd gezellige KERSTKLAVERJASSEN.

De deuren staan vanaf 19.00 open. Let op: het klaverjassen begint dit jaar om 19.30 uur.

Lees verder20

Aanstaande zaterdag het Rood-zwarte Oktoberfest!

Het duurt nu echt niet lang meer, de tweede editie van het Rood Zwart Oktoberfest staat op zaterdag 23 november voor de deur! Het feest van het jaar ook wel door velen genoemd start om 18:00 en eindigt om 01:00 uur. De pullen zijn onderwerg, de DJ is geboekt en ook niemand minder dan Nederlands bekendste feestzanger Irvine kan niet wachten om van 20:30 - 21:30 het clubhuis op z'n kop te zetten. 

Lees verder14

Herdenking Ron van den Berg

Bericht namens de familie:

De herdenking van Ron vindt plaats op zaterdag 16 november om 18.30 uur in crematorium IJsselhof, Goejanverwelledijk 6, Gouda.
Na de herdenking is er gelegenheid om samen te komen en het glas te heffen in het restaurant van de IJsselhof.

Lees verder13

Kantine woensdagmiddag gesloten

I.v.m. een ingelaste studiemiddag van de stagiaires die woensdagmiddag in de kantine staan, is deze helaas vanmiddag gesloten.

Lees verder31

Olympia tenues weer leverbaar

De voorraad is aangevuld, er zijn vanaf vandaag weer Olympia tenues beschikbaar bij 100% Voetbal aan de Zeugstraat!

Lees verder30

Olympia - ONA bij ONA

De bekerwedstrijd Olympia - ONA wordt morgen, zaterdag 31 augustus, gespeeld aan de Walvisstraat. Bij ONA dus. Dit in verband met het 100-jarig jubileum van ONA. De aftrap is om 15:00 uur

Lees verder30

Gewijzigd trainingsschema 2019-2020

Het trainingsschema met veld- en kleedkamer-indeling is klaar. Vanaf 2 september zijn dit de trainingstijden. Ten opzichte van het eerdere trainingsschema hebben we nog een aantal tijden aan moeten passen. Onder meer omdat we komend seizoen het trainingsveld nog niet kunnen gebruiken en we veld 3 nog enigszins moeten ontzien. Dat vraagt van iedereen een beetje inschikken. De eerste weken is ook het hoofdveld nog niet beschikbaar, dus is de ruimte nog beperkter. Graag begrip hiervoor.

Lees verder20

Update 31 mei Olympia 133 jaar

De voorbereidingen voor een spetterende Olympia oudejaarsavond zijn in volle gang. Een update van de Sfeercommissie over de vorming van Oud-Olympia, de band die het geheel muzikaal komt begeleiden en het volledige programma:

Lees verder18

Iris en Fokko speelster en speler van de maand

Omdat er in december en januari vanwege de winterstop weinig wedstrijden zijn gespeeld zijn beide maanden samengenomen voor de speler en speelster van de maand. Bij de heren gaat de eer naar Fokko. Bij de vrouwen is Iris de gelukkige.

Lees verder23

Kerstklaverjassen

Op vrijdag 14 december 2018 is de kantine geopend voor het altijd gezellige KERSTKLAVERJASSEN. De deuren staan vanaf 19.30 open. Zoals elk jaar zijn de kosten €5,- p.p. Hierbij inbegrepen zijn de prijsjes en een hapje. Drankjes zijn voor eigen rekening (of die van de tegenspelers J).

Inschrijven kan via deze link of via het inschrijfformulier in de kantine. Iedereen is welkom, ook niet-Olympianen.

Na het klaverjassen is er ook weer de loterij met vele leuke prijzen. De lootjes kosten €0,50 per stuk en 11 voor € 5,-. 

We hopen op veel enthousiaste kaarters en zien jullie graag tegemoet op 14 december.

Tot dan!
Rob van der Vijgh en Willie de Keizer

Lees verder05

Spelers van de maand

Jesse Branderhorst en Lisa Hoogendoorn zijn verkozen tot speler en speelster van de maand oktober. 

Lees verder18

Uitnodiging Speldendragersbijeenkomst

Zondagmiddag 11 november 2018 van 14:00 tot 18:00 uur vindt onze jaarlijkse speldendragers bijeenkomst weer plaats in ons clubhuis aan de Bodegraafsestraatweg 52 te Gouda. De bijeenkomst kent uiteraard weer een vertrouwd karakter en is exclusief toegankelijk voor speldendragers en hun partners. Bar Bodega 32 verzorgt een welkomstdrankje en het bestuur van de GC & FC Olympia biedt de aanwezigen diverse borrelhapjes aan.

Aanmelden (is verplicht) tot uiterlijk 28 oktober via speldendragers@gcfc-olympia.nl of  via dit formulier.

De speldendragers commissie:

Kees Amesz, Dirk van Dam, André Hemerik, Bas Mol jr., Gijs Prevosth en Martin Swets.

Lees verder22

Opschonen gebruikersregistratie

In het kader van de privacywetgeving waarin onder andere staat dat je persoonsgegevens niet langer mag bewaren dan nodig, wordt de registratie van gebruikersgegevens van de Olympia website binnenkort opgeschoond. Een aantal gebruikersaccounts wordt niet meer gebruikt en het bewaren van deze gegevens is dus niet meer nodig.

Lees verder16

Voorbeschouwing Olympia VR1 – BSC VR1

Na een winterstop van twee maanden wordt de competitie a.s. zondag eindelijk weer hervat voor Olympia VR1. De vraag is hoe het team ervoor staat. Ziektes, vakanties en blessures zaten de geplande oefenwedstrijden dwars en toen ook nog VR2 kampte met een tekort aan speelsters zijn die oefenpotjes noodgedwongen afgezegd. Alleen een wedstrijd voor de Rijnmond Cup werd gespeeld, maar daarin was de tegenstand minimaal. Kortom, een rommelige voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Lees verder14

Voorbeschouwing Olympia VR1 – Viola VR1

Ijs en weder dienende wordt er komende zondag weer gevoetbald. Na de zeperd uit bij Gilze (3-2 verlies) twee weken geleden en het chagrijn over afgelaste trainingen zal het team er alles aan gelegen zijn om tegen de nummer laatst Viola een goed resultaat neer te zetten. Want met een lange winterstop voor de boeg is afsluiten met een overwinning wel zo prettig.

Lees verder14

Oliebollentoernooi 28 december

Het jaarlijkse oliebollentoernooi voor pupillen staat weer voor de deur! Lekker voetballen in de zaal op 28 december a.s. Schrijf je in via dit inschrijfformulier

Lees verder22

Kerstklaverjassen, schrijf je nu in!

Vrijdag 15 december kunt u weer een kaartje komen leggen bij het jaarlijkse kerstklaverjassen. Voor iedereen zijn er weer mooie prijzen te winnen en we sluiten weer af met een gezellige loterij en borrel.

De kantine is geopend vanaf 19.30 uur en het kaarten begint om 20:00 uur. Deelname kost 5 euro p.p u kunt zich hier inschrijven of dmv het inschrijfformulier in de kantine.

Lees verder01

Voorbeschouwing Olympia VR1 - Vivoo VR1

Geen competitiewedstrijd voor VR1 afgelopen zondag; ieder weekend zijn er twee ploegen vrij want er zijn maar 10 teams in de poule. Wel is er getraind zodat de tijd toch nuttig besteed is in de aanloop naar de wedstrijd tegen Vivoo VR1 aanstaande zondag.

Lees verder15

Kom (eens een keer) cricket spelen

De GC & FC Olympia is ooit begonnen als een cricketclub en vele voetballers speelden in de zomer cricket. Toen de cricketafdeling in de late Jaren zeventig zelfstanding door ging verwaterde het contact tussen Olympia voetbal en cricket een beetje. Maar sinds een paar jaar proberen we af en toe weer samen wat te organiseren.

Lees verder22

Reda Azim nieuwe trainer VR1

Het heeft even geduurd, maar we zijn daarom niet minder trots te kunnen melden dat Reda Azim met ingang van het komende seizoen de trainer van onze VR1 is. Reda is afkomstig van VV Haastrecht waar hij zijn TC3 trainersdiploma behaalde en onder andere de vrouwen en de C1 trainde. In het dagelijks leven werkt Reda bij Defensie. Daarnaast is hij instructeur in de verdedigingssport Krav Maga.

Wij wensen Reda veel succes met de VR1 in de 2e klasse!

Lees verder06

Dankbetuiging Henk Grendel

Lieve Olympianen,

Het is voor ons onmogelijk om ieder persoonlijk te bedanken voor het overweldigende aantal blijken van medeleven dat wij mochten ontvangen na het overlijden van onze

Lieve  Man, Vader en Opa Henk Grendel

Daarom willen wij u op deze manier laten weten dat uw aanwezigheid de bloemen en de lieve kaarten ons erg goed hebben gedaan en een grote steun voor ons zijn.

Nel

Cora en George

Martine en Danny

Mandy en Jeffrey

Djany en Jaidey

Lees verder01

Werk in uitvoering

Van 8 tot en met 19 mei a.s. is de entree naar ons complex i.v.m. werkzaamheden afgesloten. Het terrein is gedurende die periode bereikbaar voor voetgangers en fietsers via een noodbrug.

Het Bestuur

Lees verder10

35+ 7 tegen 7 voetbal bij GC&FC Olympia

35+ voetbal bij GC&FC Olympia is, lekker recreatief voetballen in een ontspannen sfeer en altijd “thuis”, voor iedere voetballiefhebber boven de 35 jaar die nog graag onderling een balletje wil trappen.

 

We spelen elke vrijdagavond om 20:00 uur een potje voetbal.
Na de wedstrijd is natuurlijk de 3e helft een belangrijk en gezellig onderdeel van deze voetbalavond.

 

De belangrijkste kenmerken van het 35+ voetbal zijn:

Lees verder18

Trainingen woensdagmiddag afgelast

De trainingen voor vanmiddag voor F (JO9), E (JO11 en MO11) en D (JO13 en MO13) zijn vanwege bevriezing van het veld afgelast. Vooralsnog geldt de afgelasting t/m 18:15 uur vanavond. Nader bericht volgt.

Lees verder29

Inschrijven Oliebollentoernooi

Donderdag 29 december is het weer zo ver! Dan vindt het allerleukste toernooi van het jaar plaats: het Oliebollen toernooi! Het toernooi is van 9:00 tot 12.00 uur voor de F-teams en Voetbalschool.  Voor de E-teams is het toernooi van 12:30 tot 15:30 uur. Inschrijven is mogelijk tot 16 december a.s. en de kosten bedragen 3 euro per persoon.

Lees verder05

KNVB over rubber in kunstgras UPDATE

Uiteraard volgen wij als Olympia bestuur nauwgezet de informatie die beschikbaar komt over de mogelijke gezondheidsrisico's van kunstgrasvelden ingevuld met rubber granulaat en houden we iedereen zo goed mogelijk op de hoogte. We hebben gisterenmorgen dan ook direct het bericht van de KNVB vooruitlopende op de tv-uitzending van Zembla over kunstgras op de website geplaatst. Zie bericht hieronder.

We hopen op korte termijn meer informatie te krijgen van de KNVB en/of onze partners gemeente en Sport.Gouda, die eigenaar zijn van de velden van Olympia en deze beheren. Van Sport.Gouda ontvangen we vanmiddag nadere informatie. Wordt dus vervolgd.

Voorzitter Edo Neefjes, namens het bestuur

Televisieprogramma Zembla besteedt woensdagavond (5 oktober) aandacht aan mogelijke gezondheidsrisico’s van de rubberen korrels, het zogeheten SBR-rubbergranulaat, in kunstgrasvelden. Het Rijksinstituut voor Veiligheid en Milieu (RIVM) heeft in het verleden meerdere onderzoeken gedaan naar de gezondheidseffecten van sporten op de met rubberen korrels ingestrooide kunstgrasvelden en vastgesteld dat er voor de sporters geen gezondheidsrisico’s zijn. Zembla stelt dat de opzet van de onderzoeken onvoldoende zekerheid biedt om die conclusie te kunnen concluderen.

Lees verder03

Olympia Old Stars speelt eerste wedstrijd

Afgelopen zondag 2 oktober 2016 speelden onze Olympia Old Stars hun eerste wedstrijd tegen de Sweet Lake Old Stars. En ook nog gewonnen: 12 - 14. Gefeliciteerd mannen!

Lees verder30

Week van de scheidsrechter

Hoe bedank jij de scheids na je wedstrijd?

De komende week is het “de week van de scheidsrechter”. Ruim 35.000 (assistent) scheidsrechters maken het mogelijk dat door heel het land wekelijks voetballers op het veld van het spelletje kunnen genieten. Zonder scheids geen wedstrijd! Daarom zet de KNVB de scheidsrechters deze week in het zonnetje.

Lees verder10

Versterking voor Olympia Vrouwen

Na het meer dan geslaagde seizoen voor zowel VR2 als VR1 geniet een aantal van ons nog even van de vakantie, maar kijken we nu ook alweer uit naar de start van het nieuwe seizoen. En zoals dat gaat in een groep met jonge en actieve mensen, zijn er de nodige mutaties. Er wordt gestudeerd, verhuisd of, om soms mooie redenen, een voetbalpauze ingelast. Maar gelukkig zijn er ook nieuwe aanwinsten te melden!

Iris Spetter, Rebecca Anker, Eva van Dantzig, Emma Barnert en Katja Schmahl hebben te kennen gegeven vanaf komend seizoen graag bij Olympia te komen voetballen.

We stellen ze graag even voor:

Lees verder03

Inleveren pasfoto spelerspas

Binnenkort vervalt er weer een aantal spelerspassen van leden. Daarom ontvangen wij van hen zo snel mogelijk een recente pasfoto. Zie onderstaande lijst. Het hebben van een geldige spelerspas is belangrijk, want:

GEEN GELDIGE SPELERSPAS = NIET SPELEN
!

Lees verder26

Kantine beperkt open in augustus

Gedurende de maand augustus is de Olympia kantine beperkt geopend. Wij zijn open op woensdag- en donderdagavond en tijdens ingeplande oefen- en bekerwedstrijden. Deze wedstrijden kunt u terug vinden onder het programma.

Met sportieve groet,

De barcommissie.

Lees verder13

Overschrijvingen voortaan alleen digitaal

Van club veranderen? Let op: vanaf nu worden geen papieren overschrijvingsformulieren meer gebruikt voor de overschrijvingen. Alle overschrijvingen verlopen voortaan digitaal. Er kunnen dus geen papieren overschrijvingsformulieren meer worden afgegeven en/of worden ingestuurd naar de KNVB. Daarnaast worden de overschrijvingen centraal verwerkt via het kantoor in Zeist. Er is dus geen districtskantoor meer waar dit kan worden afgegeven of waar een overschrijving in behandeling wordt genomen. De deadline voor de overschrijvingen voor de categorie A blijft wél 15 juni.

Wil je overschrijven van of naar Olympia? Dan gaat als volgt:

Lees verder20

Inschrijving pupillenkamp tijdelijk heropend

Inschrijving pupillenkamp tijdelijk heropend">

Door een aantal afmeldingen voor het pupillenkamp is het nog mogelijk om je alsnog in te schrijven.

Doe dit wel snel want de inschrijving sluit maandag avond.

 

Je kunt je inschrijven via de Pupillenkamp pagina.

 

Geef dit ook door aan je voetbalvrienden die zich niet hebben ingeschreven.

 

De Pupillenkamp commissie.

Lees verder12

Inleveren pasfoto spelerspas

Binnenkort vervalt er weer een aantal spelerspassen van leden. Daarom ontvangen wij van hen zo snel mogelijk een recente pasfoto. Zie onderstaande lijst. Het hebben van een geldige spelerspas is belangrijk, want:

GEEN GELDIGE SPELERSPAS = NIET SPELEN
!

Lees verder11

Phielix Verzekeringen partner van GC & FC Olympia

Phielix Verzekeringen Reeuwijk zal de komende twee seizoenen de vereniging gaan ondersteunen; het bedrijf treedt toe tot de Businessclub Olympia en zal een reclamebord plaatsen ter bevordering van haar naamsbekendheid.

Lees verder09

Olympia Vrouwen 1 blijft ongeslagen - UPDATE

Vanwege het Stroopwafeltoernooi is de volgorde van de nacompetitiewedstrijden omgedraaid. Olympia speelt op 2e Pinksterdag 16 mei dus eerst uit. Op zondag 22 mei is dan de return aan de Bodegraafsestraatweg. Beide wedstrijden vangen aan om 12:00 uur. Er is busvervoer geregeld. Heeft u interesse de vrouwen in Zeeuws Vlaanderen te komen aanmoedigen, er is nog plek in de bus (vol=vol). Laat mij even weten.

Gisteren sloot Vrouwen 1 de competitie in Delft af met een 3-4 overwinning op SEP. Concurrent Charlois won helaas ook, met maar liefst 6-0 van Nicolaas Boys en is daarmee kampioen. De felicitaties gaan daarom naar Rotterdam Zuid. Vooraf was al ingeschat dat de kans op verlies van Charlois minimaal was, maar je weet het in het voetbal maar nooit. Dat kunnen ze in Eindhoven beamen. Tijd om van het succes van een ongeslagen reeks van 22 wedstrijden (!) te genieten is er echter niet. Volgende week maandag, op Tweede Pinksterdag, staat de eerste wedstrijd van de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse al op het programma.

Lees verder08

’t Goudsche Stroopwafel Toernooi gezellig, druk en warm

De eerste toernooidag van ’t Goudsche Stroopwafel Toernooi is een groot succes geweest. Ruim 300 kinderen hebben genoten van het toernooi, de Mix Games, heerlijke stroopwafels, een springkussen en een lekker zonnetje. Nadat ’s morgens de F-teams gespeeld hadden om de twee wisselbekers kwam onze mascotte Olympiaantje, samen met voorzitter Edo Neefjes, de prijzen uitreiken.

Lees verder01

’t Goudsche Stroopwafel Toernooi

De voorbereidingen voor Olympia’s thuistoernooi (5 en 16 mei) zijn bijna afgerond. De organisatie zet de laatste puntjes op de i. Het toernooi is voor de D, E en F-teams. Naast Olympia (zie onderstaand lijstje met de Olympia-teams) doen diverse verenigingen mee, totaal 48 teams van 13 verenigingen uit Gouda en de regio. Kijk voor meer informatie op de speciale toernooiwebsite (www.stroopwafeltoernooi.nl)

Lees verder16

't Goudsche Stroopwafel Toernooi

Na jaren van afwezigheid heeft Olympia dit jaar weer een eigen thuistoernooi; ’t Goudsche Stroopwafel Toernooi

. Een toernooi voor de D, E en F-teams. Naast Olympia (zie onderstaand lijstje met de Olympia-teams) doen diverse verenigingen mee, totaal 48 teams van 12 verenigingen uit Gouda en de regio. Kijk voor meer informatie via deze link.

Lees verder16

Lenteklaverjassen 22 april

Vrijdag 22 april kunt u weer een kaartje komen leggen tijdens het "lente" klaverjassen. Voor iedereen zijn er weer mooie prijzen te winnen en we sluiten weer af met een gezellige borrel.

De kantine is geopend vanaf 19 uur en het kaarten begint om 20 uur. Deelname kost 5 euro p.p. u kunt zich hier inschrijven of dmv het inschrijfformulier in de kantine.

Lees verder04

Inschrijving pupillenkamp gesloten

De inschrijving voor het pupillenkamp is gesloten. Het maximum aantal inschrijvingen is bereikt.

Lees verder01

Inschrijving pupillenkamp geopend

Vanaf vandaag is de inschrijving voor het pupillenkamp 2016 geopend (geen grap!). Wees er snel bij, want vol is vol!

Direct inschrijven

Lees verder10

Voorbeschouwing Olympia – DRL

Komende zondag staat de wedstrijd Olympia – DRL  op het programma. Voor Olympia een wedstrijd die in het teken moet kunnen staan van sportieve revanche voor de eerder geleden nederlaag in dit seizoen. Daarnaast is het in “eigen huis” nog steeds ongeslagen hetgeen wellicht een prettige bijkomstigheid is.

Lees verder21

Voorbeschouwing Olympia – FC Boshuizen

Na een maand geen voetbal gaat zondag de bal eindelijk weer rollen. En dat wordt tijd! Olympia ontvangt zondag de nummer twee op de ranglijst FC Boshuizen. Het eerste onderlinge treffen eerder dit seizoen liep voor Olympia uit op een pak slaag (5-0).

Lees verder27

Olympia Vrouwen: terugblik en ambitie

In een tijd van jaaroverzichten en retrospectie mag een terugblik op de eerste seizoenshelft van de Olympia Vrouwen natuurlijk niet ontbreken. Maar nog belangrijker is het om vooruit te kijken. Wat zijn onze doelen voor de tweede seizoenshelft en waar willen we op langere termijn naar toe met het vrouwenvoetbal bij Olympia?

Lees verder02

Voorbeschouwing Olympia – TAC ’90

Komende zondag staat de wedstrijd Olympia – TAC ’90  op het programma. TAC ’90 is als promovendus een ploeg waarvan niet veel bekend is. De club maakte wel een stormachtige ontwikkeling door en zal haar huid duur willen verkopen aan de Bodegraafestraatweg. De formatie van Tom Rietberg kan terugzien op een goede reeks aan wedstrijden met de nodige overwinningen; sinds 5 oktober 2015 (SJC uit) is het ongeslagen; daarnaast is het de enige ploeg in de 1e Klasse B die in haar thuiswedstrijden de volle winst wist te behalen. Gesteund door eigen aanhang en uitgaande van het feit dat het team “scherp” is in alle facetten die benodigd zijn voor een goed resultaat, is de basis aanwezig om TAC’90 te kunnen verslaan. De ontmoeting mag dat ook met vertrouwen tegemoet gezien worden, aldus trainer Tom Rietberg.

Lees verder29

VELO 1 - Olympia 1 afgelast

De wedstrijd VELO 1 - Olympia 1 van vanmiddag is helaas afgelast. Later meer.

Lees verder17

WEA Accountants Adviseurs nieuwe partner van Olympia

WEA Gouda ondersteunt GC & FC Olympia met een reclamebord. Wij wensen WEA Gouda veel zakelijk succes toe en danken hen bij voorbaat voor het gestelde vertrouwen. WEA Accountants & Adviseurs is een organisatie van samenwerkende accountants & belasting adviseurs met in totaal acht maatschappen.

Lees verder11

Voorbeschouwing Olympia – VOC

Komende zondag staat de wedstrijd Olympia – VOC op het programma. VOC kende in de afgelopen seizoenen een stormachtige ontwikkeling waar bij het twee seizoenen uitkwam in de Hoofdklasse. Thans bezet men de 4e plaats van de 1e Klasse met slechts één punt minder dan Olympia.

Lees verder31

Hoogeveen Fietsbeleving sponsor bij Olympia

Hoogeveen is een familiebedrijf dat wordt geleid door echte fietsliefhebbers. Fietsen is beleving, net als een bezoek aan de showroom van Hoogeveen.
De adviseurs van Hoogeveen voorzien u van een eerlijk en goed advies terwijl de servicemonteurs altijd voor u klaar staan op het moment dat er iets aan de hand is met uw fiets. Met de hulp van Hoogeveen bent u klaar om nieuwe paden en wegen te verkennen.

Lees verder28

Voorbeschouwing Olympia – GDA

Afgelopen zondag boekte Olympia zijn eerste uitoverwinning. In een zwaarbevochten wedstrijd, verdeeld over twee weken trok Olympia met 0-1 aan het langste eind. Geen mooie wedstrijd, maar wel een verdiende en nuttige zege. Olympia verprutste een aantal riante kansen om het duel definitief te beslissen en zo bleef het billenknijpen tot aan de laatste seconde. Misschien is het op dit moment nog te veel gevraagd, maar de ploeg moet leren om wedstrijden in het slot te gooien als die mogelijkheid zich aandient. Dat kost een stuk minder kracht.

Lees verder26

Competitie-indeling jeugd bekend

De competitie-indelingen voor de jeugdteams categorie B (alle teams behalve A1, B1 en C1) zijn beschikbaar gemaakt door de KNVB. Deze indelingen zijn tot stand gekomen op basis van de resultaten uit de bekercompetitie.

Lees verder12

Werkzaamheden voet- en fietspad

Het fietspad langs de Bodegraafsestraatweg, vanaf muziekvereniging De Harmonie tot en met de fietsoversteek bij de Wibautstraat is van slechte kwaliteit en wordt opnieuw bestraat. Het gehele voet- en fietspad wordt afgesloten en er zal een omleiding ingesteld worden. De werkzaamheden starten maandag 12 oktober 2015 en gaan circa 3 weken duren. Olympia blijft bereikbaar via de ingestelde (fiets)omleiding. 

Lees verder08

Voorbeschouwing Olympia – PFC

Kijkende naar de laatste twee uit-wedstrijden kan geconcludeerd worden dat de formatie van Tom Rietberg bij DRL een enigszins onnodige nederlaag leed want men verzuimde met name voor de rust al verder afstand te nemen van deze opponent. DRL maakte vervolgens dankbaar gebruik van de geboden ruimte en behaalde uiteindelijk een 3 – 2 overwinning.

Lees verder07

Voor in de agenda: feestavond

Reserveer zaterdagavond 21 november alvast in de agenda. Zet erbij: mooi feest bij Olympia! De details volgen nog, maar houd die avond vrij!

Lees verder07

Kazachstan - Nederland op groot scherm

Aanstaande zaterdag is de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd Kazachstan - Nederland in ons clubhuis te bekijken op het grote scherm. De aftrap is om 18:00 uur. Je bent van harte welkom!

Lees verder16

Voorbeschouwing Olympia – CVV Zwervers

Komende zondag staat in de 3e speelronde de wedstrijd Olympia – CVV Zwervers op het programma. CVV Zwervers kent een goede start van het seizoen en bezet momenteel de 2e plaats met vier punten uit twee wedstrijden. Olympia bezet na de 5 – 0 nederlaag tegen FC Boshuizen een plaats in de middenmoot.

Lees verder09

Sluiting clubhuis a.s. zondag

In verband met het beperkte programma en de beschikbaarheid van de barbezetting, sluit het clubhuis a.s. zondag 13 september om 17:00 uur.


De barcommissie.

Lees verder02

Voorbeschouwing Olympia – SVDPW

Zondag staat het spel om de knikkers weer te beginnen. Leuk en nuttig zo’n voorbereiding maar ballen om de punten, daar gaat het om.

Lees verder31

Kroonint breidt sponsoractiviteiten uit

Kroonint is sedert een groot aantal jaren verbonden aan GC & FC Olympia. Recentelijk heeft de sponsorcommissie overeenstemming bereikt met Kroonint over:

- verlenging van de overeenkomst als shirtsponsor van ons A1 elftal 
- toetreding tot de Businessclub van GC & FC Olympia

Lees verder19

Kärcher Center Rhowax nieuw lid Businessclub

Kärcher Center Rhowax is dé professionele leverancier voor Kärcher reinigingsapparatuur in de regio Rotterdam. Tevens verzorgen zij reparaties en onderhoud aan alle soorten en merken reinigingsmachines.

Lees verder14

Valse meldingen alarmsysteem ballenhok

Elke alarmering heeft een actie tot gevolg van de meldkamer waarbij wij zijn aangesloten. De, inmiddels hoge, kosten daarvoor worden aan ons doorberekend.
Uit de rapportage van het afgelopen seizoen is gebleken dat alle alarmmeldingen 'vals' zijn geweest en dat het overgrote deel van deze 'valse meldingen' zijn veroorzaakt door het betreden van het ballenhok terwijl het alarmsysteem nog is ingeschakeld.

Lees verder10

Incasso contributie (update)

Zoals eerder gemeld is er een administratief probleem bij onze bank waardoor de automatische incasso van de (half)jaarcontributie uitgesteld moest worden. De oplossing is gelukkig in zicht. Naar verwachting wordt de incasso nu eind augustus uitgevoerd. We houden u op de hoogte. Onze excuses voor het ongemak.

Lees verder10

Creafort breidt sponsoractiviteiten uit

Creafort draagt GC & FC Olympia een “warm hart” toe met de continuering van de shirtsponsoring van Olympia Vrouwen 1 dat afgelopen seizoen promotie naar de 3e Klasse wist te bewerkstelligen. Daarnaast treedt Jan Steenkamer toe tot de Businessclub van GC & FC Olympia; de sponsorcommissie is dan ook verheugd met deze ontwikkeling en wenst Jan Steenkamer veel succes toe en bedanken hem voor het gestelde vertrouwen.

Lees verder15

Incasso contributie uitgesteld

Door een administratieve controle bij de bank kon de onlangs aangekondigde incasso van de (half)jaarcontributie geen doorgang vinden. Inmiddels is er een aanpassing geweest waardoor de incasso naar verwachting binnen enkele dagen weer aan de bank aangeboden kan worden. Daarna vindt de feitelijke incasso binnen zeven werkdagen plaats.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Namens de penningmeester,

De ledenadministratie.

Lees verder01

Olympia treft Jodan Boys in beker

De KNVB heeft de indelingen van de competitie- en bekerpoule voor de standaardteams bekend gemaakt. In de beker is Olympia gekoppeld aan stadgenoot Jodan Boys. De andere opponenten zijn zaterdageersteklassers Montfoort en Nieuw Lekkerland. In de competitie treft Olympia een aantal oude bekenden, waaronder SJC, het gedregradeerde VOC en PFC, maar ook het gepromoveerde TAC'90 en SVDPW.

Lees verder28

Zomerstop - clubhuis gesloten

Van 1 tot en met 29 juli a.s. is het clubhuis i.v.m. de zomerstop gesloten.

Wij wensen alle leden een fijne zomervakantie toe!

Het Bestuur

Lees verder16

Businessclub Olympia krijgt steeds meer gestalte

Met gepaste trots introduceren wij  Brem Funderingsexpertise als lid van de Businessclub bij GC & FC Olympia.

Lees verder12

“Megadeal” met Mulder – Mazda

Autobedrijf Mulder is reeds langere tijd al verbonden aan Olympia als lid van de Businessclub en als shirtsponsor. Met ingang van komend seizoen zal Mulder – Mazda gaan fungeren als shirtsponsor van alle E teams (10) van GC & FC Olympia.

De overeenkomst is voor 4 seizoenen waarbij voornoemd bedrijf het thuistenue, bestaande uit een Olympia shirt met opdruk, een voetbalbroekje en kousen ter beschikking zal stellen aan spelers en keepers.

Lees verder03

Kees Jansma en Restaurant L ‘Etoile vermaken Businessclub Olympia

Donderdag 21 mei had de Businessclub Olympia haar laatste activiteit van het seizoen. Plaats van handeling was Restaurant L’Etoile.
 
L’Etoile ligt op een prachtige locatie, op een steenworp afstand  van het kloppend hart van Gouda. L’Etoile is een restaurant voor iedereen die van goed en puur eten houdt. Het intieme en bovenal sfeervolle restaurant biedt ontspanning en vrolijke gastvrijheid; aan de gasten werd een aantal heerlijke gerechten en mooie wijnen geserveerd.

Lees verder02

sv D.R.L. wijkt a.s. zondag uit naar terrein rvv COAL

De terugwedstrijd voor promotie/handhaving in/naar de 1e klasse, tussen sv D.R.L. en Olympia zal a.s. zondag 7 juni plaatsvinden aan de Oldegaarde 353 bij rvv COAL. De reden voor deze omzetting is dat op het terrein van D.R.L. het NK Voetbal Talenten Toernooi zal worden afgewerkt. Deze wedstrijd op zondag 7 juni a.s., heeft een aanvangstijd van 14:00 uur en staat onder leiding van de heer J. Straver. De thuiswedstrijd eindigde afgelopen zondag in een 2-1 overwinning van Olympia.

De verliezer over twee wedstrijden heeft nog een kans op de 1e klasse en wel tegen de verliezer van SVDPW-Foreholte (1-1). Deze wedstrijd zal plaatsvinden op zondag 14 juni op neutraal terrein.

Lees verder01

Vrouwen kampioen!

Na een zinderende beslissingswedstrijd tegen vv Haastrecht mogen de vrouwen zich kampioen noemen. Onder aanmoediging van een enkele honderden (!) supporters begonnen beide ploegen nerveus. Olympia leek die het eerst onder controle te hebben. Twee goede voetbaldoelpunten zorgden voor een riante voorsprong. Haastrecht is echter een taaie en sluwe ploeg waardoor Olympia zich nog voor rust in de luren liet leggen: 2-1. Ook een foutje in tweede helft werd genadeloos afgestraft waardoor de stand weer gelijk was. Maar enkele minuten voordat de verlenging een feit was, liet Olympia zien waarom het de terechte kampioen is. Een prachtige aanval over meerdere schijven eindigde bij Romina die haar tweede van de dag liet aantekenen. Een klein feestje volgde.

Lees verder28

Teamindelingen jeugd seizoen 2015-2016

Beste (ouders/verzorgers van) Olympia voetballers en voetbalsters,

De nieuwe teamindelingen voor volgend seizoen, 2015-2016, zijn gemaakt.

De teamindelingen zijn tot stand gekomen op basis van de prestaties op trainingen en wedstrijden tijdens het afgelopen seizoen. Ook is gebruik gemaakt van de informatie die de leiders en trainers aan ons hebben doorgegeven. Een van de doelstellingen bij het maken van de teamindelingen is dat iedere speler zoveel mogelijk op zijn eigen niveau komt te spelen en daardoor zich, zowel in teamverband als individueel, sneller zal ontwikkelen.

Lees verder27

Olympia – DRL (De Rotterdamse Leeuw)

Olympia zal de strijd voor lijfsbehoud in de 1e Klasse moeten aangaan met DRL uit Rotterdam; op zondag 31 mei 2015 staat voor de manschappen van Tom Rietberg en Carl Flux de thuiswedstrijd op het programma; aanvang 14.00 uur. Op zondag 7 juni 2015 staat de returnwedstrijd op het programma op sportcomplex De Leeuwenkuil welke gelegen is aan de Spinozaweg te Rotterdam. De winnaar van deze tweeluik zal komend seizoen uitkomen in de 1e Klasse van het zondagvoetbal.

Lees verder27

Voorbeschouwing beslissingswedstrijd Olympia VR1 – Haastrecht VR1

Aanstaande zondag 31 mei rond de middag weten we welke ploeg zich bij de vrouwen kampioen mag noemen. Wordt het Haastrecht of toch Olympia dat zo’n beetje de gehele competitie bovenaan heeft gestaan? Vorig seizoen zou het simpel zijn geweest. Bij een gelijke stand in de competitie, maar met de meeste doel-punten voor (113!) en veruit de minste goals tegen (slechts 19), zou Olympia kampioen zijn geweest. Tot voor kort ging alles wat rood/zwart een warm hart toedraagt ook uit van dat scenario, inclusief een gewonnen ‘kampioenswedstrijd’ tegen Schoonhoven. Maar de KNVB heef in al haar wijsheid besloten dat er met ingang van dit seizoen bij gelijk eindigen een beslissingswedstrijd gespeeld moet worden. Op het terrein van de club met het beste doelsaldo, dat dan weer wel.

Lees verder27

KNVB-regels voor veiligheid en orde rond wedstrijden

KNVB-regels voor veiligheid en orde rond wedstrijden">

In verband met de beslissingswedstrijd van Dames 1 en de nacompetitiewedstrijd van Heren 1 zondag op 31 mei a.s. brengen wij onderstaande KNVB-regels onder de aandacht:

Veiligheid en orde rond wedstrijden:

1.Het gebruik van vuurwerk (hieronder worden ook fakkels en rookpotten verstaan) is niet toegestaan.

2.Het nuttigen van consumpties in glas, fles of blik buiten het clubgebouw is niet toegestaan. Ook is het niet toegestaan op het terras de – plastic – bierglazen te vullen door het gebruik van grote glazen kannen.

3.Het nuttigen van alcoholische dranken buiten het afgebakende aan de kantine grenzende terras is niet toegestaan. Een tribune kan geen dienst doen als terras, zodat het ook niet is toegestaan alcoholhoudende dranken te nuttigen wanneer er wordt plaatsgenomen op de tribune.

De volledige ordemaatregelen zijn na te lezen in het handboek competitiezaken amateurvoetbal.

 

Het Bestuur

Lees verder21

Voorbeschouwing Olympia – Delft

Olympia 1 is de nacompetitie, met als inzet het behoud, van het Eerste Klasse-schap goed gestart met een 0-3 overwinning op Delft. Aanstaande maandag (Tweede Pinksterdag) de return aan de Bodegraafsestraatweg. Met een zeer comfortabele voorsprong staan de rood-zwarten met anderhalf been in de volgende ronde. Maar daarin schuilt wellicht ook gelijk het gevaar. Als Olympia ervan uitgaat dat de buit al binnen is, kan het nog een lastige middag worden. Zaak voor trainers Rietberg en Flux om dit direct de kop in te drukken.

Lees verder13

Gezocht: voetbalsters voor Vrouwenteam

Sinds de introductie van het vrouwenvoetbal binnen de vereniging zo'n 3 jaar geleden, heeft Olympia een groeiend aantal vrouwelijke leden die enthousiast hun favoriete sport beoefenen en positief bijdragen aan de sportieve sfeer Bij Olympia. Dit seizoen doet het vrouwenteam, dat uitkomt in de 5e klasse, serieus mee voor het kampioenschap en is de selectie gegroeid naar meer dan 20 speelsters.

 

Graag maakt Olympia de stap naar het vormen van een tweede vrouwenteam en is daarvoor op zoek naar nieuwe voetbalsters!


Lees verder08

Rood Zwart Vrouwen Avond op 29 mei

Hoi Olympia vrouw!
 
Hierbij even een reminder om je aan te melden voor de Rood Zwart Vrouwen Avond op 29 mei. Voor diegene die zich al aangemeld hebben, leuk dat jullie er weer bij zijn! Voor alle anderen, we hopen zoveel mogelijk Olympia vrouwen te zien op de 29e dus jij ook!
 
Aanmelden kan hier!

Lees verder04

CoShare treedt toe tot Businessclub Olympia

CoShare richt zich op plaats, tijd en apparaat onafhankelijk (samen)werken. Geen dure IT oplossing maar een oplossing die innovatief is en gewoonweg werkt. Geen servers meer in het kantoorpand maar alle data veilig opgeslagen en beschikbaar via de Cloud. Zo kunt u altijd en overal bij uw bedrijfsdata via elk willekeurig apparaat (pc, laptop, tablet, telefoon).

Lees verder04

NK Bumpervoetbal bij Olympia01

Voorbeschouwing Olympia – H.M.S.H.

Komende zondag staat in de in de voorlaatste speelronde de wedstrijd Olympia – H.M.S.H. op het programma. In de uitwedstrijd leed Olympia een 3 – 1 nederlaag; eigenlijk een onbegrijpelijke zaak wetende dat deze opponent in 24 wedstrijden slechts twee overwinningen wist te behalen en reeds 123 tegendoelpunten incasseerde.

Lees verder29

Succesvolle kennismakingsavond meisjesvoetbal

Op vrijdagavond 24 april jl. verzamelden zich rond half zeven achttien meisjes in de leeftijd van 8 tot 12 jaar bij Olympia voor de eerste voetbaltraining. Zij werden verwelkomd door Elmy van Tok, Lisa de Heij van het Vrouwenteam en Sofieke Jansen en Sophie Vermeulen van C1, die de training voor hun rekening namen.
Voor sommige meisjes was het de eerste kennismaking met voetbal, anderen waren al wat meer ervaren, maar iedereen  had er zin in en ging voortvarend aan de slag.

Lees verder23

Voorbeschouwing Olympia- Kocatepe

Another one bites the dust, Another one bites the dust, And another one gone, and another one gone, Another one bites the dust , Hey, I'm gonna get you too , Another one bites the dust.’

Deze regels uit het nummer ‘Another one bites the dust’ van Queen is verplichte kost voor de spelers van Olympia 1 om uit het hoofd leren. Sterker nog, het moet het heilige doel zijn voor de komende weken. Want er moeten nog een aantal teams naar stof happen op ons hoofdveld om zo handhaving in de Eerste Klasse veilig te stellen.

Lees verder10

Voorbeschouwing Olympia- Xerxes DZB

Komende zondag staat in de 22e speelronde de wedstrijd Olympia – Xerxes DZB op het programma; voor beide partijen is een goed resultaat van belang in het kader van het ontlopen van directe degradatie en / of het eventueel aansluiten met de middenmoot met als inzet “handhaving” in de 1e klasse.

Lees verder26

Een rode kaart/tijdstraf en het wedstrijdformulier

In de B-categorie (bij de jeugd alle teams m.u.v. A1, B1 en C1, bij de senioren alle teams m.u.v. Olympia 1, 2 en 3) kan de scheidsrechter een speler na een overtreding / onacceptabel gedrag een tijdstraf opleggen of een rode kaart. Gelukkig verlopen de meeste wedstrijden van twee kanten sportief. Maar als het nodig is, wat moet je dan als scheidsrechter en leider doen?

Lees verder18

Voorbeschouwing Olympia – Poortugaal

Komende zondag staat de wedstrijd Olympia – Poortugaal op het  programma, een mooi affiche. Aansluitend luistert El Cavano DJ Armand de derde helft op.


 

Lees verder04

Trainer/coach Olympia B1 gezocht!28

Save the date – 9 mei 2015

Het is weer zover. Alweer voor het 3e jaar wordt de Rood Zwart Vrouwen Avond georganiseerd voor alle betrokken vrouwen bij Olympia. Na twee succesvolle edities wordt deze nog jonge maar mooie traditie bij Olympia voortgezet! Als tegenhanger van het Rood Zwart Mannendiner staat deze avond de Olympia vrouw in het middelpunt.

Als je deze geweldige avond niet wilt missen reserveer dan nu vast zaterdag 9 mei 2015 in je agenda!

Lees verder28

Fiskare treedt toe tot de Businessclub Olympia

Fiskare; het adres voor fiscale advisering en administratieve dienstverlening voor ondernemers en particulieren. Fiskare kenmerkt zich als een kleine, deskundige, meedenkende en creatieve organisatie met een groot netwerk van top-specialisten.

Lees verder25

Voorbeschouwing Olympia – Goes

Komende zondag staat de wedstrijd Olympia – Goes op het  programma; op zich een wedstrijd waarin moet blijken of Olympia haar zelfvertrouwen verder kan opvijzelen en verder de aansluiting kan gaan bewerkstelligen met ploegen in de middenmoot.

Lees verder18

Speldendrager Willem Backer overleden

Gisteren ontvingen wij het droeve bericht dat op 14 februari jl. onze speldendrager de heer Willem Backer is overleden.

Op donderdagavond 19 februari a.s., van 19.00 – 20.30 uur, bent u welkom voor condoleance aan huis, Joubertstraat 46 te Gouda.

De begrafenis is op vrijdag 20 februari a.s. om 14.30 uur op de IJsselhof, Goejanverwelledijk 6 te Gouda. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten.

Liever geen bloemen. Een donatie aan Villa Joep! wordt op prijs gesteld.

Wij wensen de familie sterkte toe in het verwerken van dit verlies.

Het Bestuur

Lees verder12

Scala Solutions wordt partner van Olympia

Wij zijn gespecialiseerd in het beheren en onderhouden van uw kantoorautomatisering en bovendien voorzien we in uw CRM behoefte. De centrale ligging geeft de mogelijkheid snel bij u op locatie te zijn en d.m.v. inlogfaciliteiten monitoren we met gemak uw systemen.

Lees verder04

Voorbeschouwing Olympia - IFC

Goed spelen en niet winnen. Het is onderhand om krankzinnig van te worden. Ook de afgelopen twee wedstrijden speelde Olympia zeer verdienstelijk, maar ook evenzoveel keer stond het na negentig minuten met lege handen. Twee weken geleden was Velo met 2-3 te sterk en afgelopen zondag sloeg koploper RKAVV in de slotminuten toe (3-2). Beide wedstrijden kwam Olympia knap terug van een 2-0 achterstand, maar tot punten leidde het niet. Toch is er nog steeds alle reden toe om te geloven dat Olympia rechtstreekse degradatie kan ontlopen.

Lees verder21

Voorbeschouwing Olympia – VELO

Komende zondag staat de wedstrijd Olympia – VELO op het  programma; de eerste officiële wedstrijd in het jaar 2015. De heenwedstrijd werd destijds door Olympia met 0 – 1 gewonnen door een fraai doelpunt van Laurens Bogaard in een wedstrijd waarin de solide verdediging zich staande wist te houden.

Lees verder21

Olympia treft Deltasport in 3e ronde VR Cup

Olympia treft Deltasport in 3e ronde VR Cup">
Dinsdagavond is de loting verricht voor de derde ronde van de Voetbal Rijnmond Cup. Olympia werd hierin gekoppeld aan zaterdag eersteklasser Deltasport.

Lees verder21

Oud-lid Jacques Vermeulen overleden

Gisteren ontvingen wij het droevige bericht dat op 16 januari jl. de heer Jacques Vermeulen; Teunis Jacobus, is overleden. De heer Vermeulen was speldendrager voor 40 jaar lidmaatschap en daarna 21 jaar donateur. Hij heeft zich in die jaren verdienstelijk gemaakt voor de vereniging.

 

Lees verder21

Gezocht per direct: wasvrouw/man in duojob

De was bestaat uit o.a.  reserveshirts, scheidsrechterskleding, keukenlinnen en dient op de club te worden gewassen. Tevens zal de benodigde kleding voor het weekend op vrijdag moeten worden klaar gehangen, alsook voor eventuele doordeweekse oefenwedstrijden.

Lees verder13

Trainingskamp Tenerife - Verslag dag 8

Gisteren was de dag van de terugreis. Die begon al vroeg met een ontbijt om 7:15 uur. Daarna de laatste spullen in de koffer, uitchecken en de bus in richting vliegveld. De vlucht zelf verliep zeer voorspoedig. Op tijd vertrokken en flink wind mee, waardoor we een kwartiertje zouden inlopen. Ook zaten we redelijk snel in de bus richting Gouda en viel het verkeer alles mee zodat we om 18:15 weer terug waren aan de Bodegraafsestraatweg.

Lees verder11

Trainingskamp Tenerife 2015 - Verslag dag 7

Vanmorgen werd er weer gezongen. Nu voor de jarigen Ruben en Roy. Eigenlijk hadden we dat om 00:00 uur al gedaan in Bar Amsterdam, maar nu werden er namens de club ook wat presentjes overhandigd. Een mooie dag voor ze, want het programma was zo goed als volledig zelf te bepalen. Alleen ontbijt en diner stonden vast.

Lees verder10

Trainingskamp Tenerife 2015 - Verslag dag 6

Carl is vandaag jarig, dus is dat gepast gevierd met een lied en een presentje namens de selectie, overhandigd door Ruben. Vandaag de laatste training van dit trainingskamp. Na de vermoeiende dag van gisteren, waarbij vooral het karaoke-gedeelte in de avond erin hakte bij een aantal, hadden de heren trainers toch nog wel wat in petto voor de spelers. Geen al te zware training, maar wel een om met een goed gevoel het trainingskamp te besluiten.

Lees verder07

Verslag Trainingskamp Tenerife - Video 1e training

Van de 1e training, donderdag 6 januari 2015, op het complex van ID Ubarra, is een compilatie gemaakt. Deze is via onderstaande link/video te zien:

Compilatie 1 training Tenerife

Lees verder07

Verslag Trainingskamp Tenerife - Dag 2

De eerste volle dag op het trainingskamp begon rustig. Na het ontbijt was er voor de spelers gelegenheid zich te laten verzorgen door de paramedische staf, wat te chillen bij het zwembad of zich anderszins voor te bereiden op de eerste training die middag. Na de lunch vertrok het gezelschap met de bus richting het complex van UD Ibarra, zo’n twintig minuten rijden vanaf het hotel.

Lees verder06

Verslag Trainingskamp Tenerife - Dag 1

Voor de 8e keer inmiddels reist de selectie van Olympia af naar Zuid-Europa voor een winter trainingskamp, en voor de 7e keer naar het Canarische eiland Tenerife.

Ook dit jaar werd gekozen voor hotel Jacaranda als uitvalsbasis, voor de 5e achtereenvolgende maal inmiddels. Vertrouwd terrein dus voor de spelers, begeleiding en sponsors, 42 man en één vrouw in totaal. Wat minder dan andere jaren omdat enkele spelers studie- of werkverplichtingen hebben.

Lees verder04

Trainingskamp selectie op Tenerife

Ook dit seizoen heeft sponsor Schoonmaakbedrijf Heuvelman het mogelijk gemaakt dat de selectie (1e en 2e team) van Olympia op trainingskamp gaat naar het (hopelijk) zonnige Tenerife. Op maandag 5 januari vertrekt de groep in alle vroegte richting Schiphol om een volle week later op maandag 12 januari weer terug te keren.

Lees verder02

Contributie 2e seizoenshelft

De facturen voor de contributie van de tweede seizoenshelft zijn vandaag verstuurd. Iedere Olympiaan (behalve de leden die de contributie per jaar voldoen) heeft deze in zijn of haar mailbox ontvangen. Geen mail gekregen? Laat dit even weten aan ledenadministratie@gcfc-olympia.nl.

Lees verder18

Mirjam van Huffelen beëindigt werkzaamheden

Het spijt ons als bestuur te moeten melden, dat onze duizendpoot Mirjam van Huffelen heeft aangegeven haar werkzaamheden bij Olympia te beëindigen. Wij danken haar voor haar jarenlange inzet voor de vereniging en wensen haar al het goeds voor de toekomst.

Het bestuur.

Lees verder26

Bericht voor alle hulpsinterklazen en kerstmannen

Op Olympia zijn mooie trainingspakken, voetbaltassen, trainingsshirts, trainingstruien, voetbalkousen, keeperstenues, minishirts om op te hangen en miniballen van Olympia te koop.

Lees verder26

Olympia – Wateringseveld GONA

Komende zondag staat de wedstrijd Olympia – Wateringseveld GONA op het  programma; voor Olympia een nieuwe krachtmeting om te bezien of men de punten “in eigen huis” kan behouden.

Lees verder14

Hof Hoorneman Bankiers nieuw lid Businessclub Olympia

Hof Hoorneman Bankiers NV is een onafhankelijke vermogensbeheerder met volledige bankstatus. Uiteraard hebben wij als doel om met onderscheidende beleggingsresultaten waarde toe te voegen aan het vermogen van onze klanten.

Lees verder14

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Het bestuur nodigt alle leden en ouders van jeugdleden uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op maandag 24 november a.s. om 20.00 uur in ons clubhuis.

Relevante stukken zijn op te vragen bij de secretaris; secretaris@gcfc-olympia.nl

Wij hopen u te mogen ontvangen op deze eerste ALV in het nieuwe clubhuis.

Lees verder10

1e Ronde VoetbalRijnmond Cup voor Vrouwen, C1 en D1

1e Ronde VoetbalRijnmond Cup voor Vrouwen, C1 en D1">
In navolging van Olympia 1 proberen a.s. woensdag ook de D1, C1 en de Vrouwen de tweede ronde van de VoetbalRijnmond Cup te bereiken. Alle drie de teams treffen een stevige tegenstander, dus alle support is welkom!

Lees verder05

Voorbeschouwing Olympia – CVV Zwervers

Komende zondag staat de wedstrijd Olympia – CVV Zwervers op het  programma. Op voorhand kan deze wedstrijd aangemerkt worden als een ‘sleutelduel’; winst op CVV Zwervers geeft enigszins lucht, waarbij Olympia de aansluiting met de middenmoot kan bewerkstelligen.

Lees verder04

De Olympia regels

Voor sportiviteit en respect!

GC&FC Olympia wil  alle leden, vrijwilligers en bezoekers de mogelijkheid bieden om te genieten van de voetbalsport. Een vereniging waar iedereen zich thuis kan voelen, ongeacht de voetbalcapaciteiten en culturele achtergrond. Wij willen een actieve, bruisende en sportieve vereniging zijn met een goede organisatie en een prettige sfeer.

Voor GC&FC Olympia is het van groot belang om duidelijke afspraken met elkaar te maken over hoe wij omgaan met elkaar, met onze spullen en met de accommodatie. Door de ingebruikname van de nieuwbouw is het nodig om enkele nieuwe gebruiksregels in te voeren. Een goede gelegenheid om alle huisregels en gedragsregels van Olympia nog eens op een rij te zetten.

Lees verder29

Reclame & Design wordt sponsor van GC & FC Olympia

Het bedrijf Reclame & Design ondersteunt de komende seizoenen GC & FC Olympia d.m.v. een reclamebord en via het lidmaatschap van de Businessclub Olympia.

Het bedrijf, met vestigingen in Stolwijk en Reeuwijk, leverde reeds de wanddecoratie in de kantine én het Olympia logo op de entree van ons nieuwe  clubgebouw.

Lees verder27

Enthousiaste (beginnende) trainers gezocht!!!!!!!

Het seizoen is alweer een paar maanden onderweg en we zijn nog steeds op zoek naar enthousiaste (beginnende) trainers voor een aantal teams. Onze enthousiaste jeugdspelers van de A2, B3, C4 die elke week fanatiek willen trainen zitten nog zonder trainer. Ook voor enkele pupillengroepen zijn we nog op zoek.

Lees verder22

Voorbeschouwing Olympia - Nieuwerkerk

Komende zondag staat de wedstrijd Olympia – Nieuwerkerk op het  programma; een mooi affiche voor de manschappen van Tom Rietberg en Carl Flux. Op zich een lastige opgave tegen een ploeg met het nodige scorend vermogen; in het voetbal is echter alles mogelijk en Olympia heeft eerder aangetoond dat zij mee kan op het niveau. Het verschil zit veelal in de details !

Lees verder20

Indigo Schilderwerken nieuw lid Businessclub Olympia

Sinds jaar en dag wordt INDIGO SCHILDERWERKEN BV in verband gebracht met ambachtelijk schilderwerk in en om Gouda. De vaste en daarnaast nog steeds groeiende klantenkring heeft voor een goed imago van het bedrijf gezorgd. Een imago waar zij trots op is.

Lees verder11

Virtula treedt toe tot Businessclub Olympia

Virtula is een organisatie advies bedrijf dat sinds april 2002 in de dienstverlening werkzaam is. Virtula is gespecialiseerd in de combinatie: - informatietechnologie en onderwijs en als project manager, proces ondersteuner en implementatie begeleider inzetbaar bij onderwijs organisaties.

Lees verder01

Voorbeschouwing Olympia - FC Boshuizen

Komende zondag staat de wedstrijd Olympia – FC Boshuizen op het programma.

Olympia is na twee verloren wedstrijden weer terug op aarde. RKAVV en IFC waren duidelijk nog een maatje te groot. Olympia kwam tegen IFC nog wel op voorsprong door Joris van den Ban, maar moest na rust het hoofd buigen (1-3). Er was nog wel een grote kans om op 2-2 te komen, maar zo ver lieten de gasten het dus niet komen. Zondag komt er met FC Boshuizen wederom een sterke tegenstander op bezoek.

Lees verder22

Opening nieuwbouw een happening

Vrijdag 19 september was het dan eindelijk zo ver. De opening van ons nieuwe clubhuis. Een project dat vijf jaar geleden begon op de tekentafel kreeg hiermee een passend slot. En dat hebben we met elkaar groots gevierd.

Lees verder22

Oud-Olympiaan Bill Pinkney overleden

We hebben het trieste bericht ontvangen dat oud-Olympiaan Bill Pinkney afgelopen zaterdag is overleden. Gentleman Bill is in het verleden actief geweest bij de jeugd en later elftalleider van Olympia 2 en 3 (waar ook zoon Grant in speelde). We wensen familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Namens de familie: de crematie vindt dinsdag 30 september om 13:30 uur plaats op begraafplaats Hofwijk in Rotterdam. Een ieder is welkom om afscheid te nemen.

Het bestuur.

Lees verder21

Van der Speld Aannemers lid Businessclub Olympia

De Van der Speld Groep ontzorgt u bij al uw vastgoedvraagstukken met een integrale en proactieve werkwijze.

Met onze Goudse wortels en de waarden van het familiebedrijf, onderscheiden wij ons op service, oplossingsgerichtheid, kwaliteit en net dat stapje extra.

Lees verder17

Voorbeschouwing Olympia - RKAVV

Komende zondag staat de wedstrijd Olympia – RKAVV op het programma; voor de formatie van trainer Tom Rietberg is het de 1e competitiewedstrijd van dit seizoen die op eigen complex afgewerkt zal worden.

Lees verder17

Corovum Advies BV treedt toe tot de Businessclub Olympia

Corovum Advies is een jong en enthousiast adviesbureau binnen de civiele techniek.
Vanuit de rol als adviseur ondersteunen zij opdrachtgevers bij de realisatie van projecten op het gebied van infrastructuur en civiele techniek.

Lees verder17

GC & FC Olympia vergroot aantrekkingskracht op het bedrijfsleven

Zowel de nieuwe accommodatie als de sportieve ontwikkelingen met o.a. promotie van het 1e elftal naar de 1e Klasse hebben reeds geleid tot extra aantrekkingskracht vanuit het bedrijfsleven.

De nieuwe sponsorcommissie, die  ca twee maanden geleden is gestart, met het treffen van allerlei voorbereidingen met vernieuwde sponsorvormen, heeft reeds de nodige resultaten weten te behalen.

In de afgelopen weken is een 7-tal bedrijven toegetreden tot de Businessclub van Olympia

Lees verder06

BDI Beady Eye Photography treedt toe tot Businessclub Olympia

Beady Eye photography is de media divisie van BDI BV en voert opdrachten uit van bedrijven, verenigingen en particulieren voor  de creatieve en professionele fotografie van thema’s zoals bij voorbeeld:

Lees verder04

Olympianentoernooi 21 september

Een prachtig nieuw gebouw: dat vieren we met alle Olympianen met een onderling toernooi op zondag 21 september. Inschrijven kan tot en met 16 september hier of bij de ontvangst op Olympia. 

Alle spelers, leiders, trainers en scheidsrechters kunnen zich aanmelden voor dit toernooi. In een mix van voetbalschool tot en met de senioren gaat iedereen drie wedstrijdjes spelen.

Lees verder01

Ook Electrafix Nederland treedt toe tot Businessclub Olympia

ElectraFix adviseert, installeert en onderhoudt eigentijdse toepassingen op het gebied van elektrotechnische installaties.

ElectraFix richt zich daarbij met succes op de zakelijke Retail sector, maar staat vanzelfsprekend ook klaar voor opdrachten van particulieren.

Lees verder28

Wijnhandel van Welie wordt partner van Olympia

Wijnhandel van Welie opende in december 2013 haar deuren;  u kunt zich hier verdiepen in heerlijke, betaalbare wijnen. Wijnen voor alle dag of voor speciale momenten.

Naast wijn is wijnhandel van Welie een slijterij met een groot assortiment whisky's en andere distilaten.    

Mocht u interesse hebben in relatiegeschenken, dan komen wij graag langs voor een afspraak!

Lees verder22

Uitnodiging opening nieuwe clubhuis

Beste Olympiaan,

Op vrijdag 19 september 2014 is de officiële opening van ons nieuwe clubhuis. U bent van harte uitgenodigd deze opening bij te wonen!

Lees verder22

Wedstrijdkleding Hummel

Een viertal seizoenen geleden is er een contract afgesloten met sportkledingleverancier Hummel.
Een van de voorwaarden is dat, met een uitloop van drie seizoenen, er alleen nog maar Olympia wedstrijd-
tenues van het merk Hummel door leden mogen worden gedragen.

Lees verder16

Gezocht: jeugdtrainers

De indelingen van alle teams zijn rond, het trainingsrooster is gemaakt. Nu is Olympia voor een aantal teams nog op zoek naar (hulp)trainers. Wij denken hierbij vooral aan ouders van spelers/speelsters in de onderstaande teams. Heeft u een uurtje (of twee) per week de gelegenheid? Ervaring is welkom, maar niet noodzakelijk. De trainers krijgen ondersteuning van het hoofd jeugdopleiding en de technisch jeugdcoördinator.

Lees verder15

Officiële opening nieuwe clubhuis

De officiële opening van het nieuwe clubhuis vindt plaats op vrijdag 19 september. Ook op zondag 21 september worden er allerlei activiteiten rondom de opening georganiseerd.

Reserveer deze data dus alvast in uw agenda!

Nadere informatie volgt.

Lees verder11

Sportclubpartner treedt toe tot Businessclub Olympia

Sportclubpartner is er voor sport, promotie en fan. Zij leveren o.a. promotieartikelen, promotiekleding, bedrijfskleding, sportkleding, sportartikelen en merchandising aan sportclubs, verenigingen en de consument.

Zij zijn de partner in onderscheidende concepten, producten en diensten voor sportclubs maar ook voor bedrijven, organisaties en evenementen.

Bij Sportclubpartner scoort u altijd!

Lees verder03

Autobedrijf Mulder treedt toe tot Businessclub Olympia

Autobedrijf Mulder is reeds langere tijd al verbonden aan Olympia.

Naast het feit dat het bedrijf fungeert als shirtsponsor van ons D1 elftal kan vermeld worden dat zij m.i.v. komend seizoen ook zal toetreden tot de Businessclub van Olympia.

Lees verder31

Nieuwe sponsorcommissie

GC & FC Olympia heeft onlangs de doelstellingen voor de komende jaren bepaald. Met nadruk op binding en verbinding door het voetbal heeft de werkgroep “Marketing & Commercie” aanbevelingen gedaan om de positie in de Goudse regio te verstevigen.

Sponsoring is in de hedendaagse tijd een absolute must binnen verenigingen; het vindt plaats op basis van gunnen, clubliefde, verantwoord maatschappelijk ondernemen maar ook zeker vanuit het aspect commercieel belang.

Lees verder30

Felicitaties wethouder Sport

Onderstaande kaart hebben wij onlangs ontvangen van de nieuwe wethouder sport mevrouw Laura Werger:

 

Lees verder28

Le Patapouf lid Businessclub

Zalen- & Partycentrum Le Patapouf aan de Kolkmanstraat 1 – 3 in Gouda is de plek voor uw feesten, partijen en vergaderingen. 

In april 2014 is Le Patapouf overgegaan in andere handen. Het echtpaar Hans en Sandra Eikenaar zijn goede bekenden in het “Goudse” zullen er zeker voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken als gast in Le Patapouf.

Lees verder23

Unieke dvd van promotiewedstrijd Olympia

Velen waren er live bij. De beslissingswedstrijd van Olympia 1 tegen TOGB. Inzet promotie naar de eerste klasse. Het werd een gedenkwaardige middag in de rijke clubhistorie van onze vereniging. Een ontketend Olympia zette in Rotterdam de kroon op een prima seizoen. Het feest na afloop werd met de massaal mee gereisde supporters uitbundig gevierd. Als u dit allemaal nog een keer wilt beleven, kan dat. Van de wedstrijd en het feest is een unieke dvd gemaakt.

Lees verder20

Indeling jeugdteams 2014-2015

De indelingen voor 2014-2015 zijn rond. Voor de F en E pupillen zijn alle teams al gemaakt,bij de D/C/B/A is er een selectie gemaakt waaruit na de vakantie een eerste en tweede team wordt gevormd, de overige teams zijn wel bekend. De indelingen zijn gemaakt in overleg met trainers en coördinatoren en hoofd jeugdopleiding. Er is gekeken naar talent/leeftijd en sociaal aspect

Lees verder18

Voorbereiding selectie seizoen 2014/2015

De stofwolken van de nacompetitie zijn nauwelijks neergedaald en de vakantieperiode moet nog beginnen. Toch zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen al in volle gang. Onderdeel daarvan is het programma voor de selectie.

Lees verder16

Besluiten Algemene Ledenvergadering

In de Algemene Ledenvergadering (ALV) van 26 mei jl., is een aantal besluiten genomen met betrekking tot de contributie. Daarnaast is het dagelijks bestuur herbenoemd. Dit betekent dat voorzitter Edo Neefjes, penningmeester Duncan Eduard en secretaris Gaby Dols weer voor minimaal een jaar hun functie bekleden. Edo Neefjes is bovendien benoemd tot Lid van Verdienste.

Lees verder05

Gezocht: medische hulp bij Pupillenkamp

Voor zaterdag 14 juni tijdens het pupillenkamp zijn wij op zoek naar een vrouw/man met een medische achtergrond. Wij zoeken specifiek iemand met een medische achtergrond omdat er kinderen deelnemen die medicatie gebruiken. De pupillenkampcommissie vindt het belangrijk dat het toezicht op inname van de medicatie gebeurt door een vrouw/man met een medische achtergrond. EHBO-ers hebben we al.

Bent u geïnteresseerd om ons te helpen, meldt u zich dan via pupillenkamp@gcfc-olympia.nl

De pupillenkampcommissie

Lees verder26

Terug op het oude nest

Ze hebben al een paar oefenwedstrijden gespeeld in hun nieuwe team en het bevalt tot nu toe prima. Fleur van der Gaag, Anne Kammeraat en Iris van der Kaa zijn de laatste drie aanwinsten voor Olympia's vrouwenteam. Alle drie hebben ze een Olympia verleden en keren vanaf volgend seizoen terug op het oude nest.

Lees verder26

Vervolg nacompetitie

Vervolg nacompetitie">
Helaas heeft Olympia gisteren de wedstrijd tegen Poortugaal met 1-3 verloren, waardoor Poortugaal eersteklasser blijft. Er is echter nog een kans voor Olympia. De verliezers uit de eerste ronde strijden om nog één open plek in de eerste klasse. Olympia neemt het hierin met een thuis- en uitwedstrijd op tegen een oude bekende, Spartaan'20, dat verloor van GONA.

Lees verder21

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Hierbij nodigen wij alle leden en ouders van jeugdleden uit voor de Algemene Ledenvergadering van maandag 26 mei a.s. om 20.00 uur in onze kantine. Onder het kopje Bestuur/ALV stukken vindt u de agenda van deze vergadering, alsmede overige vergaderstukken.

Lees verder19

Overschrijven of opzeggen

De periode van overschrijvingen is weer aangebroken. Spelers die vertrekken bij Olympia en naar een andere club gaan hebben overschrijving nodig.

Dit geldt natuurlijk ook voor spelers die van een andere club naar Olympia willen komen. Hieronder staat hoe dit in z'n werk gaat.

Lees verder12

Ook Olympia 2 plaatst zich voor de nacompetitie

Na een zeer overtuigende 1-4 overwinning in de laatste competitiewedstrijd tegen het Rotterdamse Neptunus-Schiebroek heeft Olympia 2 definitief de 3e plaats in de eindstand van de reserve 1e klasse ingenomen. Dat betekent dat zij de periode van kampioen VFC overnemen en gaan spelen voor promotie naar de reserve Hoofdklasse, het hoogste niveau voor 2e teams in de amateurklassen!

Lees verder21

Frans Vissers overleden

Het droevige bericht bereikte ons, dat op 15 april jl.  onverwachts op 81 jarige leeftijd Frans Vissers is overleden.

Frans is tot voor een paar weken wekelijks op het  terrein geweest en heeft in de loop der jaren o.a. menig kleedkamer schoongemaakt.

Dinsdag 22 april a.s. is er om 14.00 uur een afscheidsdienst in de aula van crematorium IJsselhof. Aansluitend is er gelegenheid tot condoleren in de koffiekamer aldaar.

Wij wensen de familie veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Het bestuur.

Lees verder14

VriendenLoterij belactie seniorenselectie

Onze nieuwbouw steunen en kans maken op prachtige prijzen? De VriendenLoterij maakt het mogelijk! 50% van je inleg gaat direct naar de Olympia clubkas en jij maakt elke maand kans op fantastische geldprijzen oplopend tot 1 miljoen euro en tienduizenden belevenissen die je met je vrienden kunt delen, zoals reischeques en leuke dagjes uit!

Lees verder11

Bestuursbesluiten

In de Bestuursvergadering van 27 januari jl. zijn onderstaande Bestuursbesluiten genomen:

Sluitingstijden bar m.i.v. 01-01-2014:

Donderdagavond: 01.00 uur

Zaterdag:  19.00 uur. ( Indien geen late wedstrijden, dan sluit de bar eerder)

19.30 uur wanneer er wedstrijden zijn met aanvang 16.15 uur.

Zondag: 18.30 uur; laatste rondje 18.15 uur.

 

Verkoop energydrankjes m.i.v. 01-01-2014:

Alleen aan personen van 18 jaar en ouder  worden energydrankjes verkocht.

Lees verder28

Pupillenkamp 2014

Vanaf 31 maart kunnen je je weer inschrijven voor een van Olympia's mooiste tradities: het Olympia Pupillenkamp. Dit jaarlijks voetbalfeestje voor de D,E,F pupillen en de Voetbalschool is alweer de 19e editie!

Lees verder16

Tweede Rood/Zwart Vrouwenavond

Na een eerste succesvolle editie vorig jaar wordt deze nieuwe traditie bij Olympia voortgezet! Als tegenhanger van het Rood/Zwart Mannendiner wordt ook dit jaar weer de ‘Rood/Zwart Vrouwen Avond’ georganiseerd. Op vrijdagavond 9 mei a.s. zal de tweede editie plaatsvinden in de kantine van Olympia.

Lees verder04

Pasfoto voor (nieuwe) spelerspas - update 17 aug

Van een aantal spelers verloopt de geldigheid van de spelerspas binnenkort. Ook voor E-spelers die naar de D-categorie gaan, is een spelerspas vereist. Voor het verkrijgen van een (nieuwe) pas is een (recente) pasfoto nodig. Lever deze zo snel mogelijk in zodat je geen wedstrijden hoeft te missen!

Lees verder23

Eerste Olympia's Muziek Quiz

Onder leiding van Wladimir Sirre en Aad van Loon wordt op vrijdag 7 maart de eerste Olympia's Muziek Quiz georganiseerd. Je kunt je hier inschrijven of op het inschrijfformulier in de kantine.  Kom en laat zien hoeveel kennis jij hebt van muziek!

Lees verder20

Kalender loopt als een trein

Na de lancering op de nieuwjaarsreceptie, gaat de verkoop van de kalenders erg hard! We hebben er inmiddels al meer dan 280 verkocht! Erg leuk om te zien dat iedereen zo enthousiast en positief is!

Uiteraard is de kalender nog steeds te koop en nog even voor de duidelijkheid: de opbrengst gaat naar de nieuwbouw! U kunt de kalender bestellen voor € 10 per stuk via kalenders@olympia.nl of via een speelster uit dames 1.

Lees verder20

Gevonden voorwerpen

De afgelopen weken zijn diverse kledingstukken achtergebleven in de kleedkamers, voetbalvelden en/of kantine. Zaterdag 25 januari vanaf 10.00 uur worden alle gevonden kledingstukken op de grote tafel in de kantine neergelegd.

Mis je een jas, broek of trainingsbroek, kom even kijken. Misschien ligt hij er tussen.

Kledingstukken die niet opgehaald worden niet langer bewaard.

Lees verder13

Laatste loodjes trainingskamp Tenerife

Gisteren werd voor de tweede keer deze week het T3 sportcomplex bezocht. Het topsportcentrum was nu het toneel van een Olympiaans voetvolley- en tennistoernooi. Een aantal leden van de begeleiding deed hieraan mee, zo ook ondergetekende.  De reden waarom er helaas geen foto’s van dit evenement zijn gemaakt. Wel is ter plekke de traditionele groepsfoto gemaakt die later gepubliceerd wordt.

Lees verder11

Trainingskamp Tenerife 2014 - dag 5 en 6

Ruben en Roy vieren vandaag hun verjaardag en werden bij het ontbijt even in het zonnetje gezet, voordat vertrokken werd naar het nabij gelegen Tenerife Top Training (T3). Dat is een prachtig sportcomplex voor diverse sporten. De zwemaccommodatie bijvoorbeeld wordt gebruikt door veel nationale en internationale toppers en ploegen. Voor voetbal (en rugby) is er een fraai natuurgrasveld, met een hoek speciaal voor keepers en ook een kunstgrasveld. De selectie had vandaag het voorrecht vandaag op dit complex te mogen trainen.

Lees verder10

Trainingskamp Tenerife - dag 4

Het was aangekondigd, maar het blijft een vreemde ervaring. De ene dag strandweer met 25 graden en de andere dag komt de temperatuur niet boven de 16 graden uit en hoost de regen met bakken uit de lucht. Donderdag  een mindere dag dus qua weer. Het grasveld bij onze gastheren mocht niet worden bespeeld, maar gelukkig kon er worden uitgeweken naar het kunstgras van de club, elders in de wijk. Vanwege de inspanningen van de wedstrijd de avond ervoor was er een relatief lichte training gepland. Een bijkomend voordeel van de alternatieve accommodatie was de aanwezigheid van een gym, zodat de 'revalidatiegroep' ook binnen aan de slag kon.

Lees verder09

Trainingskamp Tenerife 2014 - dag 3

De dag van de wedstrijd tegen onze gastheren van Union Deportivo Ibarra. De club uit Las Galletas komt uit in de Tercera Divison, het vierde niveau in Spanje, vergelijkbaar met onze Hoofdklasse. Een stevige sparringpartner weten we; de wedstrijd vorig jaar werd immers met 4-1 verloren.

Lees verder08

Trainingskamp Tenerife 2014 - dag 2

Vanmorgen was de eerste training. De accommodatie van onze gastheren ligt op een klein halfuurtje met de bus en ligt a la het ONA veld verscholen in een gezellige buurt. We werden hartelijk ontvangen en onze jongens konden direct het grasveld op voor de warming-up. Fysio’s Bart Jan en Rianne namen Milan vd Zwet, Dave, Erwin, Stijn, Tjerk en Mike mee voor een stevige loop in de omgeving van het veld. Allen kunnen om uiteenlopende redenen (nog) niet meedoen met de groep  en gebruiken de tijd op Tenerife om weer fit te worden.

Lees verder06

Trainingskamp Tenerife 2014 - dag 1

Om 3:30 uur precies draaide de bus vanmorgen de Bodegraafsestraatweg op om koerst te zetten richting Tenerife. Uiteraard met een tussenstop op Schiphol. Al met al verliep de reis voorspoedig. Geen vertraging of andere ongemakken. Alleen bleek Roland van den Ban niet helemaal doorgekomen bij de incheckbalie van Transavia en bleek het paspoort van Bas Mol na zoek te zijn geweest gewoon in zijn andere broek te zitten.

Lees verder29

Selectie op trainingskamp naar Tenerife

Ook dit seizoen heeft sponsor Schoonmaakbedrijf Heuvelman het mogelijk gemaakt dat de selectie (1e en 2e team) van Olympia op trainingskamp gaat naar het (hopelijk) zonnige Tenerife. Op maandag 6 januari vertrekt de groep in alle vroegte richting Schiphol om pas weer op 14 januari terug te keren, ook weer in alle vroegte.

Lees verder29

Roef Thie overleden

Wij ontvingen het droevige bericht, dat op 22 december jl. ons oud-lid en donateur Roelof Thie is overleden. Zoals op de kaart staat: 'Roef heeft tot het laatst toe de regie in eigen hand gehouden en was bezorgd om allen die bij hem hoorden.'
De crematieplechtigheid vindt plaats op maandag 30 december a.s. om 16.45 uur in de aula van crematorium IJsselhof, Goejanverwelledijk 6 te Gouda. Na de plechtigheid is er gelegenheid de familie te condoleren en om op informele wijze bij elkaar te zijn in de ontvangkamer van het crematorium.

Wij wensen de familie veel sterkte toe in deze verdrietige periode.

Het bestuur.

Lees verder27

Contributie

Het is alweer bijna 2014. Dat betekent ook dat de inning van de contributie voor de tweede seizoenshelft binnenkort plaatsvindt. Het behoeft geen betoog dat wij graag zien dat een ieder op tijd betaalt, zodat Olympia op haar beurt ook aan haar verplichtingen kan voldoen.
De sancties die de KNVB de eerste seizoenshelft heeft opgelegd in de vorm van gele en/of rode kaarten worden tegelijkertijd met de contributie in rekening gebracht. Ook het tweede deel van de tijdelijke contributieverhoging in verband met de nieuwbouw, € 25, wordt op de factuur toegevoegd. Leden die de contributie in juli per jaar betalen ontvangen nu dus ook een rekening. Bij gezinnen met meerdere Olympia-leden wordt de extra contributie bij slechts één van de gezinsleden toegevoegd.

Lees verder09

Waar zijn die meiden mee bezig??

Is het waar? Wat gaan ze doen? Waar zijn die meiden eigenlijk mee bezig? Gaan ze dat echt doen? Jullie hebben deze vragen in de afgelopen weken misschien al voorbij horen komen in de wandelgangen….

We zullen jullie niet langer in spanning laten wachten want JA HET IS WAAR!!!!!

Olympia Dames 1 gaat een kalender maken!

Lees verder29

Oliebollentoernooi E – F en VBS

Zaterdag 28 december 2013 is het weer tijd voor het traditionele Oliebollentoernooi van Olympia! Alle E- en F-spelers, en ook dit keer de Voetbalschool, worden deze dag in Sporthal De Mammoet verwacht om onder het genot van een heerlijke oliebol (aangeboden door Albert Heijn, Winkelcentrum Bloemendaal) het voetbaljaar 2013 op een sportieve en gezellige manier af te sluiten!

Lees verder26

Eerste Olympia FIFA-kampioenschap

Er zijn nog plaatsen voor het Olympia FIFA-kampioenschap op 21 december!

Bijna alle jeugdspelers van Olympia voetballen niet alleen op het veld, maar ook thuis op de computer. Maar wie is nu de allerbeste FIFA-speler van Olympia?

Op zaterdag 21 december organiseert Olympia het eerste FIFA-kampioenschap voor jeugdleden uit de categorie A t/m C.

Lees verder26

Olympia 2 trotse koploper!

Onder leiding van de onverstoorbare trainer Bas Mol heeft Olympia 2 gisteren haar 5e overwinning op rij geboekt en daarmee de koppositie in de reserve 1e klasse gepakt. Dat ons 2e elftal dit, tot nu toe, bereikt heeft is extra knap gezien de vele wisselingen die het team wekelijks ondergaat.

Lees verder24

Hoogste punt Olympia nieuwbouw

Een feestelijke gebeurtenis op vrijdag 22 november aan de Bodegraafsestraatweg. Het hoogste punt van de nieuwbouw van Olympia clubhuis en kleedkamers is bereikt. Voorzitter Edo Neefjes kon vele belangstellenden verwelkomen en sprak zijn dank uit aan de vele Olympia vrijwilligers, sponsors en donateurs die zich inzetten om voor een fraai nieuw complex te zorgen.

Lees verder23

Wel winnen hè!

Hoe kun je als vader of moeder zorgen dat het goed gaat met je kind in de sport? Wat zeg je bijvoorbeeld aan de ontbijttafel op de dag van een spannende wedstrijd? Wat roep je langs de kant? Hoe moedig je aan? En hoe vang je je kind op na een verloren wedstrijd?
Wil   je   meer   weten   hoe   jij   én   jouw   kind   nog   meer   plezier   beleven   aan   sporten?   Bestel dan nu kaarten voor de theatervoorstelling ‘Wel winnen, he!’ -versie ouders-. Een geheel nieuwe voorstelling, speciaal voor ouders van jeugdleden van sportverenigingen.

Lees verder13

Rood Zwart Mannendiner: Beenham en Black Jack!

Het was weer een memorabele avond vorige week vrijdag. Het Mannendiner van Olympia bewees eens te meer een avondje uit te zijn.

Lees verder08

Jaap Bak overleden

Wij hebben het trieste bericht ontvangen dat Olympiaan Jaap Bak op 4 november jl. op 89-jarige leeftijd is overleden. Jaap was lid van Olympia sinds 1933 en daarmee ‘recordhouder’ onder de Olympia-leden.Hij zou later deze maand zijn speld ontvangen voor 80 jaar lidmaatschap.

Lees verder06

Algemene Ledenvergadering 25 november

Het bestuur nodigt hierbij alle leden en ouders van jeugdleden uit voor de algemene ledenvergadering op maandag 25 november .a.s.

Agenda en overige relevante stukken zijn in te zien na inloggen op de site onder het kopje ‘Bestuur’, stukken ALV.

De vergadering begint om 20:00 uur. Wij rekenen op uw aanwezigheid!

Het bestuur.

Lees verder23

Laatste dagen inschrijving Rood/Zwart Mannendiner

Wie op vrijdagavond 1 november nog aan tafel wil plaatsnemen tijdens het Rood/Zwart Mannendiner heeft precies nog vijf dagen om zich in te schrijven. De inschrijving loopt tot en met maandag 28 oktober. Een groot aantal Olympianen ging u reeds voor, maar er zijn nog een aantal plaatsen vrij.

Lees verder15

Gevonden kledingstukken

Gevonden kledingstukken">
De afgelopen weken zijn diverse kledingstukken achtergebleven in de kleedkamers, voetbalvelden en/of kantine. Zaterdag 19 oktober vanaf 10.00 uur worden alle gevonden kledingstukken op de grote tafel in de kantine neergelegd.
 
Mis je een jas, broek of trainingsbroek, kom even kijken. Misschien ligt hij er tussen.

Lees verder07

Denk mee over de toekomst van Olympia

Beste (ouders van) Olympianen,

Vanuit het bestuur hebben we een start gemaakt met het maken van een beleidsplan voor Olympia voor de komende jaren. De doelstellingen uit het vorige beleidsplan, destijds Nieuwe Koers genaamd, zijn grotendeels gerealiseerd. Daarbij heeft de nadruk gelegen op verbetering van de organisatie van de jeugdopleiding, stimuleren van sportief en correct gedrag, vergroten van de betrokkenheid (actief vrijwilligersbeleid), verbeteren van de financiële positie van de club en ‘last but not least’ het vergroten en vernieuwen van het clubgebouw en kleedkamers. Deze zaken worden uiteraard niet losgelaten, maar we willen als vereniging wel verdere stappen vooruit maken. Daartoe hebben we zeven strategische aandachtsgebieden geïdentificeerd. We willen leden en ouders van jeugdleden graag uitnodigen om mee te denken over de keuzemogelijkheden en ambities van de club op deze gebieden.

Lees verder05

Inschrijving Rood/Zwarte Mannendiner van start

Op vrijdagavond 1 november organiseert de Businessclub Olympia het zevende

 ROOD/ZWARTE MANNENDINER

Alle seniorenleden, sponsoren en donateurs zijn hiervoor van harte uitgenodigd!

Vanaf 18:00 uur opent Sociëteit Concordia in Gouda haar deuren voor een borrel. Om 19:00 uur gaan we aan tafel in de schitterende balzaal. De avond zal worden opgeluisterd door live-muziek en na het dessert wordt de zaal omgetoverd tot een rood/zwart casino. De kosten voor het diner (inclusief drank) en vele extra’s komen op 60 euro p.p. Het belooft weer een geweldige avond te worden en u bent daarbij als Olympiaan van harte welkom. De avond staat voor een groot deel al in de steigers, maar suggesties ter bevordering van de feestvreugde zijn nog steeds van harte welkom. 

Schrijf u nu hier in. De inschrijving loopt tot 28 oktober. We hopen op uw komst. Binnenkort ontvangt u ook per post nog een officiële uitnodiging.

Met vriendelijke groet,

Ton Molenaar, Michel Heuvelman en Peter Lugthart (bestuur Businessclub Olympia)

Lees verder03

Olympia shirts

Door de leverancier is toegezegd dat vanaf vrijdag 4 oktober a.s. 15.00 uur de shirts in de winkel bij Verzijl liggen. Mocht er onverwachts toch iets tegen zitten, wat wij niet verwachten, dan zullen wij dit vrijdag a.s. via de site communiceren.

De Sponsorcommissie

Lees verder29

Bouwplaats Olympia

Zoals iedereen kan zien vordert de bouw gestaag. Door aannemingsbedijf Van der Speld zijn er rondom de bouwplaats bouwhekken geplaatst. Deze hekken hebben tot doel de bouwplaats te beschermen tegen ongewenste bezoekers maar zijn ook een eis van de arbeidsinspectie.

Het is begrijpelijk dat men nieuwsgierig is naar de voortgang van de bouw, maar in verband met de veiligheidsvoorschriften is het voor een ieder die niets met de bouw te maken heeft ten strengste verboden zich binnen de bouwhekken te begeven.

Lees verder23

Olympia bekert verder tegen Feyenoord

Olympia bekert verder tegen Feyenoord ">
Olympia is gisteren in de loting gekoppeld aan de amateurs van Feyenoord. De uitwedstrijd word gepland in het weekend van 19 en 20 oktober of op dinsdag 29 oktober.

Lees verder22

Vrouwenvoetbal bij Olympia zoekt versterking!

Het vrouwenvoetbal heeft inmiddels een vaste plek ingenomen bij Olympia. Er is een trainer, een sponsor en een enthousiaste groep. Maar we kunnen wel wat versterking gebruiken!

Altijd al willen voetballen, maar het is er nooit van gekomen of ooit gestopt en kriebelt het eigenlijk om weer te beginnen?

Lees verder22

Voorlopige Evenementenagenda

De voorlopige Evenementenagenda seizoen 2013-2014 is opgesteld.
Daarnaast is er elke laatste vrijdagavond van de maand een gezellig samenzijn in de kantine met een hapje en een drankje. Ook zullen diverse voorwedstrijdjes worden georganiseerd voor pupillen bij wedstrijden van Olympia 1 op zondag.
We houden jullie op de hoogte van precieze data!!

Commissie Evenementen

Lees verder20

Bonus Vriendenloterij voor Olympia

In april van dit jaar werd met hulp van een groot deel van de seniorenselectie een belactie georganiseerd om leden voor Olympia in de Vriendenloterij te laten meespelen. De spelers maakten er een echte competitie van om zoveel mogelijk loten te verkopen en aan het eind van de avond was het mooie aantal van 175 verkochte loten bereikt. Hierdoor maakte Olympia ook kans op een extra regiobonus. Gisterenavond kwam het team van de Vriendenloterij op bezoek in het clubhuis aan de Bodegraafsestraatweg met het goede nieuws dat Olympia van de 80 deelnemende verenigingen in de regio op de tweede plaats was geëindigd.

Lees verder14

Grote Clubactie van start

IEDERE OLYMPIAAN DOET DIT JAAR MEE !!

Dit jaar vragen we IEDERE Olympiaan om de Olympia Grote Clubactie tot een groot succes te maken.

Want ben je senior, A-, B- of C- junior, of D-pupil? Dan rekent Olympia dit jaar ook op jou! Wij vragen jou om voor de club online zoveel mogelijk loten te verkopen voor de Grote Clubactie van Olympia via Facebook, Twitter, Hyves en email. Er zijn onder meerderjarige buren, familie, vrienden en bekenden vast heel veel mensen die Olympia een warm hart toedragen. Dat dit heel gemakkelijk is, zal je opmaken uit de email die je hierover rond 14 september ontvangt. Bedenk dat ieder lot van € 3,- meteen € 2,40 naar de clubkas gaat! De beste verkopers worden zeker in het zonnetje gezet. Ook de lotenkopers maken kans op mooie prijzen, waar onder de hoofdprijs van € 100.000,-. Wie online loten wil kopen, kan dat doen via de link http://www.clubactie.nl/actie/GCFCOlympia

Lees verder11

Op bezoek bij Yassine

Maandagavond zijn C4 spelers Bob den Heijer en Luke Ottens, samen met Mimoun Benchellal, één van Olympia's jeugdcoördinatoren, én onze mascotte Olympiaantje op bezoek geweest bij Yassine el Yandouzi die in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam herstelt van een bacteriële aandoening in zijn hoofd.

Lees verder05

Nieuwe regel: tijdstraf bij gele kaart

Voor de categorie B (dat zijn alle jeugdteams bij Olympia m.u.v. A1, B1 en C1) is een nieuwe regeling in gegaan bij gele kaarten. 

Krijgt een speler een gele kaart, dan moet moet de speler direct van het veld met een tijdstraf. Pupillen (D) krijgen een tijdstraf van 5 minuten en junioren (C, B en A) een tijdstraf van 10 minuten. De scheidsrechter bepaald wanneer de speler het veld weer op mag. Een gele kaart komt gelukkig al niet veel voor bij deze jeugdteams, maar krijgt een speler in dezelfde wedstrijd een tweede gele kaart, dan is het net als vroeger rood en volgt een definitieve verwijdering van het veld voor die wedstrijd. 

Lees verder01

We gaan er nu echt wat van zien

Afgelopen donderdag is de aannemer begonnen met 150.000 kg beton te storten, zodat fundering en vloer er liggen. Nog steeds zijn een aantal mensen druk met alle werkzaamheden m.b.t. de nieuwbouw van Olympia. Als je een kijkje neemt zie hoe groot het oppervlak is, in de wetenschap dat er straks nog een verdieping zal zijn ook. Echt wel een beetje trots op onze club als je erbij staat te kijken!

Lees verder26

Dubbele pech voor Luke Boot

Luke Boot uit de E1 (volgend seizoen D selectie) heeft wel enorme pech. 2 blessures oplopen in 1 week tijd!

Lees verder15

Zomersluiting clubhuis

In verband met de zomervakantie is het clubhuis gesloten van vrijdag 19 juli tot en met woensdag 7 augustus.

UPDATE: op initiatief van de leiders van het eerste en tweede, is de bar op de donderdagen 25 juli en 1 augustus 'gewoon' open. Zij zullen persoonlijk de bardienst op zich nemen.

Lees verder12

Generation Next, een programma ter bevordering van respect en sportiviteit

Generation Next is de werktitel van een bij GC&FC Olympia ontwikkeld programma, waarmee jeugdteams een extra boost m.b.t. sportief en respectvol gedrag wordt meegegeven. Zaterdag 29 juni j.l. was een pilot met de jongste competitiespelers uit de F en drie juniorenteams.

Lees verder01

Olympia heipaal

De avond voordat de eerste heipaal ceremonieel de grond in gaat, hebben het kampioensteam Olympia D3 en de tentvlagwinnaars van het Pupillenkamp de door hen gesponsorde heipaal versierd met stoepkrijt en graffiti. Het is nu een prachtige Olympia heipaal geworden, met zwarte en rode strepen. Klik hier voor meer foto's.

Lees verder01

Mokveld wint Randy Memorial toernooi

Op vrijdagavond 28 juni vond het jaarlijkse Randy Memorial toernooi plaats in samenwerking met de Randboy Foundation. Dit is een 4 tegen 4 toernooi voor bedrijven dat sinds 2010 bestaat en waarbij de opbrengst naar het goede doel gaat. Dit jaar was door initiatiefnemers Henk van Groen en Mark Bonkestoter de Olympia nieuwbouw als goed doel aangewezen.

Lees verder01

Olympiaantje op bezoek bij pechvogel Thom Buitelaar

Olympiaantje is op bezoek geweest bij Thom Buitelaar uit de D5 (volgend seizoen D3). Het was goed te zien dat Thom blij verrast was met de komst van Olympiaantje.

Lees verder29

Contributie seizoen 2013/2014

In de ledenvergadering van 30 november 2012 is besloten dat de contributie eenmalig met €50 per gezin per jaar verhoogd kan worden in verband met de kosten van de nieuwbouw. Het bestuur heeft onlangs besloten van deze mogelijk gebruik te maken. De extra contributie wordt in twee termijnen van €25 in de contributie-ronden van juli en januari geïnd.

Lees verder21

Indeling Olympia 1 en A1 nieuwe seizoen

Indeling Olympia 1 en A1 nieuwe seizoen">
Olympia 1 is voor het nieuwe seizoen 2013/2014 ingedeeld in de 2e klasse D. De teams in deze klasse komen voornamelijk uit de regio Rotterdam. Ook DONK en nieuwkomer Groeneweg komen uit in 2D.

Lees verder20

Pupillenkamp sponsort 11e heipaal

Tijdens de afsluiting van het geslaagde pupillenkamp van vorige week is een miniveiling georganiseerd waarbij op ludieke manier een aantal voorwerpen is geveild. Met de opbrengst van EUR 250 heeft de pupillenkamp commissie aangeboden een heipaal voor de nieuwbouw te sponsoren. Dat is goed nieuws en brengt het aantal gesponsorde heipalen op 11 stuks!

Lees verder16

Indeling teams jeugd nieuwe seizoen

De indelingen voor 2013-2014 zijn rond. Voor de F en E pupillen zijn alle teams al gemaakt,bij de D/C/B/A is er een selectie gemaakt waaruit na de vakantie een eerste en tweede team wordt gevormd, de overige teams zijn wel bekend.

Hoe komen we tot deze indeling?

Lees verder14

Gevonden voorwerpen ophalen

Zaterdag 29 juni worden tussen 10.00 uur en 12.00 uur de gevonden voorwerpen uitgestald in de Olympia kantine. Het betreft de gevonden voorwerpen van het Pupillenkamp en tevens zullen we de gevonden voorwerpen van het hele seizoen neerleggen. Als u wat kwijt bent geraakt dan kunt u dit dus zaterdag 29 juni ophalen.

De pupillenkampcommissie

Onderstaande kleding e.d. is tijdens het pupillenkamp gevonden: 

Lees verder13

Foto’s van het pupillenkamp staan online

Het is al weer bijna een week geleden, het 18e Olympia pupillenkamp.
De herinneringen liggen nog vers in het geheugen en nu kunnen we ook de foto’s bekijken.

Ga naar “evenementen → pupillenkamp” of klik hier voor de foto’s van zaterdag en hier voor de foto’s van zondag.

Lees verder11

Pilot 'Generation Next'

ZATERDAG 29 JUNI PILOT 'GENERATION NEXT' VOOR DE NIEUWE F4 T/M F9 EN DE NIEUWE C3, C4 EN C5

De indeling van de jeugdteams voor het voetbalseizoen 2013/2014 is nog in voorbereiding. Na 15 juni staat de indeling op de website. Maar het eerste evenement is al gepland en wel op zaterdagmorgen 29 juni van 8.30 tot 11.00 uur voor de nieuwe F4 t/m F9 en van 10.00 tot 12.15 uur voor de nieuwe C3, C4 en C5. Doel van de pilot, die we "generation next" hebben genoemd, is samen een vliegende sportieve start maken voor het nieuwe seizoen. Een team waarin iedereen elkaar kent, weet te vinden en afspraken met elkaar heeft gemaakt om het seizoen zo sportief mogelijk te laten verlopen.

Lees verder11

Leon Kwinkelenberg overleden

Afgelopen zaterdag bereikte ons het trieste bericht dat de heer Leon Kwinkelenberg op 31 mei jl. onverwacht is overleden. De heer Kwinkelenberg zou dit jaar 60 jaar lid zijn van onze vereniging. Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe in het verwerken van dit verlies.

Het bestuur.

Lees verder01

"Ik had er dus echt geen woorden voor..."

Beste mede Olympianen,
Voor mij geheel onverwacht hebben jullie mij gisterenavond tijdens de viering van de 127e verjaardag van de mooiste voetbalclub van Nederland, overrompeld en mij op voordracht van het bestuur, bij (stiekem genomen) besluit van de Algemene Ledenvergadering van afgelopen maandag, benoemd tot Lid van Verdienste.

Lees verder28

Olympia C1 speelt de bekerfinale

Komende zaterdag 1 juni om 12.00 uur speelt Olympia C1 in Naaldwijk de bekerfinale tegen SV Houtwijk C1 uit Den Haag. De wedstrijd vormt onderdeel van de districtsjeugdvoetbaldag in Naaldwijk. We vragen iedereen om naar Naaldwijk te komen om onze jongens aan te moedigen.

Lees verder26

Kampioensteam D3 sponsort eerste heipaal nieuwbouw!

Olympia D3 is het seizoen 2012-2013 kampioen geworden. Dat was een geweldig feest! Natuurlijk is dat voor het grootste deel te danken aan de spelers en de trainers Kevin en Zakaria. Maar ook dankzij de basis die is gelegd door Olympia. Om deze basis ook in de toekomst te behouden, hebben de spelers bedacht dat zij een heipaal voor de nieuwbouw willen sponsoren. Alle spelers van de D3 doen mee en dragen hiermee bij aan een stukje van de nieuwbouw. Een fantastisch gebaar! Een goed voorbeeld doet goed volgen zullen we maar zeggen want ook andere teams, personen of bedrijven kunnen uiteraard een heipaal sponsoren.

Lees verder21

Overschrijven of opzeggen

Nu de meeste competities zijn afgelopen is de periode van overschrijvingen weer aangebroken. Spelers die vertrekken bij Olympia en naar een andere club gaan hebben overschrijving nodig.

Dit geldt natuurlijk ook voor spelers die van een andere club naar Olympia willen komen. Hieronder staat hoe dit in z'n werk gaat.

Lees verder17

Informatieavond Pupillenkamp

Beste ouders en verzorgers van Olympia Pupillenkamp deelnemers,

Het is bijna zo ver! Op zaterdag 8 en zondag 9 juni as. is er weer het jaarlijkse voetbalkamp voor de Olympia pupillen.

Hierbij nodigen wij u uit voor de informatieavond voor ouders en verzorgers. Tijdens deze avond informeren wij u over alle bijzonderheden met betrekking tot het Pupillenkamp, daarnaast kunt u al uw vragen, opmerkingen, etc, kwijt.

De informatieavond wordt gehouden op woensdag 22 mei as. en begint om 20.00 uur in de Olympia kantine.

Als u zich nog niet als vrijwilliger heeft opgegeven om te helpen bij het Pupillenkamp, kunt u dat op deze avond alsnog doen.

Wij zien u graag op woensdag 22 mei as.!

Met sportieve groet,

De Pupillenkampcommissie

Lees verder02

Olympia D3 kampioen!

Ook Olympia D3 is afgelopen zaterdag 27 april kampioen geworden. In een spannende wedstrijd tegen Gouda D2 werd het 1-1. Genoeg om niet meer ingehaald te kunnen worden. In de Olympiaan komt een volledig verslag van de wedstrijd. Mannen, gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

Lees verder02

Olympia A3 kampioen!

Olympia A3 heeft het seizoen zaterdag 27 april in stijl afgesloten. Met een klinkende 10-0 overwinning op DONK A2 werd het kampioenschap binnengehaald. Klasse, gefeliciteerd mannen!

Lees verder02

Voetbalschool getraind door Olympia 1

Op zondag 28 april was er een extra activiteit voor de voetbalschool. Op de dag dat Olympia-Donk op het programma stond waren 22 spelers van de voetbalschool om 12 uur aanwezig voor een verrassingstraining. Als verrassing was het gehele eerste aanwezig om de spelers bij te staan met hun enthousiasme en aanwijzingen.

Lees verder29

Paul Spijkerman "onder het mes" geweest

Afgelopen donderdag 25 april is Paul Spijkerman, onze hoofd jeugdopleiding, "onder het mes" geweest. Bij Medinova in Rotterdam is hij succesvol van een nieuwe kruisband voorzien. Olympiaantje heeft hem inmiddels van een beterschapswens en snoepje voorzien. Paul hoopt snel weer op de been te zijn en met de revalidatie te beginnen.

Lees verder25

VriendenLoterij Belactie door selectie groot succes!

Het leek gisterenavond wel een callcenter in de kantine van Olympia. Na een briefing door belinstructeur Joost van de VriendenLoterij gaat een behoorlijk deel van de seniorenselectie aan de slag. Systematisch worden alle leden, donateurs en overige bekenden gebeld met het verzoek om voor de Olympia nieuwbouw mee te gaan spelen in de VriendenLoterij. Voor 11 euro per maand kans op mooie prijzen en altijd prijs voor Olympia. Het blijkt al gauw dat we zeer veel commercieel talent binnen de groep hebben, want al snel worden de eerste deals gesloten.

Lees verder25

Olympia F8 kampioen!

Afgelopen zaterdag was de grote dag. Bij winst of gelijkspel kan niemand de koppositie in de competitie van Olympia F8 overnemen en zijn we dus kampioen. Maar tegen ONA hadden we nog niet gespeeld en in de competitie hadden ze al voor verrassende uitslagen gezorgd. De jongens gingen vol vertrouwen op de overwinning het veld op maar wel met de waarschuwing van de coaches dat de overwinning niet vanzelfsprekend zou worden.

Lees verder25

Pupillenkamp 2013 bijna vol!

Nog 10 plaatsen , schrijf je dus snel in, want vol = vol!

Lees verder23

Werkzaamheden Bodegraafsestraatweg

Vanaf maandag 22 april zijn er werkzaamheden aan Bodegraafsestraatweg. De kruising met de Thorbeckelaan  is een gevaarlijke verkeerssituatie en zal worden omgebouwd tot een rotonde.Vanaf maandag 29 april wordt ook het fietspad langs de Bodegraafsestraatweg afgesloten.  Ook de fietsoversteek nabij de Wibautstraat zal worden aangepakt om de veiligheid van het fietsverkeer te verbeteren.

Lees verder23

VriendenLoterij belactie door Olympia seniorenselectie

Onze nieuwbouw steunen en kans maken op prachtige prijzen? De VriendenLoterij maakt het mogelijk! 50% van je inleg gaat direct naar de Olympia clubkas en jij maakt elke maand kans op fantastische geldprijzen oplopend tot 1 miljoen euro en tienduizenden belevenissen die je met je vrienden kunt delen, zoals reischeques en leuke dagjes uit!

Lees verder17

Oproep: vrijwilligers pupillenkamp

Oproep aan de A-, B- en C-junioren, het selectieteam, de overige seniorenteams en het vrouwenteam:

Inmiddels staat de inschrijving voor het 18e pupillenkamp op zaterdag 8 en zondag 9 juni open. De inschrijvingen gaan hard en we verwachten dit jaar dan ook weer 150 deelnemers. Zoals ieder jaar willen we er natuurlijk ook dit jaar weer voor zorgen dat het kamp een groot succes wordt, maar hiervoor zijn we afhankelijk van vrijwilligers. Daarom benaderen we jullie om je aan te melden als vrijwilliger voor het pupillenkamp.

Lees verder11

Pasfoto voor (nieuwe) spelerspas

-- UPDATE 5 AUGUSTUS--
Van een aantal spelers verloopt de geldigheid van de spelerspas binnenkort. Ook voor E-spelers die volgend seizoen naar de D-categorie gaan is een spelerspas vereist. Voor het verkrijgen van een (nieuwe) pas is een pasfoto nodig. Lever deze zo snel mogelijk in zodat je in het nieuwe seizoen direct kunt meespelen!

Lees verder08

Olympia A3 te gast bij restaurant Buiten

Zaterdag 6 april stond voor Olympia A3 de topper thuis tegen mede-koploper Zwaluwen Vlaardingen op het programma. Om niets aan het toeval over te laten had André Hemerik de spelersgroep en begeleiding uitgenodigd om voor de wedstrijd te lunchen bij zijn restaurant ‘Buiten’ aan de Oosthaven.

Lees verder04

Bomen maken plaats voor nieuwbouw

Vorige week is het chalet achter de tribune al verwijderd. Vandaag was het de beurt aan zo’n 20 bomen op het terrein die plaats moeten maken voor de nieuwbouw van kantine en kleedkamers.  Wel zonde van de bomen, maar dit is echt nodig voor de nieuwbouw en na oplevering  zullen we nieuwe bomen planten langs het terrein.

Lees verder04

Vrijmarkt voor jeugdvoetbalspullen bij Olympia

Op zaterdag 20 april aanstaande vindt er van 9.00 tot 13.00 uur in de kantine een vrijmarkt voor jeugdvoetbalspullen plaats voor jeugdleden van Olympia en hun ouders.

Lees verder02

Inschrijving pupillenkamp geopend24

Pupillenkamp 2013

Vanaf 2 april is het digitale inschrijfformulier online en kun je inschrijven.
Schrijf je snel in want er is plek voor 150 kinderen. Vol = vol.

In grote lijnen is het kamp zoals jullie gewend zijn maar het ochtendprogramma van de zaterdag is dit jaar aangepast,
wat we gaan doen houden we nog geheim maar dat het een spektakel wordt is zeker.

Dus kom allemaal zaterdag ochtend 8 juni kijken want dit hebben jullie nog nooit gezien bij Olympia!!

De pupillenkampcommissie.

Lees verder22

De Olympia ClubCard komt eraan!

Achter de schermen is GC & FC Olympia al een tijdje bezig met de uitrol van een nieuw initiatief:  de Olympia ClubCard. Een dezer dagen ontvang je deze ClubCard in de brievenbus. Een kaart voor Olympia leden,  donateurs, vrienden en sponsoren die aan ieder vele voordelen biedt.

Lees verder16

Broertjes Verheij nieuwe dartkampioenen

Het was lekker druk afgelopen vrijdag, tijdens het derde Olympia darttoernooi voor koppels. Maar liefst achttien koppels hadden zich ingeschreven voor dit leuke toernooi. Na een avondvullend programma, prima verzorgd door de helft van het winnende koppel van vorig jaar, Onno Remmerswaal, lieten Sjoerd Verheij (Olympia 5) en zijn broer Roeland zich de wisselbeker voor de kampioenen overhandigen. Gefeliciteerd, mannen!

Lees verder03

Herman den Haag sr overleden

Afgelopen zaterdag bereikte ons het droevige bericht dat de heer Herman den Haag sr op donderdag 28 februari jl. is overleden. De heer Den Haag was lid van verdienste en heeft in het verleden diverse bestuursfuncties binnen onze vereniging bekleed. Wij wensen zijn familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Het bestuur.

Lees verder17

Rood Zwarte Vrouwen Avond

Save the date: 19 april. Als tegenhanger van het Rood Zwart mannendiner wordt op 19 april een Rood Zwarte Vrouwen Avond georganiseerd. Meer informatie volgt in de komende weken maar het beloofd een geweldige en super gezellige avond te worden. Deze avond is bedoeld voor alle vrouwen die zich bij Olympia betrokken voelen (speelsters, vrijwilligers, supporters, moeders, spelersvrouwen etc). Tot dan!

Lees verder04

Regels gebruik sponsorkleding

Zoals iedere speler die een sponsorpakket uitgereikt heeft gekregen hoort te weten, mag de sponsorkleding alleen gebruikt worden voor doeleinden die te maken hebben met het voetbalelftal.
Helaas constateert de sponsorcommissie dat ook bij andere activiteiten, zoals zaalvoetbaltoernooien, andere voetbalwedstrijden van bijv. vriendenteams,  schaatsen, enz. de sponsorkleding onterecht wordt gebruikt.

Lees verder29

'Matching' avond vrijwilligers

Zoals bekend is de Vrijwilligerscommissie (VWC) van Olympia druk doende haar beleid verder handen en voeten te geven. Speerpunt van dat beleid is natuurlijk waar het uiteindelijk echt om te doen is en dat is werven, begeleiden en matchen van vrijwilligers onder het motto “binden en verbinden”. In dat kader organiseert de VWC op woensdag, 30 januari aanstaande de eerste “matching-avond”.

Lees verder17

Bekerloting bekend

Bekerloting bekend">
Hoewel de afgelopen dinsdag afgelaste bekerwedstrijd tegen HBS nog moet worden gespeeld, heeft de KNVB gisteravond alvast wel de loting voor het vervolg van het bekertoernooi verricht. Als Olympia op 29 januari, de nieuwe datum voor het duel, wint van HBS dan komt het in de 1/8 finale op 26 februari uit tegen de winnaar van Capelle - Nieuwenhoorn.

Lees verder09

Trainingskamp Tenerife (3)

De geplande aquagym dinsdagmorgen kwam helaas door omstandigheden te vervallen. In plaats daarvan werd een flinke wandeling uitgezet door Bart Jan, onze fysio. Zo hebben we dus ook nog wat van de omgeving gezien, waar het voor de groep vanwege alle activiteiten nog niet toe was gekomen.

Lees verder07

Trainingskamp Tenerife - update

Het went snel. Zomerse temperaturen, prima eten en drinken en een gezellige groep. Tel daar de voetbalfaciliteiten bij op en je hebt de ingrediënten voor een fantastisch trainingskamp.

Lees verder06

Trainingskamp Olympia selectie

De selectie van Olympia is gisteravond aangekomen op Tenerife voor een trainingskamp van een week. Naast de trainingen en een wedstrijd voor zowel het eerste als het tweede team, staan diverse teambuilding activiteiten op het programma.

Lees verder03

Roland van den Ban in dienst bij Olympia

Zoals reeds aangekondigd tijdens de drukbezochte en gezellige nieuwjaarsreceptie zijn we erg blij om aan te kunnen kondigen dat Roland van den Ban per 1 januari 2013 in dienst is getreden bij GC&FC Olympia met een dienstverband voor 30 uur per week.  Roland is voor velen bij de club al een bekend gezicht want hij is al lid sinds 1967! Roland gaat de gecombineerde rol vervullen van verenigingsmanager en organisatie-adviseur jeugdopleiding.

Lees verder01

Eerste paal Olympia nieuwbouw geslagen

Op nieuwjaarsdag heeft het bouwteam van Olympia onder leiding van voorzitter Edo Neefjes de eerste paal geslagen voor de bouw van de nieuwe accommodatie.

Lees verder23

Uitslag gunningfase nieuwbouw Olympia bekend

We zijn erg verheugd om bekend te kunnen maken dat aannemersbedrijf J.J. van der Speld & Zn. B.V. uit Gouda als winnaar uit de gunningfase voor nieuwbouw van Olympia is gekomen!

Lees verder18

Olympia Oliebollentoernooi 2012

De inschrijvingen voor het traditionele Oliebollentoernooi van Olympia op donderdag 27 december 2012 stromen binnen! Mocht je nog mee willen doen, schrijf je dan snel in. Alle E- en F-spelers, en dit keer ook de Voetbalschool, zijn welkom. Locatie is dit jaar Sporthal De Zebra. Onder het genot van een heerlijke oliebol kun je dan het voetbaljaar 2012 op een sportieve en gezellige manier afsluiten!

Lees verder07

Steunbetuiging Olympia aan SC Buitenboys en de nabestaanden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen

Bij Olympia staan Normen en Waarden hoog in het vaandel geschreven.
Dit brengen wij o.a. tot uitdrukking met de commissie Normen en Waarden, die binnen de vereniging  actief is en het huishoudelijk reglement  ‘Sportiviteit en Respect’.
Naar aanleiding van het overlijden van de Almeerse  grensrechter Richard Nieuwenhuizen zal zaterdag a.s. de kantine tussen 13.00 en 15.00 uur worden opengesteld voor leden, ouders van jeugdleden,  vrijwilligers  die over het  onacceptabele voorval bij SC Buitenboys van gedachten willen wisselen.
Het Bestuur roept een ieder  op om tijdens de zaterdagopenstelling het condoleanceregister, indien gewenst met een persoonlijke boodschap, te ondertekenen.

Het Bestuur

Lees verder04

Training 5 december

Vanwege 5 december is er morgen een aangepast schema:

13.00-14.00  Voetbalschool

14.00-15.00  F5 t/m F8

15.15-16.15  E5 t/m E10

De andere trainingen komen te vervallen.

Lees verder03

Internationale uitbreiding Businessclub Olympia

We hadden al een lid in Roemenië. Maar sinds kort ook een in Indonesië. Onlangs is Joost van Vliet met zijn bedrijf OTC Trading lid geworden van de businessclub Olympia.

Lees verder21

Trainingskleding jeugd

De temperaturen zijn weer gedaald en we gaan de koude maanden in. Vanaf heden is het dan ook verplicht in trainingspak/thermokleding te trainen. Dit geldt voor de hele jeugd. Trainers zullen erop toezien dat iedereen hier zich aan houdt.

Paul Spijkerman
hoofd jeugdopleidingen

Lees verder21

Pietentraining F-spelers en Voetbalschool

Het is weer zover: Sinterklaas is weer in het land. Dus is er ook weer een pietentraining voor alle voetbalschool en F pupillen! Op woensdag 28 november worden alle VBS/F pupillen om 14 uur (let op voor de vbs een uur later dan normaal) op Olympia verwacht om daar een training te krijgen van de trainers.

Lees verder25

FC Rijnvogels tegenstander in 3e ronde beker

In de loting van de derde ronde van de KNVB beker is Olympia gekoppeld aan FC Rijnvogels. De wedstrijd staat gepland op dinsdag 27 november en wordt aan de Bodegraafsestraatweg afgewerkt.

Lees verder18

Nieuwe Olympia website voor smartphones

De Olympia website wordt steeds meer bezocht. Sinds het begin van dit seizoen wordt de site gemiddeld zo'n 700 keer per dag bekeken, met een uitschieter naar 1300 op de zeer regenachtige zaterdag 6 oktober.
Opvallend is dat het aantal bezoekers met een iPhone of een andere mobiel toestel inmiddels opgelopen is tot 17% van het totale bezoek. Reden genoeg om de al bestaande, vrij simpele, mobiele website van Olympia te vernieuwen. Het grote voordeel van deze nieuwe website is dat bezoekers met een mobiel apparaat deze als eerste te zien krijgen als ze naar de Olympia site surfen. Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid alsnog naar de volledige site te gaan.

Lees verder18

Indeling competitie jeugd

De KNVB heeft de indeling van de competitie voor de jeugdteams bekendgemaakt. Tot nu toe speelden alle teams behalve A1 en B1 in de bekercompetitie. Aan de hand van de resultaten is nu een nieuwe, en als het goed is, evenwichtiger competitie-indeling gemaakt.

Lees verder09

Dankbetuiging

Beste Olympianen,

Wij willen jullie allemaal via deze weg bedanken voor jullie komst tijdens de condoleance en/of begrafenis van onze vrouw, moeder, schoonmoeder en oma Truus Heuvelman. De belangstelling en steunbetuigingen van zowel voetballers, trainers, verzorgers, bestuur als andere leden van Olympia hebben ons zeer goed gedaan. Het is een fijn idee om te weten dat er mensen achter je staan en die je dat steuntje in de rug geven. Woorden schieten tekort om te omschrijven hoe dankbaar wij als familie zijn.

Bedankt,

Familie Heuvelman

Lees verder08

Olympia dames in het nieuw

Het Olympia vrouwenteam staat er goed op. De start in de competitie is veelbelovend en afgelopen zondag werd met ruime cijfers van stadgenoot ONA gewonnen. Voorafgaand aan die wedstrijd werd bovendien door sponsor Creafort het sponsorpakket uitgereikt.

Lees verder08

Wanneer beginnen we met Olympia nieuwbouw?

Die vraag wordt de laatste tijd veel gesteld, zeker ook nu er een mooie afbeelding in de kantine hangt en er een fantastische 3D animatie is gemaakt. Kijk daarvoor op de Grote Club Actie site (en koop wellicht gelijk een lot wanneer u dat nog niet heeft gedaan……). De stand van zaken is momenteel als volgt:

Lees verder30

Vrijdag 16 november het zesde Rood/Zwarte Mannendiner

Tradities zijn er om in stand te houden. Het Rood/Zwarte Mannendiner is er inmiddels zo een. Op vrijdagavond 16 november opent partycentrum Le Patapouf om 18:00 zijn deuren voor de inmiddels zesde editie. Alle seniorenleden, sponsors en donateurs van Olympia zijn van harte welkom!

Lees verder30

Plus geeft € 20.000,- weg!!!

Plus heeft een verenigingsactie opgezet waarbij er onder de aangemelde Goudse verenigingen € 20.000,- wordt verdeeld. Uiteraard heeft GC & FC Olympia zich ook aangemeld. Wij roepen daarom al onze leden en familie van leden op om boodschappen te doen bij Plus Kornneef (Noord) of Plus van Ee (Korte Akkeren) en Olympia te steunen.

Lees verder25

Olympia treft topklasser Capelle

Olympia heeft het niet getroffen in de loting voor de Rijnmond Cup. Op 16 oktober is topklasser Capelle namelijk de eerste tegenstander van onze hoofdmacht. Olympia speelt thuis, dat dan weer wel. De complete loting is te bekijken op de website van de RTV Rijnmond Cup.

Lees verder23

Gezocht: vrijwilligers voor de ontvangst

Informatieavond op 8 oktober

Als u op zaterdag of zondag naar Olympia komt om een wedstrijd te spelen of te bekijken, dan is er een team mensen die dat voor de spelende ploegen mogelijk maakt: de ontvangst. Deze mensen zorgen voor het klaarzetten van doelen en vlaggen, ontvangen de tegenstanders, zorgen dat wedstrijdformulieren worden ingevuld en regelen alles wat verder nodig is om de wedstrijddag soepel te laten verlopen. De ontvangst is een essentieel onderdeel van onze vereniging. Zonder deze enthousiaste mensen kan er niet gevoetbald worden!

Lees verder17

Dankbetuiging

Namens de familie Remmerswaal iedereen bedankt voor de fijne wijze waarop afgelopen zondag aandacht is besteed aan het overlijden van Francina.

Bert Remmerswaal

Lees verder16

Grote Clubactie van start

Olympia heeft de afgelopen jaren steeds een leuk centje verdiend met de verkoop van loten voor de Grote Clubactie. Omdat de club veel geld nodig heeft voor het nieuwe clubhuis doen we natuurlijk ook dit jaar weer mee! Ons motto voor 2012 is: Geef het nieuwe Olympia clubhuis kleur!

Lees verder12

Noodoproep: jeugdtrainers gezocht!

Beste voetballende (senior) Olympianen,

De meesten onder ons voetballen al lange tijd bij onze vereniging, vaak zelfs al vanaf hun jongste jeugd. In de jaren tijdens het groeien naar volwassen voetballers zijn de meesten dan ook door volwassen Olympianen getraind en gecoacht. Diegenen zullen hier veel goede herinneringen aan hebben. Momenteel dreigt een aantal van onze jeugdteams (Olympia C2 t/m C5 en –A3) niet getraind te kunnen worden omdat er eenvoudigweg geen trainers voor hen zijn te vinden…

Lees verder11

Olympia loot Voorschoten'97

In de loting voor de tweede ronde van de KNVB beker is Olympia gekoppeld aan zaterdag eersteklasser Voorschoten'97. De thuiswedstrijd wordt afgewerkt op dinsdag 23 oktober, mits er voor die datum geen inhaalwedstrijd voor een van beide teams wordt gepland.

Lees verder04

Controle e-mailadressen

Gisteren is vanuit de ledenadministratie aan alle leden een e-mail gestuurd. Gebleken is dat veel e-mailadressen ontbreken of niet meer kloppen. Heeft u geen bericht ontvangen? Stuur dan een e-mailtje naar de ledenadministratie met uw gegevens. Alvast dank voor de moeite!

Lees verder29

Teampagina's geactualiseerd

Alle teampagina's zijn weer bijgewerkt. Oude berichten zijn verwijderd en de foto's zijn gearchiveerd.  De competitie-indeling van het nieuwe seizoen is ingevoerd. Ook het programma voor de komende weken, de actuele stand en de uitslagen van de afgelopen week kunnen op de teampagina worden geraadpleegd.

Lees verder21

Herinnering contributie

Alweer bijna drie weken geleden zijn de herinneringen voor de betaling van de contributie verstuurd. Helaas blijkt een flink aantal leden nog niet te hebben betaald. In totaal staat er nog ruim EUR 6.200 open!! Geld dat de vereniging hard nodig heeft. De niet-betalers krijgen deze week een brief in de bus met de mededeling dat zij niet meer te kunnen trainen en spelen totdat de contributie voldaan is.

Lees verder16

Borg sponsorkleding seizoen 2011/2012

De retourborg van een aantal teams is nog niet gerestitueerd. Dit i.v.m. inbraken in de opslagplaats van de sponsorkleding. Ook heeft een aantal spelers nog niet hun rekeningnummer doorgemaild, zodat restitutie niet kan plaatsvinden. Je kan het rekeningnummer o.v.v. naam speler en team seizoen 2011/2012 mailen aan: secretaris@gcfc-olympia.nl.

 

De sponsorcommissie

Lees verder16

35+ weer van start

Ook voor de 35+ voetballers op vrijdagavond gaat het seizoen weer beginnen. Aanstaande vrijdag is de kleedkamer open rond half acht en om 20.00 uur start het inmiddels bekende potje.

Lees verder29

Selectie start voorbereiding

De selectie van Olympia is begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Tom Rietberg en zijn assistenten Carl Flux, Mark Noorlander en Pascal Korteweg Maris, werkte een vrijwel volledige selectie de eerste training af.

Lees verder23

Nieuwe regels verplaatsen wedstrijden Cat. B

Met het oog op de nieuwe competitie wijst de KNVB nu al op de aangepaste regelgeving ten aanzien van het in onderling overleg verschuiven van wedstrijden en het aanvragen van een verzoek om uitstel (baaldag) voor teams die uitkomen in categorie B. Bij Olympia is dit van belang voor alle teams, behalve Olympia 1, 2 en 3 en bij de jeugd Olympia A1 en B1.

Lees verder16

Brievenbus vernield

In verband met het herhaaldelijk vernielen van de brievenbus aan het hek van ons complex m.i.v. heden gelieve alle post aan Olympia te sturen naar Postbus 849, 2800 AV GOUDA

Lees verder11

Indelingen beker en competitie

De KNVB heeft de indelingen van de beker en competitie voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt: http://www.knvb.nl/nieuws/district/23359/indelingen-competitie-west-ii-201213-bekend/westii

Lees verder11

OPROEP: Sponsor gezocht

Afgelopen 3 jaar hadden wij in de Voetbalschool de beschikking over mooie voetbaltenues (shirt, broek en sokken) voor de talentjes. De tenues waren van 8 verschillende landen. Hierdoor konden wij de talentjes in verschillende teams indelen en zo werd het teamgevoel al in het prille begin, gestimuleerd. Deze tenues waren door een sponsor ter beschikking gesteld. Helaas stopt dit contract met ingang van het komend seizoen.
 
Wij zijn dus dringend op zoek naar een nieuwe sponsor voor de tenues. 
 
Dus mocht u een eigen bedrijf hebben (of weten) dat hier interesse in heeft, bel dan alsjeblieft met Dennis Cornelisse 06 - 511 83 262.  
 
Onze jongste Olympiaantjes zullen u enorm dankbaar zijn!

Lees verder05

Vakantie!

De kantine is gesloten t/m zaterdag 28 juli. Vanaf zondag 29 juli, de selectie start dan de training, bent u weer van harte welkom. Wij wensen u een fijne vakantie!

Lees verder02

Voorbereiding selectie (update)

UPDATE met programma - Hoewel de meesten nog op vakantie gaan, start de voorbereiding van de selectie op het nieuwe seizoen al eind deze maand, namelijk op zondag 29 juli. Op die dag staat de eerste training gepland. De toch al jonge groep van de nieuwe trainers Tom Rietberg en Carl Flux krijgt versterking van een achttal overkomende jeugdspelers. Nieuw is ook keeper Rob Verwaal die overgeschreven is van CVC Reeuwijk. Marijn de Graaf is na een korte onderbreking van een half seizoen weer terug. Vertrokken naar sv Gouda zondag zijn Mo Benhaddou en de broers Younes en Redouan Boudouaou. Eelke Kamps is gestopt vanwege zijn studie in Eindhoven en Kieran Dekkers gaat een jaar naar Australie. Voor een verdere verlaging van de gemiddelde leeftijd zorgen Thijs van Groningen en Remco Tas. Zij gaan in het derde voetballen.

Lees verder26

Trainingsschema 2012-2013

Na de indeling is nu ook het trainingsschema klaar voor komend seizoen. Het is altijd weer een puzzel om iedereen voldoende tijd en gelegenheid te geven om te trainen,maar ook dit jaar is dit weer gelukt. Het begin van de trainingen is voor de diverse jeugdgroepen verschillend en ziet er als volgt uit.

Het trainingsschema is hier in te zien.

Lees verder21

Indeling jeugdteams 2012/2013

Indeling jeugdteams 2012/2013">

De indelingen van de jeugdteams voor het nieuwe seizoen 2012/2013 zijn rond. Voor de F en E pupillen zijn alle teams al gemaakt. Bij de D/C/B en A categorie is er een selectie gemaakt waaruit na de vakantie een eerste en tweede team wordt gevormd. De overige teams zijn wel bekend.

Lees verder21

Inleveren kleding jeugdtrainers

Inleveren kleding jeugdtrainers">

Donderdag 21 juni van 19.30 – 20.30 uur.

Fijn als je volgend seizoen ook trainer bent, maar de spullen moeten allemaal worden ingeleverd. Ook de kleding, die je als trainer van de sponsor in bruikleen hebt gekregen, moet worden ingeleverd.

Lees verder18

Gele en rode kaarten

Ook in de tweede helft van het afgelopen seizoen zijn er weer de nodige kaarten opgelopen. Olympia belast de kosten hiervan door aan de 'daders'. Dit gebeurt in combinatie met de contributie-inning voor volgend seizoen, begin juli. Het overzicht van de opgelopen kaarten en de bijbehorende kosten vind je hier (wel even inloggen)

Lees verder15

Olympia ingedeeld in tweede klasse D

Na een uitstapje naar de Haagse regio in het afgelopen seizoen is Olympia het komende seizoen ingedeeld in de tweede klasse D, de zogenaamde 'Rotterdamse' poule. Naast stadgenoot DONK gaan we ook weer het Oudewaterse UNIO tegenkomen. De volledige indeling van de Zondagse klassen zijn hier te raadplegen.

Lees verder14

Besluiten ALV van 4 juni 2012

Tijdens de algemene ledenvergadering op 4 juni zijn door de vergadering de volgende besluiten genomen:

Goedkeuring van de statuten van de najaarsvergadering 2011.

Benoeming van Edwin Valentijn als bestuurlid vrijwilligerszaken als opvolger van Ger van Straalen die na 5 jaar uitgetreden is uit het bestuur.

·         Benoeming van Jaap Visser als bestuurslid en 2e penningmeester. Dit is een nieuwe positie in het bestuur.

·         Herbenoeming van de dagelijks bestuursleden: Gaby Dols als secretaris, Duncan Eduard als penningmeester en Edo Neefjes als voorzitter.

·         Goedkeuring van de begroting voor het aankomende voetbalseizoen 2012/2013.

Lees verder14

Contract met Paul Spijkerman verlengd

Mondeling waren de afspraken al gemaakt, maar afgelopen week werden de handtekeningen definitief gezet om Paul Spijkerman ook voor het komende seizoen 2012/2013 als Hoofd Jeugdopleidingen aan GC&FC Olympia te binden. We zijn erg blij dat het dienstverband met Paul is verlengd en we kijken uit naar weer een hele goede en vruchtbare samenwerking in het komende seizoen.

 

Lees verder13

Kampioenen C4 getrakteerd op pizza

Afgelopen week was Olympia C4 te gast bij het gezellige restaurant pizzeria Roma aan de Lange Tiendeweg. Spelers en begeleiding waren door chef-kok Rachid (vader van Faisel) uitgenodigd vanwege het behaalde kampioenschap.

Lees verder11

Pupillenkamp daverend succes

Het pupillenkamp 2012 is ondanks een zeer natte zondagochtend een heel leuk kamp geweest. Op zaterdagochtend 8 uur stonden de eerste pupillen al voor onze neus terwijl ze pas om half 9 aanwezig hoefden te zijn, een teken dat ze er net zoveel zin in hadden als de commissie!

Lees verder06

Zaterdag 9 juni gevonden voorwerpen ophalen

Zaterdag 9 juni gevonden voorwerpen ophalen">

Zaterdag 9 juni worden tussen 10.00 uur en 11.30 uur de gevonden voorwerpen uitgestald in de Olympia kantine. Het betreft de gevonden voorwerpen van het Pupillenkamp van afgelopen weekend en tevens zullen we de gevonden voorwerpen van het hele seizoen neerleggen.

Als u wat kwijt bent geraakt dan kunt u dit dus as. zaterdag ophalen.

Met vriendelijke groet,

De Pupillenkampcommissie

Lees verder01

Doe mee aan de Olympia EK 2012 toto

Laat merken dat je voetbalverstand hebt en maak kans op mooie geldprijzen: een eerste prijs van maar liefst € 250,=, de tweede bedraagt € 125,= , de derde is € 75,=, de vierde € 50,= en een vijfde prijs van € 25,=! Vergeet niet anderen enthousiast te maken mee te doen want dan helpen we ook de clubkas van Olympia. De tussenstand van de toto kun je gedurende het hele toernooi volgen. Dat staat garant voor extra plezier tijdens die toch al spannende voetbalweken. Klik hier voor de Olympia EK 2012 toto

Lees verder14

Overschrijven en opzeggen

Nu de meeste competities zijn afgelopen is de periode van overschrijvingen weer aangebroken. Spelers die vertrekken bij Olympia en naar een andere club gaan hebben overschrijving nodig.

Dit geldt natuurlijk ook voor spelers die van een andere club naar Olympia willen komen. Hieronder staat hoe dit in z'n werk gaat.

Lees verder05

Olympia A1 Kampioen!

Olympia A1 heeft het ´m dan toch geflikt! Kampioen van de 4e divisie B. In een meer dan spannende wedstrijd trokken de mannen van trainer Tom Rietberg uiteindelijk aan het langste eind: 2-1.

Lees verder04

Sponsorloop en BBQ 12 mei

U komt zaterdag 12 mei toch ook naar de laatste competitiedag op Olympia om onze thuisspelende teams (kans op kampioenschap van C4 en B3!) aan te moedigen? Vanaf 16.00 uur lopen onze D-, E-, F- en Voetbalschoolpupillen de jaarlijkse sponsorloop. Deze jeugdleden verdienen ook uw steun en aanmoediging.

Lees verder03

Voorlichtings- en vrijwilligersavond Pupillenkamp

Dit jaar is de voorlichtings- en vrijwilligersavond voor de ouders en vrijwilligers gepland op 15 mei. Ouders en vrijwilligers zijn van harte welkom vanaf 20:00 uur in de kantine van Olympia.

Lees verder02

Nog drie juniorenteams mogelijk kampioen

Naast de spannende wedstrijd die de A1 op het programma heeft staan tegen de rechtstreekse concurrent Jodan Boys, is er bij de junioren nog een drietal elftallen, namelijk A3, B3 en C4 die nog in de race zijn voor een kampioenschap. Een update:

Lees verder30

Kampioenswedstrijd Olympia A1

De KNVB had het niet beter kunnen plannen: a.s. zaterdag 5 mei staat de wedstrijd Olympia A1 - Jodan Boys A1 op het programma. De laatste wedstrijd van dit seizoen. Bij winst mag Olympia zich kampioen noemen van de 4e divisie B. Ditzelfde geldt voor Jodan Boys, voor hen volstaat zelfs een gelijkspel. Een spannende wedstrijd dus voor beide jeugdteams.

Lees verder20

Sponsorloop en BBQ: geef je op!

Op zaterdagmiddag 12 mei vanaf 16.00 uur wordt voor de zesde keer een sponsorloop op het  Olympiaterrein gehouden voor alle D, E en F pupillen en de voetbalschool van Olympia.

Lees verder16

Inleveren pasfoto spelerspas

Update 5 september - De komende maanden verlopen nog diverse spelerspassen. Houd dus de lijst in de gaten om te zien of je een pasfoto moet inleveren. Indien je nog wel als spelend lid staat geregistreerd, maar niet meer feitelijk actief bent, meld dit dan even aan de ledenadministratie, dan kan je naam van de lijst.

Let op: geen geldige spelerspas = niet voetballen!

Lees verder15

Olympia D1 speelt voorwedstrijd tegen Sparta

Olympia D1 speelt vandaag voorafgaand aan de wedstrijd Olympia - Oliveo een voorwedstrijd tegen de E-top van Sparta. Aanvang 12:30 uur.

Lees verder12

Trainers A-selectie ondertekenen contract

Met het officieel ondertekenen van de contracten van de trainers is Olympia vast voorzichtig begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tom Rietberg, Mark Noorlander, Carl Flux en Pascal Korteweg Maris zetten afgelopen woensdag allen hun handtekening onder een verbintenis die ze als trainer verantwoordelijk maakt voor de A-selectie van Olympia.

Lees verder12

Sterk toernooi voor D1 en C1 bij “De Jonge Acht”

Op zaterdag 7 april organiseerde V.O.C. het jaarlijkse toernooi “De Jonge Acht”. Voor dit toernooi worden alleen verenigingen uitgenodigd die ouder dan 100 jaar zijn. Olympia was vertegenwoordigd met D1 en C1. Zowel D1 (poulewinnaar: 2-0, 6-0 en 2-0) en C1 (2e in poule: 2-0, 1-2 en 2-2) plaatsten zich voor de kruisfinales. Ook daarin waren beide teams succesvol.

Lees verder03

Aanmelden Pupillenkamp

De inschrijving voor het 17e Olympia Pupillenkamp is op 1 april gestart en dat was geen grap.

Er kunnen ook dit jaar slecht 150 deelnemers mee doen.
De inschrijving duurt tot 15 mei of zoveel eerder als het maximum aantal deelnemers is ingeschreven.

Schrijf je snel in want VOL = VOL!

Lees verder03

Inschrijving als vrijwilliger

Beste Olympiaan,
 
Veel leden hebben zich ondertussen weer ingeschreven als vrijwilliger bij onze vereniging. Toch hebben wij nog niet van iedereen een reactie op onze brief ontvangen. Misschien bent u het vergeten? Bent u momenteel al actief of heeft u de afgelopen maand opgave gedaan op de site, dan is natuurlijk geen actie nodig.

Lees verder30

Speeldagenkalender 2012/2013

Het seizoen 2011/'12 nadert de eindfase, maar de voorbereidingen voor het seizoen 2012/'13 worden al getroffen. Inmiddels is ook de speeldagenkalender veldvoetbal voor het seizoen 2012/’13 in district West II gereed.

Lees verder25

6e Olympia Sponsorloop

Op zaterdagmiddag 12 mei vanaf 16.00 uur wordt voor de zesde keer een sponsorloop op het Olympia terrein gehouden voor alle D, E en F pupillen en de voetbalschool van Olympia. Het is de bedoeling dat alle spelers proberen sponsoren te vinden, zoals buren, familie en Olympia supporters, die geld willen geven voor iedere 200 meter (E en D), resp. 150 meter (F en voetbalschool) die zij lopen tot of een vast bedrag. De loop duurt 20 minuten.

Lees verder21

Dames Olympia 1 maken vorderingen

De dames van Olympia 1 boeken winst. In een leuke wedstrijd werd weliswaar geflatteerd met 3-5 van vv Haastrecht verloren, na de gehele wedstrijd goed meegedaan te hebben, maar de stijgende lijn is zichtbaar.

Lees verder20

100e competitietreffer voor Olympia C4

Tijdens de thuiswedstrijd tegen Capelle C6 afgelopen zaterdag lukte het Olympia C4 om de 100e competitietreffer te produceren! Het meest schotvaardige Olympia team haalde een 11-0 overwinning. Fabian Neefjes was de gelukkige die de nummer 100 binnen schoot. De andere doelpunten kwamen op naam van Hanif Lamhouti (6x), Alexander Afentoulis (2x), Alex Janse en Massin Essanoussi.

Lees verder19

Olympiaan in februari niet ontvangen?

Beste lezers van de Olympiaan,

Door een probleem in de software van de drukkerij is een deel van de adressen van het februari Olympiaan afgedrukt zonder huisnummer. Uiteraard kon de post deze exemplaren niet bezorgen.

Heb je de Olympiaan niet ontvangen? In de kantine kun je alsnog een exemplaar ophalen.

Lees verder13

Hoofd Jeugdopleiding Paul Spijkerman verlengt contract

Olympia en Hoofd Jeugdopleiding Paul Spijkerman hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van het contract. De jeugdopleiding is erg belangrijk voor Olympia en inmiddels niet meer weg te denken. De verlenging van de verbintenis met Paul Spijkerman past dan ook uitstekend in de visie die Olympia heeft over haar jeugdopleiding.

Lees verder29

The ONLY football team to come from Manchester

Begin februari was het zover, een compleet verzorgde voetbalreis naar Manchester City – Fulham. Dat was de prijs die wij eind november hadden gewonnen met de Grote Olympia Voetbalquiz.

Lees verder26

Voorbereidingen nieuwbouw in volle gang

Het bouwteam is druk in de weer met de voorbereidingen die nodig zijn voor de bouwvergunning voor Olympia's nieuwbouw. Olympiaantje geeft eventjes een korte blijk van waardering voor alle tijd en energie die Sven van den Berg en Niel Slob in het bouwteam steken.

Lees verder07

Olympia partner van Bol.com

Olympia partner van Bol.com">

Olympia is een samenwerking aangegaan met Bol.com. In ruil voor een button op de Olympia site krijgt de vereniging van alle aankopen bij Bol.com een commissie die kan oplopen tot 8% van de aanschafwaarde.
De enige voorwaarde is dat de klant via de Olympia site naar Bol.com is gegaan.

Lees verder06

Contributie herinnering

Hoewel schaatsen momenteel de sportievelingen onder ons bezighoudt, en terecht, op deze plaats toch wat aandacht voor een huishoudelijke mededeling voor die andere wintersport, voetbal. Het is ongeveer een maand geleden dat de halfjaarlijkse contributie via een automatische incasso of factuur 'op de mat viel'.
In veruit de meeste gevallen is die incasso geslaagd of werd de factuur betaald, waarvoor dank, maar bij een enkeling lukte het niet te incasseren of kwam de factuur ergens onder op de stapel.

Lees verder06

Ook komend weekend geen voetbal

Ook komend weekend geen voetbal">

De KNVB heeft alle wedstrijden in het amateurvoetbal op 11 en 12 februari afgelast. Aanleiding voor deze algehele afgelasting zijn de huidige en de te verwachten weersomstandigheden.

Lees verder01

Komend weekend geen competitievoetbal

De KNVB heeft alle wedstrijden in het amateurvoetbal op 4 en 5 februari afgelast. Aanleidingen voor deze algehele afgelasting zijn de huidige en de te verwachten weersomstandigheden. De afgelasting geldt voor alle districten en de landelijke competities veldvoetbal. Dit betekent, dat ook de duels in de top- en hoofdklassen op zaterdag en zondag niet doorgaan.

Lees verder30

Pupillenkamp 2012

Het traditionele GC&FC Olympia Pupillenkamp wordt in 2012 alweer voor de 17e keer georganiseerd. Dit jaar zal het worden gehouden op zaterdag 2 juni en zondag 3 juni as.

Lees verder29

Olympia en Frank Kooiman uit elkaar

Na bijna drie seizoenen heeft Olympia besloten om het aflopende contract met hoofdtrainer Frank Kooiman niet te verlengen. In een goed en met wederzijds respect verlopen gesprek, heeft Olympia de boodschap aan Kooiman medegedeeld.

Lees verder13

Trainingskamp Tenerife – dag 6

Donderdagochtend was de laatste training van dit trainingskamp. Helaas verliep deze voor Stijn ongelukkig. Hij ging in een partijspel per abuis op de voet van een teamgenoot staan en kwam daarbij ten val. Aanvankelijk leek het op een verzwikking van de enkel, met bijbehorende pijn. Voor de zekerheid is Aad met Stijn naar het ziekenhuis gegaan, waar een breuk in een botje in zijn voet werd geconstateerd. Met een gipsspalk kwam Stijn even later terug in het hotel. De pijn was gelukkig gezakt en met een rolstoel van het hotel zorgden zijn teammakkers ervoor dat hij verder niets van de rest van het programma hoefde te missen.

 

Lees verder12

Trainingskamp Tenerife – dag 4 en 5

De dinsdag begon met een lichte training. In de avond stonden immers een wedstrijd voor zowel het tweede als het eerste gepland. Zo links en rechts waren er wat pijntjes waardoor het voor de trainers niet heel moeilijk kiezen was wie er zouden spelen. Op welke plekken was nog een ander verhaal.

Lees verder10

Trainingskamp Tenerife – dag 3

Na een rustige avond stond de groep gistermorgen al om 10:00 uur op het trainingsveld. Mede te danken aan de buschauffeuse die er lekker de sokken in had gezet, hoewel het van Thijs wel iets meer ‘tranquillo’ had gemogen. De temperatuur was aangenaam te noemen, wel werd het naar mate de training vorderde snel warmer.

Lees verder08

Trainingskamp Tenerife – dag 2

Het serieuze werk is begonnen; vandaag de eerste training van dit trainingskamp. De ochtend en het eerste deel van de middag werden nog gebruikt om te rusten. Na een nacht overslaan om te reizen, het temperatuurverschil en een gezellige zaterdagavond geen overbodige luxe. Rond 15:30 uur vertrok de bus richting het knusse stadionnetje van Isora, waar we welkom werden geheten door de voorzitter van de club en zijn vrouw die speciaal voor de gelegenheid een omroepinstallatie op haar auto had laten zetten om het nieuws van onze komst te verspreiden (!). Ook de wedstrijden van dinsdagavond zijn met aanplakbiljetten in het dorp en op de poort van het complex aangekondigd.

Lees verder07

Trainingskamp Tenerife - eerste dag

Na een toch welvermoeiende reis, met een tussenstop op Gran Canaria, landde de selectie en begeleiding vanmorgen rond 11:30 uur plaatselijke tijd (in Nederland 12:30 uur) op luchthaven Tenerife Sur.
De busrit was gelukkig kort, zo'n 20 minuten, waarna we met champagne ontvangen werden in hotel Sentido Jacaranda. Hetzelfde hotel als vorig jaar, dat was immers prima bevallen.
De middag was vrij te besteden. Deze werd dan ook doorgebracht in de hotelkamer (even bijslapen), aan het zwembad of aan het strand (zoals de begeleiding deed, onder het genot van een sapje, zie foto). Met een graadje of 23 was dit ook prima te doen.
Op het moment van schrijven is het (zeer ruim gesorteerde) dinerbuffet zojuist genuttigd en worden de voorbereidingen getroffen voor het traditionele aperitief in Bar Amsterdam.

Wordt vervolgd...

Lees verder05

Een groen wintertoernooi

Aanstaande zaterdag 7 januari is er 's-ochtends een onderling wintertoernooi voor E- en F-pupillen. De eerste wedstrijd gaat om 9.30 uur van start. Het toernooi zal om ongeveer 13.00 uur afgelopen zijn. De spelers die zich hiervoor aangemeld hebben, worden om uiterlijk 9.00 uur bij Olympia verwacht. Graag dan even melden in de kantine bij de organisatie.

 

Lees verder03

Contributie en KNVB boetes

De maand januari is de maand van de halfjaarlijkse contributie-inning. Betaalt u via acceptgiro, dan kunt u deze binnenkort op de deurmat verwachten. Bij incasso wordt het bedrag van de contributie een dezer dagen van uw rekening afgeschreven. Heeft u voor iDeal gekozen, dan verschijnt de e-mail voor de betaling via telebankieren deze week in uw mailbox.

Lees verder03

Dagelijks verslag trainingskamp op Tenerife

Aanstaande zaterdag 7 januari vertrekt de selectie van Olympia voor een trainingskamp van een week op Tenerife. Onder waarschijnlijk uitstekende omstandigheden zal een stevige basis worden gelegd voor een goede tweede seizoenshelft. Ter plaatse wordt ook een oefenwedstrijd gespeeld tegen de gastclub CD Union Isora. Dagelijks wordt u via deze website, Twitter (gcfcOlympia) en Facebook (GC & FC Olympia) op de hoogte gehouden omtrent de gang van zaken op het Spaanse vakantie-eiland. Wij wensen de manschappen van trainers Frank Kooiman en Mark Noorlander veel arbeidsvreugde.

Lees verder02

Nieuwjaarsreceptie goed bezocht

Een mooi aantal Olympianen bezocht de traditionele nieuwjaarsreceptie op 1 januari.
Penningmeester Duncan Eduard, voorzitter Edo Neefjes verbleef in het buitenland, gunde de aanwezigen een korte terugblik op het jubileumjaar 2011 alsmede een oog op het voor Olympia, gezien de aanstaande nieuwbouw, niet minder interessante jaar 2012.
 

Lees verder24

Kerstboodschap van de voorzitter

Het bestuur en kader van GC & FC Olympia wil iedereen weer bedanken voor alle inzet voor onze mooie club in 2011, en wenst iedereen hele gezellige feestdagen en oud & nieuw viering toe en alle goeds voor het nieuwe jaar 2012!

Lees verder22

Klaverjasavond bij Olympia groot succes

Helemaal vol was de Olympia kantine afgelopen vrijdagavond tijdens het jaarlijkse kerstklaverjassen. Negentig deelnemers en nog een flink aantal toeschouwers die voor de gezelligheid een drankje kwamen doen. En gezellig was het! Deelnemers die er altijd zijn, anderen die soms komen, maar ook geheel nieuwe gezichten. Familie van, sponsors, vrienden van Tiod en gewoon een vriend of vriendin namen deel aan het klaverjassen.

Lees verder13

Gevonden voorwerpen

Er liggen heel veel gevonden voorwerpen op de club. In het weekend van 17 en 18 december zullen alle gevonden spullen in de kantine worden uitgespreid. Wie nog kleding kwijt is, heeft dan de kans om zijn verloren spullen terug te vinden. Na 18 december gaan de spullen die niet opgehaald zijn de kledingcontainer in.

Lees verder08

Lief en leed

Het Bestuur wil lief en leed met haar leden delen. Hiertoe verzoeken wij alle leden in geval van bijvoorbeeld langdurige blessure, trouwerij, geboorte, overlijden, etc. een bericht hiervan in de brievenbus ’Bestuur´ die in de hal van de kantine hangt, te deponeren.
Ook is het mogelijk bij ziekte of blessures een berichtje te plaatsen op de speciaal daarvoor geopende pagina In de Lappenmand

Wij hopen hiermee de betrokkenheid nog meer te vergroten.

Het bestuur.

Lees verder07

Kerstborrel

KLAAR MET KERSTINKOPEN???

Dan ben je vast toe aan een KERSTBORREL!!!

Zaterdag 24 december is de bar vanaf 15.00 uur tot circa 18.00 uur open om met elkaar de Kerstdagen in te luiden.

Onder het genot van een hapje en een drankje is iedereen welkom in ons sfeervolle clubhuis.

Lees verder30

Mitchel van Straalen en Lukas Snijders naar Manchester City

Ja u leest het goed. Deze twee Olympianen gaan naar de koploper in Engeland. Nee, niet als nieuwe aanwinsten, maar als toeschouwer bij de wedstrijd tegen Fulham. Dit was namelijk de hoofdprijs van de ‘Grote voetbalquiz’ op Olympia van afgelopen vrijdag. Zij mogen zich dus voor een jaar lang de voetbalkenners van Olympia noemen. In een spannende eindstrijd klopten zij de overige finalisten door 8 van de 10 vragen juist te beantwoorden.

Lees verder29

Henk Grendel aan de beterende hand

Vorige week heeft Mario de Lange een bezoek gebracht aan Henk Grendel. Henk is inmiddels thuis en herstellende van de operatie die hij heeft ondergaan na zijn onwel worden vlak voor de wedstrijd Olympia – DONK van 6 november jl. Namens de selectie en begeleiding heeft Mario aan Henk een Olympia shirt aangeboden. De inmiddels 80-jarige Henk was hier erg verguld mee en toonde zijn gevoel voor humor door het shirt meteen aan te trekken, met de woorden: “De eerste keer dat ik weer op de club ben, heb ik het shirt aan!”. Ook zijn vrouw Nel, die natuurlijk enorm geschrokken was, werd niet vergeten en kreeg een bloemetje aangeboden.

Henk maakt ook van deze gelegenheid gebruik een woord van dank uit te spreken:

 

Lees verder27

Pietentraining Voetbalschool en F pupillen

Sinterklaas is weer in het land en ook dit jaar hebben een aantal zwarte pieten weer tijd gevonden voor........... de in heel Gouda beroemde Pietentraining! Deze training voor alle Voetbalschool en F pupillen vindt plaats op woensdag 30 november van 14.00 tot 15.00 uur.

De training van de F1 t/m F4 van dinsdag wordt dus verplaatst naar woensdag.  De Voetbalschool en alle F teams trainen dus op woensdag 1 december van 14.00 en 15.00 uur.

Lees verder17

Zonder mandaat géén nieuwbouw

Het Bestuur doet een dringend verzoek aan alle leden om in grote getale aanwezig te zijn op de Algemene Leden Vergadering van maandag 28 november a.s. om 20.00 uur in de kantine.

Op de agenda staat o.a. de nieuwbouw.Het streven is om deze in het seizoen 2012/2013 in gebruik te nemen.
Gezien de enorme investering, is het noodzakelijk dat zoveel mogelijk leden de plannen steunen.
 
Neem uw verantwoording als lid en kom!
 
Tot maandag 28 november a.s. om 20.00 uur in de kantine.
 

Het Bestuur

Stukken inzien.

Lees verder17

Voorbeschouwing Olympia – UDO

Aanstaande zondag om 14:30 uur de aftrap van de nummer 4, Olympia met 20 punten tegen de nummer 9, UDO met 11 punten. Met een schuin oog naar de topper in de 2e Klasse C, Wilhelmus – RKDEO en de wedstrijd GONA - Nieuwkoop, kan Olympia goede zaken doen bij een overwinning.

Lees verder15

Diefstal uit kleedkamer

Afgelopen zaterdag 12 november hebben onverlaten het nodig gevonden om uit een door De Jodan Boys B2 en SPV '81 C1 gedeelde kleedkamer een tas met inhoud te halen. Inmiddels is deze tas terug gevonden en aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven, waarbij bleek dat er, naast de inhoud van onder andere blikjes met frisdrank, kleding is aangetroffen die niet van de eigenaar van de bewuste tas is.

Lees verder13

Trots bestuur!

 

Langs deze weg wil het Bestuur iedereen, die betrokken is geweest bij de opvang van Henk Grendel afgelopen zondag,  bedanken voor het snelle handelen.
 

Wij zijn trots op jullie!

 

Lees verder09

Toestand Henk Grendel boven verwachting

De operatie van Henk Grendel, die afgelopen zondag vlak voor de wedstrijd Olympia - DONK onwel werd, is geslaagd en de patient maakt het boven verwachting goed. Vooralsnog ontvangt hij alleen bezoek van zijn vrouw en dochters.

Lees verder09

Grote Clubactie wederom groot succes

De Grote Clubactie is weer afgerond. Totaal heeft Olympia dit jaar 1.544 loten verkocht met een opbrengst voor de vereniging van EUR 3.341 na aftrek van kosten. Dat is een prachtig resultaat, waar de penningmeester weer heel blij van zal worden. De opbrengst zal worden gebruikt voor een jeugdhonk in het nieuw te bouwen clubhuis. Nieuw dit jaar was de online verkoop door senioren en oudere jeugd. Olympia heeft hiermee 348 loten verkocht en is daarmee één van de beste online verkopers van Nederland!

Lees verder02

Hans de Zeeuw overleden

Op 58 jarige leeftijd is afgelopen dinsdagochtend  1 november  Hans de Zeeuw overleden. Hans heeft ons jeugdteam B1 in het seizoen 2009-2010 getraind en gecoacht, waarbij wij hem als een gedreven en aimabele persoon hebben leren kennen.

Lees verder31

Fiscale Aftrekpost 2011 – Olympia Nieuwbouw

Leuker dan dit kunnen we het niet maken: Olympia een grote stap vooruit helpen en van de fiscus meer dan de helft terugkrijgen. Bij aanmelding vóór 15 december claimt u nog een fiscale teruggaaf over 2011 voor uw donatie aan de nieuwbouw van Olympia die we 2012 willen realiseren. Zo steunt u op een voordelige manier een heel goed en sympathiek doel. Kijk hier voor meer informatie (in PDF formaat) over het Olympia nieuwbouw giftenplan.

Lees verder26

Aanmelden voor scheidsrechteropleidingen

Wil je / wilt u graag (verder) opgeleid worden als scheidsrechter?

-  Binnenkort (eind 2011 en begin 2012) worden er twee pupillen scheidsrechterscursussen bij Olympia georganiseerd. Bij deze cursus wordt je opgeleid voor het fluiten van E en F wedstrijden. Minimumleeftijd: 12 jaar.

-  In samenwerking met andere Goudse verenigingen, waaronder ONA, willen we begin 2012 een BOS (Basis Opleiding  Scheidsrechter) in Gouda organiseren. Hierin wordt je opgeleid voor het fluiten van wedstrijden van met name A en B-junioren en senioren, naar keuze als verenigingsscheidsrechter of als bondsscheidsrechter. Minimumleeftijd: 16 jaar.

Lees verder24

Grote voetbalquiz op Olympia

Vrijdagavond 25 november organiseert de Businessclub Olympia:

De Grote Voetbalquiz.
Plek van handelen: De Olympia kantine. Aanvang 20:00 uur.
Iedereen die lid, sponsor of donateur is van Olympia is van harte welkom om mee te doen.

Lees verder23

Bedankt!!

De selectie en de begeleiding wil sponsors Olympia en Heuvelman bij deze bedanken voor het zeer geslaagde uitje naar Breda afgelopen zaterdag!

De spelers van het eerste en tweede plus begeleiding genoten van een vrij voetbalweekend en zijn zaterdagavond in een bus naar Breda vertrokken. Na aankomst is er heerlijk gegeten in een wokrestaurant waarna een bezoek gebracht werd aan diverse uitgaansgelegenheden in het centrum van de stad. Pas in de kleine uurtjes keerde de groep na een zeer geslaagde avond weer terug in Gouda.

Lees verder21

Indeling jeugdcompetities

De KNVB heeft de competitie-indeling van de categorie B jeugdteams bekendgemaakt. Alle teams, behalve A1, B1 en C1 zijn tot nu toe alleen uitgekomen in de bekercompetitie. Olympia B3, C5 en F3 zijn daarin als eerste geëindigd. Gefeliciteerd!
Op basis van de resultaten in de beker zijn de competitiepoules op sterkte ingedeeld, met als doel tegenstanders van ongeveer gelijk kaliber.
Op de teampagina's is de poule-indeling te bekijken. De competitie start volgende week zaterdag, 29 oktober. Kijk hier voor het volledige programma.

Lees verder20

De Olympiaan als voorbeeld voor andere verenigingen

Twee jaar geleden heeft de Olympiaan een gedaantewisseling ondergaan. Dat was mogelijk door het concept van SMIC. De software om de Olympiaan op te maken is gratis. Daarnaast is de software webbased: vanaf elke plek kun je artikelen toevoegen, aanpassen en plaatsen. De Olympiaan wordt vervolgens bij SMIC in Arnhem gedrukt en met de post verstuurd.

Ook andere verenigingen kunnen natuurlijk op deze manier een gelikt blad maken!

Lees verder13

Evenementen Olympia

Hoewel wat minder uitbundig en talrijk als vorig seizoen vanwege het 125-jarig bestaan, is Olympia ook dit seizoen weer van plan de nodige evenementen te organiseren. Onderstaande evenementen kunt u verwachten op het Olympia terrein. Dus noteer de data alvast in uw agenda. Van elk evenement zal er nog uitgebreid apart bericht worden gegeven en zullen we mensen benaderen die het willen gaan organiseren.

De (nog te installeren) evenementencommissie.

Lees verder08

Bertus Rietkerk overleden

Op vrijdag 7 oktober is ons zeer gewaardeerde clublid Bertus Rietkerk overleden. Bertus is 71 jaar oud geworden en was reeds 64 jaar lid van onze club. Bertus was een telg uit een echte Olympia familie en werd in 1947 op 7-jarige leeftijd lid van Olympia. Zijn vader Jan Rietkerk was ook al een prominent Olympiaan. Bertus was actief bij Olympia als jeugdvoetballer en speelde in de senioren. Hoogtepunt in zijn voetbalcarrière was een kampioenschap met het 3e elftal waardoor dit team voor het eerst in de clubhistorie naar de KNVB competitie promoveerde.

Lees verder30

Dames Olympia kunnen nog wat speelsters gebruiken

Zoals eerder aangeven zijn de dames bij Olympia vol enthousiasme bezig met trainen op voorlopig vrijdag en maandag. Het gaat goed en de dames zijn met veel plezier bezig. We werken zo naar het spelen van wedstrijden toe. (interim)trainers zijn er voorlopig (3 stuks) al zoeken we nog een vaste trainer, ook voor later. Ook moeten er nog wat dames bij komen om straks volwaardige wedstrijden te kunnen spelen.

Lees verder09

Heb jij die prachtige jubileumkalender al in huis?

Voor alle Olympianen is een prachtige kalender gedrukt als cadeau van de vereniging ter gelegenheid van het jubileum. De met een hijskraan op 14 mei j.l. gemaakte groepsfoto prijkt op het voorblad van deze kalender waarin ook foto’s van alle competitieteams met hun leiders een plekje hebben gekregen. Het zijn seniorleden Thijs van Groningen, Ronald Tuyl (beiden op de foto) en Mark Spaan die er voor gezorgd hebben dat net als 25 jaar geleden de leden een blijvende mooie herinnering aan het jubileumjaar krijgen. Heb je jouw kalender nog niet opgehaald? Je kunt ze op zaterdagen ophalen in de bestuurskamer.

Lees verder09

Ordemaatregel KNVB

Al enige tijd is er een ordemaatregel van de KNVB van kracht met betrekking tot het naar buiten meenemen van drankjes tijdens wedstrijden. Met de eerste thuiswedstrijd van Olympia 1 voor de boeg goed om nog even aandacht aan te schenken. Het kan Olympia op boetes komen te staan als we ons er niet aan houden. De maatregel is als volgt:                             

Tijdens alle jeugd- en seniorenwedstrijden mogen buiten het clubgebouw geen dranken worden meegenomen met uitzondering van non-alcoholische dranken, mits deze zijn uitgeschonken in kunststof of kartonnen bekers.                                  
   

Lees verder05

Onze Plum op de operatietafel...

Afgelopen zondag raakte Olympia 1 aanvoerder Richard Blom tijdens de uitwedstrijd tegen Woerden geblesseerd aan z'n schouder.
In het ziekenhuis constateerde men op de genomen foto dat z'n arm uit de kom was.

 

Lees verder04

Jeu de Boules op 7 en 17 september afgelast

De jaarlijkse Jeu de Boules wedstrijden op 7 en 17 september zijn afgelast. Het deelnemersveld was erg klein en bij nader inzien vonden we ook de zaterdag, jeugdvoetbal en een biertje een lastige combinatie. Het gering aantal deelnemers was o.a. een gevolg van het op zaterdag moeten spelen met de jeugd en toch ook nog verschillende vakanties.

Lees verder30

Damesvoetbal van start

Een mooie ontwikkeling in het jaar waarin het 125-jarige bestaan wordt gevierd; Olympia start met damesvoetbal!
De eerste training van ons damesteam zal zijn op vrijdag 2 september en heeft als aanvang 19.30 uur. De eerstvolgende training daarna zal plaatsvinden op zondag 4 september, met als aanvang 13.00 uur.  Het materiaal is voorhanden en er zijn verschillende dagen gevonden waarop er getraind kan worden. Na onderling overleg is buiten wat hiervoor staat aangegeven ook afgesproken dat we in ieder geval tot januari niet aan een competitie zullen deelnemen. Tot die tijd zullen we trainen en indien gewenst aanvullen met vriendschappelijke wedstrijden.

Wij hopen uiteraard dat het een succes gaat worden. Het zal de Olympia-familie rijker maken.

Lees verder27

Grote Clubactie op 10 september van start

Olympia heeft de afgelopen jaren flink wat geld verdiend met de verkoop van loten voor de Grote Clubactie. Omdat de club veel geld nodig heeft voor het nieuwe clubhuis doen we ook dit jaar weer mee en gaan we proberen nog meer geld te verdienen. Dit jaar kunnen alle Olympianen zich inzetten om zoveel mogelijk loten voor de Grote Clubactie te verkopen. Ieder verkocht lot levert 2,40 euro op voor onze club!

Lees verder18

Noodoproep: C trainers gezocht

Voor onze C3-, C4- en C5 juniorenteams is het ondanks onze inspanningen nog niet gelukt om trainers te vinden. Om te voorkomen dat wij deze groep jeugdige voetballers moeten meedelen dat er voor hen geen trainingsmogelijkheden zijn doen wij nogmaals een dringend beroep op u om deze groep jonge Olympianen te trainen.

Lees verder15

Goed nieuws van het sponsorfront

Hoofdsponsor Schoonmaakbedrijf Heuvelman B.V. uit Gouda heeft zijn sponsorovereenkomst opnieuw verlengd. Inmiddels gaat Schoonmaakbedrijf Heuvelman alweer haar 6e jaar als hoofdsponsor in. 
 
Daarnaast is er voor Olympia 1 en 2 een nieuwe subsponsor gevonden in Chemdry R&O B.V. uit Gouda. De naam van Chem-Drry R&O zal de komende 5 jaar prijken op de rug van de shirts van de selectie.

Lees verder11

Contributie herinnering

Vandaag zijn de herinneringen voor de betaling van de contributie op de post gegaan. Helaas toch weer 64 brieven en een totale waarde van ruim EUR 7300. Geld dat de vereniging goed kan gebruiken voor het nieuwe seizoen. Niet-betalers riskeren over twee weken niet meer te kunnen trainen en spelen. Even overmaken dus, die contributie!

Lees verder01

Open Jeu de Boules 2011 bij Olympia

Zoals we ieder jaar gewend zijn organiseren we de “Open Jeu de Boules“ bij Olympia. Vanwege de viering van het 125 jarig bestaan van onze club moesten we wel, zoals eerder aangegeven, voor een andere periode kiezen. Ook nu zijn er nog weer verschillende activiteiten die het lastig maken (Gouda Culinair, Tennis clubkampioenschappen, etc.).

Lees verder22

Voorbereiding selectie

De voorbereiding van de selectie op het nieuwe seizoen is als volgt gepland:
De eerste training is op dinsdag 2 augustus en de eerste oefenwedstrijd staat een week later geboekt op dinsdag 9 augustus. Olympia 1 en 2 spelen dan tegen Groeneweg 1 en 2. Groeneweg 1 is ook tegenstander in de bekerpoule, maar beide trainers vinden het niet bezwaarlijk twee keer in korte tijd tegen elkaar te spelen.

Lees verder22

Jeu de Boules 2011

Zoals we ieder jaar gewend zijn organiseren we de “ Open Jeu de Boules “ bij Olympia. Vanwege de viering van het 125 jarig bestaan van onze club hadden we, zoals eerder aangegeven voor een andere periode gekozen. Inschrijven en verdere informatie komt later, maar voor jullie agenda vast de data.

De “ Open Jeu de Boules Olympia “ zal gehouden worden op Vrijdag 26 augustus en Zaterdag 10 september! Noteer in je agenda.

De winnaars en h…’s uit poule A van 2010
Sven en Ron van den Berg

Lees verder17

Indeling competities - update 21 juli

De KNVB heeft de indeling van de reguliere en bekercompetities bekendgemaakt. De indeling van Olympia 1 is enkele weken geleden al gepubliceerd. Nu dus ook voor de overige senioren- en junioren standaardteams. De overige junioren- en pupillenteams volgen. (Reacties welkom!) - update 21 juli: bekerindeling jeugdteams.

Lees verder07

Contributie

Het nieuwe seizoen 2011/2012 is begonnen. Althans, voor de ledenadministratie. Alle mutaties zijn inmiddels verwerkt zodat de contributie-inning voor het komende seizoen kan plaatsvinden.

Lees verder01

Gele en rode kaarten

Op de pagina Normen & Waarden is het overzicht gepubliceerd van de gele en rode kaarten die zijn opgelopen in de tweede seizoenshelft.
De kosten hiervan worden in combinatie met de contributie-inning voor volgend seizoen doorbelast aan de betreffende spelers.

Kijk hier voor het overzicht. Wel eerst even inloggen.

Lees verder01

Sluiting kantine

A.s. zaterdag 2 juli is dan echt het laatste evenement van dit seizoen, de benefietwedstrijden voor KiKa. Daarna sluit de kantine tot en met woensdag 3 augustus en kunnen de leden van de barcommissie en de barmedewerkers van een welverdiende vakantie gaan genieten.

Lees verder25

Winnaars Sponsorloop 2011

Zondag 19 juni vond de prijsuitreiking voor de sponsorloop plaats. De laatste sponsorbijdragen moeten nog worden ontvangen, maar de teller staat nu al op 3.457,80 euro!!

Lees verder22

Gevonden voorwerpen

Zaterdag 25 juni worden alle spullen die in de loop van dit seizoen zijn gevonden in de kantine neergelegd. Mis je nog een sok, jas, broek of scheenbeschermer, kom dan even kijken. De kleding ligt in de kantine vanaf 8.00 uur tot 12.00 uur.

Ook de spullen die gevonden zijn na het pupillenkamp zullen in de kantine worden neergelegd.

 

Lees verder21

Zaterdag 25 juni: ophalen jubileumkalender

Het team van Ronald Tuyl, Thijs van Groningen en Mark Spaan was de afgelopen maanden met de fotocamera soms al heel vroeg in het weekend op de velden te vinden. Alle teams zijn voor de hoofdtribune door de mannen op de foto vastgelegd. Het hoogtepunt was natuurlijk de groepsfoto op de openingsdag van de jubileumfestiviteiten op 14 mei.

Lees verder21

Pupillenkamp ondanks de regen een geweldig succes

Wekenlang is het al mooi weer in het weekend. Zul je net zien dat het tijdens het jaarlijkse Olympia Pupillenkamp slecht weer is. Nou ja, jammer dan. 150 pupillen en misschien wel 100 vrijwilligers hebben een fantastisch weekend gehad. Een verslag:

Lees verder20

Olympia ingedeeld in 'Haagse' 2e klasse C, A1 in 4e divisie B

Olympia is voor volgend seizoen door de KNVB ingedeeld in de 2e klasse C. Dit is de zogenaamde 'Haagse' poule met teams als HMSH, Wilhelmus, Vredenburch en GONA. Toch komt Olympia ook oude bekenden tegen als Woerden, Nieuwkoop en stadgenoot DONK.

Lees verder20

Nieuwe trainer én nieuwe sponsor voor Olympia D1

Na een periode van maar liefst negen jaar sponsoring door Skoda Van Loon, waarvoor wij Autobedrijf Van Loon zeer erkentelijk zijn, heeft Olympia D1, ons opleidingsteam bij uitstek, voor de komende drie seizoenen een nieuwe sponsor gevonden in een ander vooraanstaand automerk: MAZDA.

Lees verder17

Aanwinsten voor de selectie

Het jaarlijkse circus rondom de overschrijvingen is weer achter de rug. Afgelopen woensdag om precies 23:59 uur sloot de termijn waarin spelers overschrijving naar een andere club kunnen aanvragen. Voor veel ledenadministrateurs betekent dit een ritje op de late avond richting het bondsbureau in Rotterdam om de last minute overschrijvingsformulieren in te leveren.

Lees verder15

125 jarig Olympia bij “Met Goudanet aan tafel”

Op donderdag 9 juni 2011 werd in de Centrale Bibliotheek aan de Spieringstraat deel 5 van de serie “Met Goudanet aan tafel” opgenomen. Aanleiding was het 125 jarig bestaan van de oudste voetbal (en cricket) club van de stad Gouda, Olympia. Een zevental Olympianen werden voor een gering aantal toeschouwers ondervraagd door presentator Hans Walthie.

Lees verder09

25e G-dag als vanouds

Vrijdag 3 juni waren het hoofdveld en de kantine van Olympia het domein van ruim 80 verstandelijk beperkten voor hun jaarlijkse sport- en speldag. Het al jaren met elkaar samenwerkende team bestaande uit Rim de Bruijn van De Klup en Eric Gorter, Nico in`t Hout, Ger van Straalen en Martin Swets van Olympia organiseert dit prachtige evenement. Nico in ’t Hout kijkt tevreden terug op de editie van 2011.

Lees verder07

Jeugd loopt ruim €3400 voor Olympia bij elkaar

Zaterdagmorgen 4 juni verzamelden bijna zestig voetballers uit de voetbalschool, E en F-pupillen op het veld voor de zesde Olympia-sponsorloop, penaltyschieten en springen op het gratis door Sportpunt Gouda ter beschikking gestelde kussen. Het was een zonovergoten morgen, limonade was dan ook bijna niet aan te slepen. Maar ondanks de warmte werden grote sportieve prestaties neergezet.

Lees verder05

Waar is een feessie? Hier is een feessie!

Waar vooraf op werd gehoopt kwam uit, in al zijn facetten “een geweldige feestavond”. Afgelopen zaterdag 4 juni zal wederom in de herinnering van veel Olympianen gegrift blijven staan. Met wat aanpassingen was de bar wederom omgetoverd tot een warm Olympia huis!

Een verslag van Edwin van der Wiel.

Lees verder31

Fantastische reünie 125 jaar Olympia

Waar vooraf op werd gehoopt kwam uit, in al zijn facetten: ”een geweldige reünie”. Afgelopen zaterdag 28 mei zal in de herinnering van veel Olympianen gegrift blijven staan. De bar was omgetoverd met zijn feesttenten daarom heen in een warm Olympia huis.

Update 5 juni: de foto's zijn te bekijken in het fotoalbum op de pagina 125 jaar

Lees verder31

Succesvol 6e Ben Scholten Gouds Veteranentoernooi

Afgelopen zondag is weer voor de 6e keer het Ben Scholten toernooi gehouden. Het was weer een weerzien van heel veel oude vedetten. De wisselbeker is dit keer naar het Gouda-team van Ruben gegaan dat in de finale ONA versloeg.

Lees verder29

Receptie woensdag 1 juni

Aanstaande woensdag 1 juni is er in ons clubhuis een receptie i.v.m. de 125e verjaardag van onze GC & FC Olympia.

Tijdens deze receptie wordt een ieder in de gelegenheid gesteld de vereniging Olympia te feliciteren met dit mooie jubileum. Genodigden en alle leden zijn tussen 19.00 uur en 21.00 uur van harte welkom. Een hapje en een drankje ontbreken uiteraard niet.
 

Lees verder29

Olympia A1 gaat voor promotie naar 3e divisie - update 2 juni

Olympia A1 heeft een prima seizoen gedraaid. De debutant in de nieuwe 4e divisie B streed samen met De Meern lang mee voor de bovenste plaats. De eerste periode viel verdiend ten prooi aan de mannen van trainer Tom Rietberg en daarmee werd een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de 3e divisie veroverd. In de 2e periode verliep het allemaal wat moeizamer, maar de derde periode werd weer keurig met een 2e plaats afgesloten. Uiteindelijk eindigde Olympia A1 ook in de ranglijst op een mooie 2e plaats, achter kampioen De Meern.

Lees verder26

Zondag 29 mei - zesde Ben Scholten Gouds Veteranentoernooi

 Aanstaande zondag wordt voor de zesde maal het Ben Scholten Veteranentoernooi gehouden. Aan dit toernooi wordt deelgenomen door oud selectiespelers van alle Goudse verenigingen, een All Stars team en vv Moordrecht. Het toernooi wordt  afgesloten met een bbq en bijbehorende live muziek. En er wordt weer gestreden om de wisselbeker die verdedigd wordt door ONA. Vanwege het 125-jarig jubileum van Olympia krijgt het toernooi een extra feestelijk tintje. De start is om 10:30 uur.

Lees verder24

Circus Renz in Gouda – Bestel kaarten via Olympia

In het Hemelvaartsweekend slaat het beroemde circus Renz haar tenten op in Gouda om een aantal voorstellingen te verzorgen. Er zijn nu kaarten te koop voor de voorstelling op vrijdagavond 3 juni of op zondagmiddag 5 juni en deze kaarten kosten € 25 per stuk. 

Lees verder