Viewing Author

Entries for 'Ton Molenaar'

17

Uitnodiging nieuwjaarsreceptie 2016

De eerste verontruste mailtjes zijn reeds binnen gedruppeld. ‘Het zal toch wel doorgaan?’ Maar natuurlijk! Ook komend jaar viert Olympia haar nieuwjaarsreceptie op 1 januari. Iedereen die Olympia een warm hart toedraagt is hiervoor van harte uitgenodigd. 

Lees verder12

Feddo Grit overleden

Op dinsdagmiddag jl. is op 64-jarige leeftijd na een kort ziekbed Olympiaan Feddo Grit overleden. Feddo heeft zich als spelend lid en als sponsor zeer verdienstelijk gemaakt voor onze vereniging. Recentelijk nog was Feddo als heipaal-sponsor betrokken bij de nieuwbouw. Wij wensen de familie Grit veel sterkte toe met het verwerken van het verlies.

De plechtigheid voorafgaand aan de crematie vindt plaats op dinsdag 18 november a.s. om 16.15 uur in de aula van crematorium IJsselhof, Goejanverwelledijk 6 te Gouda. Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren in de ontvangkamer van het crematorium.

Bestuur en leden GC & FC Olympia

Lees verder04

Dit weekend geen amateurvoetbal

Komend weekend zijn alle wedstrijden in het amateurvoetbal afgelast. Dit als gevolg van het zeer trieste voorval rondom de grensrechter van SC Buitenboys. Namens voetbalvereniging Olympia betuigen wij ons medeleven aan de familie en vrienden van het slachtoffer. Hierbij het officiële persbericht van de KNVB:

Lees verder31

Virtueel Oud & Nieuw

Zoals in het eerdere artikel gemeld treffen jullie hieronder de linkjes naar alle ruimtes voor het virtuele Oud & Nieuw feest van Olympia. Klik op de naam van de ruimte om deel te nemen. Mocht er onverhoopt om een wachtwoord gevraagd worden, gebruik dan "Olympia" om deel te kunnen nemen. Vergeet ook niet om het programma Zoom te installeren. De bedoeling van dit initiatief is om stil te staan bij ons Oud & Nieuw en iedereen de gelegenheid te geven elkaar weer even te zien en waar mogelijk te spreken. Er is geen beheerder van de vergaderruimtes aanwezig waardoor iedereen door elkaar heen kan praten. We doen een beroep op degene die deelnemen hier sportief en correct mee om te gaan zodat het gezellig en leuk blijft voor iedereen om deel te blijven nemen.

Gedurende de speech van Edo Neefjes zal iedereen zijn microfoon uitgezet worden, daarna is er alle gelegenheid om aan de bar of een van de andere ruimtes bij te praten. 

16:00 - 18:00 : Virtuele Bar is open!

16:00 - 16:40 : Virtuele Kleedkamer 07 is open

16:00 - 16:40 : Virtuele Kleedkamer 08 is open

16:00 - 16:40 : Virtuele Herentoilet is open

16:40 - 17:20 : Virtuele Kleedkamer 01 is open

16:40 - 17:20 : Virtuele Kleedkamer 03 is open

16:40 - 17:20 : Virtuele Damestoilet is open

17:20 - 18:00 : Virtuele Kleedkamer 02 is open

17:20 - 18:00 : Virtuele Kleedkamer 04 is open

 

Lees verder25

UPDATE!! Olympia’s virtuele verjaardagfeest. Iedereen is welkom!

1886, het jaar dat in New York het Vrijheidsbeeld wordt onthuld. Coca-Cola voor het eerst te koop is. Geronimo zich overgeeft als leider van de Apaches en er een einde komt aan de Amerikaans-Indiaanse oorlog. Enricus Gerhardus Verkade de brood- en beschuitfabriek de Ruyter opricht. En in Londen een groepje arbeiders van de wapenfabriek gaat voetballen onder de naam Arsenal. Lang geleden dus.

 

Lees verder24

Ramon Hageraats nieuwe hoofdtrainer Olympia

Met ingang van het seizoen 2020/2021 is Ramon Hageraats (foto) de nieuwe hoofdtrainer van Olympia. Hij volgt hiermee Danny Mulder op die aan het einde van het huidige seizoen afscheid neemt.

Hageraats (47) is woonachting in Wateringen en heeft ruime ervaring in het trainersvak. Vanaf 2007 is hij actief als hoofdtrainer bij de senioren. Hij was onder meer eindverantwoordelijke bij Be Fair en Esto en is daarmee dus bekend met de regio.

 

Lees verder30

Vernieuwing bij technische staf Jeugd

De Jeugdcommissie is blij dat de samenwerking met Hoofd Jeugdopleiding Jan Chris Kuipers in het seizoen 2020/2021 kan worden voortgezet. Dit zorgt voor continuïteit in onze jeugdopleiding, waarin de ontwikkeling van individuele spelers en met plezier voetballen centraal staan. 

Eddy Souisay zal na dit seizoen niet langer de rol van Technisch Jeugdcoördinator vervullen. Vanuit Olympia willen we deze rol anders  invullen dan nu gebeurt. Eddy heeft als Technisch Jeugdcoördinator (TJC) met enthousiasme veel jeugdspelers en hun leiders/coaches ondersteund bij de wekelijkse trainingen. En dat blijft hij doen tot eind van dit seizoen. Mogelijk dat Eddy zijn kennis en ervaring voor Olympia in wil blijven zetten als trainer. Op deze  plaats willen we Eddy alvast bedanken voor zijn jarenlange inzet als TJC voor de Olympia-jeugd.  Aan het eind van het seizoen zullen we daar op een passend moment zeker nog bij stilstaan. 

 

Lees verder22

Olympia en Jan Chris Kuipers met elkaar door

Ook volgend seizoen mag Jan Chris Kuipers zich Hoofd jeugdopleding van Olympia noemen. Kuipers en Olympia kwamen een contractverlenging van een seizoen overeen. Daarmee is de sportieve continuïteit in onze de jeugdopleiding ook volgend seizoen gewaarborgd. Jan Chris gaat dan zijn vierde volledige seizoen in na het eerst een half jaar te hebben overgenomen van Carl Flux.

Lees verder11

Olympia en hoofdtrainer Danny Mulder niet met elkaar door

Danny Mulder heeft aangegeven volgend seizoen niet door te gaan als hoofdtrainer van Olympia.
Belangrijkste reden is dat Danny op dit moment 7 dagen van de week als trainer/coach op het veld staat.
Dat ervaart hij als een zware belasting en dat wil hij terugbrengen.

Lees verder13

In memoriam Ron van den Berg

Gisteren bereikte Olympia het trieste bericht dat Ron van den Berg aan de gevolgen van de slopende spierziekte ALS op 62-jarige leeftijd is overleden. We wensen echtgenote Connie en de kinderen Sven, Bjorn en Kari en partners en overige familie en vrienden enorm veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

 

Lees verder16

Competitie-indeling Olympia 1

Olympia 1 treft een flink aantal oude bekenden, maar ook een aantal nieuwe gezichten in het seizoen 2019/2020. Vooral tegenstander Vlissingen springt in het oog. Vanuit Gouda toch al gauw anderhalf uur rijden. Voor het bekertoernooi is Olympia onder meer ingedeeld bij stadsgenoot ONA. Bijgevoegd het volledige overzicht.

Indeling competitie zondag eerste klasse 1B:

Boshuizen, Leiden
ROAC, Rijpwetering
VUC, Den Haag
DHC, Delft
Spartaan’20, Rotterdam
TAC’90, Den Haag
DOSKO, Bergen op Zoom
Hillegersberg, Rotterdam
Vlissingen, Vlissingen
Zwervers, Capelle a/d IJssel
Olympia, Gouda
Den Hoorn, Den Hoorn
TOGB, Berkel en Rodenrijs
Rood Wit W., St. Willibrord

 

Lees verder04

Oud & Nieuw-viering op Olympia groot succes (alle foto's)

Je hebt van die dagen, dat alles lijkt te kloppen. Vrijdag 31 mei is zo’n dag. Lekker weer, een ramvol programma op Olympia en de aanwezigheid van louter gezellige mensen. Al in alle vroegte is het een drukte van belang op het complex voor de jaarlijkse sportdag voor mensen met een beperking. In samenwerking met De Klup is Olympia erin geslaagd om alle deelnemers een geweldige dag te bezorgen. Hulde voor eenieder die zich voor het slagen van dit evenement heeft ingezet.
Vanaf de namiddag staat bij Olympia alles in het teken van de traditionele nieuwjaarsviering. De evenementencommissie is het gelukt om met een spectaculair programma en een uitgekiende mediacampagne honderden leden, oud-leden, sponsoren en supporters te mobiliseren. Het heerlijke lenteweer is daarbij een prettige bijkomstigheid. 

Lees verder03

Tom Rietberg en Olympia nemen afscheid van elkaar in stijl

Een benauwde 4-3 overwinning op Oud-Olympia was het laatste wapenfeit van Tom Rietberg als hoofdtrainer van Olympia 1. Op de feestelijke ‘Oud & Nieuw’ viering van afgelopen vrijdag 31 mei werd, na een dienstverband van veertien jaar, op gepaste wijze afscheid genomen. Na eerst zeven jaar als jeugdtrainer en evenzoveel jaren als hoofdcoach kwam in goede harmonie een einde aan het dienstverband. Grote successen waren het kampioenschap van de A1 in 2012 naar de landelijke derde divisie. En de promotie van onze hoofdmacht naar de eerste klasse in 2014.

Lees verder17

Voorbeschouwing Olympia-Spartaan'20

Olympia speelt aanstaande zondag zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Spartaan’20 uit Rotterdam is de tegenstander. 

Olympia:

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: De wedstrijd van zondag gaat helemaal nergens meer over. Zowel Olympia als Spartaan’20 is uitgevoetbald. Slechts de sportieve eer staat nog op het spel. De winnaar wordt waarschijnlijk vijfde in de eindstand. De verliezer als het tegenzit zevende. Toch is het voor Olympia niet zomaar een wedstrijd. Nog steeds kan het een beter eindresultaat behalen dan vorig jaar. Dat zou betekenen dat Olympia zich nog ieder jaar heeft verbeterd in de Eerste Klasse. Daarnaast zal de wedstrijd ook in het teken staan van het naderende afscheid van trainer Tom Rietberg. 

Lees verder13

STEUN de Mooiste Dag van het Jaar bij Olympia!!

Voor en tijdens de laatste thuiswedstrijd van ons 1e elftal a.s. zondag 19 mei, zullen er loten verkocht worden ten bate van de Sport-, spel- en feestdag voor verstandelijk gehandicapten uit de hele Goudse regio.

Na de wedstrijd zal de trekking plaatsvinden en worden er leuke prijzen te verdeeld onder de mensen met winnende loten!!

 

Lees verder05

GEZOCHT!

Enthousiaste Mensen die graag willen helpen bij de mooiste dag van het jaar!
We zoeken vrijwilligers voor het begeleiden van de deelnemers bij de diverse spelen die op het veld plaats vinden.
Mensen die (een beetje) kunnen schminken of leuk nagels lakken.
Mensen om te helpen met fruit snijden/lunch aan de deelnemers uitserveren en allerlei voorkomende werkzaamheden.

Kortom: Mensen met het hart op de goede plek die willen helpen en mee genieten!

Lees verder19

Voorbeschouwing Olympia-Moerse Boys

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn twaalfde thuiswedstrijd van het seizoen. Moerse Boys uit Zundert is de tegenstander. Een voorbeschouwing:

Olympia
Afgelopen zondag blameerde Olympia zich met een 6-0 nederlaag bij koploper VOC. Bij rust stond het 2-0, maar na de thee liet Olympia zich gewillig naar de slachtbank leiden. En dat is een pijnlijke constatering. Zeker omdat het nog steeds mogelijk is om zich via de periode te plaatsen voor de nacompetitie.

Lees verder12

Sponsorcommissie Olympia slaat wederom een slag

De sponsorcommissie van Olympia heeft de afgelopen weken niet stil gezeten. Wederom zijn er weer een aantal bedrijven partner geworden van Olympia. We stellen ze aan u voor:

 

Lees verder04

Voorbeschouwing Olympia-Rood-Wit W.

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn elfde thuiswedstrijd van het seizoen. Rood-Wit W. uit Sint Willebrord is de tegenstander. Een voorbeschouwing:

Olympia
Olympia deed afgelopen weken goede zaken. En dat werd tijd. Het won achtereenvolgens van BMT, DOCOS en GLZ  Het duurde lang voordat het vaak goede spel na de winterstop ook punten is gaan opleveren. Op het juiste moment hebben de manschappen van trainer Rietberg het juiste spoor gevonden. Het mooie is dat deze reeks precies startte bij aanvang van de derde periode. Met negen punten uit drie duels staat Olympia daarin dan ook bovenaan. Een periodetitel zou een passend afscheidscadeau zijn voor onze vertrekkende hoofdtrainer. Maar daar al over speculeren is nog veel te prematuur. 

Lees verder11

Oly's kinderkledingbeurs in clubhuis van Olympia

Op woensdagmorgen 20 maart organiseert Oly’s van 08:30 tot 12:00 uur een kinderkledingbeurs in het clubhuis van Olympia. Voor leuke betaalbare tweedehands (merk) kinderkleding van maat 80 tot 188 moet u beslist even langs komen. Een deel van de niet verkochte kleding wordt gedoneerd aan ‘stichting de nonfoodbank’. De meiden van Oly’s hebben er weer enorm veel zin in. We zien u dan ook graag op woensdag 20 maart bij Olympia. Ook voor u zit er zeker iets tussen.

Het Oly’s team.

 

Lees verder07

Voorbeschouwing Olympia-BMT

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn tiende thuiswedstrijd van het seizoen. BMT uit Den Haag is de tegenstander. Een voorbeschouwing:

Olympia
Afgelopen zondag leed Olympia een volledig onnodige thuisnederlaag tegen GLZ. Al bij rust had het eigenlijk geen wedstrijd meer mogen zijn, maar helaas blijft het verzilveren van de kansen voor Olympia een groot probleem. Zelfs als de keeper eigenlijk al verslagen is. Het is eigenlijk het verhaal van het seizoen: Steeds komt Olympia prima uit de startblokken en creëert het voldoende mogelijkheden om de score te openen. Als dat echter niet lukt, ebt het vertrouwen weg en is het vaak de tegenstander die de score opent. Afgelopen zondag was het niet anders. Wat met name opviel, was dat Olympia na de achterstand op geen enkele manier nog een vuist kon maken om er minimaal nog een gelijkspel uit te slepen. 

Lees verder14

Voorbeschouwing Olympia-Groeneweg

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn achtste thuiswedstrijd van het seizoen. Groeneweg uit Zevenhuizen is de tegenstander. Een voorbeschouwing: 

Olympia
Afgelopen zondag leed Olympia een pijnlijke nederlaag tegen DHC. Al bij rust stond het 3-0 voor de thuisploeg. Olympia had dan ook helemaal niets in te brengen. Met name de manier waarop de doelpunten werden weggegeven geeft voldoende stof tot nadenken. De tweede helft was een formaliteit en gelukkig geloofde DHC het wel, anders had de score wellicht nog hoger kunnen uitvallen. Juist toen het erop leek dat het elftal van Tom Rietberg aan de betere hand was, liep het dus uit op een regelrechte zeperd. Het lijkt alsof het elftal de wedstrijden uitkiest waarin het weet dat er punten gehaald moeten worden.

Lees verder07

Danny Mulder nieuwe hoofdtrainer Olympia - met interview

Met ingang van het seizoen 2019/2020 is Danny Mulder de nieuwe hoofdtrainer van Olympia. Hij volgt hiermee Tom Rietberg op die na een dienstverband van zeven seizoenen op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Olympia heeft na een zorgvuldige selectieprocedure voor de zeer ervaren Mulder gekozen. Mulder (45), woonachtig in Krimpen a/d IJssel, is op dit moment hoofdtrainer van zaterdag eersteklasser VVGZ uit Zwijndrecht. 

Lees verder31

Voorbeschouwing Olympia-CVV Zwervers

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn zevende thuiswedstrijd van het seizoen. CVV Zwervers uit Capelle a/d IJssel is de tegenstander. Een voorbeschouwing: 

Olympia
Afgelopen zondag deed Olympia zichzelf ernstig tekort in de uitwedstrijd tegen VUC. En dat mag Olympia zichzelf enorm aanrekenen. Eigenlijk was het de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en bij rust had het verschil al lang gemaakt moeten zijn. Maar vooral in de afronding mistte de ploeg de echte overtuiging. De enige echte kans van de thuisploeg, na tachtig minuten voetbal, was helaas ook meteen raak. Een slotoffensief mocht niet meer baten en zo ging wederom een wedstrijd onnodig verloren. 

Lees verder17

Voorbeschouwing Olympia-GLZ Delfshaven

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn zevende thuiswedstrijd van het seizoen. GLZ Delfshaven uit Rotterdam is de tegenstander. Een voorbeschouwing:

Olympia
De tweede helft van het seizoen moet voor Olympia in het teken staan van rehabilitatie. Op dit moment staat het elftal van vertrekkend hoofdtrainer Tom Rietberg op een teleurstellende elfde plek op de ranglijst. En dat moet en kan veel beter. Met name de wisselvalligheid heeft Olympia voor de winterstop veel punten gekost. Juist op de momenten dat er een goede wedstrijd was gespeeld, werd deze opgevolgd door een uiterst matige vertoning. 

Lees verder08

Olympia en Jan Chris Kuipers verlengen contract

Olympia en Hoofd Jeugdopleiding Jan Chris Kuipers gaan ook aan het eind van dit seizoen nog minimaal een jaar met elkaar door. Dat is de uitkomt van de gesprekken die onlangs met elkaar gevoerd zijn. Het bestuur en Jan Chris willen de stijgende lijn in het jeugdvoetbal doortrekken en met elkaar blijven werken aan verzorgd en technisch voetbal in de jeugdafdeling. Waarbij plezier en beleving belangrijke pijlers zijn. 

Lees verder21

Nieuwjaarsreceptie 2019

Op dinsdag 1 januari is uiteraard wederom de traditionele nieuwjaarsreceptie van Olympia. Vanaf 16:00 is iedereen die Olympia en warm hart toedraagt welkom om met elkaar het glas te heffen. Voorzitter Edo Neefjes zal in zijn nieuwjaarsrede terugblikken op 2018 en uiteraard ook vooruitkijken naar het nieuwe voetbaljaar. Alle leden ontvangen voor de nieuwjaarsreceptie ook nog een uitnodiging per mail.

 

Lees verder20

Olympia en Tom Rietberg uit elkaar

Hoofdtrainer Tom Rietberg en Olympia gaan aan het eind van het lopende seizoen uit elkaar. Beide partijen hebben in goed onderling overleg besloten de samenwerking na zeven seizoenen te beëindigen.

Lees verder18

Sponsorcommissie slaat zijn slag!

De commerciële commissie van Olympia heeft in de maand november/december een flink aantal nieuwe sponsors aan zich weten te binden. Vanaf heden zijn de volgende bedrijven officieel partner van Olympia:


 

Lees verder06

Voorbeschouwing Olympia-VOC

Aanstaande zondag speelt Olympia 1 zijn zesde thuiswedstrijd van het seizoen. VOC uit Rotterdam is de tegenstander. Een voorbeschouwing.

Olympia
Afgelopen zondag leed Olympia 1 een smadelijke nederlaag tegen Moerse Boys. In Zundert werd het liefst 6-1 voor de thuisploeg. En daar was helemaal niets op af te dingen. Moerse Boys is een prima ploeg die op dit moment als voornaamste titelkandidaat beschouwd mag worden. In dat licht is een nederlaag misschien te billijken, zeker ook omdat Olympia een aantal sterkhouders miste door blessures en schorsingen. Maar als je analyseert hoe Olympia wederom de doelpunten heeft weggegeven, plaatst dat de nederlaag toch in een ander perspectief. Vijf(!) van de zes tegengoals kwamen voort uit persoonlijke fouten. Daar is niet tegenop te voetballen. Helaas heeft Olympia zich op deze manier al meerdere malen tekortgedaan. 

Lees verder23

Voorbeschouwing Olympia-VELO

Aanstaande zondag speelt Olympia 1 zijn vijfde thuiswedstrijd van het seizoen. VELO uit Wateringen is de tegenstander. De aftrap is om 14:00 uur. Een voorbeschouwing.

 

Lees verder12

Bodega 32 in de race voor 'wijnbar van het jaar'

Bodega 32 is hard bezig om een nominatie te bemachtigen voor ‘wijnbar van het jaar 2018’. Hiervoor heeft iedereen tot 30 november de kans om te stemmen. De tien wijnbars met de meeste stemmen en de vijf jury-genomineerden gaan vervolgens strijden om de titel.  Bodega 32 is businessclublid van Olympia en wordt gerund door Olympiaan Carl Flux. Carl heeft tal trainersfuncties bij Olympia bekleed alvorens hij de stap zette naar de horeca. Breng u stem nu uit door op de bijgevoegde link te klikken. En laten we ervoor zorgen dat Bodega 32 de nominatie krijgt die ze verdienen.

http://www.wine-bars.nl/wine-bar-of-the-year-2018/

 

Lees verder31

Voorbeschouwing Olympia-VUC

Aanstaande zondag speelt Olympia 1 zijn vierde thuiswedstrijd van het seizoen. VUC uit Den Haag is de tegenstander.

Olympia:
Wat een ongelofelijk beroerde wedstrijd was dat zeg. De thuiswedstrijd tegen DOSKO. Zelden Olympia 1 zo’n belabberde wedstrijd zien spelen de afgelopen jaren. Het elftal stapte ongetwijfeld met de beste bedoelingen het veld op, maar daar was na het eerste fluitsignaal werkelijk niets meer van te zien. DOSKO, toch bepaald geen hoogvlieger, was op alle fronten de baas. Alle duels werden gewonnen en de bezoekers staken ook aanzienlijk meer energie in de wedstrijd dan Olympia.

Lees verder26

Voorbeschouwing Olympia-DOSKO

Zondag speelt Olympia 1 zijn derde thuiswedstrijd van het seizoen. DOSKO uit Bergen op Zoom is de tegenstander. De aftrap is om 14.00 uur.

Olympia:
Afgelopen zondag leed Olympia een pijnlijke nederlaag tegen BMT uit Den Haag. Dure persoonlijke fouten en een gemiste pingel waren te veel om aanspraak te kunnen maken op een goed resultaat. En dat is jammer, want de kop van de ranglijst is hiermee voorlopig even uit zicht. Maar of dat dit seizoen een realistisch streven is, is maar de vraag. 

Lees verder04

Help Olympia verder… Koop online en doneer gratis!

Met de  ‘Gratis Doneren’ oplossing kan Olympia heel eenvoudig extra inkomsten genereren. Iedereen kan zijn bijdrage hieraan leveren. Het werkt simpel:         

 

Lees verder27

Stellage aan de Bodegraafsestraatweg bijna vol

Onlangs hebben wederom twee bedrijven besloten om een reclamebord te plaatsen op de stellage op de hoek van ons complex. Boer Makelaardij en Fysiotherapie Willem de Zwijger hebben ervoor gezorgd dat er nu nog slecht vier plekken vrij zijn. Mocht u interesse hebben is enige haast dus geboden.

 

Lees verder03

Oly's Winterkinderkledingbeurs op 26 september

Binnenkort is het weer zo ver. Op woensdag 26 september organiseert Oly’s een tweedehands kinderkledingbeurs in het clubhuis van Olympia. Vanaf 08:30 t/m 12:00 bent u van harte welkom om te komen kijken, passen en shoppen. Ook dit jaar zal een deel van de opbrengst weer ten goede komen aan de jeugdopleiding van Olympia. 

Lees verder24

Met de supportersbus naar Hoogland-Olympia! Meld je nu aan!

Aanstaande zondag stelt de Businessclub Olympia een supportersbus beschikbaar voor de wedstrijd Hoogland-Olympia. Bij winst is Olympia 1 verzekerd van de nacompetitie. Alle leden, ouders en fans zijn van harte uitgenodigd om deze wedstrijd met de bus te bezoeken en onze jongen naar de overwinning te schreeuwen. Iedereen die mee wil kan zich via bijgevoegd mailadres aanmelden. Bij genoeg aanmeldingen rijdt er ook een tweede bus. Opgeven kan tot uiterlijk zondagochtend 11:00.

We verzamelen zondag om 12:00 op het complex van Olympia. Voor iedereen staat er voor vertrek een consumptie klaar. Aanmelden via: commercie@gcfc-olympia.nl Vermeld hierbij even je volledige naam, leeftijd en eventueel het elftal waarin je speelt.


Lees verder23

Spaaractie bij Jumbo levert mooi bedrag op

De actie die vorige maand bij de Jumbo supermarkten aan de Sportlaan en het winkelcentrum Bloemendaal liep heeft Olympia een mooi bedrag opgeleverd. Voor ruim 930 euro mag onze vereniging trainingsmaterialen gaan bestellen. En dat komt goed van pas! Iedereen die de afgelopen periode de punten voor Olympia heeft gespaard tijdens het boodschappen doen hartelijk dank daarvoor. 

Lees verder11

Rens Binken en overige stafleden selectieteams verlengen bij Olympia

In navolging van Tom Rietberg als trainer/coach van onze hoofdmacht, zijn wij blij om te kunnen melden dat er ook overeenstemming is met de begeleidingsstaf van onze senioren selectieteams. Zij vervullen ook het nieuwe seizoen hun huidige functie.

Lees verder30

Live regristratie Olympia-RVC'33

A.s. zondag 1 april maakt RTV Bodegraven een videoregistratie van de wedstrijd Olympia-RVC ’33. De samenvatting is later in het sportprogramma Sport Report op dinsdagavond 3 april terug te zien. Voor internet ga daarvoor naar www.rtvbodegraven.nl . De samenvatting wordt ook uitgezonden een week lang op elk oneven uur op het tv-kanaal van RTV Bodegraven. Ga daarvoor naar Ziggo-kanaal 42. Voor andere aanbieders raadpleeg daarvoor de website van RTV Bodegraven.

Lees verder07

Tussenstand sparen voor Olympia bij Jumbo-supermarkten

Vanaf 7 februari jl. kan er bij de Jumbo Supermarkt aan de Sportlaan en de Jumbo in winkelcentrum Bloemendaal in Gouda gespaard worden voor onze vereniging. Bij elke 10 euro aan boodschappen krijgt u een (gratis) punt waarmee u Olympia ondersteund. Hoe meer Olympianen boodschappen doen, hoe groter de kans op een mooi bedrag voor onze club. De punten kunnen in de winkel worden ingeleverd in de verzamelbox. De tussenstand kunt u volgen op de site van Jumbo. Tot nu toe zijn we goed in de race voor een heel mooi bedrag uit de prijzenpot. Maar er zijn kapers op de kust. Dus vraagt u bij het boodschappen doen aan de kassa naar de spaarpunten. ook als de kassamedewerkers dat per abuis dat vergeten. Ieder punt is er één! Hoe werkt de actie het precies:

Lees verder22

Oly's Zomerkinderkledingbeurs op woensdag 21 maart

Binnenkort is het weer zo ver. Op woensdag 21 maart organiseert Oly’s een tweedehands kinderkledingbeurs in het clubhuis van Olympia. Vanaf 08:30 t/m 12:00 bent u van harte welkom om te komen kijken, passen en shoppen. Ook dit jaar zal een deel van de opbrengst weer ten goede komen aan de jeugdopleiding van Olympia. Niet verkochte kleding wordt voor een groot deel geschonken aan stichting de Nonfood bank.

Lees verder02

Olympia en Tom Rietberg verlengen dienstverband

In constructieve en prettig verlopen gesprekken hebben Olympia en hoofdtrainer Tom Rietberg besloten om de samenwerking met een seizoen te verlengen.
Tom Rietberg is momenteel bezig aan zijn zesde seizoen als trainer/coach van Olympia’s hoofdmacht en ziet, samen met het bestuur van onze vereniging, nog voldoende uitdagingen en kansen om de op voetbalgebied stijgende lijn te volgen.

Lees verder30

Olympia verlengt met Hoofd Jeugdopleiding Jan Chris Kuipers

In constructieve en prettig verlopen gesprekken hebben Olympia en Hoofd Jeugdopleiding Jan Chris Kuipers besloten om het dienstverband met een seizoen te verlengen.
Ontwikkeling van jeugdspelers in de volle breedte (selectie en niet selectie) is een belangrijk speerpunt binnen het beleid van Olympia. Er is op dit vlak nog veel te doen. Olympia is daarom blij dat het de samenwerking met Jan Chris kan voortzetten en wenst hem veel succes.

 


Lees verder07

Schrijf je nu in voor de sponsor Fun Run van 6 januari!

Jij wilt toch ook fit het nieuwe jaar in? Doe dan mee aan de Sponsor Fun run op 6 januari. Samen hardlopen voor het goede doel met na afloop een warme kop soep bij flitsende muziek van een dj in de kantine. (inschrijfformulier staat onderaan dit artikel)

Het maakt niet uit of je nu voor de eerste keer gaat hardlopen of dat je al een geoefend hardloper bent. Iedereen kan meedoen!

 

Lees verder16

Jij loopt zondag toch ook mee?

Wij, Bauke, Edo, Erik, Danielle, Johan, Joshua, Luutze, Monique, Nicole, Pascal, Ton en Wilma zijn zondag onder leiding van Saïd Kanfaoui met hardlopers van zijn trainingsgroep gestart met hardlopen rond de velden, rekken en strekken en een sprintje trekken. Doe jij zondag ook mee? 
We starten om 9.30 uur. Einde: 10.30 uur.
Voor wie nog twijfelt: iedereen, ervaren of niet, kan mee doen. Lid of ouder of supporter of wijkbewoner: welkom! En de training is ook nog eens gratis!


 

Lees verder03

Fun Run 'Met Olympia fit het nieuwe jaar in'

Op zaterdagmorgen 6 januari organiseert Olympia een Fun Run op vijf afstanden (1000 en 2000 meter, 3, 5 en 7 km) voor alle (oud)leden, ouders en andere familie en wijkbewoners. Voor deelname laat je je sponsoren. De opbrengst gaat voor 50% naar Olympia voor de kosten en verdere ontwikkeling sportaanbod zoals uitbouwen run en 50% naar Right To Play. Voor iedere deelnemer is er een herinnering en staat er iets warms klaar in de kantine na afloop om met elkaar nog gezellig na te praten. Kortom een super gezellig en sportief evenement om samen met de gehele familie aan deel te nemen. Onze (voorheen) damesvoetballer Eva van Groningen is onze contactpersoon bij Right To Play en loopt uiteraard 6 januari ook mee. Meer informatie over de run (aanmelden / invulling ‘fun’ element, sponsorformulier) volgt zeer binnenkort via de website. Hieronder informatie over Right to Play en de trainingen, die we bieden, ter voorbereiding. 

Right To Play is een internationale ontwikkelingsorganisatie, in 2000 opgericht door Olympisch schaatser Johann Olav Koss

Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=snLlmHCMyG0

 

Lees verder24

Oly’s kinderkledingbeurs weer groot succes

Wie op woensdag 11 oktober jl. het clubhuis van Olympia betrad waande zich in een kinderkledingwinkel. Het team van Oly’s organiseerde op die dag de halfjaarlijkse kledingbeurs. En dat was weer een groot succes getuige de grote belangstelling en kooplust van de aanwezigen. Veel gezinnen hebben voor een mooie prijs een nieuwe wintergarderobe kunnen aanschaffen

Lees verder06

Buitenreclame Olympia krijgt steeds meer vorm

Het zal u ongetwijfeld niet ontgaan zijn, de stellage met reclameborden aan de rand van het Olympia-complex. Op een zeer aantrekkelijke locatie biedt Olympia haar partners een nieuwe vorm van bordsponsoring aan. Met het vele verkeer dat dagelijks het kruispunt passeert een uitstekende locatie voor exposure. 

Lees verder03

Oly’s winter kinderkledingbeurs op Olympia

Op woensdagochtend 11 oktober is het clubhuis van Olympia omgetoverd in een kinderkledingwinkel. Oly’s verkoopt dan tussen 08:30 en 12:00 uur mooie tweedehands (merk)winterkleding. Iedereen is van harte welkom om langs te komen en lekker te shoppen onder het genot van een kopje koffie.

 

Lees verder17

Olympia is…..

Achter de schermen wordt inmiddels druk gewerkt aan de ‘Olympia presentatiegids 2017’. Ieder lid krijgt eind september een exemplaar via de post opgestuurd. De gids staat vol met nuttige informatie over onze vereniging zoals de jaar-agenda, contactpersonen, speelschema’s, alle teamfoto’s, interviews met trainers en vooruitblikken op het nieuwe voetbaljaar. Ook uw input als lid stellen we zeer op prijs. We willen dan ook graag van u weten wat Olympia precies voor u betekent.

Lees verder05

Nieuwe gezichten in poule Olympia 1

Hoogland, Unitas, BMT, RVC’33 en Delft. Nieuwe gezichten in de poule van Olympia 1 voor het seizoen 2017/2018.  Maar ook oude bekenden als Nieuwerkerk, Boshuizen, Velo en VOC. Een op het eerste gezicht interessante indeling. We zetten de clubs en plaats van herkomst even voor u op een rij:

 

Lees verder14

17 juni bumperen en andere activiteiten voor een goed doel

Zaterdag 17 juni kun je in een enorme plastic bal met een team voetballen of anders fietsen, wandelen en genieten van optredens bij een drankje uit de bar bij Olympia. De opbrengst van de middag komt geheel ten goede aan onderzoek naar alvleesklierkanker. Een update van het programma:

Lees verder12

Pupillenkamp 2017 weer een groot feest

Afgelopen weekend hebben 150 pupillen het complex van Olympia weer in bezit genomen. Het jaarlijkse Pupillenkamp is een ware hit! En dat is vooral te danken aan het geweldige team van vrijwilligers die zich hiervoor iedere keer weer inzet. Op welke wijze de pupillenkampcommissie onze jongste leden een topweekend laat beleven is werkelijk ongekend. 

Lees verder07

NK Bumpervoetbal bij Olympia voor goed doel

Zaterdagmiddag 17 juni aanstaande is op het terrein van Olympia voor de derde keer het NK bumpervoetbal-toernooi. Bumpervoetballen is voetballen, maar dan met een grote plastic bal om je heen. Een groep vrienden van rond de 18 jaar, bestuursleden van de Stichting samen tegen alvleesklierkanker, organiseert het toernooi om onderzoek naar de ziekte te steunen. 

 

Lees verder12

Olympiavrouwen ongeslagen kampioen

Ons eerste vrouwenteam is zondag kampioen geworden. De directe tegenstander liet punten liggen waardoor de vrouwen drie wedstrijden voor het einde van de competitie ongeslagen de kampioenstitel binnen haalden en promoveren naar de tweede klasse. Teo Oortman van de KNVB kwam de de dames persoonlijk feliciteren. Een superprestatie van onze vrouwen, die vorig seizoen net promotie misliepen na een eveneens ongeslagen competitiereeks. Olympia startte vijf jaar geleden met vrouwenvoetbal en heeft dit seizoen twee succesvolle vrouwenteams; ook het tweede team staat aan kop in hun competitie. Zij lieten helaas zondag punten liggen bij de directe concurrent. 

Lees verder10

Rood Zwart Mannendiner wederom een happening

Het is vrijdagavond bijzonder goed toeven in Sociëteit De Reünie aan de Oosthaven in Gouda. Op deze unieke locatie, die in al haar vezels geschiedenis en traditie ademt, zijn de tafels met linnen gedekt voor het ‘Rood Zwart Mannendiner’. Aan de muren antieke schilderijen en het plafond behangen met kroonluchters. Het klopt allemaal precies. 

Lees verder20

Oly’s Zomerkinderkledingbeurs op 5 april

Binnenkort is het weer zo ver. Op woensdag 5 april organiseert Oly’s een tweedehands kinderkledingbeurs in het clubhuis van Olympia. Vanaf 08:30 t/m 12:00 bent u van harte welkom om te komen kijken, passen en shoppen. Nieuw is het aanbod van kleine maatjes van 62 t/m 86. Ook dit jaar zal een deel van de opbrengst weer ten goede komen aan de jeugdopleiding van Olympia.

Lees verder06

Plastic spelerpas niet langer meer verplicht

Sinds zaterdag 4 maart is het niet meer verplicht om een geldige spelerspas bij je te hebben. Spelerspassen waren verplicht voor de D-jeugd en ouder. Dit vooruitlopend op de invoering komend seizoen van digitale spelerspassen door de KNVB.Officiële documenten – die sinds zaterdag 4 maart getoond mogen worden in plaats van een spelerspas – zijn een paspoort, een rijbewijs, een identiteitskaart en een vreemdelingendocument.

Lees verder24

Strijd bij Jumbo ongemeen spannend

Het blijft stuivertje wisselen aan de kop van het Jumbo-spaarklassement. Olympia is nog steeds in de race voor de hoofdprijs maar zal het weekend een tandje bij moeten bijzetten. Bij elke 10 euro aan boodschappen krijgt u bij de Jumbo-spupermakt aan de Sportlaan in Gouda een (gratis) punt waarmee u Olympia ondersteund. Hoe meer Olympianen boodschappen doen, hoe groter de kans op een mooi bedrag voor onze club. De punten kunnen in de winkel worden ingeleverd in de verzamelbox. De tussenstand kunt u volgen op de site van Jumbo. Tot nu toe zijn we goed in de race voor het hoogste bedrag uit de prijzenpot. Maar het nu nu tijd om even goed door te pakken. 

Lees verder17

Helm voor de Keeper?

Iedere voetballiefhebber kent Petr Chech, de keeper van Arsenal, die na een ernstig hoofdletsel in 2007 een helm is blijven dragen. Het AD van maandag 13 februari j.l. berichtte over voetbalvereniging Oranje Wit uit Dordrecht waar (jonge) keepers een helm moeten dragen. Is het een kwestie van tijd dat net als bij het skiën of wielrennen het dragen van een helm ook bij keepers gewoon wordt? 

Lees verder17

Olympia 1 tegen Boshuizen, De Jodan Boys en VOC

Een druk programma voor Olympia 1 de komende periode. Aanstaande zondag gaat het voor de competitie op bezoek bij Boshuizen in Leiden. Dinsdag 21 februari staat er voor de Rijnmond Cup de derby tegen en bij De Jodan Boys op het programma. Zondag 26 februari ontvangt Olympia op eigen terrein VOC voor de competitie. Drukke dagen voor onze hoofdmacht en een mooie uitdaging om het maximale uit zichzelf te halen. Daarbij is de steun van supporters natuurlijk meer dan welkom. Nog even op een rij:

 

Lees verder16

Jumbo spaaraktie voor Olympia spannende strijd

Vanaf vorige week kan er bij de Jumbo Supermarkt aan de Sportlaan in Gouda gespaard worden voor onze vereniging. Bij elke 10 euro aan boodschappen krijgt u een (gratis) punt waarmee u Olympia ondersteund. Hoe meer Olympianen boodschappen doen, hoe groter de kans op een mooi bedrag voor onze club. De punten kunnen in de winkel worden ingeleverd in de verzamelbox. De tussenstand kunt u volgen op de site van Jumbo. Tot nu toe zijn we goed in de race voor het hoogste bedrag uit de prijzenpot. Maar let op: Er zijn kapers op de kust!  Hoe werkt de aktie het precies:

Lees verder16

Jumbo spaaraktie voor Olympia spannende strijd

Vanaf vorige week kan er bij de Jumbo Supermarkt aan de Sportlaan in Gouda gespaard worden voor onze vereniging. Bij elke 10 euro aan boodschappen krijgt u een (gratis) punt waarmee u Olympia ondersteund. Hoe meer Olympianen boodschappen doen, hoe groter de kans op een mooi bedrag voor onze club. De punten kunnen in de winkel worden ingeleverd in de verzamelbox. De tussenstand kunt u volgen op de site van Jumbo. Tot nu toe zijn we goed in de race voor het hoogste bedrag uit de prijzenpot. Maar er zijn kapers op de kust.
Hoe werkt de aktie het precies:

 

Lees verder08

Jumbo spaaraktie voor Olympia is spannende strijd

Vanaf vorige week kan er bij de Jumbo Supermarkt aan de Sportlaan in Gouda gespaard worden voor onze vereniging. Bij elke 10 euro aan boodschappen krijgt u een (gratis) punt waarmee u Olympia ondersteund. Hoe meer Olympianen boodschappen doen, hoe groter de kans op een mooi bedrag voor onze club. De punten kunnen in de winkel worden ingeleverd in de verzamelbox. De tussenstand kunt u volgen op de site van Jumbo. Tot nu toe zijn we goed in de race voor het hoogste bedrag uit de prijzenpot. Maar er zijn kapers op de kust.
Hoe werkt de aktie het precies:

 

Lees verder27

Tom Rietberg ook volgend seizoen hoofdtrainer Olympia

Het bestuur van Olympia is verheugd te kunnen melden dat Tom Rietberg ook volgend seizoen hoofdtrainer is. Zowel Rietberg als Olympia zijn tevreden over de samenwerking en zien nog volop perspectief. Trainer en spelersgroep hebben elkaar nog veel te bieden is de conclusie, vandaar de contractverlenging met wederom een jaar. 

Lees verder10

Vrijdag 20 januari start “Techniekcursus Olympia” Voorjaar 2017

13 januari gratis proeftraining voor alle Olympianen!

Vrijdag 20 januari gaat de Interne Voetbalschool van Olympia weer van start. De extra techniektrainingen zijn uitsluitend voor JO9, JO11, JO13 pupillen en JO15 junioren van Olympia. De Interne Voetbalschool is een initiatief van Olympia in samenwerking met Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek.
JO9 en JO11 pupillen trainen van 17.00-18.00 uur; JO13 pupillen en JO15 junioren trainen van 18.15-19.15 uur 

 

Lees verder21

RIVM: kunstgras is veilig, normen moeten wel bijgesteld

Het RIVM heeft zijn langverwachte onderzoek naar de staat van de rubberkorrels op de kunstgrasvelden afgerond. Conclusie: er is geen direct gevaar voor de gezondheid. Wij verwijzen u hieromtrent graag naar de bijgevoegde artikelen op de website van de NOS en de KNVB.  Er blijven echter ook kritische geluiden klinken uit de hoek van de wetenschap, getuige het bijgevoegde artikel uit het NRC.  

Lees verder18

Businessclub Olympia vliegt uit de bocht

Wat doe je als je auto in een slip raakt? Of wat is het eerste wat je moet doen als je met je auto op z’n kop ligt of nog erger als je als in het water raakt? Vorige week kregen de businessclubleden van Olympia antwoorden op deze vragen tijdens een slipcursus en instructies bij de ongevallensimulator. 

Lees verder18

Pupillen verdienen ruim vierduizend euro voor Olympia

De opbrengst van de Grote Clubactie was dit seizoen maar liefst 4.250,40 euro! Onze pupillen hebben daarvoor heel wat loten moeten verkopen. Een super prestatie! Woensdagmiddag 14 december zijn de winnaars - de twee beste lotenverkopers per leeftijdscategorie - in het zonnetje gezet met een shirt of een bal:

 

Lees verder12

Businessclub Olympia speelt voor Kerstman

Het is u wellicht al opgevallen. De prachtige coachjassen die al onze jeugdtrainers en leiders sinds twee weken dragen. Deze zijn aangeboden door de Businessclub Olympia, als dank voor hun inzet voor onze jeugdleden. Daarnaast is er ook nog een polo en een sweater beschikbaar gesteld.

Lees verder01

Kunstgrasvelden met rubber granulaat update 1 december

Afgelopen weekend zijn door de NOS de eerste resultaten van een onderzoek naar schadelijke stoffen in rubbergranulaatkorrels op kunstgrasvelden in opdracht van de bandenbranchevereniging VACO gepubliceerd. De meeste van deze SBR granulaatkorrels worden gemaakt van autobanden. De onderzochte velden voldoen ruim aan de huidige officiële Europese norm voor rubbergranulaatkorrels. De korrels voldoen echter qua samenstelling niet aan een nieuwe norm, die sinds 2015 voor o.a. speelgoed en fopspenen geldt in Europa.

Lees verder24

FoodSales NL B.V. nieuwe partner Olympia

Het bestuur van Businessclub Olympia is trots om te kunnen melden dat het bedrijf FoodSales NL zich al lid  aan ons heeft verbonden. FoodSales NL B.V. stelt arbeidskracht(en) ter beschikking aan opdrachtgevers actief in Fast Moving Consumer Goods zoals Jacobs Douwe Egberts, Perfetti Van Melle en Bavaria.

Lees verder21

Kunstgrasveld met rubbergranulaat - update 21 oktober 2016

Vandaag (21 oktober) meldde het Algemeen Dagblad dat sportclubs op kosten van de bandenbranch hun veld gratis mogen laten testen als zij zorgen hebben. Het volledige persbericht hierover is te vinden op http://www.recybem.nl/nl. We hebben ons uiteraard direct bij de Vereniging Band en Milieu en VACO aangemeld om de velden te kunnen laten testen. Nadere informatie volgt.

Lees verder11

Kunstgrasveld met rubber granulaat – UPDATE 11 oktober 2016

Bij Olympia krijgen we veel vragen over dit onderwerp. Ons (jeugd) bestuur communiceert alle voortgang in deze kwestie via onze website. Dit is de derde update.  Op maandag 10 oktober is er landelijk overleg geweest tussen onder andere de KNVB, het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en kunstgras-fabrikanten. Dat overleg heeft niet geleid tot nieuwe maatregelen. 

 

Lees verder07

Kunstgrasvelden met rubber granulaat

Er is de laatste dagen veel geschreven en gesproken over het sporten op kunstgrasvelden met inleg van rubbergranulaat. Landelijk zijn dat zo’n 2.000 velden. Ook Olympia huurt een dergelijk kunstgrasveld van de Gemeente Gouda. De berichtgeving roept veel vragen en zorgen op, ook onder onze leden en ouders van jeugdleden. 

Lees verder04

Altijd al stadionspeaker willen worden?

Olympia is voor de thuiswedstrijden van haar eerste elftal op zoek naar een enthousiaste omroeper. De voornaamste taken zijn het omroepen van informatie voorafgaand, tijdens en na afloop van de wedstrijden van Olympia 1. Denk hierbij aan de opstellingen, doelpuntenmakers, wissels, rust- en eindstanden van de overige wedstrijden en sponsorinformatie.

Lees verder26

OLY'S tweedehands kinderkledingbeurs bij Olympia

Na het succes in het voorjaar, is het op woensdagochtend 5 oktober wederom zover. In het clubhuis van GC&FC Olympia vindt dan weer Oly's mooie tweedehands kinderkledingbeurs plaats. Te koop is kleding voor het winterseizoen variërend van maat 92 tot en met 176.

Lees verder21

Olympia jeu de boules open 2016 prooi voor Ten Brink – Groenland

Op donderdag 16 juni en zaterdag 18 juni is er op de Olympia banen weer gestreden om de felbegeerde wisselbeker. Het evenement werd voor de 16 keer georganiseerd en mag dus ondertussen tot een echte Olympia traditie gerekend worden.

Lees verder17

Groots veteranentoernooi en spetterende feestavond

Het duurt nog even, maar zaterdag 3 september staat bij Olympia volledig in het teken van het veteranenvoetbal. Op die dag wordt het prestigieuze ONEC-toernooi georganiseerd voor verenigingen die minimaal 100 jaar oud zijn. ONEC (Om en Nabij Eeuw Clubs) is een eigentijds verband van traditionele voetbalclubs.

Lees verder13

Donderdag start Olympia Open Boule

Aanstaande donderdag 16 juni start de 16de editie van het 'Olympia Open Jeu de Boules' toernooi. De deelnemers worden om 19.00 uur verwacht voor hun eerste drie wedstrijden. Zaterdag 18 juni zijn de overige vier poule-wedstrijden en de finales. Er wordt gestreden om de fel begeerde wisselbeker en uiteraard de eeuwige roem en een vermelding in de champions gallery.

Afgelopen donderdag heeft onder grote belangstelling de loting plaatsgevonden. Dit heeft de onderstaande interessante poule-indelingen opgeleverd:

Lees verder29

Goudsche Stroopwafel Toernooi zeer geslaagd

Olympia kijkt terug op een succesvolle eerste editie van ’t Goudsche Stroopwafel Toernooi. Ruim 500 kinderen uit Gouda en omstreken genoten van voetbalwedstrijden, Mix Games, heerlijke stroopwafels, een Mazda springkussen en goed weer. De winnende teams moeten de wisselbeker in 2017 verdedigen.

Lees verder27

Olympia A1 in de race voor promotie

Aanstaande zaterdag 28 mei speelt ons hoogste jeugdteam in de tweede ronde van nacompetitie thuis om 10:00 tegen VVSB A1. Zaterdag 4 juni is vervolgens de return. De winnaar van deze onderlinge confrontatie kan zich op gaan maken voor een finalewedstrijd met als inzet promotie naar de hoofdklasse.

Lees verder19

Deelnemersveld 'Jeu de Boules Open 2016' compleet!

Op 16 en 18 juni wordt op het Olympiacomplex weer het “ Olympia Jeu de Boules open” georganiseerd. Het is alweer de 16de editie van dit traditionele Olympia evenement. Ook deze editie is het deelnemersveld weer ijzersterk met uiteraard de regerend kampioenen Ten Brink/Bezem, maar ook een een groot aantal oud-winnaars. Slecht twee keer eerder lukt het de kampioenen de titel te prolongeren. Het lijkt dit jaar een bijna onmogelijke opgave gezien het deelnemersveld waar iedereen van elkaar kan winnen. Voor de koppels en hun aanhang zetten we even een aantal zaken op een rij:

Lees verder16

Olympia dankt haar trouwe partner Art & Sign

Een prachtig ingelijste foto en een warme handdruk vielen Willem de Rotte onlangs op Olympia ten deel. En dat is meer dan verdiend. Al jaren is zijn bedrijf Art & Sign actief als sponsor van onze vereniging. Op dit moment prijkt de naam op de borst van onze C3, C1 en B1.

Lees verder13

Pinksterweek met twee jeugdtoernooien

Pinkstermaandag 16 mei start om 9.00 uur de tweede editie van het Stroopwafeltoernooi. Dit keer voor niet-selectie D-teams. Het organisatieteam heeft een prachtige website gemaakt met veel informatie, foto’s van de eerste editie op 5 mei j.l., etc.: 

www.stroopwafeltoernooi.nl

Lees verder18

VriendenLoterij belactie 2016 door Olympia senioren selectie!

Onze mooie club steunen en kans maken op prachtige prijzen? De VriendenLoterij maakt het mogelijk! Een lot kost € 13,25 per trekking en de helft van de inleg gaat direct naar de Olympia clubkas en jij maakt elke maand kans op fantastische geldprijzen oplopend tot 100.000 euro en allerlei andere mooie prijzen!

Lees verder15

Robin van Galen vermaakt Businessclub Olympia

Afgelopen woensdag opende de showroom van Mulder-Mazda haar deuren voor een bijeenkomst van de Businessclub Olympia. Deze was voor de gelegenheid aangekleed met mooie statafels voorzien van prachtige rood en zwarte rokken. Mulder Mazda is al jaren een trouwe sponsor van Olympia en het bedrijf kreeg op deze avond de gelegenheid om zichzelf te presenteren.

Lees verder14

Reactie op televisieprogramma Pauw dinsdag 12 april

Op dinsdag 12 april is er een discussie gevoerd in het programma PAUW tussen Johan Derksen en Farid Azarkan over Marokkanen in het amateurvoetbal. Ongevraagd is GC&FC Olympia hierbij in het nieuws gekomen zowel in positieve als negatieve zin. Inmiddels zijn we hier door diverse nieuwsmedia zoals RTL en AD over benaderd. Dat is reden om een korte verklaring op onze website te zetten.

Lees verder07

Olympia 2 op drempel van kampioenschap

Zondag kan het gebeuren. In de uitwedstrijd tegen CVV Zwervers. Bij winst is Olympia 2 kampioen van de reserve eerste klasse. Zelf een punt of verlies kan voldoende zijn voor de manschappen van trainer Dick Vleggeert en leider René van der Zwet, maar dan is het wel afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd van nummer twee Laakkwartier. De opdracht is dus simpel: winnen!

Lees verder17

SCHEIDSRECHTERS GEZOCHT voor toernooien eind maart/april/mei

Voor twee dagen schoolvoetbal (30 maart en 6 april) en twee dagen van ons eerste Stroopwafeltoernooi (5 en 16 mei) en voor de tweede editie van het Bumpervoetbal (28 mei) zijn we op zoek naar scheidsrechters. Schoolvoetbal is altijd een drukte van jewelste met vooral leerlingen van scholen uit de omgeving van Olympia, maar altijd heel gezellig. Dit jaar voor de eerste keer zonder wijlen Leen den Braber, die vele jaren vanuit Olympia de organisatie op zich nam.

Lees verder04

Rietberg verlengt contract met Olympia

Ook volgend seizoen is Tom Rietberg hoofdtrainer van Olympia. Rietberg gaat hiermee zijn vijfde jaar in als eindverantwoordelijke voor de A-selectie. In zijn kielzog verlengden ook Dick Vleggeert en Pascal Kortweg Maris hun contracten als respectievelijk oefenmeester van Olympia 2 en keeperstrainer van de A-selectie.

Lees verder04

Scheidsrechters fun

Niet alleen in het prof voetbal, maar nu ook (beperkt) bij Olympia verschijnen er witte strepen op de velden om bijvoorbeeld een muurtje goed neer te zetten. Scheidsrechters, die bijna iedere week voor onze vereniging klaar staan om een wedstrijd bij de junioren (D, C, B of A jeugd) te leiden, krijgen een spuitbus met bijbehorende heuptas de komende weken. 

Lees verder07

B en C junioren doen mee met Challenge Day

Zaterdag 6 februari hebben zo'n 90 jeugdspelers uit onze B en C junioren onder begeleiding van Olympianen en enkele externen mee gedaan aan Challenge Day. Een dag waar met hippe moves, tal van spelletjes, gesprekjes, veel luisteren en via het van TV bekende “Over de streep” is gewerkt aan respect voor elkaar en jezelf kunnen en mogen zijn. 

Lees verder27

B1 op weg naar succesvolle herstart

Afgelopen zaterdag oefende Olympia B1 tegen het Haagse HVV. Na de 1-0 winstpartij stond er een mooi buffet voor de spelers en begeleiding klaar in ons clubhuis. De heerlijke nasi, bami en kippenpoten, verzorgd door sponsor ‘Kip to Go’ vonden gretig aftrek. 

Lees verder20

Nieuws van de barcommissie

De winterstop zit er weer op, een aantal teams hebben al wedstrijden gehad, maar komend weekend is er weer een vol programma.  Ons clubhuis zal dan ook weer woensdag t/m zondag geopend zijn.
Vanaf komend weekend hebben we buiten de gangbare broodjes en snacks ook een aantal nieuwe broodjes en snacks op het menu staan, zoals een clubsandwich, een sandwich BLT en een patat stoofvlees. De komende maanden gaan we kijken naar nog een aantal aanpassingen in ons menu.

Lees verder05

Martin Swets benoemd tot Lid van Verdienste

Tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie van afgelopen vrijdag 1 januari is Martin Swets officieel benoemd tot ‘Lid van Verdienste’. Martin zet zich als vrijwilliger al decennia lang op diverse vlakken in voor onze vereniging.

Lees verder27

Daar komen de schutters

Op donderdag 26 november hebben de leden van de Businessclub deel genomen aan een schietclinic. Bij Indoorshooting Noordhaghe in Den Haag mag onder leiding van ervaren instructeurs met zes verschillen sportwapens geschoten worden.

Lees verder24

Vanavond Olympia-Nieuwerkerk voor Rijnmond Cup

UPDATE: De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van Nieuwerkerk v.a. 20:00 uur!

Vanavond speelt Olympia 1 in de tweede ronde van de Rijnmond Cup tegen streekgenoot VV Nieuwerkerk. Vorig seizoen speelden de elftallen nog bij elkaar in de competitie en wisten ze beide eenmaal van elkaar te winnen. 

Lees verder16

‘Leen den Braber sportplaza’ officieel geopend

Op 15 november is het dan zover. De officiele opening van het sportplein bij Olympia met 2 kunstgras mini-veldjes en 4 jeu de boules banen. De openingshandeling wordt verricht door mevrouw Corrie den Braber en haar kleinzoon Tony. Een fraai bord met de naam ‘Leen den Braber sportplaza’ wordt onthuld. Een mooi eerbetoon aan ons op 26 oktober overleden erelid en clubicoon. 

Lees verder10

F-Jeugd zet Plus Koornneef in het zonnetje

Een delegatie van onze F-jeugd is afgelopen zaterdag op bezoek geweest bij supermarkt Plus Koornneef. Reden hiervoor was om het bedrijf te bedanken voor het sponsorschap van de F1 t/m F4 van onze vereniging. 

Lees verder03

Rood-Zwart Mannendiner wederom een top avond

Het is al weer even geleden, maar een kleine sfeerimpressie van het Rood-Zwart Mannendiner van vrijdag 23 oktober zijn we u nog verschuldigd. Een evenement wat in korte tijd een traditie is geworden.

Lees verder27

Erelid Leen den Braber overleden

Afgelopen maandag (26 oktober) is Leen den Braber na een kort ziekbed overleden. Leen was reeds sinds 1961 lid van GC&FC Olympia en hij heeft zich gedurende tientallen jaren met ziel en zaligheid ingezet voor de jeugdafdeling van onze vereniging, maar ook voor het schoolvoetbal en het vrouwenvoetbal.

Lees verder22

Olympia doet mee aan begroetingsdag Gouda Noord

Woensdag 30 september is de tweede begroetingsdag in Gouda Noord. Dit keer op initiatief van de leerlingenraad van De Bijenkorf, een vreedzame basisschool in de wijk. Er zijn tal van activiteiten waarin wijkbewoners, jong en oud, elkaar begroeten en ontmoeten. Doel: elkaar leren kennen, het gevoel geven jij hoort er ook bij, elkaar weten te vinden. Ook Olympia doet met de activiteiten mee. Bijna 160 kinderen en 40 begeleiders doen mee aan een sportief programma dat we samen met andere organisaties organiseren.

Lees verder18

Presentatie tijdschrift geschiedenis Gouds voetbal

Vrijdagavond 18 september overhandigt Ewoud Mijnlieff het eerste exemplaar van het tijdschrift over de geschiedenis van het Goudse voetbal in de serie "Het leven in Gouda" aan oud-voetballer Fred de Gruyl van SV Gouda. (Oud-) voetballers uit Gouda zijn van harte welkom om 19.30 uur in de kantine van onze vereniging. Het boekje is in alle boekhandels in Gouda verkrijgbaar voor 4,95 euro. Vanavond is er ook een mogelijkheid om een tijdschrift aan te schaffen.

Lees verder16

Bootcamp op Olympia voor ouders en leden

Iedere dinsdag wordt er op het complex van Olympia een bootcamp-training verzorgd. Bootcamp is een full-body workout met veel aandacht voor balans, stabiliteit en lichaamshouding. Een combinatie kracht- en cardiotraining is groepsverband. Ouders kunnen dus vanaf nu ook zelf ook actief bezig zijn terwijl hun kind aan het trainen is.

Lees verder19

Olympia’s Jeu de Boule toernooi in volle gang

Met uitzondering van het weer, waande je je afgelopen donderdag aan de Bodegraafsestraatweg even in Zuid-Frankrijk. Met het prachtige geluid van ketsende ballen en stokbrood met een kaasje binnen handbereik veranderde het Olympia-complex even in een klein dorpje in de Provence. Behalve het klimaat is er echter nog een opmerkelijk verschil. Olympianen drinken bier in plaats van rode wijn.

 

Lees verder19

Olympia’s Open Boule prooi voor Ten Brink/Bezem

En weer lukte het de regerend kampioen niet om zijn titel met succes te verdedigen. Het duo Ban/Ban was ,evenals vele voorgangers, niet tegen de immense druk bestand die dit met zich mee brengt. Dus kreeg Olympia’s Open Boule een verrassende finale waarin de koppels Ten Brink/Bezem en Kalmeijer/Vd Berg streden om het goud. 

 

Lees verder03

Dick Vleggeert nieuwe trainer Olympia 2

Met ingang van het nieuwe seizoen is Dick Vleggeert de trainer/coach van Olympia 2. Hij keert zo terug bij de club waar hij eerder jarenlang als speler en later ook als trainer actief was. Hiermee is tevens ook is de technische staf en het ondersteunend kader van de A-selectie van Olympia compleet.

Lees verder28

Olympia-speelster Joeska Prevosth op water en rijst

Voor Lock me Up van Free a Girl laat ik me op 5 juni namens Ruimbaan Uitzendbureau 12 uur lang opsluiten op water en rijst in een hokje van 1 bij 2 meter bij restaurant Las Palmas in Rotterdam van Herman den Blijker. Deze hokjes staan symbool voor de ruimte waar meisjes in de Indiase bordelen worden vastgehouden. Ook bekende Nederlanders, zoals medeoprichter van de stichting Yolanthe Sneijder Cabau, Arjan Erkel, Jörgen Raymann, Manuëla Kemp, Vivian Reijs en Charly Luske deden mee. De actie zal daarom veel media aandacht krijgen.

Lees verder09

Diploma voor Olympia-trainers

Met ingang van volgend seizoen gaat Carl Flux zijn tweede jaar in als Hoofd Jeugdopleiding van GC & FC Olympia. In het lopende seizoen zijn er inmiddels enorm veel stappen gezet in de optimalisering van de kwaliteit van onze jeugdafdeling. Een mooi voorbeeld hiervan is dat op maandagavond 13 april aanstaande maar liefst 16 cursisten van Olympia hun diploma ontvangen voor het met succes volgen van de trainerscursus van de KNVB.

Lees verder13

Tom Rietberg verlengt contract met Olympia

Ook volgend seizoen is Tom Rietberg hoofdtrainer van Olympia. Er is een nieuwe verbintenis voor de duur van een seizoen overeengekomen. Rietberg gaat hiermee zijn vierde jaar in als eindverantwoordelijke voor de A-selectie. Olympia 1 is op dit moment in felle degradatiestrijd verwikkeld, maar het bestuur heeft alle vertrouwen in zijn trainer en de wisselwerking met de selectie.

Lees verder10

Wandeltochten vanaf Olympia

Onze vereniging is inmiddels al heel lang meer dan alleen voetbal. Sinds kort is er een nieuwe activiteit aan het rijke aanbod toegevoegd. Iedere derde woensdag van de maand worden er vanaf het Olympia-clubhuis wandeltochten georganiseerd. Om 09:00 is iedereen welkom voor een kop koffie.

Lees verder15

Bouwbedrijf Dura Vermeer schenkt hekken

Het zal u misschien als frequent bezoeker van Olympia niet ontgaan zijn dat de oude kleedkamers er niet meer staan. De fundering ligt er echter nog wel. Het is de bedoeling om deze op termijn te gaan hergebruiken voor sportieve doeleinden. Wat de laatste tijd echter als zeer vervelend werd ervaren is dat er regelmatig ballen via deze fundering in de sloot verdwenen.

Lees verder19

Reactie Olympia op artikel in het AD Groene Hart

In het Gouda katern van het Algemeen Dagblad van vrijdag 19 december wordt ten onrechte een mening geventileerd namens Olympia. Reden genoeg voor een reactie van Voorzitter Edo Neefjes vanuit onze vereniging:

Lees verder24

Olympia eert haar trouwe leden

Afgelopen zaterdagmiddag stond op Olympia in het teken van één van de leukste evenementen van het seizoen. De jaarlijkse speldendragersbijeenkomst. Iedereen die 25 jaar onafgebroken lid is van Olympia krijgt een prachtige speld.

Lees verder18

Doet u mij nog maar een vlufje

Afgelopen donderdag is er in de bestuurskamer van Olympia eens niet over voetbal gepraat. Maar het gaat over wijnen en spijzen. De businessclub Olympia organiseert deze avond dan ook in samenwerking met Wijnhandel van Welie een proeverij.

Lees verder08

Klassieker: Olympia-Kazachstan

Het is een gure zaterdagmiddag in maart 2008. Een snijdende wind jaagt over ons hoofdveld. Het is een dag voor stamppotten met vette jus en worst en daarna met een dekentje op de bank. De lente is in nog geen velden of wegen te bekennen. Maar het is ook de dag van een bizarre voetbalwedstrijd.

Lees verder07

Sport is opvoeden

Op 8 september en 6 oktober volgden 19 Olympianen, 3 trainers van SV Donk en een coördinator sport van Sport.Gouda een training georganiseerd door CJG / JSO rond het thema "Sport is opvoeden."

Lees verder02

Ondertekenen afspraken Generation Next.

Op 30 augustus hebben alle F en D teams met Leiders en trainers afspraken gemaakt over hoe zij met elkaar er een super sportief seizoen van willen maken. Alle afspraken zijn verwerkt in een document met een foto van het team. Ieder team wordt met ouders, trainers/leiders door de letter-coördinator (F: Esther van Zutphen en D: Bart de Ruiter) uitgenodigd om in de bestuurskamer het document de komende weken "officieel" te ondertekenen. 

Lees verder01

Op naar de 77!

Ook na de opening van de nieuwbouw worden er nog steeds heipalen verkocht. Zo ook deze week. De familie Moree uit Bodegraven was hiervoor verantwoordelijk. Onze dank! Het totaal staat nu op 71 stuks. Het zou mooi zijn al we de 77 vol kunnen maken. Er zijn namelijk in totaal 77 palen de grond in gegaan. U kunt nog steeds voor 250 euro met uw bedrijf, als particulier, uw elftal of vriendengroep een paal adopteren. Als dank krijgen alle paalsponsors een blijvend aandenken in het nieuwe clubhuis. De opbrengsten komen volledig ten goede aan de realisatie van de nieuwbouw. Deze particulieren en bedrijven gingen u voor:

Lees verder25

Geslaagd Olympianentoernooi

Zo'n 180 Olympianen hebben zondag 21 september mee gedaan met het onderlinge toernooi ter gelegenheid van de opening van ons prachtige clubhuis. Het was een heerlijke zonnige derde voetbaldag dat weekend. Spelers, die sportief hebben gespeeld en nieuwe Olympianen hebben leren kennen zijn allemaal winnaar van het toernooi en beloond met een vaantje. Iedereen, die heeft geholpen: ontzettend bedankt!! Hieronder een overzicht van de teams, die het best hebben gescoord op de vier spelonderdelen:

Lees verder11

Nadere informatie naar aanleiding van het overlijden van Piet Slappendel en Willem Bol

De crematieplechtigheid van wijlen de heer Piet Slappendel vindt op 13 september a.s. in besloten kring plaats. Voorafgaand hieraan is er gelegenheid tot schriftelijk en persoonlijk condoleren van 10.30 tot 11.15 uur in het uitvaartcentrum Monuta, Aalberseplein 1 te Gouda.
 
 

Lees verder08

Speldendrager Piet Slappendel overleden

We hebben het droevige bericht ontvangen dat ons oud-lid Piet Slappendel afgelopen weekend is overleden. Piet is in 1948 lid geworden van Olympia en heeft zich op diverse terreinen over een lange periode verdienstelijk gemaakt voor de vereniging en was in het bezit van de speld voor 50 jaar onafgebroken lidmaatschap van GC&FC Olympia. Nadere gegevens volgen zodra bekend.
 
Namens het bestuur,
Edo Neefjes
voorzitter

Lees verder08

Lid van verdienste Willem Bol overleden

We hebben het trieste bericht ontvangen dat Willem Bol afgelopen zondag 7 september aan de gevolgen van een slopende ziekte is overleden. Willem heeft zich gedurende een lange periode enorm ingezet voor onze vereniging. Zo was hij betrokken bij activiteiten in de jeugdafdeling en heeft hij zich bovenal vele jaren ingezet om het clubhuis goed te laten draaien.

Lees verder27

Club van Honderd schenkt de bar

Wat zijn we er met z’n allen trots op. Op ons nieuwe clubhuis! Nog niet eens officieel geopend en toch al weer een beetje ons thuis. Een groot compliment aan iedereen die zijn bijdrage heeft geleverd aan de realisatie van dit unieke onderkomen. Het pronkstuk is wellicht wel de nieuwe houten bar.

Lees verder02

Mooie indeling Olympia 1

Olympia treedt het nieuwe seizoen aan in de Eerste klasse B. Hierin treft het veel oude bekenden, maar moet het ook de verre reis naar Goes ondernemen. IFC is de kampioen uit de Tweede klasse. XerxesDZB, Wateringse Veld Gona en Olympia komen daar als promovendi bij. FC Boshuizen, Goes en RKAVV degradeerden uit de hoofdklasse. Onderstaand de volledige indeling:

Lees verder23

Nieuwe shirtsponsor Olympia C1

Met ingang van het nieuwe seizoen is het bedrijf Art & Sign de shirtsponsor van Olympia C1. Directeur Willem de Rotte heeft namens de onderneming een contract voor drie seizoenen ondertekend. Het bedrijf dat gevestigd is in Zoetermeer is al jaren een trouwe sponsor van Olympia op diverse gebieden zoals reclameborden, shirtsponsoring en evenementen.


Lees verder06

Supportersbus naar beslissingswedstrijd Olympia

Aanstaande maadag (tweede Pinksterdag) speelt Olympia 1 de beslissingswedstrijd voor promotie tegen TOGB. Inzet is een plaatst in de eerste klasse. De wedstrijd wordt gespeeld bij VOC in Rotterdam. Om alle supporters de gelegenheid te geven om deze wedstrijd bij te wonen wordt er een extra supportersbus ingezet. De eerste bus is al bijna vol, vandaar dus nog een extra bus voor iedereen die de wedstrijd niet wil missen.

Lees verder12

Plus Koornneef nieuwe partner Olympia-jeugd

Sinds 8 mei jl. is supermarkt Plus Koornneef ,gevestigd aan de Thorbeckelaan 1 in Gouda, officieel partner van Olympia. Op die dag ondertekende directeur Waling Koornneef in het bijzijn van bedrijfsleider Mark Modderkolk een contract dat het bedrijf shirtsponsor maakt van Olympia F1, F2, F3 en F4.

Lees verder07

Ingezonden brief

Via de familie van onze Erevoorzitter Chris Karelse bereikte Olympia de onderstaande brief:

Beste Olympianen,

Het is niet alleen zo dat, onze vader Christiaan Karelse, veel voor Olympia heeft betekend. Hij heeft zelf, in zijn jarenlange functie, veel plezier gehad en waardering ontvangen. Hij heeft er ook levenslange vriendschappen aan overgehouden.

Lees verder01

Erevoorzitter Chris Karelse overleden

We hebben het trieste bericht ontvangen dat onze erevoorzitter Chris Karelse op 26 april jl. in zijn woonplaats Groningen op 92-jarige leeftijd is overleden. Chris was van 1963 tot 1977 voorzitter van Olympia in een bloeiperiode waarin de club op vele gebieden grote vooruitgang kende en sportief succes wist te boeken. Bij zijn afscheid als voorzitter op 12 mei 1977 is Chris vanwege zijn grote en langdurige verdiensten voor de club benoemd tot erevoorzitter.

Lees verder30

ING Bank verrast door bezoek Olympia delegatie

Onder grote belangstelling van toeristen en winkelend publiek is afgelopen maandagmiddag het ING Bank kantoor aan de Wijdstraat in Gouda geheel onverwacht bezocht door een delegatie van voetbalvereniging GC&FC Olympia.
Voorzitter Edo Neefjes, Penningmeester Duncan Eduard, B-junior Fabian, F-pupillen Quwen en Melle en mascotte ‘Olympiaantje’ kwamen op wel zeer ludieke wijze de 'pitch' indienen waarmee zij meedingen naar een driejarig sponsorschap van de ING Bank.

Lees verder04

Businessclub schenkt inventaris clubhuis

De nieuwbouw op Olympia nadert zijn voltooiing. De tijd is aangebroken om aan de inrichting te gaan denken. De Businessclub Olympia heeft daarbij de helpende hand geboden en de kosten voor de inventaris van het clubhuis en de keuken voor haar rekening genomen. Deze schenking ter waarde van 50.000 euro is door de leden bij elkaar gebracht uit de contributiegelden.

Lees verder02

Carl Flux aangesteld als Hoofd Jeugdopleiding

Met ingang van volgend seizoen is Carl Flux het nieuwe Hoofd Jeugdopleiding van Olympia. Hij volgt hiermee Paul Spijkerman op die na vier seizoenen vertrekt. Flux zal in de uitvoering van zijn functie worden bijgestaan door een technisch coördinator die zich zal gaan bezighouden met de ondersteuning van de jeugdtrainers van de niet selectieteams.

Lees verder21

Vrijspraak Olympia

De KNVB heeft Olympia volledig vrijgesproken voor het tumult dat aanleiding was voor het staken van de uitwedstrijd tegen DRL van januari jl. Trainer Rietberg en elftalleider De Lange zijn door de tuchtcommissie van de voetbalbond vrijgesproken van de hen ten laste gelegde overtredingen.

Lees verder10

Contractverlenging voor Olympia-trainers

Olympia is verheugd om te kunnen meedelen dat de contracten met alle seniorentrainers zijn verlengd. Hoofdtrainer Tom Rietberg (foto) en assistent Carl Flux zijn ook volgend jaar verantwoordelijk voor Olympia 1. Bas Mol blijft aan als trainer van Olympia 2 en ook keeperstrainer Pascal Korteweg Maris is volgend jaar wederom actief aan de Bodegraafse Straatweg.

Lees verder07

Olympia 1 maakt zich op voor kraker

Het is al een tijdje geleden dat er op sportief gebied iets te vieren was bij Olympia. Zondag kan daar verandering in komen als Olympia 1 het opneemt tegen JHR uit Rotterdam. Bij winst (en waarschijnlijk ook bij een gelijkspel) is de formatie van trainers Rietberg en Flux verzekerd van de tweede periodetitel. Deze geeft aan het eind van het seizoen recht op het spelen van wedstrijden voor promotie naar de eerste klasse.

Lees verder02

Run op kalender

Het vrouwenteam van GC&FC Olympia overhandigde op de nieuwjaarsreceptie het eerste exemplaar van hun fraaie kalender aan voorzitter Edo Neefjes. Wie nog een exemplaar wil bemachtigen moet er snel bij zijn, want bij de voorinschrijving is het grootste deel al verkocht. Dit is een van de vele acties van Olympianen om nieuwbouw en herinrichting van hun clubhuis mogelijk te maken. De oplevering van de nieuwbouw wordt in april verwacht.

Lees verder30

Initiatief Olympia krijgt landelijk navolging

Al geruime tijd is het bij thuiswedstrijden van de Olympia-jeugd gewoonte om de tegenstander voorafgaand aan een wedstrijd de hand te schudden. Het initiatief krijgt nu landelijk navolging. Dit idee is namelijk massaal ingestuurd naar het spelersverbond ‘De Aanvoerders’ en is vervolgens verkozen als 'idee van het jaar’.

Lees hier bijgaand persbericht:

Lees verder20

Rick Kraaijeveld (B2) is weer aan de beterende hand

De schrik zat er goed in afgelopen zaterdag. Rick Kraaijeveld speelde met zijn team Olympia B2 in Lopik tegen Cabauw B1 en kwam tijdens deze wedstrijd ongelukkig in botsing met een tegenstander. Rick bleef na deze botsing op de grond liggen en bleek slecht aanspreekbaar voor de betrokkenen op het veld. Hij werd later die middag met de ambulance naar het ziekenhuis gereden om daar uitgebreid onderzocht te worden. Onderzoek wees uit dat Rick een flinke opdonder gehad heeft, maar gelukkig kwamen de artsen geen blijvende schade tegen.

Lees verder18

Druk programma nieuwjaarsreceptie 2014

Tradities zijn er om in stand te houden. Daarom heeft het bestuur in al zijn wijsheid besloten om ook aankomend jaar de nieuwjaarsreceptie weer op 1 januari te houden. Alle leden, sponsors, donateurs en iedereen die Olympia een wam hart toedraagt is van harte uitgenodigd. Uiteraard met aanhang. Er moet per slot van rekening wel iets te zoenen zijn.

Lees verder15

Hoogste punt nieuwbouw wordt gevierd

Het zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat de vaart in de bouw van ons nieuwe clubhuis, tribune en kleedkamers er goed in zit. Het hoogste punt is dan ook bereikt. En dat willen we met elkaar vieren.

Lees verder19

Generation Next, het vervolg

'Jeugdspelers tekenen teamafspraken bij voetbalclub Olympia'

Op zondag 22 september om 13.30 uur, voor de thuiswedstrijd van Olympia 1 tegen XerxesDZB, zetten spelers van negen jeugdteams de laatste handtekeningen onder hun teamafspraken. Dit zijn afspraken die de jeugdspelers zelf bedacht en gemaakt hebben om er samen een super leuk en sportief voetbalseizoen van te maken. Dit is een vervolg op het door GC&FC Olympia ontwikkelde programma ‘Generation Next’ om sportiviteit en respect in de vereniging een extra impuls te geven. In 2007 werden al vanuit de vereniging algemene gedragsregels vastgelegd om met plezier te kunnen voetballen. Dit krijgt nu een extra dimensie doordat de spelers uit zichzelf via hun eigen afspraken verantwoordelijkheid nemen voor sportiviteit in hun team.

Lees verder13

Rood/Zwart Mannendiner komt er weer aan!

Vrijdagavond 1 november organiseert de Businessclub Olympia voor de zevende maal het Rood/Zwart Mannendiner. Alle seniorenleden, businessclub-members, sponsors en donateurs zijn hierbij van harte welkom. Waar de avond georganiseerd wordt houden we nog even geheim. Naast een geweldig diner is er tijdens de avond, zoals u gewend bent, ook weer het nodige entertainment. 

Lees verder03

Wegens succes geprolongeerd

Wegens het enorme succes heeft Olympia besloten om de aktie rondom de heipalen te verlengen. Op dit moment zijn er nog 38 extra palen beschikbaar voor adoptie. Dit kan je doen met je bedrijf als particulier, met je elftal of bijvoorbeeld met je vriendengroep.

Lees verder01

Olympia verkoopt 39 heipalen

De aktie rondom de sponsoring van de heipalen is een groot succes geworden. In relatief korte tijd zijn er 39 stuks aan de man gebracht! Voor 250,- euro kon je als bedrijf of particulier sponsor/eigenaar van een heipaal worden. In de hal van het nieuwe clubhuis wordt als dank een blijvend aandenken aan de sponsors gerealiseerd. De opbrengsten komen uiteraard volledig ten goede aan de nieuwbouw. De volgende bedrijven/personen hebben een heipaal gesponsord:

Lees verder27

Verandering datum en tijdstip eerste paal

Door een last minute wijziging in de planning van de aannemer en heifirma zal de ceremonie rond het slaan van de eerste heipaal een dag eerder plaatsvinden dan eerder gecommuniceerd. Het evenement is nu op dinsdag 2 juli om 16:30 uur en wij verzoeken u om 16.15 uur aanwezig te zijn.  Onze excuses voor eventueel ongemak door deze late wijziging en wij hopen u volgende week dinsdag op ons terrein te mogen begroeten.

Lees verder25

Bouw mee en steun Olympia (update!!)

Na enkele maanden van bouwvoorbereidingen is het volgende week dan toch echt zover. De heipalen gaan de grond in voor de ‘echte’ nieuwbouw van clubhuis en kleedkamers. Op dinsdagmiddag 2 juli om 16:30 uur zal de eerste heipaal de grond in gaan en dat zullen we vieren met een kleine ceremonie en de nodige aandacht van leden en de lokale media. De nieuwbouw geeft Olympia als een van de oudste clubs van Nederland weer een nieuwe impuls en legt de basis voor weer heel veel jaren voetbalplezier voor huidige en toekomstige jeugd- en seniorleden. De bouwperiode zal ongeveer 8 maanden bedragen en de oplevering van de nieuwbouw is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2014.

Lees verder21

Cees Fransen nieuwe trainer Olympia A1

Deze week heeft Olympia overeenstemming bereikt met Cees Fransen (50) als nieuwe trainer van Olympia A1. Hij ondertekent binnenkort een contract voor een jaar. Het afgelopen seizoen had de Boskoper de hoofdmacht van Moerkapelle onder zijn hoede.

Lees verder17

Contract met Hoofd Jeugdopleidingen verlengd

Na een evaluatie met bestuurslid technische zaken Fred Reynaers en bestuurslid jeugd Ties Kroezen is het contract met hoofd jeugdopleidingen Paul Spijkerman wederom met een jaar verlengd.

Lees verder12

Businessclub leert achterkant van Gouda kennen

Wist u dat de Naaierstraat in Gouda eigenlijk een verbastering is van de Eierstraat? Dat hier het eerste Goudse bordeel gehuisvest was, berust dan ook op louter toeval. En dat er bier gebrouwen werd met het water uit de Goudse grachten, wat een ‘fris edoch lakserend’ brouwsel opleverde. Zo maar een paar wetenswaardigheden die stadsgids Fred Pieters de businessclubleden van Olympia te vertellen heeft tijdens de stadswandeling door de binnenstad van Gouda. Zelfs de doorgewinterde Gouwenaar kwam hierbij op plaatsen waar hij nog nooit geweest is.

Lees verder01

Bedankt voor uw betrokkenheid

Het heeft wel enige commotie teweeg gebracht. Het idee dat ieder lid met ingang van volgend seizoen een nieuw tenue moet aanschaffen. En dan ook nog eens in de voor ons vreemde kleurencombinatie van blauw-wit! Bij de meeste leden is inmiddels bekend dat dit alles een 1 april grap is. Voor degene die het nog niet wisten, bij deze de geruststelling dat u of uw kind ook volgend seizoen in het vertrouwde tenue mag blijven spelen. Een groot aantal leden ging er ‘met boter en suiker’ in.

Lees verder29

Olympia volgend seizoen in blauw-wit

Een seizoen lang ruilt de gehele vereniging Olympia haar rood-zwarte tenue in voor een blauw-witte variant. Dit opmerkelijke besluit voor volgend seizoen is onlangs genomen tijdens een bestuursvergadering. Blauw en wit zijn de bedrijfskleuren van onze hoofdsponsor, Schoonmaakbedrijf Heuvelman. Om onze dank en waardering te uiten naar deze zeer loyale sponsor, is dit besluit genomen.

Lees verder25

Tom Rietberg ook volgend seizoen hoofdtrainer Olympia

Olympia heeft de samenwerking met zijn hoofdtrainer met een jaar verlengd. Dit houdt in dat Tom Rietberg ook volgend seizoen eindverantwoordelijke is voor de A-selectie van Olympia. In het kielzog van Rietberg verlengde ook Carl Flux zijn contract als assistent. Het bestuur van Olympia is tevreden over het vertoonde spel en de sportieve ontwikkeling van de spelersgroep. Het verlengen van de overeenkomsten van Rietberg en Flux was hiervan een logisch vervolg.

Lees verder11

Co van Buren overleden

Vorig weekend bereikte ons het droevige bericht dat de heer Co van Buren op 1 februari jl. is overleden. De heer Van Buren is geruime tijd lid geweest van Olympia en heeft zich tijdens zijn lidmaatschap zeer verdienstelijk  gemaakt. Wij wensen zijn familie sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.
 
Bestuur GC & FC Olympia

Lees verder30

Olympia doet zichzelf tekort tegen HBS

Olympia doet zichzelf tekort tegen HBS">

Het was voormalig topscorer Harry van der Laan die de aanvallers er tijdens zijn kortstondige rentree bij Olympia nadrukkelijk op wees. ‘Voor de goal van de tegenstander moet je uiterst sober en efficiënt zijn. En ieder kans moet tussen de palen.’ Het klinkt als een kinderlijke les, maar met deze wetenschap in het achterhoofd had Olympia topklasser HBS wel uit het bekertoernooi gestoten. Van der Laan maakte overigens in 409 wedstrijden in het betaald voetbal 241 doelpunten.

Lees verder07

Bij Olympia gedragen we ons respectvol en sportief..

Op en buiten het veld: Met het geven van een hand aan de tegenstanders beginnen we met een sportieve wens de wedstrijd.

Zaterdag 12 januari zal het (jeugd)bestuur, de commissie normen & waarden  van Olympia samen met de wethouder voor sport in Gouda Marco Kastelein om 10 uur het officiële startsein geven voor een nieuw sportief gebruik bij de jeugdwedstrijden bij GC & FC Olympia. Alle spelers zullen voortaan een hand geven aan hun tegenstanders en de scheidsrechter(s) en hen een sportieve wedstrijd wensen. 

Lees verder03

Olympia ontvangt ING-Materialenpakket

Olympia heeft onder grote belangstelling het ING-voetbalmaterialenpakket overhandigd gekregen van ‘ING aanvoerder’ Stefan Kortenoeven. Olympia is hiermee een van de 500 amateurclubs die dit jaar het pakket ontvangen. ING is hoofdsponsor van de KNVB en richt zich naast het Nederlands Elftal ook op de ontwikkeling van het jeugd- en amateurvoetbal in Nederland. De bank doet dat door clubs te ondersteunen met materialenpakketten, advies en informatie en de inzet van vrijwilligers.

Lees verder28

Olympia bekert verder na overtuigende zege op Rijnvogels

Nee, dat hadden de spelers van Rijnvogels niet verwacht nadat om 20:00 het eerste fluitsignaal klonk. Maar na negentig minuten stond er tocht echt 3-1 op het scorebord. En daar was helemaal niets op af te dingen. Zo plaatste Olympia zich via de koploper van de Zaterdag Eerste Klasse A voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

Lees verder26

Bekerwedstrijd Olympia-Rijnvogels

Op dinsdag 27 november speelt Olympia 1 om 20:00 in de derde ronde van het bekertoernooi tegen Rijnvogels. De ploeg uit Katwijk is momenteel de trotse koploper in de Zaterdag Eerste Klasse.

Lees verder19

Le Patapouf voor even in rood-zwarte handen

Het was weer een zeer geslaagde avond afgelopen vrijdag. Negentig Olympianen en businessclub-members hadden zich aangemeld voor het zesde Rood/Zwart Mannendiner. Deze keer georganiseerd bij Partycentrum Le Patapouf. Een impressie.

Lees verder16

Opnames voor Latje trap op Olympia

Aanstaande dinsdag 20 november nemen de twee Olympia-spelers Dave Kalmeijer en Sven Kroeze deel aan het item ‘latje trap’. Om 19:15 vinden de opnames plaats.

Lees verder05

Laatste week inschrijving Rood/Zwarte Mannendiner

De voorbereiding zijn zo goed als afgerond. De band en de side-act zijn vastgelegd en ook Co Adriaanse heeft er zin in. En dan hebben we het nog niet eens over het gastronomische diner zelf. U heeft nog precies een week om u in te schrijven voor het Rood/Zwart Mannendiner van vrijdagavond 16 november.

Lees verder26

Speldendragersbijeenkomst op zaterdag 8 december

Op zaterdagmiddag 8 december is ons clubhuis het toneel voor de traditionele speldendragersbijeenkomst. Voor een onafgebroken lidmaatschap vanaf 25 jaar krijgt iedere Olympiaan een speld. En dat vieren we met elkaar.

Lees verder19

Co Adriaanse naar Olympia

Het is de organisatie van het Rood/Zwarte Mannendiner wederom gelukt om een zeer aansprekende gastspreker te strikken. Co Adriaanse komt op vrijdagavond 16 november naar Olympia.

Lees verder06

Olympia sluit overeenkomst met One-Tours

Succes heeft ook zijn keerzijde. Waar tot voor kort uitwedstrijden praktisch op de fiets konden worden bezocht, wacht Olympia A1, als hoogstspelende jeugdelftal uit de Goudse regio, dit jaar een ware ontdekkingsreis. Hoe hoger het niveau waarop je speelt, hoe verder weg de tegenstanders vaak gehuisvest zijn.

Lees verder27

Twee primeurs in één weekend bij Olympia

Het was niet direct dat heel Gouda was uitgelopen voor de eerste officiële wedstrijd van Olympia zaterdag 1, maar toch... Voor het eerst in 126 jaar heeft Olympia een zaterdagelftal! En daar mogen we best trots op zijn.

Lees verder26

Blauw tegen Rood een ware belevenis

De inwoners van Spakenburg leven al eeuwen gebroederlijk naast elkaar aan de boorden van het IJsselmeer. Echter twee keer per jaar verdeeld het dorp zich in twee kampen. Het is de dag dat de derby tussen Spakenburg en IJsselmeervogels op het programma staat. Oftewel de burenruzie tussen Blauw en Rood. Vijftig Olympianen waren er afgelopen zaterdag bij.

Lees verder21

Olympia A1 in felle titelrace

Waar het tijdens winterstop het nog een kwestie van tijd leek voordat Argon zich kampioen kon noemen, heeft Olympia A1 vier wedstrijden voor het einde van de competitie brutaal de koppositie overgenomen. De manschappen van trainer Tom Rietberg zijn in felle strijd verwikkeld om het kampioenschap.

 

Lees verder16

Tom Rietberg nieuwe hoofdtrainer Olympia

Met ingang van volgend seizoen is Tom Rietberg (29) de nieuwe hoofdtrainer van Olympia. Rietberg en Olympia kwamen de afgelopen dagen een contract met looptijd van een jaar overeen. Rietberg is op dit moment trainer van de hoogste A-jeugd. Volgend seizoen maakt hij dus de overstap naar de senioren.

Lees verder27

Trainingskamp lagere senioren Olympia geslaagd!

Vorige week bracht een gezelschap van de lagere senioren een bezoek aan het Oostenrijkse Westendorf voor een trainingskamp. Onder ideale omstandigheden (sneeuwbuien, ijsregen, mist en harde wind) is er gewekt aan de fysieke en mentale conditie.

Lees verder04

Reactie op artikel trainingskamp in het AD

Hedenmorgen (woensdag 4 januari) stond er een uiterst suggestief artikel in het AD Groene Hart aangaande het trainingskamp van de A-selectie van Olympia op Tenerife. De inhoud was reden genoeg om een reactie vanuit Olympia naar de redactie van het AD te sturen:


Geachte redactie,

Met enig ongenoegen las ik hedenmorgen in uw krant het artikel over het trainingskamp van Olympia op Tenerife. Hierin werd gesuggereerd dat de selectie van Olympia tijdens de trainingweek met name in het café zit in plaats van op het trainingsveld staat. Een goedkope en volledig misplaatste grap. Het artikel is de begeleidingsstaf van Olympia dan ook volledig in het verkeerde keelgat geschoten. Olympia neemt het trainingskamp uiterst serieus en wil op Tenerife een goede basis leggen voor de tweede seizoenshelft. In uw krant wordt nu de suggestie gewekt dat het om een reisje gaat van een veredeld café-elftal.

Lees verder22

Nieuwjaarsreceptie 1 januari

Tradities zijn er om in stand te houden. Daarom heeft het bestuur in al zijn wijsheid besloten om ook aankomend jaar de nieuwjaarsreceptie weer op 1 januari te houden. Alle leden, sponsors, donateurs en iedereen die Olympia een wam hart toedraagt is van harte uitgenodigd. Uiteraard met aanhang. Er moet per slot van rekening wel iets te zoenen zijn. Het barpersoneel zorgt ervoor dat u van heerlijke hapjes en drankjes wordt voorzien. Vanaf 15:30 bent u van harte welkom.

Lees verder17

Welke twee voetballers werden als enige 9 x landskampioen?

Deze vraag kan u verwachten op de ‘grote voetbalquiz’ van vrijdagavond 25 november. Bepaald geen inkoppertje, maar de hoofdprijs mag er dan ook zijn; Een geheel verzorgde voetbalreis naar een wedstrijd in de Premier League. 

Lees verder10

Welke drie Chilenen speelden ooit voor Feyenoord?

Dit zou zomaar een vraag kunnen zijn op de ‘Grote Voetbalquiz’ van vrijdagavond 25 november in ons clubhuis.  Vanaf 20:00 uur zal de avond geheel in het teken staan van wie de grootste voetbalkenners van Olympia worden.  De quiz wordt gespeeld in koppels en de winnaars verdienen een geheel verzorgde wedstrijd in de Premier League.

Lees verder07

Olympia 125 jaar in Goudanet

Op donderdag 9 juni a.s. komen in de Goudse openbare bibliotheek in de Spieringstraat  een aantal oud-voetballers en (nog steeds) zeer actieve leden van Olympia bijeen om o.l.v. Hans Walthie verhalen en anekdotes uit de geschiedenis van Olympia uit te wisselen. Aanvang: 14.00 uur.

Lees verder