Viewing Author

Entries for 'wilma neefjes'

21

Corona: de regels bij de uitvereniging

Sinds enkele dagen kun je in de app Voetbal.nl onder de wedstrijdinformatie van je team een gele balk vinden met het coronateken. Klik er op en je gaat naar de coronaregels van de thuisvereniging waar de wedstrijd wordt gespeeld. Zo ga je goed voorbereid op pad! 

Lees verder21

Regels bij Olympia vanwege corona (update 10)

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Wij hopen dat iedereen, ondanks corona, heeft kunnen genieten van de zomervakantie en gezond is gebleven. Vanwege corona hebben wij als bestuur voor het nieuwe seizoen een protocol en regels opgesteld. Wij verzoeken iedereen dringend zich hieraan te houden. Alleen samen krijgen we corona onder controle! Als voorschriften van de overheid hiertoe aanleiding geven worden het protocol en de regels bijgewerkt. Houd de website daarom goed in de gaten!

 

Wij wensen iedereen een fijne start van het seizoen 2020/2021 toe! 

 

Bestuur GC & FC Olympia 

 

Lees verder19

Olympia 19-3 schiet uit de startblokken

Nog maar net van het veld stuurt de vaste reporter van JO19-3 ons een wedstrijdverslag: "Na een teleurstellende beker-serie, de start van de competitie tegen een oude bekende: Nieuwerkerk. In de as versterkt met Sebastiaan en Amine, bleek de 19-3 opeens degelijk te kunnen voetballen. Opbouwen van achteruit, lange ballen, positiespel, alles lukte vandaag.

Lees verder15

Verkoop loten GCA start zaterdag 19 september!

Aanstaande zaterdag 19 september start de verkoop van loten voor de Grote Club Actie. Onze pupillen gaan met lotenboekjes op pad. Voorop staat hun 'eigen' QR code waarmee de door hen verkochte loten aan hun naam worden gekoppeld. Van ieder verkocht lot van 3 euro gaat 2,40 euro naar Olympia! De lotenverkopers worden voor hun inzet bedankt door Olympia met mooie prijzen en een feestelijke prijsuitreiking. 

Lees verder04

Nieuw: sportspreekuur en veldrevalidatie bij Olympia

Fysiotherapeut Lars Harfterkamp start op maandag 7 september met een nieuwe activiteit voor alle spelende jeugd- en seniorleden. Ben je tijdens de wedstrijd of training geblesseerd geraakt of loop je al langer met een blessure? Kom dan op maandagavond tussen 19.00 - 20.00 uur langs bij het gratis sportspreekuur voor advies van (sport) fysiotherapeut Lars. Locatie: fysioruimte in het kleedkamergebouw. 

Lees verder04

Wedstrijden zondag herenselectie komend weekend gaan niet door!

Gisteren is bekend geworden dat één speler uit de zondagselectie positief is getest op het coronavirus. Uit voorzorg is daarom besloten de wedstrijden van komend weekend voor de zondag herenselectie geen doorgang te laten vinden. De bekerwedstrijden Olympia - DSO (zaterdag 17.00 uur) en Olympia 2 - DOSR 3 (zondag 11.00 uur) zijn dus afgelast. 

Lees verder02

Dierenkliniek DE GOUWE bedankt!

Gisteren deed het bestuur een oproep voor tijdelijke opslagruimte. Razendsnel reageerde teamsponsor Dierenkliniek DE GOUWE aan de Kattensingel dat zij tijdelijk ruimte kunnen bieden. Grote dank!!

Lees verder01

Dringende vacatures: wedstrijdsecretaris

We zoeken bij Olympia per direct een wedstrijdsecretaris jeugd voor het seizoen 2020/2021. Als je handig bent met laptop of smartphone is het ongeveer 2 tot 4 uur werk per week tijdens voetbalseizoen, verspreid over alle dagen. Kan vanaf elke locatie worden gedaan. Deze vrijwilligersfunctie kan ook met 2 personen worden ingevuld. Zie onderstaande vacature omschrijving voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden. 

Omdat er momenteel nog geen wedstrijdsecretaris is, worden er tot de positie is ingevuld GEEN oefenwedstrijden thuis bij Olympia georganiseerd. Alleen samen kunnen we de zaken bij onze club Olympia goed geregeld krijgen!  Alvast bedankt voor de reacties, Olympia bestuur.

Lees verder01

Tijdelijke opslagruimte van 20 m3 gezocht

Vanwege de corona maatregelen hebben we maar een beperkt aantal zitplaatsen in ons clubhuis. Het verwijderde meubilair is tijdelijk opgeslagen in de commissiekamer. Nu het voetbalseizoen weer begint hebben we die ruimte echter weer hard nodig. We zijn dus op zoek naar tijdelijke opslagruimte elders van ongeveer 20 kubieke meter. Er is vast wel een Olympiaan die beschikt over opslagruimte waar we het meubilair tijdelijk kunnen stallen? Dat zou top zijn, graag dan een reactie naar Gaby Dols: secretaris@gcfc-olympia.nl

Lees verder31

Je teamfoto al opgestuurd?

Speel je in een O17 team of jonger? Heb je al een teamfoto gemaakt voor de seizoensgids? Niet vergeten s.v.p.! Aankomend weekend moeten alle teamfoto's binnen zijn bij: redactie@gcfc-olympia.nl om ze in de seizoensgids 2020 / 2021 te kunnen plaatsen. 

Lees verder28

We starten morgen - tips in beeld!

Op de foto zien jullie JO12-1 met hun trainer Robin van Duin tijdens een wedstrijdbespreking bij een oefenwedstrijd. Een van de 'tijdelijke' regels vanwege corona: buiten wedstrijdbespreking houden. Vanmiddag kregen we tips van de KNVB hoe we het seizoen coronaproof kunnen starten. Omdat plaatjes sprekender kunnen zijn dan woorden: hierbij nog een keer een aantal basisregels en tips in mooie KNVB Infographics:

Lees verder27

Weer lekker voetballen, maar wel coronaproof - vooraf aanmelden verplicht bij uitwedstrijd 1e op 29/9!

Voor alle voetbalclubs gelden dezelfde basisregels om besmetting door corona (covid-19) te voorkomen. Gisteren is een nieuwsbrief augustus over de uitwerking van deze regels bij Olympia aan alle leden verstuurd. Speel je zaterdag uit? Check de website van de uitvereniging op hun coronaregels, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wil je supporteren? Zoals Olympia 1 (zo) aanmoedigen bij hun eerste bekerwedstrijd a.s. zaterdag 29/8 om 17.00 uur in Honselersdijk? Dan ben je verplicht om je van te voren op hun website aan te melden: aanmelden als bezoeker SV Honselersdijk

Lees verder20

Teamfoto's voor Seizoensgids gevraagd

Net als voorafgaande jaren komt er in september een seizoensgids uit. Een glossy magazine over Olympia. Met dank aan alle sponsors die de gids financieel mogelijk maken! We vernieuwen de opmaak (Zpress) en de inhoud (redactie) zoals ieder jaar. Maar daar komt door corona nu bij dat we geen foto's kunnen maken van volledige teams met spelers van 18 jaar en ouder.

Alle andere jeugdteams, van Voetbalschool t/m O17 teams vragen we een foto op te sturen voor zondag 6 september a.s. Dat is al snel! De foto graag mailen in zo hoog mogelijke resolutie aan: redactie@gcfc-olympia.nl met je teamnaam er bij. Waar moet je bij de foto maken rekening mee houden?

 

 

Lees verder15

Gebruik & looproute kantine Olympia - laatste update 31/8

Deze jongedame beplakt een door ons onderhoudsteam gemaakt spatscherm. Samen met 5 Olympianen (bedankt Hans, Wim, Dennis, Rob en Edo!) heeft zij met stickers en plakstrips een looproute gemarkeerd in ons clubgebouw. Een looproute die vereist is om alle Olympianen en bezoekers zo veilig mogelijk binnen de corona voorschriften gebruik te kunnen laten maken van onze accommodatie. Daarbij is ook het kantinemeubilair teruggebracht tot 42 zitplaatsen in de kantine en 16 op het buitenterras om voor de vereiste 1,5 meter afstand te zorgen. Tja, dat is meer dan een halvering van het aantal zitplaatsen. Je mag alleen op een zitplaats verblijven in de kantine of het terras volgens de nieuwe horecaregels. Dus gezellig staand aan de bar of op het buitenterras staand met je maten wat drinken en ondertussen genieten van de wedstrijd is niet mogelijk. Zoals overal in Nederland moet ook bij Olympia tussen personen van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand worden gehouden, tenzij je huisgenoten bent. Sportkantine en terras, zoals bij Olympia, moeten ook voldoen aan de nieuwe landelijke horeca voorschriften. Anders blijft de kantine gesloten. Hoe ziet de looproute er uit?

Lees verder15

Webshop voor Olympia clubkleding

Vanaf dit seizoen kunt u Olympia clubkleding kopen in een webshop 100% Voetbal / clubcollectie. De link naar deze webshop staat op de homepage van onze website. Twijfelt u aan een maat, dan kunt u op afspraak komen passen op de club. Stuur voor het maken van een pasafspraak een mail naar secretaris@gcfc-olympia.nl

Afleveren kleding: de door u bestelde kleding wordt per post bij u afgeleverd zoals gebruikelijk bij een webshop. Er is één uitzondering: heeft u een bestelling uitstaan of bestelt u kleding vóór a.s. woensdag 19 augustus? Dan kunt u uw bestelling op vrijdagavond 21 augustus om 20.00 uur bij Olympia in het clubgebouw ophalen. De leverancier geeft de bestelling bij Olympia af, zodat spelers die zaterdag 22 augustus een wedstrijd hebben er zeker van kunnen zijn dat ze hun tenue hebben. Op vrijdag niet opgehaalde bestellingen worden alsnog per post naar u verstuurd. 

Commissie beheer Clubkleding 

Lees verder23

Nederlands Doven Elftal speelt bij Olympia- geannuleerd

UPDATE 20/8/2020: de activiteiten op 28/8 zijn geannuleerd. Zie voor meer informatie persbericht gemeente Gouda / SPORT.GOUDA. De laatste vrijdag van de zomervakantie, vrijdag 28 augustus, is Olympia gastlocatie voor een voetbalclinic en wedstrijd (20.00 - 21.15 uur) van het Nederlands Doven elftal tegen een team met Goudse voetballers en prominenten waaronder burgemeester Pieter Verhoeve. De organisatie ligt bij de gemeente Gouda en SPORT.GOUDA, die met deze activiteit aandacht willen vragen voor het gegeven dat sporten voor iedereen belangrijk is, ook als je een beperking hebt. Zowel voor de clinic als voor de wedstrijd is van te voren inschrijven noodzakelijk vanwege o.a. het maximum aantal mensen dat i.v.m. de coronamaatrdegelen aanwezig mag zijn. 

Lees verder21

29 augustus speciale circuittraining voor O8 t/m O11 jeugd

Alle spelers en ouders van de O8, O9, O10 en O11 teams zijn op zaterdag 29 augustus hartelijk welkom voor een speciale circuittraining. We organiseren een training in 5 onderdelen waar naast voetballen, kennismaken met elkaar en afspraken maken in het team centraal staan. De leiders van de teams zijn op het veld bij hun team aanwezig. Voor ouders is er parallel een programma van een half uur, waarbij een leider voor de kennismaking even aanschuift. De rest van de tijd kun je bij de training van je kind gaan kijken. Het is belangrijk dat de teams zo compleet mogelijk zijn! Het is de aftrap van een mooi sportief seizoen met elkaar!

De O8 en O9 teams worden verwacht om 8.15 uur bij Olympia en sluiten af met een teamfoto (voor de presentatiegids) om 9.45 uur.
De O10 en O11 teams worden verwacht om 9.45 uur bij Olympia. Om 11.15 uur sluit deze groep af met het maken van foto's. 

Lees verder12

Ree gesignaleerd op Olympiaveld - zomernieuwtje

Als echte Olympiaan wordt je blik vanzelf naar het terrein getrokken als je in de buurt bent. Althans dat gebeurt mij en zo ook ras Olympiaan Wim. Tot zijn grote verbazing zag hij vanavond een ree. Op 'de golfclub' (de GC in GC&FC Olympia ....). Vervolgens dook het dier de Breevaart in, zwom naar de overkant om bij het huis van de achterburen van onze club te proberen de kant weer op te krabbelen. Een bootje vaarde langs. 

Lees verder12

Breaking news bij Napoli: transfer van Sofieke Jansen

Vandaag presenteerde Napoli "onze" Sofieke Jansen als een van de nieuwe speelsters voor komend seizoen bij de club. Sofieke speelde van 2007 tot en met 2016 bij Olympia in de jeugd (gemengde teams) t/m de B. 

Lees verder10

Nieuwsbrief 10 juli 2020

Vanmiddag is via La Posta de 5e nieuwsbrief van dit seizoen gemaild. Let op: soms komt de mail als SPAM binnen. Heb je de nieuwsbrief niet ontvangen, maar je wilt wel op de mailinglist staan? Stuur een berichtje naar: redactie@gcfc-olympia.nl.

Lees verder04

Voorlopig trainingsschema seizoen 2020/2021

Het (voorlopige) trainingsschema 2020-2021  is bekend. In het overzicht kun je zien op welke tijden jouw team het komende voetbalseizoen gaat trainen. Let op: dit kunnen andere dagen en andere tijden zijn dan je misschien gewend was. Dit heeft te maken met de beschikbaarheid van trainers en dat we de trainingsactiviteiten gelijkmatig willen spreiden. Zodat iedereen de ruimte heeft om lekker te kunnen trainen.

Lees verder03

Het grote interview met Michel Heuvelman - part 1

Schoonmaakbedrijf Heuvelman neemt na een recordperiode van 14 jaar afscheid als hoofdsponsor van Olympia. Een bedank feestje is door corona opgeschort, maar we blikken in een interview al vast terug op die 14 jaar hoofdsponsor en de geschiedenis van het bedrijf met een van de directeuren, Michel Heuvelman, die tevens bestuurslid commercie is en blijft. 

Lees verder03

Het grote interview met Michel Heuvelman - part 2

In interview part 1 de geschiedenis van het Schoonmaakbedrijf Heuvelman en ruim 20 jaar Olympia vanuit de ervaringen van Michel als vader van een speler en vrijwilliger bij de club. In interview part 2 legt Ton Molenaar Michel 11 keuzes voor ...

Lees verder27

Kopij voor de nieuwsbrief van juli

Geen pappa/mamma - spelers wedstrijdjes met supporters er omheen, geen barbecue op het terras, geen drankje aan de bar om de vrijwilliger voor zijn/haar inzet te bedanken of om de zomer in te luiden met je voetbalmaten. Door corona is ook de afsluiting van dit seizoen anders dan anders. Vandaag bedankten een aantal jeugdleiders hun spelers voor het plezier met elkaar en hun inzet, zoals op de foto leider Leon van den Berg met team JO9-4.  Als je een leuke foto met een paar regels tekst hebt over de afsluiting van het seizoen met jouw team of in jouw werkgroep/commissie, die je met andere Olympianen wilt delen, stuur die dan per e-mail naar: redactie@gcfc-olympia.nl voor de nieuwsbrief van juli. Ook laatste nieuwtjes, voorstellen van nieuwe commissieleden, of delen van een nog in te vullen vacature met een beknopte omschrijving zijn welkom! Stuur je kopij voor 8 juli!

Lees verder26

Teamindeling jeugd seizoen 2020/2021

Voor het komend voetbalseizoen is de teamindeling bij de jeugd bekend. Uitgangspunt voor deze teamindeling is om iedereen zo veel mogelijk op zijn of haar eigen niveau te laten spelen. Dat geeft het meeste plezier en ontwikkeling. 

Lees verder22

Interview met Olympiaan Tjerk Rook

Tjerk Rook (29) is dit seizoen trainer/coach van JO19-1, het vlaggenschip van de jeugdopleiding. Ook dit jaar stromen een aantal spelers door vanuit JO19-1 naar de zondagselectie. Seizoen 2019-2020 is (voorlopig) voor Tjerk het laatste seizoen in zijn trainersloopbaan. Een trainersloopbaan, die Tjerk begon als A-junior bij een D-jeugdteam.

Lees verder18

Geen trainingen vandaag door regenval

Alle trainingen zijn voor vandaag afgelast. Na de hevige regenval staat de toegang en een deel van het terrein onder water en is infill van het kunstgrasveld 2 weggespoeld. 

Lees verder12

Nieuwe veldbegeleiders gezocht van 15 juni tot 2 juli!

Een paar weken geleden zijn de trainingen voor de jeugd weer begonnen. We merken dat iedereen hier heel blij mee is. De trainingen vergen wat creativiteit en discipline, gezien de beperkingen. Het is fijn om te zien dat iedereen zich goed aan de regels houdt, bedankt daarvoor!

De trainingen gaan door tot en met 2 juli. Hiervoor vragen we jullie hulp, want er zijn veel veldbegeleiders nodig. Je zorgt er dan samen met iemand anders voor, dat het komen en gaan van spelers en trainers goed verloopt, en dat mensen zich aan de afspraken houden.  Zonder deze veldbegeleiders kunnen de trainingen niet doorgaan. We hebben hiervoor dringend nieuwe mensen nodig.

 

Geef je dus graag op om 2 uurtjes te helpen. Ook al kun je maar op één dag, toch helpt dat enorm. Stuur graag z.s.m. een e-mailbericht met je naam en telefoonnummer naar secretaris_jeugd@gcfc-olympia.nl (Arjan Lejour) en vermeld hierbij op welke dag en tijd je kunt. 

Lees verder08

Vrouwen 1 gefeliciteerd! Terug in de 2e klasse

Vanmiddag kwam het verlossende telefoontje van de KNVB: Vrouwen 1 keert komend seizoen terug in de 2e klasse! Anna, Chaneequa, Deborah, Dina, Echica, Fleur, Hester, Ilse, Iris, Kim, Linda, Lisa, Marieke, Marielle, Michelle, Rianne, Roa, Roos, Shavonne, Sonja, Stef, trainers/coach & leider Rob en Jacco, assistent scheidsrechter Ramiz en shirtsponsor Jack Styles: van harte gefeliciteerd!!!

Lees verder05

Trainingsschema vanaf 8 juni ’20

De herstart van trainingen de afgelopen weken is goed verlopen. Mede dankzij de inzet van onze technische staf, trainers, veldbegeleiders en enthousiaste spelers. Dank daarvoor! Met deze aanpak gaan we ook in de periode 8 juni tot en met 2 juli bij Olympia trainen.

De versoepeling door het rijk en de gemeente vanaf 1 juni jl. geeft iets meer ruimte. Zo hoeft de jeugd van 13 tot en met 18 jaar niet langer 1,5 meter afstand te houden in de training. En is het mogelijk om onderling binnen de club partijen te spelen. De komende weken is er voor ieder jeugdteam minimaal 1x per week een training. Voor selectieteams O10, O11 en O12 zijn er twee trainingsmomenten. Bij de juniorenteams is de trainingstijd voor een aantal teams verruimd. Ga in het aangepaste trainingsschema na wat jouw trainingstijd is vanaf maandag 8 juni.

Het aangepaste trainingsschema (jeugd en senioren) vind je hier: Corona trainingsschema juni 2020 - website.pdf

Lees verder05

Eddy Souisay neemt na 6 jaar afscheid van Olympia

Eddy Souisay neemt na 6 jaar afscheid van Olympia als technisch coördinator junioren voor niet-selectieteams. Een blik terug in een interview naar zo’n 60 jaar actief zijn in het voetbal. 

Na jaren actief te zijn geweest als trainer, besluit Eddy in 2014 een sabbatical te nemen, eventjes geen voetbal. En toen belde Carl Flux, die Paul Spijkerman na vier jaar als Olympia Hoofd Jeugdopleiding was opgevolgd. “Hé Eddie, heb je nog iets te doen? Kom je hier? Als onze technisch coördinator voor junioren?” 

Lees verder04

flits interview met woensdagmiddag trainer Lars Tennebroek

Dit seizoen is iedere woensdagmiddag van half een tot half vijf Lars Tennebroek op het veld bij Olympia te vinden. Ruim voor de eerste trainingen beginnen worden de oefeningen uitgezet en neemt hij met de trainers de trainingsvormen, die eerder die week per app zijn toegestuurd, door. Op het veld is hij tevens aanspreekpunt voor de trainers en spelers. Sinds de trainingen na corona zijn herstart, wordt er voor alle pupillenteams op woensdagmiddag gewerkt met een circuit van verschillende oefeningen. Ieder kwartier gaat er een fluitje en schuiven de teams met hun trainers door naar een volgende oefening. En sluit een volgend team aan of gaat een team naar huis. Komend en gaan via verschillende in-, resp. uitgang op het veld en via gescheiden loopstroken naar de hoofdingang. In het ballenhok, waar alle materialen zijn opgeslagen, mag sinds corona alleen de op dat moment technisch verantwoordelijke coördinator komen om zo veilig mogelijk te werken. Met handschoenen aan, zoals alle trainers.

Lees verder27

CLUBKLEDING

Omdat een fysieke winkel van onze kledingleverancier 100% Voetbal niet meer in Gouda is gevestigd (het filiaal op de Zeugstraat is gesloten), zal met ingang van het nieuwe seizoen Olympiakleding alleen via een ledenwebsite kunnen worden besteld. Op dit moment is men druk bezig deze website in te richten. Zodra de site operationeel is, brengen wij u hiervan op de hoogte.

Commissie beheer clubkleding

Lees verder23

Trainingen jeugd

Op 6 mei zijn we weer begonnen met het geven van jeugdtrainingen. Het streven vanuit de jeugdcommissie is om dit seizoen tot 4 juli met trainen door te gaan. Er vanuit gaande dat dit vanuit de maatregelen rond corona mogelijk blijft en er voldoende vrijwilligers zijn om naast het geven van trainingen de extra taken, zoals veldbegeleider, dagelijks wassen 'coronahesjes', schoonmaak etc. in te vullen. Tot nu toe loopt dat heel goed. Dank iedereen! Het trainingsschema, zoals gepubliceerd op 3 mei 2020 blijft gehandhaafd, zie: trainingsschema jeugd vanaf 6 mei 2020. Daarnaast zijn er ook jeugdtrainingen op zaterdag gestart. Wie er dan trainen wisselt wekelijks en wordt met de betreffende teams rechtstreeks gecommuniceerd. Heel veel plezier!

 

Lees verder20

Aangepast trainingsschema senioren

Vorige week zijn de eerste seniorenteams gestart met "corona" trainingen. Trainingen waarbij spelers en trainers, net als bij de junioren 1,5 meter afstand in acht moeten nemen. Dat betekent dat ook hier nieuwe trainingsvormen worden gebruikt en het tijdschema is aangepast. De opkomst is hoog, zo waren vanavond bij zaterdag 1 maar liefst 17 man op de training en ook bij het vierde stond vrijwel het hele team op het veld. 

Lees verder15

Interview met Stan en Marco de Ruiter

“Wat hebben we gelachen …” Dit is de rode draad door het interview dat ik met Stan en Marco de Ruiter op woensdag 13 mei 2020 heb. Stan vertelt met zijn kenmerkende Rotterdamse accent en droge voetbalhumor de ene na andere anekdote uit zijn 43 jaar bij Olympia. Als het clubhuis weer open is, zou ik hem zeker trakteren op een kopje koffie of een drankje om die verhalen uit zijn eigen mond te horen. Zoon Marco is even over vanuit de USA. Daar woont hij al 11 jaar en is hij technisch directeur bij Sparta United in Salt Lake City. Een Olympiaan in den vreemde.

Lees verder06

We zijn weer begonnen! + aangepast trainingsschema

Hiep hoi! Er mag weer gevoetbald worden. De jongste pupillen, spelertjes uit de Voetbalschool, trapten vanmiddag de herstart van de trainingen af. Een driekoppig ontvangstcomité, de zogenaamde veldbegeleiders herkenbaar aan coronahesjes, staat bij het hek klaar om de kinderen op te vangen. Ouders stoppen op gepaste afstand, terwijl de kinderen met hun eigen bidon in de hand naar Olympia gaan. Vanmorgen heeft het onderhoudsteam nog sjablonen gemaakt om daarna met verf de looproutes op het terrein te markeren. Bij het "verzamelblok" vangt de technische staf, deze middag Yoran Westmaas en Jan Chris Kuipers, de spelers op. De velden zijn uitgezet, materialen en trainers met handschoenen aan staan klaar. We kunnen beginnen .... Een kwartier later komt de volgende groep spelers.

"Het is wel even spannend voor de eerste keer alleen naar voetbal. En weet ik alle nieuwe regels wel...?" Enkele ouders kijken op grote afstand vanaf de brug toe, zodat er toch nog even een blik op hun pappa of mamma kan worden geworpen. En ongetwijfeld ook andersom. 

De jeugdcommissie heeft nog enkele kleine wijzigingen in het trainingsschema moeten aanbrengen: 

Lees verder03

Vanaf 6 mei weer jeugdtrainingen!

Vanaf woensdag 6 mei a.s. herstarten we met trainingen voor onze jeugdspelers t/m 18 jaar! De laatste voorbereidingen zijn volop in gang na het vele werk dat afgelopen week al is verzet.

We hebben een zo veilig mogelijke aanpak opgezet voor zowel de spelers als voor de trainers en organisatie en in overeenstemming met het Plan van Aanpak van de gemeente en Sport.Gouda. Dat betekent dat onze jeugdspelers t/m 12 jaar kunnen trainen mét onderling contact en onder begeleiding van een trainer. Onze jeugdspelers van 13 tot en met 18 jaar kunnen onder begeleiding trainen, waarbij ze onderling anderhalve meter afstand moeten houden. 

Lees verder03

Voetballer op leeftijd

Ton Broekhuisen, o.a. speler en reporter bij onze Old Stars 1886, is op Facebook gestart met @voetballeropleeftijd. Leuke plaatjes van toen, veelal voorzien van een noot vol voetbalhumor van deze woordkunstenaar. En dan zijn er nog filmpjes ingezonden voor de challenge "bal hoog houden" voor voetballers op leeftijd. Zoals met Olympiaan Arie ... De foto met 4000 man bij de tribune lijkt in deze coronatijd helemaal heel lang geleden ....

Lees verder29

Flits interview broer (Boyd) & zus (Neine) in corona tijd (4)

Dit nieuwe broer/zus flitsinterview is met Boyd en Neine van Es. Boyd is al sinds zijn geboorte lid van Olympia, Neine volgde dit seizoen.  Beide zijn 'commerciële' talenten, want eerst al Boyd en nu ook Neine zitten bij de top lotenverkopers van de jaarlijkse Grote Clubactie! Vader Ron is Olympiaan in hart en nieren en is al decennia actief als speler, supporter en vrijwilliger. Moeder Fleur is een van de initiatiefnemers van Oly's kinderkledingbeurs, die twee maal per jaar in het clubhuis wordt georganiseerd. Veel leesplezier!

Lees verder26

Flits interview zus (Elise) en broer (Simon) in corona tijd (3)

Dit is het eerste flits interview met twee voetballers uit onze pupillen: Elise en Simon van den Berg. Zij voetballen allebei in de nieuwe KNVB spelvormen. Elise op bijna een half veld 8x8 en Simon op bijna een kwart veld 6x6. Simon was vorige week jarig: nog van harte gefeliciteerd! Hij kan bijna niet wachten tot de trainingen weer beginnen ... Veel leesplezier!

Lees verder25

Update 9 Corona: herstart trainingen jeugd

We mogen binnenkort weer gaan trainen met de jeugd; dat kondigde premier Rutte dinsdagavond aan. Daarna heeft Olympia overleggen gehad met andere sportverenigingen, de Gemeente Gouda, de KNVB en Sport.Gouda. Volgende week publiceert de Gemeente een Gouds Corona Protocol met de regels waaraan we voor herstart van trainingen met jeugd moeten voldoen. 

Om goed voorbereid en veilig te kunnen beginnen is dus nog even geduld nodig. Het bestuur en de jeugdcommissie zijn druk bezig om een plan uit te werken en met alle direct betrokkenen af te stemmen, goedkeuring voor herstart te krijgen, om daarna alle leden verder te informeren. Hierover gaat het volgende bericht van ons bestuur:

Lees verder24

Flits interview broers (Renzo & Nando) en zus (Alysa) in corona tijd (2)

In dit tweede interview broer/zus kunnen jullie kennis maken met Nando, Renzo en Alysa Janssen. Ze zijn niet alleen een Olympia familie, maar hebben als gemeenschappelijke deler ook de liefde voor het keepersvak. Evenals vader Richard Janssen, die al vele jaren het doel verdedigt bij onze veteranen en ook keeperstraining bij de jeugd gaf. Een andere passie: het leiden van wedstrijden. Renzo en Nando zijn allebei gecertificeerd KNVB scheidsrechter. Nando is eind vorig seizoen gestopt als voetballer, maar staat nog altijd voor Olympia klaar als scheidsrechter. Veel leesplezier!

Lees verder22

Flits interview broer (Orbo) / zus (Sterre) in corona-tijd (1)

Vandaag starten we de serie 'flits interview met broer en zus in coronatijd'. We trappen af met Orbo en Sterre Verschuur. Wie kent dit altijd vrolijke tweetal niet? En anders zeker vader Orbo, al jaren lid van het bestuur met portefeuille jeugd en nu vrijwilligerszaken, en moeder Daan, die menig foto heeft geschoten bij jeugdactiviteiten. Voetbal je ook als broer en zus bij Olympia en vind je het leuk om mee te doen? Mail: redactie@gcfc-olympia.nl dan stuur ik (Wilma Neefjes) jullie de vragen lijst. Veel leesplezier met dit eerste dubbelinterview! 

Lees verder21

Update 8: Corona maatregelen na 28 april 2020

De regering heeft in de persconferentie van vanavond een aantal versoepelingen aangekondigd op de huidige corona maatregelen met betrekking tot kinderen / jeugd. Vanaf 29 april komt er meer ruimte voor sportactiviteiten voor kinderen (tot 12 jaar) en jongeren (13-18 jaar). Wat de ruimte precies inhoud is nog onduidelijk en de aankondiging roept veel vragen op.

We gaan de komende dagen proberen om deze vragen beantwoord te krijgen in overleg met de KNVB, de gemeente Gouda en Sport.Gouda. 

Het Bestuur.

Aankondigingen voor de sport van vandaag (bron: website van de rijksoverheid / bericht 21/4/2020 19.15 uur):

 

 

Lees verder21

Gouds FIFA online toernooi

Sinds woensdag 8 april organiseert SPORT•GOUDA samen met samenwerkingspartners Brede School Gouda, Stichting JONG Gouda en Kwadraad Maatschappelijk Werk elke week het Gouds online FIFA ’20 toernooi! Deelname = gratis en de winnaar van de week krijgt zelf een leuke prijs én mag een bloemetje weggeven aan een bekende! Meld je aan via: www.tournify.nl/live/fifagouda

Lees verder21

RTV Gouwestad - gevolgen corona voor sportverenigingen

Onze voorzitter Edo Neefjes is geïnterviewd door Gerrit Schinkel van RTV Gouwestad over de gevolgen van corona bij sportverenigingen. Het programma Gouwestad Magazine wordt de hele week vier keer per dag uitgezonden op kanaal 12 (Rekam/ Caiway) het kanaal van Kabelkrant Gouda: 10.00, 16.00, 19.00 en 22.00 uur. De uitzending is ook terug te zien op: You Tube Gouwestad TV

Lees verder18

Van de voorzitter: Olympia en week 6 van de coronastop

Het is zaterdagochtend 18 april als ik dit stukje schrijf. We wonen vlak bij Olympia en op een lenteochtend zoals vandaag horen we normaal het gezellige geluid van voetballende kinderen, juichend publiek en scheidsrechterfluitjes. Dan vaak even naar de club om bij de jeugd te kijken of een praatje te maken. En ’s middags als trainer/coach naar de wedstrijd van het vriendenteam van de zaterdag 1 senioren waar onze jongste zoon in speelt.  

Maar nu is alles anders..

Lees verder11

Fijne Paasdagen!

De kantine is en blijft voorlopig gesloten. Reden om de voorraad op houdbaarheidsdata te checken. Het voedsel waarvan de houdbaarheidsdatum deze zomer zou verlopen, met name versnaperingen, heeft een goede nieuwe bestemming gekregen. Verzorgingshuis Souburgh en de Voedselbank Gouda zijn er blij mee. De afgelopen weken is het op locatie afgegeven door Dennis, resp. Gaby. 

We wensen jullie allemaal heel fijne en mooie Paasdagen! 

Sterkte voor iedereen! 

Lees verder08

Trainer gezocht voor ons selectieteam O14-1 seizoen '20/'21

Voor ons talentvolle O14 1 selectieteam zoeken wij een ambitieuze en communicatieve trainer. We zijn we op zoek naar een trainer met een aantal jaren ervaring, die onze talentvolle spelers een stap verder brengt op tactisch en fysiek niveau en op het vlak van samenwerken. Je hebt overwicht, maar bent ook sociaal vaardig, waardoor er met plezier wordt gevoetbald. Liefst in bezit van TC 3 of met de ambitie om deze opleiding te doen. Deze groep gaat in een O14 competitie spelen en speelt nu in de 1e klasse O13. Ze trainen op dinsdag en donderdag van 18.30 tot 20.00 uur en spelen wedstrijden op zaterdag. 

Lees verder01

Update Corona 7 - KNVB / Begroetingsdag filmpje

De KNVB heeft gisterenavond bekend gemaakt dat de amateur-voetbalcompetities dit seizoen niet meer worden hervat. Morgenavond vergadert ons bestuur weer. Verdere berichtgeving volgt daarna. 

Lees verder01

Week challenge

De winnaar van week challenge 2 is Merijn Scharloo. Gefeliciteerd! Klik hier voor het filmpje: Facebook Olympia

Lees verder31

Interview met Gaby Dols - 1e vrouwelijke bestuurslid

Het is bijna tien jaar geleden dat Gaby Dols als secretaris van het bestuur door de ledenvergadering is benoemd. Op 17 mei 2010 werd zij het eerste vrouwelijke bestuurslid bij GC&FC Olympia.  Het is ook uit die tijd dat we elkaar hebben leren kennen.  De voorzitter – Edo Neefjes – had Gaby gevraagd of zij secretaris wilde worden. Een mooie nieuwe uitdaging, die Gaby graag aanging. Mits er een opvolger was voor haar toenmalige functie van scheidsrechtercoördinator jeugd.  En daar wist ze mij voor te strikken.

In dit artikel een indrukwekkende lijst van vrijwilligerstaken, die Gaby heeft opgepakt. Een van de vrijwilligers, die bijna op de vereniging woont. Figuurlijk, maar sinds enkele jaren ook letterlijk…

Lees verder28

Update 6 Corona - afgelasten evenementen

Maandag 23 maart j.l. heeft het kabinet aanvullende en aangescherpte maatregelen getroffen gericht op evenementen en samenkomsten ter bestrijding van het corona-virus. Ons bestuur heeft naar aanleiding daarvan dinsdag 24 maart online vergaderd. Nadat eerder alle activiteiten incl. evenementen voor 6 april waren geannuleerd is nu n.a.v. de persconferentie op 23 maart door het bestuur besloten dat ook de navolgende activiteiten komen te vervallen:

Lees verder23

Corona (5) - verboden toegang Olympia sportpark

Op het Olympia sportpark zijn gisteren door de gemeente Gouda, eigenaar van de velden, ‘verboden toegang’ borden opgehangen. De hekken van ons sportcomplex waren al afgesloten na het stoppen van alle (sport)activiteiten, maar de afgelopen week waren er toch tientallen mensen aan het voetballen en chillen. Daarmee wordt de eigen gezondheid en de gezondheid van anderen mogelijk in gevaar gebracht. Nu is er een verbod en dat betekent ook dat de politie of handhaving boetes kunnen opleggen wanneer mensen toch op het terrein komen om te sporten.

Het bestuur

Lees verder23

Een jaar zonnepanelen

Hans Streefland (onderhoudsteam): onze zonnepanelen hebben 67,16 Mwh in 1 jaar geproduceerd. De opgave van Wattco (red.: leverancier van de panelen) was 73,4 Mwh. Dus het kan nog beter. 

Lees verder15

Update 4 Corona - gevolgen voor Olympia

Afgelopen donderdag heeft ons bestuur besloten om met onmiddellijke ingang alle (oefen)wedstrijden, trainingen en andere activiteiten op onze club af te gelasten tot in ieder geval 31 maart (zie bericht update 3).  Zo net heeft de rijksoverheid besloten dat alle sportclubs dicht gaan t/m in ieder geval 6 april 2020. De sluitingstermijn is dus ook bij Olympia verlengd tot en met 6 april. 

Het Bestuur. 

Lees verder12

Update 3 - Coronamaatregelen Olympia

Gelet op de door de regering genomen maatregelen en het besluit van de KNVB om alle voetbalwedstrijden (amateur en betaald voetbal) af te gelasten, heeft het bestuur het navolgende besloten:

Met onmiddellijke ingang is het clubhuis gesloten en zijn alle trainingen, oefenwedstrijden en andere activiteiten op het Olympia complex tot nader order en in ieder geval tot en met 31 maart a.s. afgelast. Nieuwe ontwikkelingen zullen op de website worden gecommuniceerd.

 

Het Bestuur

 

Lees verder12

Nieuwe lichting gediplomeerde verenigingsscheidsrechters

Afgelopen woensdag, 11 maart, zijn Julia Borst, Jorrit Sprong, Tygo Spijkerman, Max de Bruin, Tom Roeloffs, Paul Groenendijk en onze scheidsrechtercoördinator jeugd Cyriel de Jong gestart met de KNVB opleiding verenigingsscheidsrechter. Olympia is gastlocatie; er zijn ook deelnemers vanuit andere verenigingen uit de omgeving. Cursus leider vanuit de KNVB is Laurens Gerrets. Allemaal heel veel succes!


Lees verder12

Update coronavirus 2 - bericht van het bestuur

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet van vanmiddag komt het Dagelijks Bestuur vanavond bijeen om maatregelen voor de vereniging vast te stellen. Een en ander zal z.s.m. met alle leden en belanghebbenden worden gecommuniceerd. 

Namens het Bestuur, secretaris Gaby Dols

NB In aanvulling op de landelijke preventieve maatregelen die we in de vorige twee berichten over corona hebben gedeeld, geven we het dringende advies om thuis te gaan douchen en niet uit elkaars bidon te drinken bij de trainingen vandaag. 

Lees verder12

Begroetingsdag op 18 maart afgelast

Vanmiddag is na de persconferentie van het kabinet besloten om de 6e Begroetingsdag in Gouda Noord op 18 maart a.s. in zijn geheel af te gelasten. Daarmee vervallen dus ook de koffie-ochtend met oude foto's kijken voor senioren met verrassingen van scholen in onze kantine en de sport&spelactiviteiten op het hoofdveld. 

Lees verder11

Bingo avond verzet naar 30 oktober

De Bingo is verzet van 27 maart naar vrijdagavond 30 oktober. 

Lees verder10

Update Coronavirus - brief GGD

Vanmiddag ontvingen wij zoals gisterenavond aangekondigd een Brief van GGD Hollands Midden voor Olympia (zie ook na lees verder). Waarvoor onze hartelijke dank aan de GGD.  Zij bevestigen dat er geen aanleiding is voor bijzondere maatregelen bij Olympia en geven contact nummers voor als u nog vragen heeft. Wij hopen u hiermee zo goed en volledig mogelijk te hebben geïnformeerd. 

Lees verder10

Olympia veteranenteam zoekt versterking!

Ben jij 35+, vind jij voetballen leuk en wil jij op zondag met leeftijdgenoten 'n balletje trappen of het doel verdedigen? Aarzel dan niet en reageer naar teamleider Gerrit-Jan Hondelink. M: 06-12707801. E: gerrit-jan@hondelink.com

Enne .... natuurlijk spelen we altijd om te winnen, maar de gezelligheid na de wedstrijd (3e helft) is ook belangrijk.

Lees verder09

Coronavirus

Zondag 8 maart is bij een Olympia-speler de diagnose corona vastgesteld. Na zijn vakantie in Noord-Italië, waar hij waarschijnlijk het virus heeft opgelopen, is hij één keer bij Olympia geweest voor een teambespreking en aansluitend een training. Voor de GGD was er geen aanleiding voor verder onderzoek / contact met medespelers of Olympia, omdat de kans op besmetting gezien het ziekteverloop nihil zou zijn. 

Desalniettemin heeft de familie zelf zorgvuldigheidshalve alle spelers en begeleiding, waar na de vakantie contact mee is geweest bij/rond die training, via de teamleiders zondagavond direct geïnformeerd. In overleg met de familie hebben we vandaag, maandag 9 maart, vanuit Olympia contact opgenomen met de GGD met het verzoek om ons informatie te verstrekken waarmee we onze leden zo goed mogelijk kunnen informeren en als bevestiging dat vanuit gezondheidsoverwegingen geen extra maatregelen wenselijk, zo niet noodzakelijk zijn bij de vereniging. Een bericht komt, is afgesproken met de GGD. En publiceren we direct na ontvangst. Maar vanwege de vragen die er al zijn, publiceren we vooruitlopende hierop nu al dit artikel.

Het gaat gelukkig goed met de speler. Hij moet thuis (in thuis isolatie) blijven tot dat hij 24 uur klachtenvrij is. Beterschap!

Het bestuur.

Zie voor brief GGD de update op 10 maart: website coronavirus brief GGD

Lees verder08

De Joh. Rond-schaal

Zo'n 20 jaar (vanaf 1965) werd jaarlijks door het bestuur aan een commissielid die zich bijzonder verdienstelijk voor Olympia had gemaakt de Joh. Rondschaal uitgereikt. Bestuurslid, de heer J. Rond, had bij zijn aftreden een schaal voor dit doel beschikbaar gesteld. Afgelopen woensdagmiddag kwam met de WEP-stage voor leerlingen van Praktijkschool GSG Het Segment eenmalig vrijwilliger Rob Rabelink mee vanuit school. Hij was al lang niet meer bij Olympia geweest. Hij heeft in de jaren 80 de schaal gehad voor zijn inzet in de pupillencommissie. Voor ons archief heeft hij zijn schaal (zie foto) terug geschonken. 

In de nieuwsbrief van maart, die deze week per e-mail aan alle leden is verstuurd, staat een verslag van de speldendragers-bijeenkomst van januari. Daarin een stukje Olympia geschiedenis van Olympianen, die veelal tientallen jaren actief zijn geweest of nog zijn voor de club.

 

Lees verder03

Han Stein - altijd in de weer voor "z'n kluppie"

De 71-jarige Han Stein is een van de vrijwilligers in ons onderhoudsteam. Een van de vele vrijwilligersfuncties die Han bij Olympia heeft bekleed. Lees meer in het interview:

Lees verder03

Interview met nieuw lid jeugdcommissie: Chakib Salmane

Chakib Salmane is sinds december 2019 lid van de Jeugdcommissie. Portefeuille: Voetbalschool. Maak kennis met Chakib, die in de tachtiger jaren als jeugdlid in F4 bij Olympia begon. Dit seizoen startte zoontje Sami bij de Voetbalschool.

Lees verder03

Vrijwilligers Henny en Sjaan van Os - een interview

Henny en Sjaan van Os – een familie in wiens leven sportverenigingen een grote rol hebben gespeeld. En nu nog. Henny kreeg in 2017 van Olympia de eretitel “lid van verdienste” en in 2018 de sport-vrijwilligerspenning van de Verenging Goudse Sportorganisaties (VGSO). In februari 2020 spreek ik met Henny en Sjaan af voor een interview. Tijdens het gesprek sluit zoon Frank, die langs komt voor een bliksembezoek, aan. 

Lees verder03

Bert Keij, ruim 70 jaar lid van Olympia

Ieder jaar worden bij Olympia spelden uitgereikt aan leden, die gedurende lange tijd aaneengesloten lid zijn van de club. Zie de nieuwsbrief in uw mail vandaag voor informatie over alle Olympianen, die op 12 januari j.l. een nieuwe speld ontvingen. Bert Keij ontving in januari zijn 70-jarig speldje. Bert zette zijn eerste stappen op de Olympia grasmat in 1949 en staat nu nog bijna wekelijks op het kunstgras bij het walking football. In een interview blikken we terug op 70 jaar heel actief zijn in verschillende takken van sport.

Lees verder28

Bericht vanuit de bar

Afgelopen dinsdag is er een nieuw kassa systeem bij Olympia geïnstalleerd. Een kassa waarin het mogelijk is om bijvoorbeeld met clubpassen te betalen. Tot de zomer loopt een pilot met dergelijke passen voor een aantal vrijwilligerscommissies. Bevalt het systeem, dan is het streven om over te stappen naar cashless betalen. 

De benodigde prijsaanpassingen tengevolge van de accijnsverhogingen op alcohol en de verhoging van de laag BTW groep door de overheid vorig jaar, waren opgeschort tot de invoering van dit nieuwe kassasysteem. Vanaf deze week gelden de nieuwe, verhoogde, prijzen voor frisdranken, koffie en pils.

 

Lees verder21

Heb jij kopij voor de nieuwsbrief?

Na de voorjaarsvakantie, na 1 maart, komt de volgende nieuwsbrief uit. Heb jij een leuke foto, een grappige anekdote, een nieuwtje, een belangrijke mededeling, etc. die je graag via de nieuwsbrief zou willen delen met Olympianen? Stuur het dan z.s.m. op naar redactie Olympia. Bedankt al vast voor je bijdrage!

 

Lees verder19

Jeu de boules is weer gestart

Vandaag waren ze weer actief: onze jeu de boulers, "de Harde Ballen", van Olympia. Dames, heren, jong en ouder. Sportief bezig zijn en natuurlijk heel gezellig. Lijkt het jou ook leuk om een keer mee te doen? Welkom! De groep start (bij goed weer) om 13.45 uur op woensdagmiddag. Deelname is gratis, consumpties voor eigen rekening. Organisatie: Pim van 't Hoog en Vincent Govers. 

Lees verder18

Trainingen jeugd in de voorjaarsvakantie

Komend weekend, zaterdag 22 februari, start de voorjaarsvakantie in midden Nederland. Vanwege deze vakantie vervallen de trainingen van de jeugd op maandag 24 februari. Alle trainingen op woensdag 26 februari gaan wel door.  Ook de trainingen op dinsdag en donderdag gaan gewoon door. 

Lees verder12

Trainer gezocht voor onze O13-1 seizoen '20/'21

Voor ons O13 1 selectieteam zoeken wij een ambitieuze en communicatieve trainer voor komend seizoen. We zijn we op zoek naar een trainer met een aantal jaren ervaring, die onze talentvolle spelers begeleidt in de stap naar 11v11 spelen. Zowel op het vlak van tactiek, mentaliteit als samenwerken. Je hebt overwicht, maar bent ook sociaal vaardig, waardoor er met plezier wordt gevoetbald. Liefst in bezit van TC 3 of met de ambitie om deze opleiding te doen. Deze groep speelt nu 8v8 op hoofdklasse-niveau. Ze trainen op dinsdag en donderdag van 17.15 tot 18.30 uur en spelen wedstrijden op zaterdag. 

Lees verder12

Gezocht: nieuwe leden toernooicommissie

De GC&FC Olympia jeugdtoernooicommissie organiseert 3 à 4 pupillentoernooien (VBS t/m 013) per jaar voor haar eigen teams en voetbalclubs uit de regio. De werkzaamheden van de toernooicommissie bestaan o.a. uit het werven van teams uit de regio, opstellen van een draaiboek, werven van sponsoren, zorg dragen voor juiste communicatie (programmaboekje, website, ed), regelen van vrijwilligers en het aanspreekpunt op de toernooidagen. 

Lees verder10

Schoolvoetbaltoernooi - gratis clinics

In april zijn de voorrondes voor het jaarlijkse Goudse schoolvoetbalternooi. Je kunt, met teamgenoten van school, je weer super voorbereiden op het toernooi bij Olympia. Er zijn twee gratis clinics op vrijdagmiddag 20 en 27 maart van 17.30 tot 18.30 uur. Altijd een feestje, dus schrijf je snel in! Stuur een mail naar manager_pupillen@gcfc-olympia.nl met je naam, namen van teamgenoten als die mee komen, jullie groep en de naam van de school. 

Lees verder08

Alle voetbal voor morgen 9/2/2020 is afgelast

De KNVB heeft i.v.m. met de verwachte storm alle wedstrijden in het betaald voetbal en amateurvoetbal voor zondag 9 februari afgelast. 

Lees verder07

Iedere vrijdagmorgen wordt er gewandeld

En hier zijn dan weer twee nieuwe foto's van onze al maar groeiende gezellige wandelgroep op vrijdagmorgen. De harde kern verzamelt iedere vrijdagmorgen om 10.00 uur bij Olympia voor een wandeling van ca 7 km in de mooie natuur rond de vereniging. Een enkele keer wordt een andere route gekozen. Het centrum in of vanuit Achterwillens naar Haastrecht bijvoorbeeld. 

Lees verder30

Vacature Technisch Jeugd Coördinator

Wij zoeken voor het nieuwe seizoen een enthousiaste Technisch Jeugd Coördinator.

ONTWIKKELING CENTRAAL
GC&FC Olympia uit Gouda is een vereniging waar de ontwikkeling van de individuele speler centraal staat. Van trainers wordt verwacht dat ze spelers vooruit helpen in hun (voetbal)ontwikkeling.

ENTHOUSIASME & VOETBALINHOUD
We zijn op zoek naar een zelfstandige enthousiaste technisch coördinator met voetbalinhoud, die kan organiseren, die met plezier & gemak communiceert met kinderen van 6 t/m 18 jaar en graag trainers en stagiares ondersteunt met raad en daad. Daarbij staan ontwikkeling & PLEZIER voorop.

Lees verder27

Wedstrijdsecretaris Jeugd gezocht

Onze Wedstrijdsecretaris Jeugd, Balder Sciarone, heeft aangegeven deze taak niet langer te vervullen. We zoeken om die reden met spoed naar 1 of 2 leden en/of ouders van leden, die deze taak op zich willen nemen. Wil je iets doen voor onze mooie vereniging, ben je flexibel, actiegericht en ben je communicatief en administratief vaardig? Dan is dit misschien iets voor jou! Voetbalkennis is niet nodig, dus is deze taak ook geschikt voor niet-voetballers. 

Lees verder27

Bar woensdag toch open

Sinds september 2019 is de bar op woensdagmiddag open dankzij de hulp van stagiaires van Praktijkschool GSG Het Segment. Aanstaande woensdagmiddag is het studiemiddag op school. In tegenstelling tot het bericht van vanmorgen: de bar is toch open met bezetting door de leerlingen. U bent dus van harte welkom!

Lees verder18

Nieuw competitieteam vandaag gestart: JO8-5

Het is nog donker. De ontvangst van deze morgen, spelers uit de junioren en zaterdag senioren, hebben de velden al uitgezet met dopjes en met doelen gesjouwd. Langs de lijn bij veld 1 staat een grote groep ouders. Beetje in spanning want hun kinderen spelen vandaag hun eerste wedstrijd in de KNVB competitie voor Onder de 8 jaar. In de derde competitieronde* van dit seizoen start JO8-5 als een team vanuit de Voetbalschool. Spelers uit team Sparta, team Inter, team Heerenveen en team Vitesse doen mee in een combinatie van twee teams per competitiewedstrijd. Een extra uitdaging; zijn ze er klaar voor? 

Lees verder13

Speldendragersbijeenkomst

Gisterenmiddag verzamelden zich in de kantine zo'n 90 Olympianen voor de jaarlijkse speldendragersbijeenkomst. Er werden door de voorzitter met een persoonlijke anecdote 13 nieuwe spelden uitgereikt. Naast of na hun voetbalcarrière zijn deze (oud)voetballers vaak jarenlang actief geweest of nog actief voor onze club. Zoals Bert Keij, die de tweede drager van de speld voor 70 jaar aaneengesloten lidmaatschap is geworden. Nog altijd is Bert bij Olympia te vinden op vrijdagmiddag bij het walking football als trainer. 

Lees verder11

11 januari: Grote Clubactie en O19 toernooi

Het is winterstop. Desalniettemin een vol leuk programma 'thuis' vandaag met twee workshops free running voor lotenverkopers van de Grote Cub Actie, het eerste Stroopwafeltoernooi voor O19-1 teams en tot slot twee wedstrijden voor competitie en Rijnmondcup. De teamprijzen voor de GCA gaan dit jaar naar JO9-5(M) en JO10-3. Zij verkochten als team de meeste loten. Een prachtig totaal bedrag is met de GCA voor spelmateriaal voor jeugd opgehaald. De cheque werd aan voorzitter Edo Neefjes overhandigd. Lotenverkopers en lotenkopers super bedankt! In ons eerste toernooi in 2020 streden de O19-1 teams van RVC'33 en Olympia om de eerste prijs. Het werden penalty's na een tussenstand van 0-0. Ons team van Tjerk Rook en zijn mannen nemen de kampioensbeker mee naar huis. Gefeliciteerd!

Lees verder05

11 januari 1e thuistoernooi 2020 met O19-1

"Het aftellen kan beginnen... Volgende week zaterdag - 11 januari - wordt er om 10.00 uur afgetrapt voor de start van het Stroopwafeltoernooi voor O19 teams bij Olympia. Een toernooi in winterse sferen waar alle Goudse clubs én tevens Haastrecht, Moordrecht en RVC Reeuwijk vertegenwoordigd zijn met het O19-1 team.

Lees verder02

….en de beste wensen voor 2020!

Gisterenmiddag was de Nieuwjaarsreceptie bij Olympia. Olympiaan Cees Besseling geeft een sfeerimpressie:

"De nieuwjaarsreceptie van Olympia was weer een fraaie gebeurtenis. Ongeveer 60 “diehards” (de harde kern van de club) gaven acte de présence. Gelukkig gewoon op 1 januari en daardoor niet in concurrentie met andere nieuwjaarsrecepties. Bij binnenkomst stond een mooie bubbel klaar, een ietwat verdachte bak met, bij nadere inspectie, een heerlijke appelflap/oliebol en een warm welkom van het Bestuur.

Lees verder23

Derde nieuwsbrief seizoen 2019 / 2020

Zojuist is de derde nieuwsbrief van het seizoen 2019 / 2020 per e-mail aan alle leden verstuurd. Hierbij een link: nieuwsbrief 23 december 2019. Heb je de mail niet ontvangen, maar wil je nieuwsbrieven wel in je mailbox? Stuur dan een berichtje aan redactie@gcfc-olympia.nl. Afmelden kan op de nieuwsbrief zelf. Heel fijne feestdagen!

Lees verder16

Nieuwjaarsborrel 1 januari 2020

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving en op verzoek van diverse leden vindt de nieuwjaarsborrel plaats op 1 januari 2020. Wij hopen vanaf 16.00 uur met veel Olympianen het glas te kunnen heffen op het nieuwe jaar.

Het bestuur

Lees verder15

Vierde najaarskampioen: JO14-2!

Zaterdag is JO14-2 vrijwel zeker najaarskampioen geworden met een overwinning op de directe concurrent Stolwijk JO14-1 tijdens een uitwedstrijd. Stolwijk kan nog op gelijk puntenaantal komen met nog een wedstrijd te spelen, maar moet dan ook nog eens een negatief doelsaldo van 16 compenseren. Dat lijkt onwaarschijnlijk. JO14-2 met coaches Bart de Ruiter en Jan Kievit: hartelijk gefeliciteerd!!! 

Lees verder15

Winterstop jeugd

Het einde van de eerste seizoenshelft is in zicht. Zaterdag 14 december hebben diverse teams nog inhaalwedstrijden, oefenwedstrijden of een bekerwedstrijd gespeeld. Voor onze jeugdspelers is het winterstop van vrijdag 20 december tot en met zondag 5 januari. Dit betekent dat op donderdag 19 december de laatste trainingen plaatsvinden. Vanaf maandag 6 januari wordt er weer getraind.


Op zaterdag 18 januari start voor de meeste teams de voorjaarscompetitie. Wil jouw team op zaterdag 11 januari een oefenwedstrijd spelen, dan is het fijn als dit bij een uitclub kan. De velden bij Olympia zijn op 11 januari nodig voor een toernooi en twee geplande wedstrijden.

 

Een fijne vakantie en mooie feestdagen!

 

Marie-Christine Reusken, namens de Jeugdcommissie.

 

Lees verder12

Contributie betalen met je Rotterdampas (kindpakket) en verplichte sportkleding via Kinderfonds Brede School

Leden van Olympia in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar, waarvan de ouders/verzorgers een laag inkomen hebben (tot 120% van de bijstandsnorm), kunnen via twee tegoedbonnen op het kindpakket op de Rotterdampas de contributie (= het lidmaatschapsgeld) van Olympia betalen. Daarnaast kan voor verplichte wedstrijdkleding door deze ouders mogelijk een beroep worden gedaan op het Kinderfonds van de Brede School. Hoe werkt dit?

Lees verder09

Prijsuitreiking GCA met Free Run Workshop

Onze pupillen hebben weer heel veel loten van de Grote Clubactie verkocht. Donderdag 12 december wordt de uitslag van de trekking op de  website GCA bekend gemaakt. Wie weet heb je niet alleen Olympia en andere goede doelen gesteund, maar win je ook nog een mooie prijs! Voor onze lotenverkopers is er op 11 januari in gymzaal Brittenburg in twee rondes een sportief feestje: prijsuitreiking en free run workshop. 

Lees verder08

Onze 3e Winterkampioen: MO17-1

Onze meiden van MO17-1 onder leiding van trainer/coach Menno Borst zijn afgelopen zaterdag als derde jeugdteam deze periode kampioen geworden. Hartelijk gefeliciteerd! 

Lees verder08

Olympia ondertekent Gouds Sportakkoord

Dinsdag 4 december is het Goudse sportakkoord met tal van ideeën om inwoners van Gouda een leven lang voldoende en met plezier te laten sporten gepresenteerd. Sport en bewegen stimuleren omdat het leuk is, omdat het gezond is en omdat je zo mee kan doen in de maatschappij als sporter, vrijwilliger of supporter. De ideeën zijn afkomstig van vele organisaties en individuele Gouwenaars. Iedereen, waaronder Olympia, die mee ondertekent en ook als een van de 4 verenigingen met de gemeente de aanvraag naar het rijk heeft gesteund om een sportakkoord te kunnen realiseren, zet zich in om nog meer Gouwenaars in beweging te krijgen. In het akkoord wordt Olympia ook expliciet genoemd (o.m. pagina 11). Voor de verwezenlijking van de ideeën komt vanuit het rijk de komende jaren ook extra geld beschikbaar. Hoe daar aanspraak op kan worden gemaakt wordt nog uitgewerkt. 

Lees verder04

Eerste winterkampioenen

We hebben maar liefst al twee winterkampioenen in de jeugd: JO12-1 (foto met leiders Maarten en Jeffrey, die zelf voetballen in zaterdag 1) is afgelopen zaterdag kampioen geworden. De week er voor is JO12-3 met leiders Marco en Hassan al kampioen geworden bij een thuiswedstrijd tegen een team van Donk. Afgelopen zaterdag bevestigden ze hun koppositie met een overwinning op wederom een stadsgenoot, een team van Jodan Boys. Een foto van dit team volgt zodra het team weer compleet is. Een speler ligt in het ziekenhuis met een zware longontsteking. Jullie natuurlijk ook hartelijk gefeliciteerd! En beterschap!

 

Lees verder27

Scheidsrechter: iets voor jou? Ervaring niet vereist.

Zonder scheids geen wedstrijd. Dankzij onze clubscheidsrechters en vrijwilligers van de club die regelmatig willen fluiten, hebben we bij Olympia de wedstrijden nog altijd kunnen laten doorgaan. Om er zeker van te zijn dat we ook de rest van het seizoen voor alle wedstrijden een scheidsrechter hebben, zoeken we versterking. 

Lees verder25

Vanavond Algemene Ledenvergadering

Vanavond wordt de Algemene Ledenvergadering om 20.00 uur in onze kantine gehouden. Op 30 oktober heeft u hiervoor een uitnodiging ontvangen via een digitale nieuwsbrief. Alle leden, ouders van jeugdleden en vrijwilligers zijn van harte welkom. Na het formele deel zal vanaf 21.00 uur in de vorm van workshops van gedachten worden gewisseld over de toekomst van onze club. Denk jij ook mee?! 

Lees verder26

Commerciële commissie stelt nieuwe partners aan u voor

De afgelopen periode heeft de commerciële commissie van Olympia niet stil gezeten. Met enige trots stellen we dan ook de volgende nieuwe partners aan u voor: 

  • Firma R.J. van der Zwet
  • Elektro Internationaal
  • Dierenkliniek De Gouwe
  • Primera Kok Gouda
  • De Goudse Verzekeringen
  • Hekelaar Civiel
  • Mark Hogendoorn Timmerwerken

Wie zijn deze bedrijven?

Lees verder24

Geslaagde speciale keepers training

Gisterenavond kregen zeven keepers uit onze jeugd een speciale training van Robbert Dols en Harvey van der Stelt, de keepers van onze selectie. Dat het een succes was is te zien op de leuke foto's van coördinator O13 Veerle Ruijgers op Facebook: Facebook Olympia.

Lees verder21

Bar a.s. woensdagmiddag gesloten

Dankzij WEP-stages is de afgelopen weken de bar open geweest op woensdagmiddag tijdens de trainingen van de jongste jeugd. Maar ook voor de leerlingen van Praktijkschool GSG Het Segment is het nu herfstvakantie. De bar is daarom aanstaande woensdagmiddag gesloten. Heb je interesse om bijvoorbeeld tijdens schoolvakanties mee te helpen als vrijwilliger om de bar open te houden? Meld je dan aan via e-mail bij de barcommissie@gcfc-olympia.nl of spreek ons op een woensdagmiddag als we wel open zijn aan. Fijne vakantie!

Lees verder18

Mooie bekerwedstrijden - scheidsrechters bijeenkomst

Morgen start de herfstvakantie. Twee weekenden zonder KNVB-wedstrijden voor onze jongste jeugd (t/m O12); daarvoor in de plaats zijn wel een aantal oefenwedstrijden gepland. Voor de overige teams is er morgen, zaterdag 20 oktober, een inhaal- of bekerprogramma. Of een vrije dag. Voor wie het voetbal niet kan missen: er zijn aantrekkelijke bekerwedstrijden te zien. Om 12.30 uur spelen drie jeugdteams, om 14.30 een team een bekerwedstrijd in de knock out fase van de beker. Daaronder JO19-1 tegen stadsgenoot Jodan Boys JO19-1, een team dat sinds dit seizoen in de tweede divisie speelt. 

Lees verder17

Inschrijving FIFA toernooi bij Olympia geopend

Op vrijdagavond 8 november is de kantine weer een grote gameroom voor het GC & FC OLYMPIA BUSINESSCLUB FIFA20 TOERNOOI
VOOR O14 t/m O19. Om 19.00 uur aanwezig zijn. Deelname is gratis. Inschrijven kan bij: Orbo Verschuur.  Zet er bij hoe je heet (voor- en achternaam) en in welk team je speelt. Er kunnen maximaal 40 deelnemers mee doen. Reageer snel want vol = vol! 

Dit toernooi wordt aangeboden door de businessclub Olympia. 

Lees verder14

Trainingen jeugd in de herfstvakantie

In de herfstvakantie (19 t/m 27 oktober) vervallen de maandagtrainingen voor de jeugd. Op woensdag wordt er wel getraind. Op dinsdag en donderdag gaan alle jeugdtrainingen door. Het bovenstaande geldt, tenzij er iets anders door jouw trainer met je team is afgesproken. Fijne vakantie al vast! Jan Chris Kuipers, Hoofd Jeugdopleiding

Lees verder11

Foto op spelerspas

Tot 1 november kun je zelf de spelerspas-foto op de spelerspas wijzigen via de wedstrijdzaken-app of voetbal.nl-app. Alle voetballers, die competitie spelen hebben een digitale spelerspas. Vanaf O13 is een goede foto waarop je te herkennen bent door een (onbekende) scheidsrechter verplicht. Het hoeft geen officiële pasfoto te zijn, maar neem de foto niet van te grote afstand, zonder zonnebril of petje en geen zij- of achteraanzicht. De scheidsrechter moet je identiteit kunnen vaststellen. 

Lees verder09

Genieten van Oranje in de kantine

Genieten in de voetbalkantine met voetbalmaten van de verrichtingen van Oranje in de wedstrijden tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland: donderdagavond 10 oktober vanaf 19.00 uur (morgen) en zondagavond 13 oktober is de kantine tijdens de wedstrijden voor de EK kwalificatie van Oranje (de mannen) open. De Businessclub Olympia maakt er morgen een uitje van: zij volgen met 30 leden morgen de wedstrijd in De Kuip na een rondvaart door de Rotterdamse Haven. 

Lees verder09

#Scheids bedankt! ingezonden artikel

"Wat een leuke scheidsrechter hadden de meiden van MO11-1 op zaterdag 5 oktober, uit tegen SVS in Capelle aan den IJssel." Zo begint het verslag van Janeke van den Berg- de Zeeuw, ouder van een van de speelsters uit MO11-1. Een positief bericht in de landelijke week van de scheidsrechter, waar helaas vooral negatieve berichten over misstanden naar scheidsrechters de kranten haalden. 

Lees verder04

Een dichtende scheidsrechter: Olympiaan Ad van Maaren

Aanstaande zondag 6 oktober is Ad van Maaren te horen op Radio Gouwestad tussen 12.00 en 13.00 uur. Als dichter in de rubriek "Dichter bij Gouda. Poëzie in al zijn vormen." Het programma is te beluisteren via FM 97.7 [kabel Rekam/Caiway] en ether FM 106.2. En is ook te volgen via livestream http://www.gouwestad/luisteren. Hierbij de tekst van het mooie gedicht Vrijheid!:

Lees verder04

#scheidsbedankt

Morgen start de landelijke week van de scheidsrechter. Wat doe jij om onze scheidsrechters en spelbegeleiders te bedanken? Voor morgen en volgend weekend hebben we vanuit de werkgroep sportiviteit en respect kaartjes bij de ontvangst neer gelegd, waar je met je team een persoonlijke boodschap kunt opschrijven voor de Olympiaan, die je die dag fluit. Met een kleinigheidje er bij: "Goed bezig" koeken. Zonder scheidsrechter of spelbegeleider geen voetbal. Super bedankt alle vrijwilligers die iedere week weer klaar staan om onze wedstrijden te leiden!

Lees verder01

Olympiaan en speldendrager Joop Benjamens overleden

Het trieste bericht heeft ons bereikt dat onze clubgenoot en speldendrager Joop Benjamens afgelopen donderdag 26 september op slechts 69-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van kanker. We wensen echtgenote Else, kinderen Joeri en Marit, partners, kleinkinderen, verdere familie en vrienden alle sterkte met dit grote verlies.

Lees verder30

Mulder-Mazda hoofdsponsor vanaf seizoen 2020/2021

Gisteren, zondag 29 september, is tijdens de festiviteiten rond de opening van het nieuwe hoofdveld bekend gemaakt dat Mulder-Mazda met ingang van seizoen 2020-2021 de nieuwe hoofdsponsor van Olympia wordt. Robbert Dols namens de nieuwe sponsor: “Schoonmaakbedrijf Heuvelman, de huidige hoofdsponsor, is een echt familiebedrijf. Olympia is een echte familieclub. Mulder-Mazda met vestigingen in Waddinxveen en in Rotterdam is eveneens een echt familiebedrijf. We zien een heel mooie samenwerking tegemoet.” 

Lees verder30

Olympia JO19-1 - sc Feyenoord JO19-2

Olympia JO19-1 heeft afgelopen zaterdag een mooie overwinning geboekt op sc Feyenoord JO19-2. In een spannende wedstrijd waar Olympia de 1e helft de bovenliggende partij was en door Stijn Versluis terecht op voorsprong werd gezet, door een lage schuiver vanaf de 16 meter. In de tweede helft begon sc Feyenoord sterk en kreeg een aantal kansen. 

Lees verder27

Stem op Olympia bij Rabo Club Support: Jóuw stem levert pegels op!

Rabobank lanceert via de Rabo Clubsupport een nieuw initiatief om positieve projecten van (sport)verenigingen financieel te ondersteunen. Vanaf vandaag kan er op de verschillende projecten gestemd worden. Het aantal stemmen bepaalt hoeveel geld er wordt toegekend. Olympia heeft een project ingediend om ouderen meer te laten bewegen en sporten. 

Walking Football plus schaduwprogramma

Olympia organiseert daartoe op 1 mei 2020 een Walking Football (60+) toernooi. Plezier (sociale cohesie) staat voorop. Tevens is het doel om het 'wandelvoetbal voor ouderen' (Walking Football) te promoten door kennisoverdracht aan genodigden en verenigingen. Met clinics kunnen ouderen kennis maken met deze sport. Parallel is er een schaduwprogramma met wandelactiviteiten en jeu de boules. Ideeën om deze dag verder op te leuken zijn al aangeleverd. En blijven welkom. 

Lees verder26

Eerste digitale nieuwsbrief is uit

De eerste digitale nieuwsbrief van dit seizoen is uit: Nieuwsbrief september 2019. Centraal staat hierin een uitnodiging van de sfeercommissie voor iedereen die Olympia een warm hart toedraagt om de festiviteiten rond de opening van het nieuwe kunstgras-hoofdveld a.s. zondag bij te wonen. Met dit nieuwe veld krijgen we flink meer training- en wedstrijdcapaciteit. En daar was al lange tijd behoefte aan vanwege de groei van het ledenaantal en vele activiteiten op de club. Vanaf het besluit in januari 2019, waarbij we symbolisch het eerste stukje nieuwe grasmat ontvingen van de wethouder sport Michiel Bunnik, is er heel hard gewerkt om tot het prachtige eindresultaat van nu te komen. Een super grote pluim voor alle betrokkenen van de gemeente Gouda, SPORT.GOUDA en ons eigen Olympia onderhoudsteam!

Lees verder19

Breaking news: nieuwe veld is goedgekeurd!

Vandaag het uur van de waarheid: mogen we op ons nieuwe kunstgrasveld gaan voetballen of (nog) niet? Het veld werd gekeurd door KIWA. Een uitgebreide keuring van zo'n twee uur. Stuitert een bal volgens de norm (foto)? Liggen de doelen hoog genoeg? Daar moest nog even aan gesleuteld worden; was 4 cm te laag. Maar het groene licht is gegeven: we hebben er een prachtig kunstgrasveld bij! Al vast voor de agenda: op zondag 29 september is voor de eerste thuiswedstrijd van het eerste (aftrap 14.00 uur) de officiële opening. Meer informatie volgt.

Lees verder17

Oly’s kinderkledingbeurs op woensdag 9 oktober

Binnenkort is het weer zo ver. Op woensdagmorgen 9 oktober organiseert Oly’s een tweedehands kinderkledingbeurs in het clubhuis van Olympia. Vanaf 8:30 tot 12:00 uur bent u van harte welkom om te komen kijken, passen en shoppen. Niet verkochte kleding wordt voor een deel geschonken aan stichting de Nonfood bank.

 

 

Lees verder14

Grote Clubactie vandaag gestart!

Vandaag is de Grote Clubactie van start gegaan. De opbrengst gaat dit jaar naar nieuwe voetballen en trainingsmaterialen voor de jeugdteams. Nieuwe voetballen zijn nodig omdat de KNVB nieuwe richtlijnen heeft voor de ballen.  Onze jeugdleden hebben de verkoopboekjes ontvangen en zijn vol enthousiasme gestart met het verkopen van loten. Wilt u ook een lot kopen? Dat kan ook online: website clubactie Olympia. Klik op de button: Steun ons! Een lot kost € 3,- waarvan 80% direct naar Olympia gaat!

Lees verder07

In Memoriam - Willem ten Brink

We ontvingen afgelopen woensdag het trieste bericht dat ons prominent clublid en speldendrager Willem ten Brink aan de gevolgen van galwegkanker is overleden. Willem is slechts 64 jaar oud geworden. We wensen echtgenote Nettie, dochters Eva, Hannah en Mariëlle en partners, en overige familie en vrienden heel veel sterkte met dit verlies. Vanochtend heeft de crematie in besloten kring plaats gevonden. Op verzoek van Willem en familie publiceren we dit ‘in memoriam’ na deze plechtigheid.

Lees verder07

Stuur je teamfoto op voor de seizoensgids! UPDATE 4

Het is nu dinsdag 10 september. Omdat we graag iedereen er bij willen hebben is de inlever termijn verlengd tot en met a.s. woensdag 11 september. We missen nog: competitieteam HE35+1 (vr), Olympia 2 (za), JO17-2, JO14-2, JO12-3, JO13-2 en JO11-3. 

Lees verder06

PUPILLEN ENTHOUSIAST GESTART

Afgelopen maandag kwamen bijna 100 pupillen uit O9 O10 O11 en O12-teams trainen onder een stralend zonnetje. Dat betekent dat bijna iedereen er was!! Onder enthousiaste leiding van coördinatoren Yoran Westmaas en Johan Blom werd begonnen met een dribbeloefening, daarna een pass- trapvorm en afgesloten met lekker lang 3 tegen 3 partij spelen. Daarin werden alle spelers gemixt.

Lees verder05

En toen was het groen

En toen was er groen, kunstgras groen. Vanmorgen is gestart met het uitrollen van het kunstgras op veld 1. 

Lees verder04

Wie fluit mijn wedstrijd?

Björn Kuipers, Kevin Blom en Stéphanie Frappart: voor de meeste jeugdspelers bij Olympia zijn dit namen van bekende scheidsrechters. Maar wie fluit jullie eigen wedstrijd? Dat zijn vrijwilligers van Olympia, met een leeftijd die varieert tussen de 12 jaar en 65+. Sommigen doen dit al heel lang en hebben daarvoor jaren zelf gevoetbald of voetballen nog. Anderen doen dit voor het eerst dit seizoen en spelen zelf in een jeugdteam of hebben daar kinderen spelen. 

Lees verder19

Trainen en de 'bouwplaats' Olympia

Zoals eerder bericht wordt er bij Olympia nog volop gewerkt. Om het hoofdveld te voorzien van kunstgras en om het trainingsveld te voorzien van nieuw natuurgras. De werkzaamheden zullen nog enige weken in beslag nemen. Ondertussen beginnen we wel weer met trainen op de beschikbare velden 2 (kunstgras) en 3 (natuurgras).

Lees verder18

Aanpassing start trainingen jeugd

Bericht van Hoofd Jeugdopleiding: aanstaande dinsdag 20 augustus starten alle selectieteams uit de pupillen (O9 t/m O13) en alle O8-teams met trainen. Vorige week zijn de selectieteams uit de junioren al gestart.

De overige jeugd competitieteams starten op woensdag 28 augustus met trainen. Op 31 augustus zijn voor vrijwel alle teams de eerste (beker)competitiewedstrijden. 

Lees verder15

Gesponsorde teams seizoen 2019/2020

Hieronder treft u een overzicht aan van teams, die het komende seizoen voor zover op dit moment bekend, in gesponsorde tenues hun wedstrijden spelen.

Lees verder12

Ken jij de nieuwe spelregels?

Goed voorbereid het nieuwe seizoen in? Dat betekent ook dat je de nieuwe regels van het voetbalspel kent. Op dinsdagavond 27 augustus 21.00 uur zijn alle clubscheidsrechters uitgenodigd voor een interactieve presentatie over de nieuwe spelregels bij de scheidsrechtersvereniging (COVS) Gouda. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. Op tijd komen wel. Adres: Groenhovenpark 5 Gouda. Zie: website COVS Gouda. Voor de presentatie kun je meedoen aan een training samen met KNVB scheidsrechters. Deze start om 20.00 uur. Er zijn kleedkamers beschikbaar om je om te kleden. In dit KNVB filmpje 

Lees verder09

Hoofdveld krijgt kunstgras

Wekelijks maakt Hans Streefland, de opvolger van Peter Lugthart als hoofd accommodatie zaken, een foto verslag van "bouwplaats Olympia". Het hoofdveld, veld 1, wordt een kunstgrasveld. Een hele operatie en niet alleen op het veld zelf, maar ook er omheen. De verwijderde grond wordt hergebruikt om de groenstrook achter veld 1 langs de Breevaart en het trainingsveld een flinke ophoog beurt te geven. Als er geen tegenvallers zijn, dus pin ons er niet op vast, kunnen we in het weekend van 21 en 22 september weer op veld 1 voetballen. 

Lees verder23

Wie volgt Rick op als Technisch Jeugd Coördinator Pupillen?

Rick Kraaijeveld, geboren en getogen Olympiaan, is het afgelopen seizoen onze enthousiaste technisch jeugd coördinator pupillen geweest. Wie neemt komend seizoen het stokje over van Rick?  Rick: "Zeven jaar geleden begon ik hier als kind van de club training te geven aan de pupillen onder leiding van Paul Spijkerman.

Lees verder23

De senioren heren selectieteams van Olympia zoeken assistent scheidsrechters

Voor onze heren selectieteams Olympia 1 en Olympia 2 zijn wij op zoek naar één of meerdere (die dan in een roulatiesysteem eens in de nader te bepalen weken aan de beurt zijn) assistent scheidsrechters.

Goede kennis van de spelregels en een redelijke conditie zijn voor het vervullen van deze o zo belangrijke functie van belang. 

Lees verder23

Verzorg(st)er gezocht voor Olympia 2 (hezo)

Voor ons selectieteam Olympia 2 zijn wij op zoek naar een enthousiaste en integere verzorger die affiniteit met voetbal heeft en in staat is om spelers voorafgaand aan-, tijdens- en na trainingen en wedstrijden mentaal (luisteren) en fysiek (blessures behandelen, tapen en masseren), bij te staan.

Lees verder13

Nieuwsbrief Olympia juli 2019

Vandaag is de Olympia zomer nieuwsbrief per e-mail naar alle leden gestuurd. Heb je de nieuwsbrief niet ontvangen, maar wil je wel graag op de verzendlijst? Mail: redactie Olympia

Lees verder09

Voorlopig trainingsschema seizoen 2019 2020

Voor het nieuwe seizoen hebben we 43 jeugdteams. De voorbereidingen zijn in volle gang. Je vindt de voorlopige trainingstijden onderaan dit artikel, zodat je hier al rekening mee kunt houden. In de loop van augustus volgt het trainingsschema met de velden en de kleedkamer-indeling. Er hebben nog enkele wisselingen in de indeling van de jeugdteams plaatsgevonden; betrokken spelers zijn hiervan op de hoogte. De teamindeling voor 2019-2020 vind je onder de 'tab' Jeugd/Jeugdopleiding op deze website: teamindeling jeugd per 7/7/2019

Lees verder28

Topy Moerkoert, dochter van erevoorzitter Piersma, vertelt

‘Het rondje van Piersma’ wordt als eerbetoon aan vrijgevige erevoorzitter Arend Piersma nog altijd gebruikt om het laatste rondje aan de bar aan te duiden. Na tot begin jaren dertig in de vorige eeuw in het eerste elftal te hebben gespeeld, was Arend Piersma van 1936 tot 1947 en in 1952/ 1953 voorzitter van Olympia. Gisteren waren we op bezoek bij zijn nu negenentachtigjarige dochter Topy Moerkoert-Piersma. Een aantal maanden terug belde ze de club. Ze had nog oude stukken thuis liggen. Als we interesse hadden, waren we welkom om het te komen ophalen.

 

Lees verder27

Nieuwe hoofdtrainer Danny Mulder ondertekent contract

Het was uiteraard al even bekend, Danny Mulder is aankomend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van GC&FC Olympia. Maar vanavond werden de handtekeningen gezet door Danny, op de foto geflankeerd door penningmeester Jaap Visser en voorzitter Edo Neefjes. 

Lees verder21

Teamleider voor selectieteam Olympia 2 gezocht

Voor ons tweede senioren heren selectieteam zijn wij op zoek naar een teamleider, een enthousiast persoon die er genoegen in schept om in teamverband met onze voetballers en de staf de juiste beleving te creëren tijdens en rondom de wedstrijden en trainingen.

Olympia 2 voetbalt de door de KNVB georganiseerde competitiewedstrijden, op zondagen, in de Reserve Hoofdklasse, het voor reserveteams in het amateurvoetbal hoogste niveau.Lees verder19

Indeling Jeugdteams 2019-2020

Voor het komend voetbalseizoen is de teamindeling bekend. Maar liefst 43 jeugdteams zullen uitkomen voor Olympia. Uitgangspunt voor de teamindeling is om iedereen zo veel mogelijk op zijn of haar eigen niveau te laten spelen. Dat geeft het meeste plezier en ontwikkeling. De teamindeling is het resultaat van wat coaches en teamleiders gedurende het seizoen zien, van wat trainers en het Hoofd Jeugdopleiding en de Technisch Coördinator Junioren en Technisch Coördinator Pupillen verder zien in de periode van selectietrainingen. De teamindeling wordt vastgesteld door het Hoofd Jeugdopleiding in samenspraak met de Jeugdcommissie-voorzitter en managers Junioren en Pupillen. 


Lees verder11

Zomersluiting clubhuis

De gehele maand juli 2019 is het clubhuis, inclusief kleedkamers en vergaderruimtes gesloten. Wij wensen al vast alle Olympianen een heel fijne zomerstop en goede vakantie toe.

Het bestuur. 

Lees verder04

Feestelijke Spel- en Sportdag: alom blije gezichten

Vrijdag 31 mei jl. organiseerde GC&FC Olympia - in samenwerking met De Klup - voor de 33ste keer de zogeheten Spel-, Sport- en Feestdag voor verstandelijk gehandicapten uit de Goudse regio. Olympia’s voetbaloudje Ton Broekhuisen ging er eens kijken. En kwam opgetogen terug. Ja, met een sfeerverslag natuurlijk.

Lees verder04

Gefeliciteerd scheidsrechters!

Nando, Thijmen, Jort en onze scheidsrechter-coördinator voor de jeugd Ed Luijtjes zijn gisterenavond geslaagd voor de praktijkgerichte opleiding KNVB verenigingsscheidsrechter. Hartelijk gefeliciteerd!

Lees verder03

Gezocht: trainer voor O14-1

Voor ons talentvolle O14 1 selectieteam zoeken wij voor komend seizoen (2019/2020) een ambitieuze en communicatieve trainer. Het team gaat in een O14 competitie spelen. Afgelopen jaren speelde de groep op het niveau van de 1e klasse. Omschrijving vacature: 

Lees verder03

Vacature: Technisch Jeugd Coördinator Pupillen

Met ingang van het seizoen 2019/2020 zijn we op zoek naar een nieuwe Technisch Jeugd Coördinator Pupillen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de technische leiding van de pupillen t/m 11 jaar, die in niet-selectieteams en de Voetbalschool spelen. Samen met de Technisch Jeugdcoördinator Junioren (Eddy Souisay) voor niet- selectiespelers en Hoofd Jeugdopleiding (Jan Chris Kuipers) vorm je de technische leiding bij de jeugd van Olympia. Volledige omschrijving vacature:

Lees verder02

3 JUNI ALGEMENE LEDENVERGADERING

Er zijn te weinig aanmeldingen binnen gekomen. De Algemene LedenVergadering van morgen gaat daarom NIET door.

 

Het BestuurLees verder02

Einde seizoen 2018/19 - nieuwe seizoen - 2e UPDATE KNVB

Voor de meeste teams zit de competitie er op. Onze veteranen en mogelijk vrouwen 1 (spelen nacompetitie, start 10 juni: succes!) zijn op 16 juni de hekkensluiter. De trainingen gaan door t/m 13 juni. Dat is in de week voor ons Pupillenkamp. Dan is het zomerstop. Alleen de 35-plussers (unstoppalble's) trainen de zomer op vrijdagavond 20.00 uur door op kunstgras. Wil je graag in beweging blijven, dan kun je ook nog gaan jeu de boulen op woensdagmiddag om 13.45 uur. Alleen tijdens de kantinesluiting, de maand juli, is er geen jeu de boules. We starten het nieuwe voetbalseizoen 

Lees verder30

Twee Stroopwafeltoernooien deze week! Update

Het beloofd om morgen bij het laatste Stroopwafeltoernooi voor onze jongste voetballers een prachtige zomerse dag te worden. Reden waarom de organisatie het hitteplan heeft geactiveerd:

  

Lees verder30

Olympia bijna 133 jaar

Morgen is het zo ver. Na de 33ste Sport en Speldag voor mensen met een verstandelijke beperking (van 9.30 tot 15.30 uur) starten bij Olympia om 17.00 uur de festiviteiten voor ons 133 jarig bestaan. Kampioensteams worden gehuldigd, Olympia 1 speelt tegen Oud Olympia 1 o.l.v. Vincent Govers (zie foto's). Ook is bij alle teams vanaf O17 geïnventariseerd wie volgens hen hun meest waardevolle speler van dit seizoen is. Wie gaat met deze eervolle prijs naar huis? Dat weten we om ongeveer 22.00 uur. Er is feest met de Zeister toppers, een barbecue (tegen betaling) om de maag te vullen en nog veel meer! Dit wil je niet missen!

Lees verder29

Trainingen jeugd Hemelvaart/Pinksteren

Op Hemelvaartsdag (morgen, donderdag 30 mei) en Tweede Pinksterdag (maandag 10 juni) vervallen de trainingen van de jeugd. De trainingen voor de jeugd lopen door t/m donderdag 13 juni. 

Het kernteam van de jeugdcommissie.

Lees verder29

JO15-3: verdiend voorjaarskampioen

Ingezonden artikel van ouder uit JO15-3: "Vanaf 8 maart beginnen de kansen te keren voor JO15-3. Uit tegen Haastrecht JO15-1. Wanneer ze deze wedstrijd winnen, wordt de kans groter om kampioen te worden. Het wordt 1-3, dus de toon is gezet. De volgende wedstrijd tegen Floriant wordt met 0-4 gewonnen. De stemming begint er in te komen. 

Lees verder27

Update Voorlopige indeling Junioren JO-teams

Vorige week is op basis van de selectietrainingen van de afgelopen weken een volgende stap gezet in de indeling voor het seizoen 2019/2020. De junior-spelers, die vanaf deze week in een andere groep verder trainen, zijn daarover door de trainer geïnformeerd. De aangepaste voorlopige indeling junioren voor jongens / gemengde teams (leeftijdsgroepen O14 t/m O19) vind je als bijlage bij dit bericht. Het is de bedoeling om voor 22 juni alle jeugdspelers duidelijkheid te geven over de indeling voor 2019/2020.  

Het kernteam van de jeugdcommissie. 

Lees verder26

Een WhatsApp verslag van kampioenswedstrijd JO13-1

Al vele jaren staat Josti Meijers langs de lijn en stuurt een life wedstrijdverslag via WhatsApp naar ouders en spelers van het team, die niet bij de wedstrijd kunnen zijn. Hierbij het verslag van de kampioenswedstrijd in de eerste klasse van JO13-1 van afgelopen zaterdag. 

"Zo zijn we er klaar voor? - Spannend hoor - Scheids Maurits ; vlagger Pieter. - Youssef speelt mee - Gestart - Eerste aanval Youssef op Joep. Net te hard - Kans -Nee - Zoubeir in de rug gespeeld. Gaat weer - Er wordt lekker gekaatst - O (Olympia JO13-1) is gretig - 

Lees verder26

Geslaagde barbecue voetbaloudjes, wandelaars en jeu de boulers

Onder impulsen van Rob van der Vijgh en Hans van Zutphen troffen Olympia’s voetbaloudjes (Oldstars1886), vrijdagochtend wandelaars en woensdagmiddag jeu de boulers én aanhang (in totaal ruim vijftig man / vrouw) elkaar vrijdagmiddag 24 mei rond de barbecue. Zo rond de klok van 16.00 uur vloog de vlam in de barbecuepan. Als gul gebaar had de hemel zich in stralend blauw gehuld. 

Lees verder25

En nog 3 kampioenen!

Gisterenavond werden vrouwen 18+ (competitie 7 tegen 7 op vrijdagavond) in hun eerste jaar kampioen. Vandaag speelden meerdere teams voor deze mooie afsluiting van een seizoen. De spelers, jongedame en jongens, van JO13-1 haalden als eerste vandaag de titel binnen in met een klinkende uitslag van 8 0 op Wilhelmus JO13-2. Aansluitend was de wedstrijd van JO15-3 tegen runner-up Linschoten JO15-1. Een wedstrijd om op het puntje van je stoel te blijven zitten doordat de teams aan elkaar gewaagd waren en er vol voor gingen. Het eindigde dan ook met 1 1. Genoeg om het kampioenschap te pakken. Gefeliciteerd allemaal!

Lees verder23

JO17-3 eerste voorjaarskampioen in de jeugd

JO17-3 werd zaterdag 18 mei als eerste in de jeugd voorjaarskampioen in 2019. Wat was de weg naar dit succes?

Het is woensdagavond 22 mei 20.15 uur. De doelen staan uit op veld 2b (helft kunstgras). Een grote groep voetballers speelt een wedstrijdje. Een hard schot op het doel; de bal vliegt meters door en beland tussen de fietsenrekken. Een bulderende lach, een vriendschappelijke por. En een welkome korte adempauze voor spelers en trainers, die net zo fanatiek als de jongens achter de bal aan rennen. 


Lees verder22

Olympia in Voetbal International

Wekelijks staat er op de middenpagina van het weekblad Voetbal International een mooie luchtfoto van een amateurcomplex in Nederland. Deze week is het de beurt aan Olympia. Op de prachtige foto is een gedeelte van het tweede veld, het hoofdveld en het clubhuis zichtbaar. Met op de achtergrond de Bodegraafse Straatweg, de Breevaart en Reeuwijkse Plassen. De foto laat maar weer eens goed zien op welke unieke locatie we als vereniging gevestigd zijn. Daar mogen we best een beetje trots op zijn.
Leden die geïnteresseerd zijn in een digitale afdruk van deze prachtige  foto kunnen contact opnemen met  Ton Molenaar

Lees verder21

Communicatie

Olympia, dat zijn wij allemaal en maken we met elkaar. Dat willen de twee nieuwe (mede)beheerders van de Instagram en Twitter accounts van Olympia uitstralen. Heb je er al eens op gekeken? Volg je ons? Op Facebook en de website is Olympia al langer zeer actief. Op LinkedIn hadden we twee groepen, waarvan de eerste stilletjes is opgeheven vanwege gebrek aan activiteit. En dan is er nog de voetbalinformatie puur sang op voetbal.nl en wedstrijdzaken KNVB app's. Heb je iets leuks om te delen? Geef het door ...

Lees verder21

Sportieve strijd om het kampioenschap dit weekend - update 24/5

Veel teams spelen komend weekend hun laatste competitiewedstrijd. Heel veel succes en vooral plezier allemaal! In het bijzonder de teams, die met een stukje extra spanning het veld op gaan omdat het kampioenschap nog in het zicht is. Je kunt zaterdag maar liefst 3 (update: MO13 speelt hun wedstrijd uit vanwege veld tekort) mogelijke kampioenswedstrijden vanaf onze mooie tribune volgen. Sportief supporteren zeer welkom! JO13-1 en JO15-3 (foto) zijn bij winst direct kampioen.

Lees verder19

Never give up - JO12-2

Van JO12-2 : "Op 18 mei moesten we aantreden bij de koploper Nieuwerkerk JO12-4 voor wie deze wedstrijd belangrijk was voor het kampioenschap. Vanwege twee ziekmeldingen werd Erik (JO12-4) als invaller gevraagd. Toen we al in Nieuwerkerk waren kwam nog een derde ziekmelding binnen waardoor we met slechts zeven man moesten spelen tegen acht spelers van Nieuwerkerk, die bovendien nog drie wissels hadden"

Lees verder19

Kampioensduik voor JO17-3!

JO17-3 is gisteren (zaterdag 18 mei) kampioen geworden. Hartelijk gefeliciteerd mannen! Natuurlijk ontbrak de kampioensduik in de Breevaart niet. Het team moest gisteren voor hun doen vroeg spelen vanwege het schuiven met wedstrijden door het wegvallen van veld 3.  4-0 werd het gisteren tegen CKC JO17-2. De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. 

Lees verder16

Veld 3 in onderhoud

Sinds deze week kan er niet meer gevoetbald worden op ons derde veld. Het jaarlijkse onderhoud is gestart.

Lees verder15

Belavond Vriendenloterij groot succes!

De Olympia vrouwen- en herenselectie kwamen gisterenavond (14 mei 2019) in actie om voor Olympia deelnemers aan de Vriendenloterij te werven. En met succes, aan het eind van de belavond werd de magische 100-grens overschreden met een eindstand van 101 verkochte loten. 

Lees verder14

Met spoed gezocht: hulp bij de bar dit weekend!

Zowel zaterdagochtend en zaterdagmiddag, als zondagmiddag zoekt onze barcommissie versterking met enkele vrijwilligers voor het draaien van de bar en/of keuken. Veel van onze vaste barmedewerkers doen (eind)examen deze weken. Met extra vrijwilligers kunnen we de service zoals altijd bieden. Wil / kun jij helpen? Mail onze barcommissie. Alle (eind)examenkandidaten: heel veel succes! Onze barcommissie zoekt:

Lees verder14

Eerste meidentoernooi een feestje!

Zondag 12 mei werd het eerste stroopwafeltoernooi voor uitsluitend meidenteams in de O11, O13 en O15 bij Olympia gespeeld. Bijna 200 voetbalsters speelden in drie poules voor de lol, maar natuurlijk ook de eer om met een reuze beker naar huis te gaan als kampioen. Dat het ook Moederdag was, is de organisatie zeker niet ontgaan: de leukste moeder/dochter foto op Instagram werd beloond met een taart en alle aanwezige moeders kregen een kleurrijk mini cadeautje uitgereikt. 

Lees verder10

Zondag 12 mei Stroopwafeltoernooi voor meiden

Dit seizoen wordt ons eerste stroopwafeltoernooi voor alleen meiden georganiseerd. MO11-1, MO13-1, MO15-1 en MO15-2 van Olympia spelen in drie poules tegen teams van VDL, Blauw Zwart Wassenaar, DSO, BSC68 en SV Bernardus. De wedstrijden beginnen om 9 uur. Omdat het 12 mei moederdag is

Lees verder10

Olympia JO9 schakelt Feyenoord uit in bekerthriller

Gisterenavond, donderdag 9 mei, ontving Olympia JO9 de leeftijdsgenoten van SC Feyenoord AV in de kwartfinale van de Rijnmond Cup. 

Lees verder10

14 MEI OLYMPIA VRIENDENLOTERIJ BELACTIE

Op dinsdagavond 14 mei zal het Olympia clubhuis meer weg hebben van een callcenter. De spelers van de heren- en vrouwenselecties gaan dan alle leden bellen om ze te vragen voor Olympia mee te gaan spelen in de Vriendenloterij. Dus als je dinsdagavond wordt gebeld, neem dan je telefoon op en doe ook mee! Waarom doen we dit? 

Lees verder01

Enquête: Plezier in Voetbal - Senioren en Junioren: Geef ook je mening!

Update 2 mei: 64 keer is de enquete over "plezier in het voetbal" ingevuld. Iedereen die aan het onderzoek heeft mee gewerkt: hartelijk bedankt! De uitslag van de enquete wordt nu verwerkt in een aanbeveling aan Olympia. Daarover binnenkort meer. 

Lees verder30

Verjaardagsfeest op 31 mei voor alle Olympianen

Jaarlijks vieren wij de verjaardag van onze mooie club, zo ook dit jaar weer op 31 mei. We worden die nacht maar liefst 133 jaar en we willen dan ook een mooi programma aanbieden. Laatste nieuws (10 mei): de Zeister Toppers komen.

Lees verder26

17 mei clinic voor meiden onder 15 jaar

Vrijdag 17 mei is er van 18.00 tot 19.00 uur een gratis clinic voor meiden, die interesse hebben om in ons nieuwe MO15 competitieteam voor volgend seizoen te gaan spelen. Wil je mee doen? Meld je dan graag van te voren per mail aan bij contactpersoon meidenvoetbal Olympia met je volledige naam, geboortedatum en telefoonnummer. 

Lees verder17

Doe jij mee aan de KinderLoop met Olympia?

Vrijdagmiddag 21 juni om 17.00 uur start een KinderLoop, een wandeling van 24 minuten na een swingende warming up, in speeltuin de Sluis en op de wandelboulevard langs de Gouwe. De Kinderloop is onderdeel van de eerste SamenLoop voor Hoop in Gouda, waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker. Het wordt een sfeervol evenement met optredens op drie podia, een vuurspuwer, een goochelaar, catering, kraampjes van teams die meedoen met de 24-uurs wandelestafette. En nog veel meer. Olympia vindt het leuk om met pupillen mee te doen aan de KinderLoop. Deelnemen kost 3 euro per kind, waar je ook een T-shirt van KWF voor krijgt. Je kunt je aanmelden bij Wilma Neefjes. Geef je naam, maat voor het T-shirt (122, 152, S of M), en je team daarbij door. Natuurlijk helemaal leuk als je met je hele team mee gaat doen. 

Lees verder15

Ben jij volgend seizoen onze coördinator Voetbalschool?

Voetballen kun je bij Olympia vanaf je vijfde jaar J/M in de Voetbalschool (VBS). Komend seizoen (2019/2020) zullen dat spelertjes zijn met geboortejaar 2013 of 2014. We zoeken bij voorkeur een ouder / verzorger van een van deze voetballertjes om de huidige coördinator Nynke Marcus op te volgen. Als je wilt, kun je dit seizoen al vast meelopen om te worden ingewerkt. Heb je interesse om deze super enthousiaste groep, onze Ministars, te coördineren? Neem dan contact op met Esther van Zutphen, manager pupillen (incl. VBS) of vraag Nynke of Gert van Leeuwen (nu coördinator O8 t/m O10, daarvoor van de VBS) naar hun ervaringen. Nynke vertelt: 

Lees verder15

Eerste Stroopwafeltoernooi groot succes!

Zo'n duizend bezoekers, waaronder 360 voetballers, waren zondag bij Olympia te vinden voor het eerste toernooi van een reeks van vier Stroopwafeltoernooien. Een feest voor iedereen mede dankzij de vele vrijwilligers, veelal ouders van de deelnemende Olympianen en sponsoren. Naast voetbal, waar plezier de boventoon voerde, waren er rond de velden ook andere activiteiten georganiseerd. En een zonnetje aan de hemel, al was het wel behoorlijk fris. Een feestje! Een extra feestje voor JO12-1, die de beker voor de eerste plaats in hun poule met hoofdklasse / eerste klasse teams heeft gewonnen. Gefeliciteerd!

Lees verder11

Jeu de boules en schoolvoetbal - jong en oud genieten

Iedere woensdagmiddag wordt jeu de boules gespeeld op het Leen den Braber Sport Plaza bij Olympia. Dames, heren, iedereen is welkom. Deelname aan het spelletje is gratis. Er wordt fanatiek gespeeld en altijd nagepraat bij een gezellige borrel (voor eigen rekening). Pim van 't Hoog en Vincent Govers zijn contactpersonen voor het jeu de boules team. Kom kijken en doe mee!

Lees verder11

14 april Stroopwafeltoernooi bij Olympia

Zondagmorgen 14 april openen we de serie van maar liefst 4 Stroopwafeltoernooien dit seizoen met een toernooi voor hoofdklasse en eerste klasse teams. Onze nieuwe toernooicommissie heeft een prachtig programma in elkaar gezet. Niet alleen zijn er leuke wedstrijden te zien, maar ook naast het veld is van alles te doen. Er is een luchtkussen, ijs tuk tuk en er zijn stands van 100% voetbal en Goal, het junior VI tijdschrift. Het toernooi is van 9.00 tot ongeveer 14.00 uur. Welkom!

Lees verder10

Schoolvoetbal weer een feestje

Alle schoolteams, begeleiding, supporters, ons bar en onderhoudsteam bedankt voor het feestje dat de afgelopen twee weken het schoolvoetbaltoernooi bij Olympia was. In het bijzonder super dank aan de Olympianen, onze trainers op woensdag van MBO Rijnland en Esther Remmerswaal van Sport.Gouda (zie groepsfoto) voor de begeleiding van de wedstrijden en alles er omheen! Voor Olympia zit het toernooi er weer op. De stadsfinales zijn op woensdagmiddag 8 mei bij ONA en DONK dit jaar. 

Lees verder05

De leukste voetbaldagen in de meivakantie op 2 en 3 mei

In de meivakantie organiseert Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek samen met zeven voetbalverenigingen in het Groene Hart voetbaldagen. Wil jij trainen met de leukste trainers, met al je vrienden en leuke prijzen winnen? Dan zijn deze voetbaldagen vol met voetbalplezier, spelletjes en uitdagingen zeker iets voor jou! 

Lees verder31

Slikkerveer leert sterk Olympia lesje effectiviteit

"Slikkerveer voor de beker. Naarmate je verder komt worden ze beter. Deze was op papier een geduchte tegenstander: 1 klasse boven ons, stijf bovenaan met meer dan 100 doelpunten voor. We waren dus gewaarschuwd en scherp als altijd." Ons veteranenteam (zondag competitie) is heel ver in de beker gekomen. Vandaag werd weer gespeeld. 

Lees verder30

Crowdfundingactie zonnepanelen eindigt bijna - 19e update

Sluiten Boyd en zijn opa de crowdfundingactie af? Vandaag laatste mogelijkheid om bij te dragen aan het zonnepanelenproject en vereeuwigd te worden in onze kantine bij een donatie van 50 euro of meer. Er zijn nu 177 zonnepanelen gefinancierd. Na aftrek van overheidssubsidies resteerde een bedrag van circa 250 euro per zonnepaneel om het project financieel rond te krijgen. 

 

Lees verder28

Door in de beker en Rijnmondcup

Voetbal gaat in de eerste plaats natuurlijk om plezier. Plezier in het spelletje, in sporten en het voetballen met elkaar. En zeker bij de senioren de gezelligheid na afloop. Maar als je er samen voor gaat en dan ook nog beloond wordt met een mooi resultaat is het feest. Dit weekend spelen drie pupillenteams weer voor de beker. JO9-4 staat in de 1/8 finale, JO11-3 in de kwartfinale en JO12-1 (speelt uit) zelfs al in in de halve finale voor de KNVB beker. Heel knap dat ze zo ver zijn gekomen. Ook ons senioren veteranenteam bekert nog door. Heel veel succes allemaal, maar natuurlijk vooral veel plezier!

Lees verder26

Trainer Bart ziet Abraham

Trainer / coach Bart de Ruiter werd zaterdag 23 maart 50 jaar. Bij aankomst op Olympia hingen er slingers en zat de JO13-3 met aangeklede pop op de tribune al te zwaaien. Het shirt was een gloednieuw Feyenoord shirt met achterop Bart 50. Een enorme en leuke verrassing voor hem.

Lees verder26

Het schoolvoetbaltoernooi start weer

Woensdagmiddagen 3 en 10 april 2019 wordt weer bij 5 Goudse voetbalverenigingen gevoetbald door teams van basisscholen voor een plek in de Goudse finale. Nieuw: spelen in de nieuwe voetbalvormen 8 tegen 8 (groepen 7/8) en 6 tegen 6 (groepen 5/6). Ook nieuw: een oproep om tijdens het toernooi niet te roken langs de lijn en in de buurt van de kinderen bij/door alle deelnemende verenigingen: Website Sport.Gouda. Iedereen is van harte welkom om de voetballers te komen aanmoedigen. De groepen 5/6 spelen bij Olympia op het hoofdveld (mits bespeelbaar) en 7/8 op kunstgras. Start toernooi: 13.30 uur. Einde: 17.00 uur.

Lees verder21

Minuut stilte voor de wedstrijd

Aanstaande zaterdag kunnen teams voor de wedstrijd een minuut stilte te houden ter nagedachtenis van de bij het schietincident in Utrecht overleden KNVB-lid, jeugdtrainer en voetballer. De KNVB heeft alle verenigingen hierover een mailing gestuurd. De jeugdcommissie heeft leiders en scheidsrechters geïnformeerd met het voorstel om (vanaf O15) uit respect de minuut stilte in acht te nemen. 

Lees verder19

Maatschappelijke stage bij Olympia

Het zal jullie ongetwijfeld niet zijn ontgaan dat de afgelopen weken twee “onbekende” jongedames onze ontvangst op zaterdag draaiden. Anna de Ruiter en Jolijn Vrugt uit VWO4 van De Goudse Waarden vulden hiermee hun 30 uur maatschappelijke stage in. Ook iets voor jou?

Lees verder18

Meiden JO9-7(M) vieren feestje!

Afgelopen zaterdag 16 maart moest de JO9-7M aantreden bij FC Zoetermeer, een dag die we allemaal niet snel zullen vergeten. Coach Patrick Tank vertelt ....

Lees verder14

OLympiaantje bezoekt Gert

Vandaag is Olympiaantje onder begeleiding van Mark Vollers, coach van JO8-1, op bezoek geweest in het ziekenhuis bij Gert van Leeuwen. Gert is onze coördinator van de O8 t/m O10 pupillen. Gelukkig gaat het met Gert al weer beter en mag hij snel naar huis. Als het aan Gert ligt dan staat hij aanstaande zaterdag gewoon als supporter Olympia JO9-2 zoals iedere week aan te aanmoedigen. Hij was enorm verrast met de komst van Olympiaantje en bedankt zijn commissieleden voor het mooie boeket.

Lees verder06

Finn (JO10-1) vertelt over zijn knieblessure

De net tienjarige Finn van Dorst is keeper van JO10-1. Helaas heeft hij door een blessure, operatie en herstellen daarvan heel lang niet kunnen spelen. Maar wel was hij vrijwel iedere wedstrijd langs de lijn te vinden om zijn team aan te moedigen. Finn: "Ik heb gemerkt dat het heel goed is om betrokken te blijven bij het team. Dat heeft geholpen om steeds vooruit te blijven kijken, te blijven hopen dat ik er ooit weer bij zou horen." Hij is begonnen met trainen en hoopt dit seizoen weer enkele wedstrijden onder de lat te kunnen staan bij zijn team dat naar de hoofdklasse (met teams in de poule als DONK, CVC Reeuwijk en Jodan Boys JO10-1) is gepromoveerd in de voorjaarscompetitie. Hierbij zijn verhaal ...

Lees verder19

Olympiaan Ton Kaandorp overleden - nadere informatie

We hebben het trieste bericht ontvangen dat ons zeer gewaardeerde clublid en speldendrager Ton Kaandorp 14 februari j.l. op 72-jarige leeftijd is overleden. We wensen de familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. De crematieplechtigheid vindt plaats op donderdag 21 februari om 17.00 uur in de aula van Crematorium IJsselhof.

 

Lees verder12

Gratis clinics schoolvoetbal in maart

Op drie vrijdagen - 15, 22 en 29 maart - organiseren we bij Olympia weer gratis clinics voor meisjes en jongens uit groepen 5 t/m 8. Om kennis te maken met voetbal en om goed voorbereid mee te kunnen doen met het schoolvoetbaltoernooi in april. De clinics zijn van 18.00 tot 19.00 uur. Het is noodzakelijk om je van te voren aan te melden door een mailtje te sturen naar Esther van Zutphen: manager_pupillen@gcfc-olympia.nl. Vermeld je naam, groep en school in de mail. Vol = Vol. Op 15 en 29 maart wordt tijdens de clinics tevens een korte uitleg gegeven in de kantine over de nieuwe spelvormen en de rol van de spelbegeleider.

Lees verder07

Installatie Zonnepanelen Olympia – It Giet Oan!

Nee, naar het uitziet geen Elfstedentocht dit jaar. Maar wat Olympia betreft kan de lente niet snel genoeg beginnen, want de installatie van 234 zonnepanelen op het dak van het clubhuis is begonnen. Voorwaarde van een verleende overheidssubsidie is dat de panelen in februari worden geïnstalleerd. De crowdfunding actie voor dit Olympia Duurzaam project loopt nog even door, dus doe ook mee! Klik hier voor alle mogelijkheden.

Lees verder04

Jeu de bouler's starten weer

Na een korte winterstop zullen de dames en heren van de jeu de boules-groep (als het weer het toelaat) met passie en humor vanaf woensdagmiddag weer iedere week bij Olympia te vinden zijn. Start: 13.45 uur op woensdagmiddag. Deelname is gratis. Iedereen is van harte welkom! Contactpersonen: Pim van 't Hoog en Vincent Govers. 

Lees verder03

JO15-5 startte dit weekend in de voorjaar-competitie

Het is een koude druilerige zaterdag-ochtend, kortom de ‘perfecte’ omstandigheden voor de eerste voetbalwedstrijd na de winterstop. De mannen van JO15- 5 pakken hun voetbalspullen bijeen en gaan op weg naar het verzamelpunt. Daar aangekomen blijkt dat niet iedereen aanwezig kon zijn voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Het team wordt aangevuld met drie spelers van de andere teams, waaronder 1 dame. Dan verplaatst een ieder zich richting de voetbal velden van FC Schoonhoven waar precies om half twaalf de aftrap plaats vindt.

Lees verder28

Olympia zaterdag 1 door sponsors in nieuwe outfit

Olympia Zaterdag 1 is een herenvriendenteam dat uitkomt in de reserve 6e klasse. De mannen werden na de winterstop in nieuwe kleding gestoken door sponsors Le Patapouf en De Hypotheekshop. Op de foto wordt de nieuwe outfit trots getoond bij het uitdelen van de kledingpakketten bij sponsor zalencentrum en feestlocatie Le Patapouf. 

Lees verder26

Openingstijden bar dit weekend

De bar is vandaag, zaterdag 26 januari, van 15.30 tot 19.00 uur open. Morgen is live Feijenoord - Ajax op de schermen te zien. De bar gaat zondag om 13.00 uur open. 

Lees verder23

Zaterdag algehele afgelasting door de KNVB

De KNVB heeft voor zaterdag 26 januari alle districtswedstrijden in zowel de A als de B-categorie in het amateurvoetbal afgelast. Voor zondag 27 januari vervallen in ons district ook de B-categoriewedstrijden. Dat wil zeggen dat Olympia 1 en 2 op zondag vooralsnog wel (uitwedstrijden) zullen spelen. Zie afgelastingen door de bond

Lees verder21

Hardlopen op zondag

Zondagmorgen 27 januari traint Andy Koolmees weer met een hardloopgroepje van 10 tot 11 uur, beginnend bij Olympia. Voor meer informatie: Facebook hardloopgroep op zondag. De groep is een mix van dames en heren, geoefende en beginnende hardlopers en soms ook jeugd, die vanaf 12 jaar ook van harte welkom is. In de groep (ouders van) Olympianen, maar ook deelnemers van buiten onze vereniging.

 

Lees verder19

MO15-1 kampioen!

Vandaag, zaterdag 19 januari, is geschiedenis geschreven: voor de eerste keer is een meidenteam bij Olympia (najaars)kampioen geworden. Van harte gefeliciteerd meiden en teambegeleiding! Super! Trainer/coach Menno Borst " We zijn supertrots dat we kampioen zijn geworden. En dat we het nu gaan proberen in de 1-ste klasse."

Lees verder17

Crowdfunding actie Olympia Duurzaam van start!

Vanavond is de Olympia Duurzaam crowdfunding actie van start gegaan. We willen met hulp van alle leden 234 zonnepanelen op het dak van het clubhuis installeren. Zo helpt Olympia mee om het klimaat te beschermen en voorzien we grotendeels in onze eigen energiebehoefte. De Olympia Duurzaam actie is afgetrapt met de eerste donateurs. 

Lees verder14

Update: Fantastische start van 2019 voor Olympia!

Woensdag 16 januari overhandigde wethouder sport Michiel Bunnik symbolisch het toekomstige kunstgrasveld aan onze voorzitter onder gejuich van pupillen en trainers.

Lees verder13

Goede voornemens?

"Ik ga nu echt meer … of niet …. “, goede voornemens aan aan het begin van het nieuwe kalenderjaar, heb jij ze ook gemaakt? 

Respect voor de scheidsrechter, die als vrijwilliger altijd klaar staat om de wedstrijd te leiden? Respect vasthouden, ook als het even niet mee zit met de resultaten? In de week van de scheidsrechter hebben de Olympia teams uit en thuis hun scheidsrechter in het zonnetje gezet met een gele goodie bag. Van de ingezonden foto’s is een mooie poster gemaakt voor in het clubgebouw.

Lees verder22

Kerst-koffietafel met Olympia onderhoudsteam

Op woensdag 17 december was het weer tijd om ons onvolprezen onderhoudsteam extra te bedanken voor hun inzet voor de club met een gezellige koffietafel onder de mooie Olympia kerstboom.

Lees verder15

Voetbaljongleur bij prijsuitreiking Grote Clubactie

Voetbaljongleur Nigel Voets is speciale gast bij de prijsuitreiking voor de Grote Clubactie op zondagmiddag 16 december a.s..  Alle pupillen zijn (met ouders) van harte welkom die middag om te genieten van een spectaculaire show, zelf mee te doen aan een workshop jongleren en de prijsuitreiking van de Grote Clubactie bij te wonen. 

  • VBS t/m O9 is van harte welkom van 14.30 tot 15.45 uur
  • O10 t/m O13 is van harte welkom van 16.15 tot 17.30 uur

Lees verder29

Hardlooptraining op zondag

Zondagmorgen om 10 uur vertrekt weer de hardloop trainingsgroep onder leiding van Andy Koolmees vanaf Olympia. Ze zijn in training voor onder andere de Lichtjesloop in de Goudse Binnenstad. Vind jij het ook leuk om o.a. met Olympianen mee te trainen op zondag? Meld je dan aan bij Andy Koolmees via e-mail: info@goudasport.nl of bel hem op 06 28594902. 

Lees verder29

Pietentraining

Gisteren, woensdagmiddag 28 november, was de jaarlijkse Pietentraining. De jongste pupillen, waaronder heel wat hulp pietjes, en de trainers hadden veel plezier met de Pieten ondanks het druilige weer. Het was weer een echt feestje. Kijk op Facebook voor een heel leuke foto impressie. Iedereen die heeft mee gedaan om er zo'n leuke middag van te maken: hartstikke bedankt! 


Lees verder29

Patrick Bout overleden

Wij ontvingen het trieste bericht dat Patrick Bout op 25 oktober j.l. is overleden. Patrick heeft een verleden als speler bij Olympia en werd later betrokken voetbalvader van zoon Duuk, die dit seizoen in onze JO15-1 speelt. Ook was Patrick actief binnen de toernooicommissie en de normen-en waarden commissie. Dit alles naast zijn sportieve en bestuurlijke activiteiten bij rugbyclub RFC Gouda. Patrick is slechts 47 jaar oud geworden. Wij wensen echtgenote Kristel, kinderen Duuk, Goos en Jet en familie en vrienden heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

Bijgaand de rouwkaart met informatie over het afscheid van Patrick op woensdag 31 oktober.

Het bestuur

Lees verder24

Battle of the referees

Donderdagavond 15 november organiseert de scheidsrechtersvereniging (COVS) Gouda weer de Battle of the Referees. Vorig jaar hebben onze scheidsrechters Eric Heckman en Soufyan Harrachi het wedstrijdonderdeel tussen de verenigingen gewonnen. Inloop is vanaf 19.00 uur; de battle start om 19.30 uur. Einde 22.00 uur. Van te voren aanmelden is noodzakelijk en kan (individueel of als koppel) via Ed Luijtjes of Wilma Neefjes. 

Lees verder19

20 en 21 oktober BEKERWEEKEND

Maar liefst 15 jeugdteams en 4 seniorenteams zijn door naar de volgende ronde in de beker. Zij spelen bijna allemaal dit weekend hun eerste wedstrijd in de knock out fase. Veel succes en plezier allemaal! Een team (JO13-1) heeft zich gisteren al geplaatst voor de volgende ronde. Gefeliciteerd!  

Lees verder13

#Scheidsbedankt! - update 15/10

Van erehaag, applaus tot en met een waterdoop: de scheidsrechters en spelbegeleiders bij alle uit- en thuiswedstrijden zijn vandaag in de week van de scheidsrechter in het zonnetje gezet door onze teams en persoonlijk bedankt met een goody bag. Natuurlijk ook alle andere scheidsrechters, die vandaag (toevallig) niet floten: super bedankt dat jullie er altijd zijn voor onze teams! 

Lees verder09

Waar zouden we zijn zonder de scheids? Scheids bedankt!

Iedere week staan ze er weer: onze scheidsrechters en spelbegeleiders, die als vrijwilliger zich inzetten om jullie wedstrijden te leiden. Maar ook KNVB scheidsrechters en scheidsrechters bij uitwedstrijden: zonder scheidsrechter is er geen wedstrijd. Deze week is er een landelijke actie voor veel sporten om scheidsrechters in het zonnetje te zetten. Vanavond (9 oktober) biedt de scheidsrechtersvereniging Gouda een speciale gratis training aan alle clubscheidsrechters in Gouda. Aanvang: 20.00 uur. Locatie: Groenhovenpark 5. Graag even aanmelden als je gaat bij de secretaris Ben van Maaren: secretaris@covsgouda.nl. Voor info: app Wilma Neefjes. 

Komend weekend zetten onze teams de scheidsrechters thuis en uit extra in het zonnetje. Een actie voorbereid door de werkgroep sportiviteit en respect. Wat? Dat blijft nog even een verrassing. Maar natuurlijk zorgen we er voor dat niet alleen deze week onze scheidsrechters zich gewaardeerd voelen en uitkijken naar de volgende wedstrijd die ze mogen fluiten ....

Lees verder07

Eerste seizoensgids voor Hans Man in ’t Veld

De Olympia seizoensgids 2018/2019 is net bij de drukker van de persen gerold. Het eerste exemplaar is door onze voorzitter Edo Neefjes gisterenmiddag overhandigd aan ons erelid Hans Man in ’t Veld. Hans is onlangs met ‘Olympia pensioen’ gegaan na meer dan een halve eeuw als vrijwilliger in tal van functies zeer actief te zijn geweest voor de club.

Lees verder18

Begroetingsdag Gouda Noord

Op woensdagmorgen 26 september wordt voor de vijfde keer Begroetingsdag in Gouda Noord / Achterwillens georganiseerd. Op die morgen worden op scholen, kinderopvang, in de wijk, De Savelberg en bij Olympia activiteiten georganiseerd met als doel elkaar te begroeten, persoonlijk contact te maken. Bij Olympia nemen leerlingen van groep 5/6 en middelbare scholieren van 6 scholen deel aan sport&spel activiteiten georganiseerd door SPORT.GOUDA i.s.m. Olympia. In onze kantine is Oly's kinderkledingbeurs. En in de kleedkamers, sfeervol aangekleed door Brede School Gouda,  zijn gesprekken tussen bovenbouw leerlingen van basisscholen en een brugklas en leerlingen uit de Internationale Schakelklas van De Meander. De ISK leerlingen vertellen over hun persoonlijke vluchtverhaal. Deze laatste activiteit is vanwege het intieme karakter besloten. 

 

 

Lees verder10

Zondag bekerderby Olympia 1-ONA 1

Aanstaande zondag 16 september speelt Olympia 1 zijn derde bekerwedstrijd. Tegenstander is stadsgenoot ONA. Als Olympia nog kans wil maken op de tweede ronde dan is winst geboden. Iedereen is uiteraard van harte welkom! de aftrap is om 14:30.

 

Lees verder04

SEIZOENSGIDS - insturen foto's laatste kans

In twee weken de Seizoensgids, ons jaarlijkse glossy magazine, maken is een uitdaging waar we met de redactie (Ton Molenaar, Mirelle Kool en Wilma Neefjes) voor staan. We streven er naar dat alle leden nabij de eerste competitieweek de gids in de brievenbus hebben liggen. Daar hebben we jullie hulp voor nodig. Net als voorafgaande jaren willen we alle teams (jeugd & senioren) met een teamfoto (met leiders) een plekje geven in het magazine. Bijna alle teamfoto's zijn binnen. Jij nog niet: absolute deadline is dit weekend 15/16 september. Mail ons dat de foto er aan komt zodat we plek vrij houden in de opmaak. Stuur de foto naar: redactie Olympia

 

 

Lees verder27

Sportieve start voor 22 pupillenteams

Deze week trainen alle teams weer twee keer. De conditie opvijzelen, werken aan de voetbal techniek. Voorbereiden op de eerste bekerwedstrijden komend weekend. Afgelopen zaterdag 25 augustus hebben 22 jeugdteams - ouders, begeleiding en spelers - als voorbereiding ook uitgebreid kennis gemaakt met elkaar en nagedacht over hoe ze er samen een super sportief seizoen van gaan maken tijdens de zesde editie van het programma Generation Next. Wil jij met je team hier ook mee aan de slag, maar weet je niet direct hoe? Kijk dan naar de handleidingen op de websitepagina sportiviteit en respect. Daar staan ook de presentaties van 2018 nu (30/8) op. Als je gespreksbegeleiding wil, kun je dat bij de werkgroep aanvragen. Veel plezier in een heel sportief seizoen! 

Lees verder03

Tijd schema Generation Next

Zaterdag 25 augustus zijn 's ochtends de kantine, kleedkamers en het kunstgrasveld in gebruik voor de zesde editie van Generation Next voor vier leeftijdsgroepen. Zoals altijd een bomvol programma met een strak tijdschema. Dus alle deelnemers: kom s.v.p. op tijd! Daarom ter herinnering het tijdschema:

8.45 uur inloop alle O8 teams en MO9 en geïnteresseerde andere ouders, spelers alle O8 en O9 teams naar het kunstgrasveld

9.00 uur start in kantine programma ouders & leiders over o.a. 6 tegen 6 voetbal 

10.00 uur start afspraken maken (ouders O8 en O9 kantine, O8 en O9 teams in de kleedkamer)

10.45 uur groepsfoto met Olympiaantje (daarvoor teamfoto's)

11.00 uur inloop O11 en O12 teams, spelers naar kunstgrasveld

11.15 uur start programma ouders en leiders met informatie over 8 tegen 8 voetbal & hoe / waarom afspraken maken in het team

12.00 uur groepsfoto en teamfoto's - einde programma

12.30 uur start eerste wedstrijd Goudse derbydag Olympia Vrouwen 1 tegen Jodan Boys Vrouwen 1

Zie voor meer informatie artikel hieronder. 

Lees verder03

Compliment voor ons onderhoudsteam!

Het is zomerstop. Maar niet voor de mannen van ons onderhoudsteam. Die werken bijna het hele jaar door op maandag, woensdag en vrijdagochtend. Zo is er hard gewerkt aan afsluitbare ballenkastjes in plaats van de (te) hoog hangende netten van voorheen en is er veel werk verzet bij groen en terrein onderhoud. Dank mannen!!!

Het onderhoudsteam staat onder leiding van Peter Lugthart, bestuurslid accommodatie. Het team bestaat uit Olympianen, die soms al tientallen jaren voor de vereniging actief zijn. Sinds eind 2017 wordt ons team versterkt met Goudse statushouders tot zij een betaalde baan vinden of een opleiding mogen starten. Een geslaagd samenwerkingsproject tussen Olympia en de Gemeente Gouda, vooral dankzij de inzet en betrokkenheid van het hele team. 

Lees verder08

Sportieve Olympianen fietsen eerste zonnepanelen binnen!

Tijdens de Rabobank Sponsorfietstocht op zaterdag 30 juni hebben een aantal Olympianen afstanden van 15 km tot 75 km gefietst. In totaal is € 330 aan sponsorgeld verdiend voor Olympia en daarmee kunnen al twee zonnepanelen worden gefinancierd. Bedankt fietsers! 

Lees verder14

Laatste hardloop clinic zondag 17 juni

Aanstaande zondagmorgen 17 juni (tijdens het Pupillenkamp!)  is de voorlopig laatste door Olympia  georganiseerde gratis hardloopclinic. Iedereen is welkom: de groep traint van 10 tot 11 uur en verzamelt bij de ontvangst van Olympia. Het is het einde van een reeks afwisselende trainingen om (nader) kennis te maken met hardlopen en de looptechniek te verbeteren. 

 

 

Lees verder13

Fiets op 30 juni mee voor Olympia Duurzaam!

Op zaterdag 30 juni vindt de Rabobank Sponsorfietstocht plaats. Wanneer je mee fietst met een mooie tocht rond Gouda (tussen de 15 en 75 km), dan verdien je een bedrag voor Olympia. Start is op 30 juni tussen 10.30 en 11.00 uur bij Excelsior in 't Goudse Hout. Startnummer Olympia: 22 (op stempelkaart zetten). We roepen alle Olympianen, teams, spelers, supporters, ouders, vrienden en bekenden om mee te fietsen! Mag ook op een elektrische fiets. Met de opbrengst willen we Olympia nog duurzamer maken. 

Bij de fraaie nieuwbouw die in 2014 is geopend hebben we al veel aan duurzaamheid gedacht. Zo hebben we verwarming en koeling via aardwarmte, sensoren voor efficiënt lichtgebruik en waterverbruik en  is het gebouw goed geïsoleerd. Nu zijn we bezig met de voorbereidingen voor een Olympia zonnepanelen project. We hebben EDS en SDE+ subsidietoezeggingen binnen en beginnen na de zomerstop met een financieringsactie. Laten we proberen de eerste zonnepanelen vast bij elkaar te fietsen! Ook kunnen we door de inzet van LED nog energie besparen en zo nog verder bijdragen aan een goed milieu.

Lees verder06

Gezocht met spoed: nieuwe leden barcommissie

Op Oudjaarsavond 31 mei hebben we afscheid genomen van Mirjam van Huffelen en Sabrina Tonkes. Zij stoppen komend seizoen vanwege hun werk / studie als zeer actieve leden van de barcommissie. De bar, als kloppend hart van onze mooie clubhuis, heeft daardoor dringend enthousiaste nauwgezet werkende nieuwe mensen nodig die de organisatie van alles wat er bij een goed lopende bar komt kijken willen helpen organiseren. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Rob Dekker of Edo Neefjes of lees: VacatureBarcommissie.doc

Lees verder06

Soufyan gediplomeerd verenigingsscheidsrechter

Soufyan Harrachi heeft van de KNVB het diploma Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal ontvangen. 

Al lange tijd heeft Soufyan, speler in de JO17, de ambitie om zich verder te ontwikkelen als scheidsrechter. Niet alleen door veel fluiten van steeds uitdagender wedstrijden, maar ook door het uitbouwen van de theoretische kennis. Hij volgde de KNVB opleiding in Ridderkerk (in Gouda geen cursus beschikbaar). Vader Abdelhak Harrachi zorgde voor vervoer. Edwin Luijtjes, Edwin Valentijn en Martin Deelen hebben Soufyan begeleid bij de verplichte stagewedstrijden. Met succes! Van harte gefeliciteerd Soufyan!


Lees verder05

Een sportief seizoen, dat willen we toch allemaal?

In 2013 heeft de werkgroep sportiviteit en respect het programma 'Generation Next' ontwikkeld om teams een vliegende start te geven voor een sportief seizoen. 'Generation Next' wordt voor de zesde keer op de laatste zaterdag van de zomervakantie, op 25 augustus 2018, door de jeugdcommissie georganiseerd. Dit keer voor alle teams - spelers, leiders, trainers en ouders - uit de O8, O9, O11 en O12 leeftijd. Alle spelers en hun ouders krijgen een persoonlijke uitnodiging per e-mail. Het is belangrijk bij het afspraken maken dat iedereen er is, dus save the date in je agenda! Voor teams, die niet deelnemen aan het (volledige) programma is een handleiding gemaakt met tips, om zelf aan de slag te kunnen gaan met kennismaken, informatie uitwisselen en het maken van teamafspraken. 

 

 

Lees verder28

Rabobank Sponsor fietstocht 30 juni

Olympia heeft zich aangemeld voor de Rabobank Sponsorfietstocht op zaterdag 30 juni aanstaande. De Rabobank Fietstocht werkt heel eenvoudig. Voor iedereen die namens Olympia meedoet en de Sponsorfietstocht uitrijdt, stort de Rabobank € 5 (15 kilometer), € 10 (30 kilometer), € 20 (60 kilometer) of € 25 (wielerroute) in de kas van Olympia. Vind je het leuk om een tocht te fietsen en gelijk geld te verdienen voor Olympia? Reserveer dan nu al vast 30 juni in je agenda. Meer informatie volgt binnenkort. 

Lees verder26

Geen NK Bumpervoetbal dit jaar

De stichting samen tegen alvleesklierkanker heeft ons vandaag laten weten dat de op volgende week zaterdag 2 juni geplande vierde editie van het NK Bumpervoetbal toernooi helaas niet door zal gaan. 

Lees verder14

Weer feestje bij eerste deel Stroopwafeltoernooi

Hemelvaartsdag was de derde editie van het door de toernooicommissie van Olympia georganiseerde Stroopwafeltoernooi. In de ochtend speelden 12 niet selectie-teams met de jongste pupillen van verschillende verenigingen wedstrijdjes op het hoofdveld. In de middag de iets oudere pupillen met 7 tegen 7 wedstrijden. Alles was weer tot in detail geregeld met een mooi programmaboekje en heel veel vrijwilligers vanuit onder meer de 35+ voetballers. Omroeper Orbo praatte de wedstrijden aan elkaar. En natuurlijk ontbrak Olympiaantje ook niet. Een feestje.

Lees verder14

Een internationale wedstrijd op Olympia!

Donderdagavond 10 mei kreeg Olympia bezoek van het Belgische K. Olympia S.C. Wijgmaal. Er zou namelijk een wedstrijd gespeeld worden tussen een team van GC & FC Olympia (gemixt met spelers uit JO17-3, JO15-1, 2 en3) en het team van Olympia Wijgmaal JO15-1 (volgend seizoen JO16-1).

 

Lees verder25

Gehandicaptendag - hulp gevraagd voor 32ste editie op 11 mei

De vrijdag na Hemelvaart, dit jaar 11 mei, is het al 31 jaar de traditie dat Olympia Gehandicaptendag organiseert. Tientallen gasten via De Klup, afgelopen jaren soms 80 deelnemers, bezorgen we als Olympia op deze dag een feestje met spelletjes, een lunch, bingo en als afsluiting voetjes van de vloer en polonaise tijdens de disco. Maar voor de 32ste editie zijn nog heel wat vrijwilligers nodig om het feestje te kunnen organiseren. Meld je aan als vrijwilliger voor een (deel) van de dag bij Ramona in 't Hout - Abbenhuis:  e-mail Ramona of via Dennis Sosef aan de bar. 

Lees verder25

Internationaal voetbalgezelschap op de maandagavond

Bijna 20 nieuwe Gouwenaren, afkomstig uit Syrië, Eritrea, Birma en Sudan, zijn actief in de drie weken geleden gestarte trainingsgroep voor statushouders op maandagavond. Warming up, techniek oefeningen en een gemixt partijtje met zaterdag 2. Onder leiding van trainers Edo, Omar en Wladimir hebben de deelnemers zichtbaar heel veel plezier in het samen voetballen. 

Lees verder24

Mooi dagje Olympia voor bewoners De Savelberg

Zondagmiddag 22 april vertrokken 10 bewoners van de Savelberg met familieleden, personeel en Olympiavrijwilligers om 12.30 uur naar het Olympia complex. De start van een heel gezellige middag, met weerzien van vele oude bekenden. De winnende goal van Olympia, het zonnetje, de aandacht voor elkaar, lekkere hapjes en drankjes maakten het een feestje! En na afloop ook nog op de foto met de eerste elftalspelers! 

Lees verder18

25 april stadsfinales schoolvoetbal bij Olympia

Volgende week woensdagmiddag 25 april worden bij Olympia op veld 1 en 2 de stadsfinales gespeeld voor de groepen 5 en 6 van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Van de 145 teams die mee deden met de voorrondes zijn er 32 teams die bij Olympia (groep 5/6) en SV Gouda (groep7/8) in de stadsfinales mee doen. De wedstrijden starten om 13.30 uur. Om 17.00 uur wordt de finale gespeeld tussen de winnaars van de jongenspoules. Daarna is de prijsuitreiking. Iedereen is van harte welkom om te komen supporteren! Vanwege het schoolvoetbal vervallen een deel van de trainingen op woensdag. De communicatie hierover loopt via de technische staf naar de leiders. 

Lees verder15

Veertien scheidsrechters geslaagd!

Vrijdagavond 13 april hebben veertien Olympia scheidsrechters een certificaat ontvangen van KNVB opleider Rick de Bruijn. Een unieke avond voor Olympia omdat onze eerste vrouwelijke scheidsrechter voor de cursus pupillenscheidsrechter is geslaagd en onze eerste spelbegeleider. Julia, Yven, Bauke, Yoeran, Luuk, Jonah, Ayoub, Erik, Bas, Aleksander, Renzo, Nando, Teun, Sven en onze scheidsrechter-coördinator Ed Luijtjes van harte gefeliciteerd!

Lees verder07

Hardloopclinics op zondagmorgen

Zondag 15 april verzorgt de Goudse hardloper Andy Koolmees een hardloop clinic bij Olympia. Deelname is gratis. Verzamelen om 9.45 uur. Start training om 10.00 uur. Einde 11.00 uur. Van te voren aanmelden is gewenst en kan met een app / sms / telefoontje bij contactpersoon Wilma Neefjes (06 21195843).

De clinic van vandaag, zondag 8 april, vervalt helaas vanwege ziekte van de trainer van vanmorgen. Tot ziens op 15 april?

Lees verder06

Woensdagmiddag 25 april stadsfinales schoolvoetbal

Na een geslaagde voorronde op 11 april, worden volgende week woensdagmiddag 25 april bij Olympia de stadsfinales gespeeld voor groepen 5 en 6 in het KNVB Schoolvoetbaltoernooi. Schoolvoetbal is vooral met veel plezier tegen andere scholen uitkomen met een massa supporters langs de lijn, maar ook al in de voorrondes was er ook mooi technisch voetbal te zien en gaat het er soms fanatiek aan toe. De wedstrijden starten op 25 april om 13.30 uur op het hoofdveld en kunstgrasveld. Om 17.00 uur worden de finales gespeeld met daarna een prijsuitreiking. Zoals ieder jaar vervallen tijdens het schoolvoetbaltoernooi een deel van de trainingen. Dit wordt door de technische staf via de leiders gecommuniceerd.

Lees verder26

Paasweekend met derby en toernooi!

Olympia maakt zich op voor invasie uit Reeuwijk-Dorp!

Bij de uitwedstrijd tegen RVC’33 in Reeuwijk-Dorp maakte de Olympiaanse rood-zwarte colonne per fiets het pittoreske tochtje door de polder. Op Eerste Paasdag 1 april spelen we om 14.00 uur thuis tegen de sympathieke streekgenoten die op ludieke wijze hebben aangekondigd op sportieve wijze wandelend in ‘blauw-witte mars’ naar Gouda te komen. Het belooft een drukke en gezellige zondag te worden……….

Lees verder14

Nieuw bij Olympia: wandelen op vrijdagmorgen

De paden op, de lanen in ..., wie wil kan op vrijdagmorgen 23 maart 2018 voor de eerste keer gezellig mee wandelen in een nieuw te starten wandelgroep. Iedereen, jong en oud, man of vrouw, Olympiaan of (nog) niet, die het leuk vindt om samen een rondje te lopen tussen de 5 en 10 km is van harte welkom.

We verzamelen vanaf half 10 in de kantine van Olympia en vertrekken rond 10 uur voor onze eerste wandeling.

 

Lees verder04

Bestuur en commissies: wie en hoe te bereiken?

Olympia is een actieve vereniging met honderden vrijwilligers. In de jaarlijkse Presentatiegids (verschijnt begin van het seizoen) staat een overzicht wie welke activiteiten coördineren en/of organiseren met een e-mailadres waarop u hen kunt bereiken. De laatste wijzigingen zijn verwerkt in het overzicht commissies op onze website: Bestuur en Commissies Olympia. Wijzigt er iets in dit overzicht? Geef het dan s.v.p. door aan onderhoud website. Bedankt!!

 

Lees verder28

POLITIEK SPORT CAFE OP 9 MAART

SPORT.GOUDA organiseert op vrijdagavond 9 maart een politiek sportcafé. De Goudse politieke partijen gaan in debat naar aanleiding van stellingen die aangedragen zijn door Goudse sportverenigingen. Ook in 2018 gaat sport een rol spelen in het stemhokje. Landelijk geeft een op de vijf kiesgerechtigden aan de sportstandpunten van politieke partijen mee te nemen in hun keuze op 21 maart 2018 (gemeenteraadsverkiezingen). Het sportcafé wordt gehouden in de kantine van Olympia. 

Lees verder25

Olympiaan en speldendrager Hans de Koning overleden

Het droevige nieuws heeft ons bereikt dat Hans de Koning afgelopen week op 83-jarige leeftijd is overleden. Hans heeft grote bekendheid als voetballer van Olympia en Sparta Rotterdam. Na zijn voetbalcarrière heeft hij als fysiotherapeut menig voetballer weer op de been geholpen. We wensen familie en vrienden alle sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Lees verder20

Er is weer een (De) Olympiaan, ons clubblad

Gisterenavond is naar alle leden de vierde editie van de digitale Olympiaan, ons clubblad, gemaild. Hierbij de link voor wie de Olympiaan niet heeft ontvangen, maar graag wil lezen: Olympiaan februari 2018. Iedereen, die een bijdrage heeft geleverd aan deze editie, hartelijk bedankt!

Helaas blijkt De Olympiaan niet op alle telefoons en computers even goed door te komen. Onze excuses hier voor; een probleem in het opmaakprogramma. Hopelijk desalniettemin veel leesplezier!  De redactie. 

 

Lees verder19

Olympia 21 februari gastlocatie voor het Goudse Bruispunt

Woensdagavond 21 februari is de kantine van Olympia gastlocatie voor het eerste Bruispunt van 2018.  Iedereen is welkom. Deelname is gratis en consumpties zijn voor eigen rekening. RTV Gouwestad komt opnames maken. Agenda van deze avond: 

19.30 Inloop en koffie/thee (voor eigen rekening)
20.00 Welkom door gast-presentator Wilma Neefjes
20.05 Presentatie over Olympia 
20.10 Interactief spel

Speedpresentaties:
20.15 De Halve Marathon van Gouda - Vera van der Wel en Pepijn van der Wiel
20.25 De Goudse Hartstocht - Ingrid Verkleij en Miranda van Elswijk
20.35 Belastingservice Ouderen Gouda - Cees Leenheer
20.40 Filmclub Toverlint - Drees Bunt en Bernard Vink
20.50 Even een drankje pakken (voor eigen rekening)
20.55 Meedenken met projecten
21.20 #Durftevragen  (max. 1 minuut)
21.25 #Plakzuil: voor korte aankondigingen (max. 1 minuut)


 

Lees verder08

Olympiaan en speldendrager Willem Boon overleden

We hebben het trieste bericht ontvangen dat ons zeer gewaardeerde clublid Willem Boon afgelopen maandag is overleden.

We wensen de familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Er wordt afscheid genomen van Willem op zaterdag 10 februari om 09.30 uur in de aula van crematorium IJsselhof, Goejanverwelledijk 6 te Gouda. Aansluitend is er in de koffiekamer tot 11.00 uur gelegenheid tot condoleren.

Lees verder01

Wedstrijduitslagen jeugd O7 t/m O11 ook via mDWF

Vanaf 1 februari 2018 kunnen de uitslagen van KNVB-wedstrijden van alle Onder 7 t/m Onder 11 teams alleen worden ingevoerd via de mobiele Wedstrijdzaken-app van de KNVB. De scheidsrechters van de senioren-teams en oudere jeugdteams gebruiken mDWF al sinds de start van het seizoen. 

Lees verder30

Olympia deze week op Gouwestad Radio en TV

Tot en met 4 februari a.s. is vier keer per dag het programma "Statushouders scoren bij Olympia" in Gouwestad Magazine op tv te zien. Vier nieuwe en drie oude Olympianen, waaronder Peter Lugthart en Han Stein, worden geïnterviewd door Mary van Vliet. Het programma is ook terug te kijken op Youtube: Gouwestad Magazine 28/1-4/2/2018. Op zaterdag 3 februari is Tom Rietberg te horen op Gouwestad Radio (frequenties 97.7 kabel en 106.2 ether) Samen met de hoofdtrainer van ONA is hij de gast van de week in het radioprogramma van 10 tot 11 uur. Jörgen Veldman interviewt hen. 

Lees verder16

Olympia twee keer in de prijzen bij Gouds Sportgala

Gisterenavond werd bij de ijsbaan de uitslag bekend gemaakt van de Goudse sportverkiezingen 2017. Onze vereniging is twee keer in de prijzen gevallen: de integratieprijs 2017 werd binnengehaald en ook vrijwilliger van de buitencategorie Henny van Os werd in het zonnetje gezet. Hij ontving de VGSO vrijwilligersspeld.

Lees verder10

Digitale Olympiaan - wie versterkt onze redactie?

De redactie van de Olympiaan is op zoek naar nieuwe leden om circa vier keer per jaar een digitaal magazine te kunnen blijven uitbrengen. We zijn op zoek naar leden, die thuis de Olympiaan willen opmaken. Handig zijn met het werken op een computer en gevoel hebben voor een mooie lay out zijn noodzakelijk. Daarnaast zijn nieuwe redactieleden welkom die het leuk vinden om artikelen te schrijven en mee te denken over de inhoud van de Olympiaan. Leuke artikelen, foto's, filmpjes, van niet redactieleden zijn natuurlijk ook zeer welkom! Deadline voor kopij voor de vierde digitale Olympiaan is 23 januari. 

Wil je ook redactielid worden of eerst meer informatie over onze werkzaamheden? Of heb je kopij? Mail ons: mailadres redactie Olympiaan 

Lees verder07

Eerste editie Olympia Sponsor Fun Run een feestje!

Zaterdag 6 januari zijn we het tweede deel van het seizoen sportief gestart met de eerste sponsor fun run van Olympia. Over 5 afstanden werd hard gelopen voor het goede doel de organisatie Right to Play. Het was een feestje met enthousiaste soms heel mooi uitgedoste lopers. En al ging het vooral om de fun en sportiviteit, er werd ook hard gelopen. Een super mooie opbrengst maakte het feestje compleet. 

Lees verder04

Olympia heet nieuwe Gouwenaars welkom!

Olympia is samen met de gemeente Gouda een project gestart waarbij statushouders uit Syrië en Eritrea meedraaien met onze vrijwilligers die de accommodatie onderhouden. Van wethouder sport en integratie Jan Willem van Gelder ontvingen zij een dikke werkjas met Olympialogo en stevige schoenen. Welkom bij Olympia Ayham, Finan, Jamal, Mohamad, Said, Samial, Teklam en Yared!

 

Lees verder03

Programma (in tijd) Sponsor Fun Run 6 januari29

Sponsor Fun Run 6 januari. Jij doet toch ook mee?

De Sponsor Fun Run op zaterdag 6 januari is lopen voor de fun en voor het goede doel de organisatie Right to Play. Jij doet toch ook mee? Om 11 uur start de circa 1 km run op het terrein van Olympia, gevolgd door de andere lopen t/m ca 7 km. Vanaf 10.30 uur kun je je melden in de kantine.

Loop je individueel, met je team, met je familie mee en heb je je nog niet aangemeld? Vul dan of het inschrijfformulier in (kruis deelname aan de run aan) of stuur een app naar de organisatie via Wilma Neefjes tel. 06 21195853 met je naam, team (als je lid bent) en aantal deelnemers. 

Lees verder21

Rinus, de assisent-trainer app van de KNVB

De KNVB heeft een app gelanceerd om trainers te helpen bij het invullen van de training. De app heet ‘Rinus’. Rinus is een virtuele assistent-trainer die je voorziet van trainingsoefeningen en zelfs hele trainingen die je in een agenda aan elkaar kunt plakken. Lees verder21

Nieuwjaarsreceptie 1 januari 16.00 uur

Het bestuur wenst alle leden van GC&FC Olympia, hun familie, alle vrijwilligers, sponsoren en donateurs heel gezellige kerstdagen en een gezond sportief 2018 toe.  Graag zien wij u allen, met partner, op de traditionele nieuwjaarsreceptie op maandag 1 januari 2018 vanaf 16.00 uur om samen het glas te heffen op 2018.

 

Het Bestuur.

Lees verder18

Twee Olympianen gediplomeerd KNVB scheidsrechter

 

Onze jeugd-scheidsrechters Pepijn van der Hulst en Maurits Hommen zijn geslaagd voor de KNVB cursus SO3 en daarmee gediplomeerd KNVB scheidsrechter. Onze voorzitter van de jeugdcommissie Orbo Verschuur feliciteerde hen met deze knappe prestatie! 

Lees verder18

Super opbrengst bij Grote Clubactie

Woensdag 13 december heeft onze voorzitter Edo Neefjes een cheque van maar liefst 5.073,60 euro voor Olympia gekregen. De opbrengst van de Grote Clubactie. Hierbij al vast dank aan alle lotenverkopers, van wie de beste verkopers die woensdag in het zonnetje werden gezet. Boyd van Es was met 144 loten topverkoper! En natuurlijk dank aan de kopers van de loten en de commissie van de Grote Clubactie: Ariëtte Huisman, Ledina Sajma, Annette Kho en Fred Koenders! In de Olympiaan van januari een uitgebreid artikel over de actie. 

Lees verder14

Update afgelasting trainingen - 14 december

De trainingen van O8, O9, O10 en O11 om 16.15 uur gaan vandaag (donderdag 14 december) niet door. Het kunstgrasveld is net opnieuw gekeurd. De overige trainingen (vanaf 17.15 uur) gaan door.

Lees verder13

Update trainingen

De trainingen voor de pupillen O8, O9, O10 en O11 om 16.15 uur zijn voor vandaag (donderdag 14 december) afgelast. Rond 13.00 uur is er een herkeuring via HJO Jan Chris Kuipers voor de trainingsronde daarna.

Lees verder29

Team Olympia winnaar Battle of the Referees

Donderdag 23 november organiseerde de scheidsrechtersvereniging (COVS) Gouda de Battle of the Referees. Het Olympiateam  bestaande uit  Eric Heckman, vaste scheidsrechter bij de veteranen, en junioren scheidsrechter Soufyan Harrachi, eindigde op de eerste plaats bij de voetbalverenigingen. Van harte gefeliciteerd!

Lees verder27

Grolsch bedankt Olympia 35 + voetballers!

Vorige maand waren onze 35+ voetballers te bewonderen in het BNNVARA televisieprogramma Kassa om alcoholvrij bier te testen. Uiteindelijk kwam het dit jaar op de markt gelanceerde Grolsch 0.0% als winnaar uit de test. Daar was de bierbrouwer uit Enschede uiteraard erg verguld mee want onze 35+ mannen staan alom bekend als trendsetters. 

Lees verder23

PLUIM VAN DE KNVB VOOR OLYMPIA

Zaterdag 11 november j.l. kreeg Olympia van KNVB-verenigingsadviseur Jozef van der Vooren een waarderingsprijs voor het door de Werkgroep Sportiviteit en Respect ontwikkelde programma Generation Next. Samen met teamleden van JO8-4, JO9-3, JO8-1 en Olympiaantje, die op 19 augustus 2017 mee deden aan de vijfde editie van Generation Next, namen we de Respect-vlag van Jozef van der Vooren in ontvangst (zie foto). Vandaag publiceerde de KNVB een artikel op hun website: Pluim voor Olympia.

Lees verder