Viewing Category

Entries for the 'Nieuws' Category

25

Cas Reebeen overleden

We hebben het trieste bericht ontvangen dat ons zeer gewaardeerd clublid Cas Reebeen op dinsdagmiddag 23 mei is overleden. Cas werd in 1954 lid van Olympia en was dus al 63 jaar lid van onze vereniging. Wij wensen zijn echtgenote Rieneke, dochters Mariska en Claudia, hun partners Eric en Harry en kleinkinderen heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Cas was een markante persoonlijkheid, charmant en met droge humor, met veel vrienden binnen de Olympia familie die we ook veel sterkte toewensen.

Lees verder01

Aanvullende informatie inzake condoleren Henk Grendel

Aanvullende informatie m.b.t. condoleance wijlen de heer Henk Grendel. Vrijdag 5 mei a.s. van 19.30 tot 21.00 uur is er gelegenheid tot condoleren in Restaurant Buiten Eten + Drinken, Oosthaven 23a te Gouda’

Lees verder24

Voorbeschouwing Olympia - C.V.V. Zwervers

Niets is zo veranderlijk als de prestatiecurve van Olympia 1 dit seizoen. Werd er drie weken geleden nog getreurd om het net mislopen van de periodetitel en leek de aansluiting met de subtop een feit, moet er nu weer serieus gevreesd worden voor nacompetitie voor lijfsbehoud. En dat heeft de ploeg volledig aan zichzelf te danken. 

Als je uit de voorafgaande negen thuiswedstrijden slechts zes punten bij elkaar sprokkelt heb je een probleem. Daarnaast is iedere tegengoal bijna bepalend voor het eindresultaat. Olympia kreeg pas 28 tegendoelpunten te incasseren. Alleen Alphense Boys (24) en Nieuwerkerk (26) doen het op dit moment beter. Een compliment dus voor hoe de ploeg verdedigend zijn zaakjes op orde heeft. Maar daar staan slecht 23 geschoorde doelpunten tegenover. Toch is het veel te makkelijk om de aanval hier als schuldige voor aan te wijzen. 

Lees verder13

UPDATE 2 !!! Trainingen afgelast i.v.m. sneeuw op velden

UPDATE 15-02 m.b.t. doorgaan van de trainingen;

Alle trainingen zullen weer doorgaan, maar wel alles op het kunstgras! Hou daar dus rekening mee met evt. schoeisel en het feit dat je wellicht wat minder ruimte hebt om te trainen dan je gewensd bent. We hopen dat alles snel weer bij het oude is!

Lees verder11

Voorbeschouwing Olympia - Laakkwartier

Zondag staat de vijfde thuiswedstrijd van Olympia 1 op het programma. Laakkwartier uit Den Haag is de tegenstander.

Afgelopen zondag bewees Olympia zichzelf een goede dienst door uit met 1-4 te winnen van concurrent DRL. Een broodnodige zege en de uitslag had zelfs nog wel iets hoger kunnen uitvallen. Op het lastig bespeelbare veld kwam de ploeg tot redelijk spel en kan het zichzelf alleen maar verwijten dat het toch nog een fase spannend werd terwijl dit helemaal niet nodig was.

Lees verder01

Wedstrijdtenues maat 140 t/m M NIET voorradig!

I.v.m. stagnatie in de productie van de wedstrijdtenues zijn de maten 140 t/m M niet op voorraad. Overige kleding zoals trainingspakken, tassen, trainingsshirts kunnen in principe wel worden geleverd. Mocht u in bovengenoemde maat wedstrijdkleding nodig hebben, mail dan naar secretaris@gcfc-olympia.nl, zodra het bestelde binnen is krijgt u dan bericht. Dit zal rond half september a.s. zijn. 

Beheer Clubkleding

Lees verder29

Zaterdag 'groots’ veteranentoernooi en feestavond op Olympia

Aanstaande zaterdag 3 september staat bij Olympia volledig in het teken van het Onec-veteranentoernooi. ONEC (Om en Nabij de Eeuw Clubs) is een organisatie van voetbalveteranenteams van 21 Nederlandse verenigingen, waaronder een aantal zeer gerenommeerde oude clubs. Vanaf 10:45 wordt er in de leeftijdscategorie 35+ en 50+ door 25 teams gestreden om de wisselbokaal. Aan de aftrap verschijnen onder andere: HFC, Sparta, Hercules, HVV, Kampong, VOC, Be Quick, AFC, HBS en natuurlijk ook Olympia. De finale is om 16:00 uur. Na afloop is er voor alle teams een bbq en zal de band ‘The Oldtimers’ live muziek verzorgen. 

Direct hierop aansluitend is er een feestavond ter ere van het 130-jarig bestaan van Olympia. Leden, sponsoren, donateurs, vrijwilligers, ouders en iedereen die de vereniging een wart hart toedraagt is van harte welkom. DJ El Cavano en DJ Armand en special guest ‘De Vrolijke Koster’ maken er een spetterende avond van. Kortom, Er is geen tijd om jezelf te vervelen aanstaande zaterdag. We verwelkomen u graag op ons complex.

Op het terrein van Olympia is geen parkeergelegenheid. Speciaal voor het ONEC Toernooi heeft de Gemeente Gouda/FMT parkeerplaatsen ter beschikking gesteld op het terrein van de Prins Willem Alexanderkazerne. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 150 meter lopen naar het complex van GC&FC Olympia. Het adres wat u in uw navigatie kunt ingeven is: Wibautstraat 102, 2805 GC Gouda.


Poule indeling ONEC Toernooi

Wedstrijdschema ONEC Toernooi

Lees verder22

NK Bumpervoetbal en activiteiten bij Olympia 28 mei a.s.

Zaterdag 28 mei organiseert een Gouds vrijwilligersteam tal van activiteiten op of startend vanaf Olympia om geld in te zamelen voor onderzoek naar alvleesklierkanker.

Het NK Bumpervoetbal zal voor het 2e achtereenvolgende jaar plaatsvinden op het hoofdveld en ook zullen er wandel- en fietstochten starten vanaf de Bodegraafsestraatweg. Inschrijven voor de sportactiviteiten is nog mogelijk:Dit jaar komt de opbrengst ten goede aan onderzoek naar nieuwe behandelmethoden door een team met Prof. Casper van Eijk. 

Lees verder25

Bedankt

Lieve allemaal,

Wij willen u hartelijk bedanken voor uw medeleven rond het overlijden van onze vader, mijn broer en onze oom David (Daan) de Rotte. Wij hebben hierdoor bijzonder veel steun ervaren.

 Uw aanwezigheid bij de begrafenis, uw bloemen, kaarten en brieven, uw hartverwarmende woorden hebben ons geholpen

het verlies te dragen.

 Hartelijke groeten

De familie

……geen mens is echt gestorven, zolang men aan hem denkt......

Lees verder12

Feddo Grit overleden

Op dinsdagmiddag jl. is op 64-jarige leeftijd na een kort ziekbed Olympiaan Feddo Grit overleden. Feddo heeft zich als spelend lid en als sponsor zeer verdienstelijk gemaakt voor onze vereniging. Recentelijk nog was Feddo als heipaal-sponsor betrokken bij de nieuwbouw. Wij wensen de familie Grit veel sterkte toe met het verwerken van het verlies.

De plechtigheid voorafgaand aan de crematie vindt plaats op dinsdag 18 november a.s. om 16.15 uur in de aula van crematorium IJsselhof, Goejanverwelledijk 6 te Gouda. Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren in de ontvangkamer van het crematorium.

Bestuur en leden GC & FC Olympia

Lees verder28

Speldendragersbijeenkomst op zaterdag 22 november

Op zaterdagmiddag 22 november is ons clubhuis vanaf 16:00 uur weer het toneel voor de traditionele speldendragersbijeenkomst. Voor een onafgebroken lidmaatschap vanaf  25 jaar krijgt iedere Olympiaan een speld. En dat vieren we met elkaar.

Lees verder24

Olympia Enquete 2014

-- Uw mening geven kan tot en met aanstaande maandag 12 mei --

Beste Olympiaan,

We willen u graag uitnodigen om mee te doen aan de Olympia Enquête 2014. Als bestuur zijn we bezig om de doelstellingen van de club voor de komende jaren vast te stellen en die ambities willen we graag tijdens de komende algemene ledenvergadering in mei met de leden delen. Een aantal werkgroepen heeft in de afgelopen periode het voorwerk gedaan en we willen via de enquête graag op een aantal belangrijke onderdelen de mening peilen van zoveel mogelijk leden, donateurs en ouders van jeugdleden.

Lees verder21

Spelregelavond met Dennis Higler bij Olympia

Dennis Higler, scheidsrechter in de eredivisie, is maandag 20 januari 2014 te gast bij Olympia. Op uitnodiging van het  jeugd-scheidsrechtersbegeleidingsteam zal hij namens de KNVB een voorlichting geven over de belangrijkste spelregels en nieuwste ontwikkelingen in de arbitrage. Een ieder is deze avond vanaf 19:00 uur welkom, het programma start om 19:30 uur en zal duren tot 22:00 uur.

Lees verder04

Dit weekend geen amateurvoetbal

Komend weekend zijn alle wedstrijden in het amateurvoetbal afgelast. Dit als gevolg van het zeer trieste voorval rondom de grensrechter van SC Buitenboys. Namens voetbalvereniging Olympia betuigen wij ons medeleven aan de familie en vrienden van het slachtoffer. Hierbij het officiële persbericht van de KNVB:

Lees verder01

Nog één keertje Thijs van Groningen

Aanstaande zondag speelt Olympia 1 zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Nieuwkoop. Sportief staat er voor Olympia niets meer op het spel, maar toch is het een speciale wedstrijd. Thijs van Groningen maakt deze wedstrijd namelijk eenmalig zijn rentree in Olympia 1. De voormalig aanvoerder kampte geruime tijd met een knieblessure. Na een lang revalidatieproces heeft Thijs besloten om zich niet meer beschikbaar te stellen voor Olympia 1.

Lees verder21

Corona: de regels bij de uitvereniging

Sinds enkele dagen kun je in de app Voetbal.nl onder de wedstrijdinformatie van je team een gele balk vinden met het coronateken. Klik er op en je gaat naar de coronaregels van de thuisvereniging waar de wedstrijd wordt gespeeld. Zo ga je goed voorbereid op pad! 

Lees verder15

Verkoop loten GCA start zaterdag 19 september!

Aanstaande zaterdag 19 september start de verkoop van loten voor de Grote Club Actie. Onze pupillen gaan met lotenboekjes op pad. Voorop staat hun 'eigen' QR code waarmee de door hen verkochte loten aan hun naam worden gekoppeld. Van ieder verkocht lot van 3 euro gaat 2,40 euro naar Olympia! De lotenverkopers worden voor hun inzet bedankt door Olympia met mooie prijzen en een feestelijke prijsuitreiking. 

Lees verder04

Nieuw: sportspreekuur en veldrevalidatie bij Olympia

Fysiotherapeut Lars Harfterkamp start op maandag 7 september met een nieuwe activiteit voor alle spelende jeugd- en seniorleden. Ben je tijdens de wedstrijd of training geblesseerd geraakt of loop je al langer met een blessure? Kom dan op maandagavond tussen 19.00 - 20.00 uur langs bij het gratis sportspreekuur voor advies van (sport) fysiotherapeut Lars. Locatie: fysioruimte in het kleedkamergebouw. 

Lees verder04

Wedstrijden zondag herenselectie komend weekend gaan niet door!

Gisteren is bekend geworden dat één speler uit de zondagselectie positief is getest op het coronavirus. Uit voorzorg is daarom besloten de wedstrijden van komend weekend voor de zondag herenselectie geen doorgang te laten vinden. De bekerwedstrijden Olympia - DSO (zaterdag 17.00 uur) en Olympia 2 - DOSR 3 (zondag 11.00 uur) zijn dus afgelast. 

Lees verder02

Dierenkliniek DE GOUWE bedankt!

Gisteren deed het bestuur een oproep voor tijdelijke opslagruimte. Razendsnel reageerde teamsponsor Dierenkliniek DE GOUWE aan de Kattensingel dat zij tijdelijk ruimte kunnen bieden. Grote dank!!

Lees verder31

Je teamfoto al opgestuurd?

Speel je in een O17 team of jonger? Heb je al een teamfoto gemaakt voor de seizoensgids? Niet vergeten s.v.p.! Aankomend weekend moeten alle teamfoto's binnen zijn bij: redactie@gcfc-olympia.nl om ze in de seizoensgids 2020 / 2021 te kunnen plaatsen. 

Lees verder28

We starten morgen - tips in beeld!

Op de foto zien jullie JO12-1 met hun trainer Robin van Duin tijdens een wedstrijdbespreking bij een oefenwedstrijd. Een van de 'tijdelijke' regels vanwege corona: buiten wedstrijdbespreking houden. Vanmiddag kregen we tips van de KNVB hoe we het seizoen coronaproof kunnen starten. Omdat plaatjes sprekender kunnen zijn dan woorden: hierbij nog een keer een aantal basisregels en tips in mooie KNVB Infographics:

Lees verder27

Weer lekker voetballen, maar wel coronaproof - vooraf aanmelden verplicht bij uitwedstrijd 1e op 29/9!

Voor alle voetbalclubs gelden dezelfde basisregels om besmetting door corona (covid-19) te voorkomen. Gisteren is een nieuwsbrief augustus over de uitwerking van deze regels bij Olympia aan alle leden verstuurd. Speel je zaterdag uit? Check de website van de uitvereniging op hun coronaregels, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wil je supporteren? Zoals Olympia 1 (zo) aanmoedigen bij hun eerste bekerwedstrijd a.s. zaterdag 29/8 om 17.00 uur in Honselersdijk? Dan ben je verplicht om je van te voren op hun website aan te melden: aanmelden als bezoeker SV Honselersdijk

Lees verder15

Gebruik & looproute kantine Olympia - laatste update 31/8

Deze jongedame beplakt een door ons onderhoudsteam gemaakt spatscherm. Samen met 5 Olympianen (bedankt Hans, Wim, Dennis, Rob en Edo!) heeft zij met stickers en plakstrips een looproute gemarkeerd in ons clubgebouw. Een looproute die vereist is om alle Olympianen en bezoekers zo veilig mogelijk binnen de corona voorschriften gebruik te kunnen laten maken van onze accommodatie. Daarbij is ook het kantinemeubilair teruggebracht tot 42 zitplaatsen in de kantine en 16 op het buitenterras om voor de vereiste 1,5 meter afstand te zorgen. Tja, dat is meer dan een halvering van het aantal zitplaatsen. Je mag alleen op een zitplaats verblijven in de kantine of het terras volgens de nieuwe horecaregels. Dus gezellig staand aan de bar of op het buitenterras staand met je maten wat drinken en ondertussen genieten van de wedstrijd is niet mogelijk. Zoals overal in Nederland moet ook bij Olympia tussen personen van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand worden gehouden, tenzij je huisgenoten bent. Sportkantine en terras, zoals bij Olympia, moeten ook voldoen aan de nieuwe landelijke horeca voorschriften. Anders blijft de kantine gesloten. Hoe ziet de looproute er uit?

Lees verder12

Ree gesignaleerd op Olympiaveld - zomernieuwtje

Als echte Olympiaan wordt je blik vanzelf naar het terrein getrokken als je in de buurt bent. Althans dat gebeurt mij en zo ook ras Olympiaan Wim. Tot zijn grote verbazing zag hij vanavond een ree. Op 'de golfclub' (de GC in GC&FC Olympia ....). Vervolgens dook het dier de Breevaart in, zwom naar de overkant om bij het huis van de achterburen van onze club te proberen de kant weer op te krabbelen. Een bootje vaarde langs. 

Lees verder12

Breaking news bij Napoli: transfer van Sofieke Jansen

Vandaag presenteerde Napoli "onze" Sofieke Jansen als een van de nieuwe speelsters voor komend seizoen bij de club. Sofieke speelde van 2007 tot en met 2016 bij Olympia in de jeugd (gemengde teams) t/m de B. 

Lees verder10

Nieuwsbrief 10 juli 2020

Vanmiddag is via La Posta de 5e nieuwsbrief van dit seizoen gemaild. Let op: soms komt de mail als SPAM binnen. Heb je de nieuwsbrief niet ontvangen, maar je wilt wel op de mailinglist staan? Stuur een berichtje naar: redactie@gcfc-olympia.nl.

Lees verder04

Voorlopig trainingsschema seizoen 2020/2021

Het (voorlopige) trainingsschema 2020-2021  is bekend. In het overzicht kun je zien op welke tijden jouw team het komende voetbalseizoen gaat trainen. Let op: dit kunnen andere dagen en andere tijden zijn dan je misschien gewend was. Dit heeft te maken met de beschikbaarheid van trainers en dat we de trainingsactiviteiten gelijkmatig willen spreiden. Zodat iedereen de ruimte heeft om lekker te kunnen trainen.

Lees verder03

Het grote interview met Michel Heuvelman - part 1

Schoonmaakbedrijf Heuvelman neemt na een recordperiode van 14 jaar afscheid als hoofdsponsor van Olympia. Een bedank feestje is door corona opgeschort, maar we blikken in een interview al vast terug op die 14 jaar hoofdsponsor en de geschiedenis van het bedrijf met een van de directeuren, Michel Heuvelman, die tevens bestuurslid commercie is en blijft. 

Lees verder03

Het grote interview met Michel Heuvelman - part 2

In interview part 1 de geschiedenis van het Schoonmaakbedrijf Heuvelman en ruim 20 jaar Olympia vanuit de ervaringen van Michel als vader van een speler en vrijwilliger bij de club. In interview part 2 legt Ton Molenaar Michel 11 keuzes voor ...

Lees verder27

Kopij voor de nieuwsbrief van juli

Geen pappa/mamma - spelers wedstrijdjes met supporters er omheen, geen barbecue op het terras, geen drankje aan de bar om de vrijwilliger voor zijn/haar inzet te bedanken of om de zomer in te luiden met je voetbalmaten. Door corona is ook de afsluiting van dit seizoen anders dan anders. Vandaag bedankten een aantal jeugdleiders hun spelers voor het plezier met elkaar en hun inzet, zoals op de foto leider Leon van den Berg met team JO9-4.  Als je een leuke foto met een paar regels tekst hebt over de afsluiting van het seizoen met jouw team of in jouw werkgroep/commissie, die je met andere Olympianen wilt delen, stuur die dan per e-mail naar: redactie@gcfc-olympia.nl voor de nieuwsbrief van juli. Ook laatste nieuwtjes, voorstellen van nieuwe commissieleden, of delen van een nog in te vullen vacature met een beknopte omschrijving zijn welkom! Stuur je kopij voor 8 juli!

Lees verder26

Teamindeling jeugd seizoen 2020/2021

Voor het komend voetbalseizoen is de teamindeling bij de jeugd bekend. Uitgangspunt voor deze teamindeling is om iedereen zo veel mogelijk op zijn of haar eigen niveau te laten spelen. Dat geeft het meeste plezier en ontwikkeling. 

Lees verder22

Interview met Olympiaan Tjerk Rook

Tjerk Rook (29) is dit seizoen trainer/coach van JO19-1, het vlaggenschip van de jeugdopleiding. Ook dit jaar stromen een aantal spelers door vanuit JO19-1 naar de zondagselectie. Seizoen 2019-2020 is (voorlopig) voor Tjerk het laatste seizoen in zijn trainersloopbaan. Een trainersloopbaan, die Tjerk begon als A-junior bij een D-jeugdteam.

Lees verder18

Geen trainingen vandaag door regenval

Alle trainingen zijn voor vandaag afgelast. Na de hevige regenval staat de toegang en een deel van het terrein onder water en is infill van het kunstgrasveld 2 weggespoeld. 

Lees verder08

Vrouwen 1 gefeliciteerd! Terug in de 2e klasse

Vanmiddag kwam het verlossende telefoontje van de KNVB: Vrouwen 1 keert komend seizoen terug in de 2e klasse! Anna, Chaneequa, Deborah, Dina, Echica, Fleur, Hester, Ilse, Iris, Kim, Linda, Lisa, Marieke, Marielle, Michelle, Rianne, Roa, Roos, Shavonne, Sonja, Stef, trainers/coach & leider Rob en Jacco, assistent scheidsrechter Ramiz en shirtsponsor Jack Styles: van harte gefeliciteerd!!!

Lees verder31

Virtueel Oud & Nieuw

Zoals in het eerdere artikel gemeld treffen jullie hieronder de linkjes naar alle ruimtes voor het virtuele Oud & Nieuw feest van Olympia. Klik op de naam van de ruimte om deel te nemen. Mocht er onverhoopt om een wachtwoord gevraagd worden, gebruik dan "Olympia" om deel te kunnen nemen. Vergeet ook niet om het programma Zoom te installeren. De bedoeling van dit initiatief is om stil te staan bij ons Oud & Nieuw en iedereen de gelegenheid te geven elkaar weer even te zien en waar mogelijk te spreken. Er is geen beheerder van de vergaderruimtes aanwezig waardoor iedereen door elkaar heen kan praten. We doen een beroep op degene die deelnemen hier sportief en correct mee om te gaan zodat het gezellig en leuk blijft voor iedereen om deel te blijven nemen.

Gedurende de speech van Edo Neefjes zal iedereen zijn microfoon uitgezet worden, daarna is er alle gelegenheid om aan de bar of een van de andere ruimtes bij te praten. 

16:00 - 18:00 : Virtuele Bar is open!

16:00 - 16:40 : Virtuele Kleedkamer 07 is open

16:00 - 16:40 : Virtuele Kleedkamer 08 is open

16:00 - 16:40 : Virtuele Herentoilet is open

16:40 - 17:20 : Virtuele Kleedkamer 01 is open

16:40 - 17:20 : Virtuele Kleedkamer 03 is open

16:40 - 17:20 : Virtuele Damestoilet is open

17:20 - 18:00 : Virtuele Kleedkamer 02 is open

17:20 - 18:00 : Virtuele Kleedkamer 04 is open

 

Lees verder27

CLUBKLEDING

Omdat een fysieke winkel van onze kledingleverancier 100% Voetbal niet meer in Gouda is gevestigd (het filiaal op de Zeugstraat is gesloten), zal met ingang van het nieuwe seizoen Olympiakleding alleen via een ledenwebsite kunnen worden besteld. Op dit moment is men druk bezig deze website in te richten. Zodra de site operationeel is, brengen wij u hiervan op de hoogte.

Commissie beheer clubkleding

Lees verder25

UPDATE!! Olympia’s virtuele verjaardagfeest. Iedereen is welkom!

1886, het jaar dat in New York het Vrijheidsbeeld wordt onthuld. Coca-Cola voor het eerst te koop is. Geronimo zich overgeeft als leider van de Apaches en er een einde komt aan de Amerikaans-Indiaanse oorlog. Enricus Gerhardus Verkade de brood- en beschuitfabriek de Ruyter opricht. En in Londen een groepje arbeiders van de wapenfabriek gaat voetballen onder de naam Arsenal. Lang geleden dus.

 

Lees verder23

Trainingen jeugd

Op 6 mei zijn we weer begonnen met het geven van jeugdtrainingen. Het streven vanuit de jeugdcommissie is om dit seizoen tot 4 juli met trainen door te gaan. Er vanuit gaande dat dit vanuit de maatregelen rond corona mogelijk blijft en er voldoende vrijwilligers zijn om naast het geven van trainingen de extra taken, zoals veldbegeleider, dagelijks wassen 'coronahesjes', schoonmaak etc. in te vullen. Tot nu toe loopt dat heel goed. Dank iedereen! Het trainingsschema, zoals gepubliceerd op 3 mei 2020 blijft gehandhaafd, zie: trainingsschema jeugd vanaf 6 mei 2020. Daarnaast zijn er ook jeugdtrainingen op zaterdag gestart. Wie er dan trainen wisselt wekelijks en wordt met de betreffende teams rechtstreeks gecommuniceerd. Heel veel plezier!

 

Lees verder20

Aangepast trainingsschema senioren

Vorige week zijn de eerste seniorenteams gestart met "corona" trainingen. Trainingen waarbij spelers en trainers, net als bij de junioren 1,5 meter afstand in acht moeten nemen. Dat betekent dat ook hier nieuwe trainingsvormen worden gebruikt en het tijdschema is aangepast. De opkomst is hoog, zo waren vanavond bij zaterdag 1 maar liefst 17 man op de training en ook bij het vierde stond vrijwel het hele team op het veld. 

Lees verder15

Interview met Stan en Marco de Ruiter

“Wat hebben we gelachen …” Dit is de rode draad door het interview dat ik met Stan en Marco de Ruiter op woensdag 13 mei 2020 heb. Stan vertelt met zijn kenmerkende Rotterdamse accent en droge voetbalhumor de ene na andere anekdote uit zijn 43 jaar bij Olympia. Als het clubhuis weer open is, zou ik hem zeker trakteren op een kopje koffie of een drankje om die verhalen uit zijn eigen mond te horen. Zoon Marco is even over vanuit de USA. Daar woont hij al 11 jaar en is hij technisch directeur bij Sparta United in Salt Lake City. Een Olympiaan in den vreemde.

Lees verder06

We zijn weer begonnen! + aangepast trainingsschema

Hiep hoi! Er mag weer gevoetbald worden. De jongste pupillen, spelertjes uit de Voetbalschool, trapten vanmiddag de herstart van de trainingen af. Een driekoppig ontvangstcomité, de zogenaamde veldbegeleiders herkenbaar aan coronahesjes, staat bij het hek klaar om de kinderen op te vangen. Ouders stoppen op gepaste afstand, terwijl de kinderen met hun eigen bidon in de hand naar Olympia gaan. Vanmorgen heeft het onderhoudsteam nog sjablonen gemaakt om daarna met verf de looproutes op het terrein te markeren. Bij het "verzamelblok" vangt de technische staf, deze middag Yoran Westmaas en Jan Chris Kuipers, de spelers op. De velden zijn uitgezet, materialen en trainers met handschoenen aan staan klaar. We kunnen beginnen .... Een kwartier later komt de volgende groep spelers.

"Het is wel even spannend voor de eerste keer alleen naar voetbal. En weet ik alle nieuwe regels wel...?" Enkele ouders kijken op grote afstand vanaf de brug toe, zodat er toch nog even een blik op hun pappa of mamma kan worden geworpen. En ongetwijfeld ook andersom. 

De jeugdcommissie heeft nog enkele kleine wijzigingen in het trainingsschema moeten aanbrengen: 

Lees verder03

Vanaf 6 mei weer jeugdtrainingen!

Vanaf woensdag 6 mei a.s. herstarten we met trainingen voor onze jeugdspelers t/m 18 jaar! De laatste voorbereidingen zijn volop in gang na het vele werk dat afgelopen week al is verzet.

We hebben een zo veilig mogelijke aanpak opgezet voor zowel de spelers als voor de trainers en organisatie en in overeenstemming met het Plan van Aanpak van de gemeente en Sport.Gouda. Dat betekent dat onze jeugdspelers t/m 12 jaar kunnen trainen mét onderling contact en onder begeleiding van een trainer. Onze jeugdspelers van 13 tot en met 18 jaar kunnen onder begeleiding trainen, waarbij ze onderling anderhalve meter afstand moeten houden. 

Lees verder03

Voetballer op leeftijd

Ton Broekhuisen, o.a. speler en reporter bij onze Old Stars 1886, is op Facebook gestart met @voetballeropleeftijd. Leuke plaatjes van toen, veelal voorzien van een noot vol voetbalhumor van deze woordkunstenaar. En dan zijn er nog filmpjes ingezonden voor de challenge "bal hoog houden" voor voetballers op leeftijd. Zoals met Olympiaan Arie ... De foto met 4000 man bij de tribune lijkt in deze coronatijd helemaal heel lang geleden ....

Lees verder21

Update 8: Corona maatregelen na 28 april 2020

De regering heeft in de persconferentie van vanavond een aantal versoepelingen aangekondigd op de huidige corona maatregelen met betrekking tot kinderen / jeugd. Vanaf 29 april komt er meer ruimte voor sportactiviteiten voor kinderen (tot 12 jaar) en jongeren (13-18 jaar). Wat de ruimte precies inhoud is nog onduidelijk en de aankondiging roept veel vragen op.

We gaan de komende dagen proberen om deze vragen beantwoord te krijgen in overleg met de KNVB, de gemeente Gouda en Sport.Gouda. 

Het Bestuur.

Aankondigingen voor de sport van vandaag (bron: website van de rijksoverheid / bericht 21/4/2020 19.15 uur):

 

 

Lees verder21

RTV Gouwestad - gevolgen corona voor sportverenigingen

Onze voorzitter Edo Neefjes is geïnterviewd door Gerrit Schinkel van RTV Gouwestad over de gevolgen van corona bij sportverenigingen. Het programma Gouwestad Magazine wordt de hele week vier keer per dag uitgezonden op kanaal 12 (Rekam/ Caiway) het kanaal van Kabelkrant Gouda: 10.00, 16.00, 19.00 en 22.00 uur. De uitzending is ook terug te zien op: You Tube Gouwestad TV

Lees verder01

Update Corona 7 - KNVB / Begroetingsdag filmpje

De KNVB heeft gisterenavond bekend gemaakt dat de amateur-voetbalcompetities dit seizoen niet meer worden hervat. Morgenavond vergadert ons bestuur weer. Verdere berichtgeving volgt daarna. 

Lees verder01

Week challenge

De winnaar van week challenge 2 is Merijn Scharloo. Gefeliciteerd! Klik hier voor het filmpje: Facebook Olympia

Lees verder31

Interview met Gaby Dols - 1e vrouwelijke bestuurslid

Het is bijna tien jaar geleden dat Gaby Dols als secretaris van het bestuur door de ledenvergadering is benoemd. Op 17 mei 2010 werd zij het eerste vrouwelijke bestuurslid bij GC&FC Olympia.  Het is ook uit die tijd dat we elkaar hebben leren kennen.  De voorzitter – Edo Neefjes – had Gaby gevraagd of zij secretaris wilde worden. Een mooie nieuwe uitdaging, die Gaby graag aanging. Mits er een opvolger was voor haar toenmalige functie van scheidsrechtercoördinator jeugd.  En daar wist ze mij voor te strikken.

In dit artikel een indrukwekkende lijst van vrijwilligerstaken, die Gaby heeft opgepakt. Een van de vrijwilligers, die bijna op de vereniging woont. Figuurlijk, maar sinds enkele jaren ook letterlijk…

Lees verder24

Ramon Hageraats nieuwe hoofdtrainer Olympia

Met ingang van het seizoen 2020/2021 is Ramon Hageraats (foto) de nieuwe hoofdtrainer van Olympia. Hij volgt hiermee Danny Mulder op die aan het einde van het huidige seizoen afscheid neemt.

Hageraats (47) is woonachting in Wateringen en heeft ruime ervaring in het trainersvak. Vanaf 2007 is hij actief als hoofdtrainer bij de senioren. Hij was onder meer eindverantwoordelijke bij Be Fair en Esto en is daarmee dus bekend met de regio.

 

Lees verder23

Een jaar zonnepanelen

Hans Streefland (onderhoudsteam): onze zonnepanelen hebben 67,16 Mwh in 1 jaar geproduceerd. De opgave van Wattco (red.: leverancier van de panelen) was 73,4 Mwh. Dus het kan nog beter. 

Lees verder13

Trainer gezocht

Voor ons O17 2 selectieteam zoeken wij een ambitieuze en stevige trainer

ONTWIKKELING CENTRAAL
Olympia uit Gouda is een vereniging waar de ontwikkeling van de individuele speler centraal staat. Van trainers wordt verwacht dat ze spelers vooruit helpen in hun (voetbal)ontwikkeling. En dat ze samenwerken om een top jeugdopleiding bij Olympia te creëren die jaarlijks spelers voor Olympia 1 aflevert. De doelstelling is het spelen van verzorgd en avontuurlijk voetbal met veel druk op de bal.

STEVIG & SOCIAAL VAARDIG
We zijn we op zoek naar een ambitieuze trainer met een aantal jaren ervaring, die onze vaak eerstejaars spelers een stap verder brengt op tactisch en fysiek niveau en op het vlak van samenwerken. We zijn op zoek naar iemand met overwicht en sociale vaardigheden, waardoor er met plezier gevoetbald wordt.
Liefst in bezit van TC 3 of met de ambitie om deze opleiding te doen.
O17 2 traint op dinsdag en donderdag van 18.30 tot 20.00 uur en speelt wedstrijden op zaterdag.

PRIMA VERGOEDING
Olympia is een vereniging met een rijke historie sinds 1886 en een goede organisatie, waar je een prima vergoeding ontvangt, waar ook volop opleidingsmogelijkheden en -kansen zijn om je verder te ontwikkelen als trainer binnen een ambitieuze en talentvolle trainersgroep.

WELKOM
Graag maak ik een kennismakingsafspraak met je. Je kunt je voetbal CV en een korte motivatie mailen naar hjo@gcfc-olympia.nl
gericht aan Jan Chris Kuipers, Hoofd Jeugdopleiding.

Lees verder12

Nieuwe lichting gediplomeerde verenigingsscheidsrechters

Afgelopen woensdag, 11 maart, zijn Julia Borst, Jorrit Sprong, Tygo Spijkerman, Max de Bruin, Tom Roeloffs, Paul Groenendijk en onze scheidsrechtercoördinator jeugd Cyriel de Jong gestart met de KNVB opleiding verenigingsscheidsrechter. Olympia is gastlocatie; er zijn ook deelnemers vanuit andere verenigingen uit de omgeving. Cursus leider vanuit de KNVB is Laurens Gerrets. Allemaal heel veel succes!


Lees verder12

Begroetingsdag op 18 maart afgelast

Vanmiddag is na de persconferentie van het kabinet besloten om de 6e Begroetingsdag in Gouda Noord op 18 maart a.s. in zijn geheel af te gelasten. Daarmee vervallen dus ook de koffie-ochtend met oude foto's kijken voor senioren met verrassingen van scholen in onze kantine en de sport&spelactiviteiten op het hoofdveld. 

Lees verder08

De Joh. Rond-schaal

Zo'n 20 jaar (vanaf 1965) werd jaarlijks door het bestuur aan een commissielid die zich bijzonder verdienstelijk voor Olympia had gemaakt de Joh. Rondschaal uitgereikt. Bestuurslid, de heer J. Rond, had bij zijn aftreden een schaal voor dit doel beschikbaar gesteld. Afgelopen woensdagmiddag kwam met de WEP-stage voor leerlingen van Praktijkschool GSG Het Segment eenmalig vrijwilliger Rob Rabelink mee vanuit school. Hij was al lang niet meer bij Olympia geweest. Hij heeft in de jaren 80 de schaal gehad voor zijn inzet in de pupillencommissie. Voor ons archief heeft hij zijn schaal (zie foto) terug geschonken. 

In de nieuwsbrief van maart, die deze week per e-mail aan alle leden is verstuurd, staat een verslag van de speldendragers-bijeenkomst van januari. Daarin een stukje Olympia geschiedenis van Olympianen, die veelal tientallen jaren actief zijn geweest of nog zijn voor de club.

 

Lees verder28

Bericht vanuit de bar

Afgelopen dinsdag is er een nieuw kassa systeem bij Olympia geïnstalleerd. Een kassa waarin het mogelijk is om bijvoorbeeld met clubpassen te betalen. Tot de zomer loopt een pilot met dergelijke passen voor een aantal vrijwilligerscommissies. Bevalt het systeem, dan is het streven om over te stappen naar cashless betalen. 

De benodigde prijsaanpassingen tengevolge van de accijnsverhogingen op alcohol en de verhoging van de laag BTW groep door de overheid vorig jaar, waren opgeschort tot de invoering van dit nieuwe kassasysteem. Vanaf deze week gelden de nieuwe, verhoogde, prijzen voor frisdranken, koffie en pils.

 

Lees verder21

Heb jij kopij voor de nieuwsbrief?

Na de voorjaarsvakantie, na 1 maart, komt de volgende nieuwsbrief uit. Heb jij een leuke foto, een grappige anekdote, een nieuwtje, een belangrijke mededeling, etc. die je graag via de nieuwsbrief zou willen delen met Olympianen? Stuur het dan z.s.m. op naar redactie Olympia. Bedankt al vast voor je bijdrage!

 

Lees verder08

Alle voetbal voor morgen 9/2/2020 is afgelast

De KNVB heeft i.v.m. met de verwachte storm alle wedstrijden in het betaald voetbal en amateurvoetbal voor zondag 9 februari afgelast. 

Lees verder30

Vernieuwing bij technische staf Jeugd

De Jeugdcommissie is blij dat de samenwerking met Hoofd Jeugdopleiding Jan Chris Kuipers in het seizoen 2020/2021 kan worden voortgezet. Dit zorgt voor continuïteit in onze jeugdopleiding, waarin de ontwikkeling van individuele spelers en met plezier voetballen centraal staan. 

Eddy Souisay zal na dit seizoen niet langer de rol van Technisch Jeugdcoördinator vervullen. Vanuit Olympia willen we deze rol anders  invullen dan nu gebeurt. Eddy heeft als Technisch Jeugdcoördinator (TJC) met enthousiasme veel jeugdspelers en hun leiders/coaches ondersteund bij de wekelijkse trainingen. En dat blijft hij doen tot eind van dit seizoen. Mogelijk dat Eddy zijn kennis en ervaring voor Olympia in wil blijven zetten als trainer. Op deze  plaats willen we Eddy alvast bedanken voor zijn jarenlange inzet als TJC voor de Olympia-jeugd.  Aan het eind van het seizoen zullen we daar op een passend moment zeker nog bij stilstaan. 

 

Lees verder22

Olympia en Jan Chris Kuipers met elkaar door

Ook volgend seizoen mag Jan Chris Kuipers zich Hoofd jeugdopleding van Olympia noemen. Kuipers en Olympia kwamen een contractverlenging van een seizoen overeen. Daarmee is de sportieve continuïteit in onze de jeugdopleiding ook volgend seizoen gewaarborgd. Jan Chris gaat dan zijn vierde volledige seizoen in na het eerst een half jaar te hebben overgenomen van Carl Flux.

Lees verder11

Olympia en hoofdtrainer Danny Mulder niet met elkaar door

Danny Mulder heeft aangegeven volgend seizoen niet door te gaan als hoofdtrainer van Olympia.
Belangrijkste reden is dat Danny op dit moment 7 dagen van de week als trainer/coach op het veld staat.
Dat ervaart hij als een zware belasting en dat wil hij terugbrengen.

Lees verder23

Derde nieuwsbrief seizoen 2019 / 2020

Zojuist is de derde nieuwsbrief van het seizoen 2019 / 2020 per e-mail aan alle leden verstuurd. Hierbij een link: nieuwsbrief 23 december 2019. Heb je de mail niet ontvangen, maar wil je nieuwsbrieven wel in je mailbox? Stuur dan een berichtje aan redactie@gcfc-olympia.nl. Afmelden kan op de nieuwsbrief zelf. Heel fijne feestdagen!

Lees verder16

Nieuwjaarsborrel 1 januari 2020

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving en op verzoek van diverse leden vindt de nieuwjaarsborrel plaats op 1 januari 2020. Wij hopen vanaf 16.00 uur met veel Olympianen het glas te kunnen heffen op het nieuwe jaar.

Het bestuur

Lees verder15

Vierde najaarskampioen: JO14-2!

Zaterdag is JO14-2 vrijwel zeker najaarskampioen geworden met een overwinning op de directe concurrent Stolwijk JO14-1 tijdens een uitwedstrijd. Stolwijk kan nog op gelijk puntenaantal komen met nog een wedstrijd te spelen, maar moet dan ook nog eens een negatief doelsaldo van 16 compenseren. Dat lijkt onwaarschijnlijk. JO14-2 met coaches Bart de Ruiter en Jan Kievit: hartelijk gefeliciteerd!!! 

Lees verder15

Winterstop jeugd

Het einde van de eerste seizoenshelft is in zicht. Zaterdag 14 december hebben diverse teams nog inhaalwedstrijden, oefenwedstrijden of een bekerwedstrijd gespeeld. Voor onze jeugdspelers is het winterstop van vrijdag 20 december tot en met zondag 5 januari. Dit betekent dat op donderdag 19 december de laatste trainingen plaatsvinden. Vanaf maandag 6 januari wordt er weer getraind.


Op zaterdag 18 januari start voor de meeste teams de voorjaarscompetitie. Wil jouw team op zaterdag 11 januari een oefenwedstrijd spelen, dan is het fijn als dit bij een uitclub kan. De velden bij Olympia zijn op 11 januari nodig voor een toernooi en twee geplande wedstrijden.

 

Een fijne vakantie en mooie feestdagen!

 

Marie-Christine Reusken, namens de Jeugdcommissie.

 

Lees verder08

Onze 3e Winterkampioen: MO17-1

Onze meiden van MO17-1 onder leiding van trainer/coach Menno Borst zijn afgelopen zaterdag als derde jeugdteam deze periode kampioen geworden. Hartelijk gefeliciteerd! 

Lees verder08

Olympia ondertekent Gouds Sportakkoord

Dinsdag 4 december is het Goudse sportakkoord met tal van ideeën om inwoners van Gouda een leven lang voldoende en met plezier te laten sporten gepresenteerd. Sport en bewegen stimuleren omdat het leuk is, omdat het gezond is en omdat je zo mee kan doen in de maatschappij als sporter, vrijwilliger of supporter. De ideeën zijn afkomstig van vele organisaties en individuele Gouwenaars. Iedereen, waaronder Olympia, die mee ondertekent en ook als een van de 4 verenigingen met de gemeente de aanvraag naar het rijk heeft gesteund om een sportakkoord te kunnen realiseren, zet zich in om nog meer Gouwenaars in beweging te krijgen. In het akkoord wordt Olympia ook expliciet genoemd (o.m. pagina 11). Voor de verwezenlijking van de ideeën komt vanuit het rijk de komende jaren ook extra geld beschikbaar. Hoe daar aanspraak op kan worden gemaakt wordt nog uitgewerkt. 

Lees verder04

Eerste winterkampioenen

We hebben maar liefst al twee winterkampioenen in de jeugd: JO12-1 (foto met leiders Maarten en Jeffrey, die zelf voetballen in zaterdag 1) is afgelopen zaterdag kampioen geworden. De week er voor is JO12-3 met leiders Marco en Hassan al kampioen geworden bij een thuiswedstrijd tegen een team van Donk. Afgelopen zaterdag bevestigden ze hun koppositie met een overwinning op wederom een stadsgenoot, een team van Jodan Boys. Een foto van dit team volgt zodra het team weer compleet is. Een speler ligt in het ziekenhuis met een zware longontsteking. Jullie natuurlijk ook hartelijk gefeliciteerd! En beterschap!

 

Lees verder13

In memoriam Ron van den Berg

Gisteren bereikte Olympia het trieste bericht dat Ron van den Berg aan de gevolgen van de slopende spierziekte ALS op 62-jarige leeftijd is overleden. We wensen echtgenote Connie en de kinderen Sven, Bjorn en Kari en partners en overige familie en vrienden enorm veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

 

Lees verder31

Olympia tenues weer leverbaar

De voorraad is aangevuld, er zijn vanaf vandaag weer Olympia tenues beschikbaar bij 100% Voetbal aan de Zeugstraat!

Lees verder24

Geslaagde speciale keepers training

Gisterenavond kregen zeven keepers uit onze jeugd een speciale training van Robbert Dols en Harvey van der Stelt, de keepers van onze selectie. Dat het een succes was is te zien op de leuke foto's van coördinator O13 Veerle Ruijgers op Facebook: Facebook Olympia.

Lees verder17

Inschrijving FIFA toernooi bij Olympia geopend

Op vrijdagavond 8 november is de kantine weer een grote gameroom voor het GC & FC OLYMPIA BUSINESSCLUB FIFA20 TOERNOOI
VOOR O14 t/m O19. Om 19.00 uur aanwezig zijn. Deelname is gratis. Inschrijven kan bij: Orbo Verschuur.  Zet er bij hoe je heet (voor- en achternaam) en in welk team je speelt. Er kunnen maximaal 40 deelnemers mee doen. Reageer snel want vol = vol! 

Dit toernooi wordt aangeboden door de businessclub Olympia. 

Lees verder11

Foto op spelerspas

Tot 1 november kun je zelf de spelerspas-foto op de spelerspas wijzigen via de wedstrijdzaken-app of voetbal.nl-app. Alle voetballers, die competitie spelen hebben een digitale spelerspas. Vanaf O13 is een goede foto waarop je te herkennen bent door een (onbekende) scheidsrechter verplicht. Het hoeft geen officiële pasfoto te zijn, maar neem de foto niet van te grote afstand, zonder zonnebril of petje en geen zij- of achteraanzicht. De scheidsrechter moet je identiteit kunnen vaststellen. 

Lees verder27

Stem op Olympia bij Rabo Club Support: Jóuw stem levert pegels op!

Rabobank lanceert via de Rabo Clubsupport een nieuw initiatief om positieve projecten van (sport)verenigingen financieel te ondersteunen. Vanaf vandaag kan er op de verschillende projecten gestemd worden. Het aantal stemmen bepaalt hoeveel geld er wordt toegekend. Olympia heeft een project ingediend om ouderen meer te laten bewegen en sporten. 

Walking Football plus schaduwprogramma

Olympia organiseert daartoe op 1 mei 2020 een Walking Football (60+) toernooi. Plezier (sociale cohesie) staat voorop. Tevens is het doel om het 'wandelvoetbal voor ouderen' (Walking Football) te promoten door kennisoverdracht aan genodigden en verenigingen. Met clinics kunnen ouderen kennis maken met deze sport. Parallel is er een schaduwprogramma met wandelactiviteiten en jeu de boules. Ideeën om deze dag verder op te leuken zijn al aangeleverd. En blijven welkom. 

Lees verder26

Eerste digitale nieuwsbrief is uit

De eerste digitale nieuwsbrief van dit seizoen is uit: Nieuwsbrief september 2019. Centraal staat hierin een uitnodiging van de sfeercommissie voor iedereen die Olympia een warm hart toedraagt om de festiviteiten rond de opening van het nieuwe kunstgras-hoofdveld a.s. zondag bij te wonen. Met dit nieuwe veld krijgen we flink meer training- en wedstrijdcapaciteit. En daar was al lange tijd behoefte aan vanwege de groei van het ledenaantal en vele activiteiten op de club. Vanaf het besluit in januari 2019, waarbij we symbolisch het eerste stukje nieuwe grasmat ontvingen van de wethouder sport Michiel Bunnik, is er heel hard gewerkt om tot het prachtige eindresultaat van nu te komen. Een super grote pluim voor alle betrokkenen van de gemeente Gouda, SPORT.GOUDA en ons eigen Olympia onderhoudsteam!

Lees verder19

Breaking news: nieuwe veld is goedgekeurd!

Vandaag het uur van de waarheid: mogen we op ons nieuwe kunstgrasveld gaan voetballen of (nog) niet? Het veld werd gekeurd door KIWA. Een uitgebreide keuring van zo'n twee uur. Stuitert een bal volgens de norm (foto)? Liggen de doelen hoog genoeg? Daar moest nog even aan gesleuteld worden; was 4 cm te laag. Maar het groene licht is gegeven: we hebben er een prachtig kunstgrasveld bij! Al vast voor de agenda: op zondag 29 september is voor de eerste thuiswedstrijd van het eerste (aftrap 14.00 uur) de officiële opening. Meer informatie volgt.

Lees verder14

Grote Clubactie vandaag gestart!

Vandaag is de Grote Clubactie van start gegaan. De opbrengst gaat dit jaar naar nieuwe voetballen en trainingsmaterialen voor de jeugdteams. Nieuwe voetballen zijn nodig omdat de KNVB nieuwe richtlijnen heeft voor de ballen.  Onze jeugdleden hebben de verkoopboekjes ontvangen en zijn vol enthousiasme gestart met het verkopen van loten. Wilt u ook een lot kopen? Dat kan ook online: website clubactie Olympia. Klik op de button: Steun ons! Een lot kost € 3,- waarvan 80% direct naar Olympia gaat!

Lees verder06

PUPILLEN ENTHOUSIAST GESTART

Afgelopen maandag kwamen bijna 100 pupillen uit O9 O10 O11 en O12-teams trainen onder een stralend zonnetje. Dat betekent dat bijna iedereen er was!! Onder enthousiaste leiding van coördinatoren Yoran Westmaas en Johan Blom werd begonnen met een dribbeloefening, daarna een pass- trapvorm en afgesloten met lekker lang 3 tegen 3 partij spelen. Daarin werden alle spelers gemixt.

Lees verder05

En toen was het groen

En toen was er groen, kunstgras groen. Vanmorgen is gestart met het uitrollen van het kunstgras op veld 1. 

Lees verder04

Wie fluit mijn wedstrijd?

Björn Kuipers, Kevin Blom en Stéphanie Frappart: voor de meeste jeugdspelers bij Olympia zijn dit namen van bekende scheidsrechters. Maar wie fluit jullie eigen wedstrijd? Dat zijn vrijwilligers van Olympia, met een leeftijd die varieert tussen de 12 jaar en 65+. Sommigen doen dit al heel lang en hebben daarvoor jaren zelf gevoetbald of voetballen nog. Anderen doen dit voor het eerst dit seizoen en spelen zelf in een jeugdteam of hebben daar kinderen spelen. 

Lees verder19

Trainen en de 'bouwplaats' Olympia

Zoals eerder bericht wordt er bij Olympia nog volop gewerkt. Om het hoofdveld te voorzien van kunstgras en om het trainingsveld te voorzien van nieuw natuurgras. De werkzaamheden zullen nog enige weken in beslag nemen. Ondertussen beginnen we wel weer met trainen op de beschikbare velden 2 (kunstgras) en 3 (natuurgras).

Lees verder18

Aanpassing start trainingen jeugd

Bericht van Hoofd Jeugdopleiding: aanstaande dinsdag 20 augustus starten alle selectieteams uit de pupillen (O9 t/m O13) en alle O8-teams met trainen. Vorige week zijn de selectieteams uit de junioren al gestart.

De overige jeugd competitieteams starten op woensdag 28 augustus met trainen. Op 31 augustus zijn voor vrijwel alle teams de eerste (beker)competitiewedstrijden. 

Lees verder09

Hoofdveld krijgt kunstgras

Wekelijks maakt Hans Streefland, de opvolger van Peter Lugthart als hoofd accommodatie zaken, een foto verslag van "bouwplaats Olympia". Het hoofdveld, veld 1, wordt een kunstgrasveld. Een hele operatie en niet alleen op het veld zelf, maar ook er omheen. De verwijderde grond wordt hergebruikt om de groenstrook achter veld 1 langs de Breevaart en het trainingsveld een flinke ophoog beurt te geven. Als er geen tegenvallers zijn, dus pin ons er niet op vast, kunnen we in het weekend van 21 en 22 september weer op veld 1 voetballen. 

Lees verder16

Competitie-indeling Olympia 1

Olympia 1 treft een flink aantal oude bekenden, maar ook een aantal nieuwe gezichten in het seizoen 2019/2020. Vooral tegenstander Vlissingen springt in het oog. Vanuit Gouda toch al gauw anderhalf uur rijden. Voor het bekertoernooi is Olympia onder meer ingedeeld bij stadsgenoot ONA. Bijgevoegd het volledige overzicht.

Indeling competitie zondag eerste klasse 1B:

Boshuizen, Leiden
ROAC, Rijpwetering
VUC, Den Haag
DHC, Delft
Spartaan’20, Rotterdam
TAC’90, Den Haag
DOSKO, Bergen op Zoom
Hillegersberg, Rotterdam
Vlissingen, Vlissingen
Zwervers, Capelle a/d IJssel
Olympia, Gouda
Den Hoorn, Den Hoorn
TOGB, Berkel en Rodenrijs
Rood Wit W., St. Willibrord

 

Lees verder13

Nieuwsbrief Olympia juli 2019

Vandaag is de Olympia zomer nieuwsbrief per e-mail naar alle leden gestuurd. Heb je de nieuwsbrief niet ontvangen, maar wil je wel graag op de verzendlijst? Mail: redactie Olympia

Lees verder19

Indeling Jeugdteams 2019-2020

Voor het komend voetbalseizoen is de teamindeling bekend. Maar liefst 43 jeugdteams zullen uitkomen voor Olympia. Uitgangspunt voor de teamindeling is om iedereen zo veel mogelijk op zijn of haar eigen niveau te laten spelen. Dat geeft het meeste plezier en ontwikkeling. De teamindeling is het resultaat van wat coaches en teamleiders gedurende het seizoen zien, van wat trainers en het Hoofd Jeugdopleiding en de Technisch Coördinator Junioren en Technisch Coördinator Pupillen verder zien in de periode van selectietrainingen. De teamindeling wordt vastgesteld door het Hoofd Jeugdopleiding in samenspraak met de Jeugdcommissie-voorzitter en managers Junioren en Pupillen. 


Lees verder04

Oud & Nieuw-viering op Olympia groot succes (alle foto's)

Je hebt van die dagen, dat alles lijkt te kloppen. Vrijdag 31 mei is zo’n dag. Lekker weer, een ramvol programma op Olympia en de aanwezigheid van louter gezellige mensen. Al in alle vroegte is het een drukte van belang op het complex voor de jaarlijkse sportdag voor mensen met een beperking. In samenwerking met De Klup is Olympia erin geslaagd om alle deelnemers een geweldige dag te bezorgen. Hulde voor eenieder die zich voor het slagen van dit evenement heeft ingezet.
Vanaf de namiddag staat bij Olympia alles in het teken van de traditionele nieuwjaarsviering. De evenementencommissie is het gelukt om met een spectaculair programma en een uitgekiende mediacampagne honderden leden, oud-leden, sponsoren en supporters te mobiliseren. Het heerlijke lenteweer is daarbij een prettige bijkomstigheid. 

Lees verder04

Gefeliciteerd scheidsrechters!

Nando, Thijmen, Jort en onze scheidsrechter-coördinator voor de jeugd Ed Luijtjes zijn gisterenavond geslaagd voor de praktijkgerichte opleiding KNVB verenigingsscheidsrechter. Hartelijk gefeliciteerd!

Lees verder03

Tom Rietberg en Olympia nemen afscheid van elkaar in stijl

Een benauwde 4-3 overwinning op Oud-Olympia was het laatste wapenfeit van Tom Rietberg als hoofdtrainer van Olympia 1. Op de feestelijke ‘Oud & Nieuw’ viering van afgelopen vrijdag 31 mei werd, na een dienstverband van veertien jaar, op gepaste wijze afscheid genomen. Na eerst zeven jaar als jeugdtrainer en evenzoveel jaren als hoofdcoach kwam in goede harmonie een einde aan het dienstverband. Grote successen waren het kampioenschap van de A1 in 2012 naar de landelijke derde divisie. En de promotie van onze hoofdmacht naar de eerste klasse in 2014.

Lees verder02

Einde seizoen 2018/19 - nieuwe seizoen - 2e UPDATE KNVB

Voor de meeste teams zit de competitie er op. Onze veteranen en mogelijk vrouwen 1 (spelen nacompetitie, start 10 juni: succes!) zijn op 16 juni de hekkensluiter. De trainingen gaan door t/m 13 juni. Dat is in de week voor ons Pupillenkamp. Dan is het zomerstop. Alleen de 35-plussers (unstoppalble's) trainen de zomer op vrijdagavond 20.00 uur door op kunstgras. Wil je graag in beweging blijven, dan kun je ook nog gaan jeu de boulen op woensdagmiddag om 13.45 uur. Alleen tijdens de kantinesluiting, de maand juli, is er geen jeu de boules. We starten het nieuwe voetbalseizoen 

Lees verder30

Olympia bijna 133 jaar

Morgen is het zo ver. Na de 33ste Sport en Speldag voor mensen met een verstandelijke beperking (van 9.30 tot 15.30 uur) starten bij Olympia om 17.00 uur de festiviteiten voor ons 133 jarig bestaan. Kampioensteams worden gehuldigd, Olympia 1 speelt tegen Oud Olympia 1 o.l.v. Vincent Govers (zie foto's). Ook is bij alle teams vanaf O17 geïnventariseerd wie volgens hen hun meest waardevolle speler van dit seizoen is. Wie gaat met deze eervolle prijs naar huis? Dat weten we om ongeveer 22.00 uur. Er is feest met de Zeister toppers, een barbecue (tegen betaling) om de maag te vullen en nog veel meer! Dit wil je niet missen!

Lees verder27

Update Voorlopige indeling Junioren JO-teams

Vorige week is op basis van de selectietrainingen van de afgelopen weken een volgende stap gezet in de indeling voor het seizoen 2019/2020. De junior-spelers, die vanaf deze week in een andere groep verder trainen, zijn daarover door de trainer geïnformeerd. De aangepaste voorlopige indeling junioren voor jongens / gemengde teams (leeftijdsgroepen O14 t/m O19) vind je als bijlage bij dit bericht. Het is de bedoeling om voor 22 juni alle jeugdspelers duidelijkheid te geven over de indeling voor 2019/2020.  

Het kernteam van de jeugdcommissie. 

Lees verder25

En nog 3 kampioenen!

Gisterenavond werden vrouwen 18+ (competitie 7 tegen 7 op vrijdagavond) in hun eerste jaar kampioen. Vandaag speelden meerdere teams voor deze mooie afsluiting van een seizoen. De spelers, jongedame en jongens, van JO13-1 haalden als eerste vandaag de titel binnen in met een klinkende uitslag van 8 0 op Wilhelmus JO13-2. Aansluitend was de wedstrijd van JO15-3 tegen runner-up Linschoten JO15-1. Een wedstrijd om op het puntje van je stoel te blijven zitten doordat de teams aan elkaar gewaagd waren en er vol voor gingen. Het eindigde dan ook met 1 1. Genoeg om het kampioenschap te pakken. Gefeliciteerd allemaal!

Lees verder22

Olympia in Voetbal International

Wekelijks staat er op de middenpagina van het weekblad Voetbal International een mooie luchtfoto van een amateurcomplex in Nederland. Deze week is het de beurt aan Olympia. Op de prachtige foto is een gedeelte van het tweede veld, het hoofdveld en het clubhuis zichtbaar. Met op de achtergrond de Bodegraafse Straatweg, de Breevaart en Reeuwijkse Plassen. De foto laat maar weer eens goed zien op welke unieke locatie we als vereniging gevestigd zijn. Daar mogen we best een beetje trots op zijn.
Leden die geïnteresseerd zijn in een digitale afdruk van deze prachtige  foto kunnen contact opnemen met  Ton Molenaar

Lees verder21

Communicatie

Olympia, dat zijn wij allemaal en maken we met elkaar. Dat willen de twee nieuwe (mede)beheerders van de Instagram en Twitter accounts van Olympia uitstralen. Heb je er al eens op gekeken? Volg je ons? Op Facebook en de website is Olympia al langer zeer actief. Op LinkedIn hadden we twee groepen, waarvan de eerste stilletjes is opgeheven vanwege gebrek aan activiteit. En dan is er nog de voetbalinformatie puur sang op voetbal.nl en wedstrijdzaken KNVB app's. Heb je iets leuks om te delen? Geef het door ...

Lees verder21

Sportieve strijd om het kampioenschap dit weekend - update 24/5

Veel teams spelen komend weekend hun laatste competitiewedstrijd. Heel veel succes en vooral plezier allemaal! In het bijzonder de teams, die met een stukje extra spanning het veld op gaan omdat het kampioenschap nog in het zicht is. Je kunt zaterdag maar liefst 3 (update: MO13 speelt hun wedstrijd uit vanwege veld tekort) mogelijke kampioenswedstrijden vanaf onze mooie tribune volgen. Sportief supporteren zeer welkom! JO13-1 en JO15-3 (foto) zijn bij winst direct kampioen.

Lees verder19

Kampioensduik voor JO17-3!

JO17-3 is gisteren (zaterdag 18 mei) kampioen geworden. Hartelijk gefeliciteerd mannen! Natuurlijk ontbrak de kampioensduik in de Breevaart niet. Het team moest gisteren voor hun doen vroeg spelen vanwege het schuiven met wedstrijden door het wegvallen van veld 3.  4-0 werd het gisteren tegen CKC JO17-2. De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. 

Lees verder17

Voorbeschouwing Olympia-Spartaan'20

Olympia speelt aanstaande zondag zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Spartaan’20 uit Rotterdam is de tegenstander. 

Olympia:

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: De wedstrijd van zondag gaat helemaal nergens meer over. Zowel Olympia als Spartaan’20 is uitgevoetbald. Slechts de sportieve eer staat nog op het spel. De winnaar wordt waarschijnlijk vijfde in de eindstand. De verliezer als het tegenzit zevende. Toch is het voor Olympia niet zomaar een wedstrijd. Nog steeds kan het een beter eindresultaat behalen dan vorig jaar. Dat zou betekenen dat Olympia zich nog ieder jaar heeft verbeterd in de Eerste Klasse. Daarnaast zal de wedstrijd ook in het teken staan van het naderende afscheid van trainer Tom Rietberg. 

Lees verder16

Veld 3 in onderhoud

Sinds deze week kan er niet meer gevoetbald worden op ons derde veld. Het jaarlijkse onderhoud is gestart.

Lees verder15

Belavond Vriendenloterij groot succes!

De Olympia vrouwen- en herenselectie kwamen gisterenavond (14 mei 2019) in actie om voor Olympia deelnemers aan de Vriendenloterij te werven. En met succes, aan het eind van de belavond werd de magische 100-grens overschreden met een eindstand van 101 verkochte loten. 

Lees verder14

Met spoed gezocht: hulp bij de bar dit weekend!

Zowel zaterdagochtend en zaterdagmiddag, als zondagmiddag zoekt onze barcommissie versterking met enkele vrijwilligers voor het draaien van de bar en/of keuken. Veel van onze vaste barmedewerkers doen (eind)examen deze weken. Met extra vrijwilligers kunnen we de service zoals altijd bieden. Wil / kun jij helpen? Mail onze barcommissie. Alle (eind)examenkandidaten: heel veel succes! Onze barcommissie zoekt:

Lees verder13

STEUN de Mooiste Dag van het Jaar bij Olympia!!

Voor en tijdens de laatste thuiswedstrijd van ons 1e elftal a.s. zondag 19 mei, zullen er loten verkocht worden ten bate van de Sport-, spel- en feestdag voor verstandelijk gehandicapten uit de hele Goudse regio.

Na de wedstrijd zal de trekking plaatsvinden en worden er leuke prijzen te verdeeld onder de mensen met winnende loten!!

 

Lees verder10

Zondag 12 mei Stroopwafeltoernooi voor meiden

Dit seizoen wordt ons eerste stroopwafeltoernooi voor alleen meiden georganiseerd. MO11-1, MO13-1, MO15-1 en MO15-2 van Olympia spelen in drie poules tegen teams van VDL, Blauw Zwart Wassenaar, DSO, BSC68 en SV Bernardus. De wedstrijden beginnen om 9 uur. Omdat het 12 mei moederdag is

Lees verder10

Olympia JO9 schakelt Feyenoord uit in bekerthriller

Gisterenavond, donderdag 9 mei, ontving Olympia JO9 de leeftijdsgenoten van SC Feyenoord AV in de kwartfinale van de Rijnmond Cup. 

Lees verder10

14 MEI OLYMPIA VRIENDENLOTERIJ BELACTIE

Op dinsdagavond 14 mei zal het Olympia clubhuis meer weg hebben van een callcenter. De spelers van de heren- en vrouwenselecties gaan dan alle leden bellen om ze te vragen voor Olympia mee te gaan spelen in de Vriendenloterij. Dus als je dinsdagavond wordt gebeld, neem dan je telefoon op en doe ook mee! Waarom doen we dit? 

Lees verder05

GEZOCHT!

Enthousiaste Mensen die graag willen helpen bij de mooiste dag van het jaar!
We zoeken vrijwilligers voor het begeleiden van de deelnemers bij de diverse spelen die op het veld plaats vinden.
Mensen die (een beetje) kunnen schminken of leuk nagels lakken.
Mensen om te helpen met fruit snijden/lunch aan de deelnemers uitserveren en allerlei voorkomende werkzaamheden.

Kortom: Mensen met het hart op de goede plek die willen helpen en mee genieten!

Lees verder01

Enquête: Plezier in Voetbal - Senioren en Junioren: Geef ook je mening!

Update 2 mei: 64 keer is de enquete over "plezier in het voetbal" ingevuld. Iedereen die aan het onderzoek heeft mee gewerkt: hartelijk bedankt! De uitslag van de enquete wordt nu verwerkt in een aanbeveling aan Olympia. Daarover binnenkort meer. 

Lees verder30

Verjaardagsfeest op 31 mei voor alle Olympianen

Jaarlijks vieren wij de verjaardag van onze mooie club, zo ook dit jaar weer op 31 mei. We worden die nacht maar liefst 133 jaar en we willen dan ook een mooi programma aanbieden. Laatste nieuws (10 mei): de Zeister Toppers komen.

Lees verder26

17 mei clinic voor meiden onder 15 jaar

Vrijdag 17 mei is er van 18.00 tot 19.00 uur een gratis clinic voor meiden, die interesse hebben om in ons nieuwe MO15 competitieteam voor volgend seizoen te gaan spelen. Wil je mee doen? Meld je dan graag van te voren per mail aan bij contactpersoon meidenvoetbal Olympia met je volledige naam, geboortedatum en telefoonnummer. 

Lees verder23

Compilatie van de Reünie wedstrijd GC&FC Olympia - VV Moordrecht op YouTube

Op zondag 18 november 2018 werd er bij Olympia een speciale reünie wedstrijd gespeeld tussen (oud) spelers van Olympia en Moordrecht. Spelers die een speciale binding hebben met Ron van den Berg. Op aangeven van Ron was dit geen benefietwedstrijd speciaal voor hem, maar een middag in het teken van weerzien, vriendschap, gezelligheid en een lekker potje voetbal.

 

De wedstrijd is uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel geëindigd waar beide ploegen mee konden leven. Nadat iedereen gedoucht was en de al volle kantine opzocht is het nog lang erg gezellig geweest aan de Bodegraafsestraatweg. Dank aan iedereen voor de bijdrage aan deze mooie voetbalmiddag!

 

Voor een sfeerimpressie van deze dag: zie deze link op Youtube.

 

 

Lees verder22

Voorbereidingen Jeugd seizoen 2019-2020

Het voetbalseizoen 2018/2019 loopt naar het einde. Daarom starten we na de meivakantie de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Vanaf 6 mei starten we met de selectietrainingen voor jeugdspelers. Zodat we voor 22 juni duidelijkheid kunnen geven over de indeling van de jeugdspelers voor 2019/2020. 

Uitgangspunt is dat elke speler op zijn of haar eigen niveau speelt. Dan is er het meeste plezier en ontwikkeling voor de speler. Waar mogelijk delen we in op geboortejaar. De pupillen zijn dit al gewend. Bij de junioren beginnen we daarmee, met O14, O15, etc. 

Voorlopige indeling op basis van de ontwikkeling en prestatie in het lopend seizoen is een voorlopige indeling gemaakt in selectie- en niet-selectiespelers. Leiders, trainers en technische staf beoordelen de spelers op verschillende momenten. Daarbij wordt gekeken naar voetbaltechnische vaardigheid, mentaliteit, tactisch inzicht en fysieke kwaliteit. Voor de spelers die voorlopig zijn ingedeeld in een selectiegroep geldt in veel gevallen dat ze op andere tijden gaan trainen. Zolang de competitie loopt (tot eind mei) blijven de spelers 1x in de week met hun eigen team trainen en wel op het tweede trainingsmoment.

Lees verder19

Aangepast trainingsschema jeugd tijdens Meivakantie

In de 2 weken meivakantie wordt er door de niet-selectiegroepen 1x per week getraind op het 2e trainingsmoment, de woensdag. Dus ook de centrale training voor pupillen vindt dan plaats. De selectieteams trainen ook in de vakantie 2x per week, tenzij iets anders met de trainer wordt afgesproken. 

Na de vakantie begint de jaarlijkse  selectieperiode op 7 mei. Hierover wordt u op korte termijn geïnformeerd. Fijne meivakantie en tot snel!

Jan Chris Kuipers - Hoofd Jeugdopleiding Olympia

Lees verder19

Zaterdag 20/4 kantine open vanaf 15:00 uur

De meivakantie is gestart en dat is ook goed te merken aan het aantal te spelen wedstrijden op de velden bij Olympia bij de jeugd. Of beter gezegd de niet te spelen wedstrijden, want er wordt morgen, zaterdag 20 april, namelijk niet gevoetbald aan de Bodegraafsestraatweg. 

Echter, voor een gezellig praatje en een verfrissend drankje kan je zaterdag vanaf 15:00 uur wel in de kantine terecht! Onder het genot van een frisse tea of limonade vast vooruit blikken op wedstrijd van het 1e zondag. Of gewoon met vrienden en bekenden een biertje drinken op het dakterras, het kan vanaf 15:00 uur!

Zondag, 1e paasdag, speelt Olympia 1 thuis tegen Moerse Boys. Deze dag is de kantine geopend vanaf 12:30 uur. 

Lees verder19

Voorbeschouwing Olympia-Moerse Boys

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn twaalfde thuiswedstrijd van het seizoen. Moerse Boys uit Zundert is de tegenstander. Een voorbeschouwing:

Olympia
Afgelopen zondag blameerde Olympia zich met een 6-0 nederlaag bij koploper VOC. Bij rust stond het 2-0, maar na de thee liet Olympia zich gewillig naar de slachtbank leiden. En dat is een pijnlijke constatering. Zeker omdat het nog steeds mogelijk is om zich via de periode te plaatsen voor de nacompetitie.

Lees verder12

Sponsorcommissie Olympia slaat wederom een slag

De sponsorcommissie van Olympia heeft de afgelopen weken niet stil gezeten. Wederom zijn er weer een aantal bedrijven partner geworden van Olympia. We stellen ze aan u voor:

 

Lees verder11

Jeu de boules en schoolvoetbal - jong en oud genieten

Iedere woensdagmiddag wordt jeu de boules gespeeld op het Leen den Braber Sport Plaza bij Olympia. Dames, heren, iedereen is welkom. Deelname aan het spelletje is gratis. Er wordt fanatiek gespeeld en altijd nagepraat bij een gezellige borrel (voor eigen rekening). Pim van 't Hoog en Vincent Govers zijn contactpersonen voor het jeu de boules team. Kom kijken en doe mee!

Lees verder11

Parkeren bij VOC voor wedstrijd a.s. zondag alleen met parkeerkaart

A.s. zondag speelt Olympia 1 zijn uitwedstrijd bij VOC te Rotterdam. Voor alle supporters die onze jongens gaan supporten, je moet vooraf even een parkeerkaart uitdraaien om op het terrein van VOC te kunnen parkeren. 

De parkeerkaart zelf en verdere informatie is te vinden in dit artikel op de website van VOC: Parkeren bij VOC 14-04.

 

Lees verder10

Schoolvoetbal weer een feestje

Alle schoolteams, begeleiding, supporters, ons bar en onderhoudsteam bedankt voor het feestje dat de afgelopen twee weken het schoolvoetbaltoernooi bij Olympia was. In het bijzonder super dank aan de Olympianen, onze trainers op woensdag van MBO Rijnland en Esther Remmerswaal van Sport.Gouda (zie groepsfoto) voor de begeleiding van de wedstrijden en alles er omheen! Voor Olympia zit het toernooi er weer op. De stadsfinales zijn op woensdagmiddag 8 mei bij ONA en DONK dit jaar. 

Lees verder05

De leukste voetbaldagen in de meivakantie op 2 en 3 mei

In de meivakantie organiseert Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek samen met zeven voetbalverenigingen in het Groene Hart voetbaldagen. Wil jij trainen met de leukste trainers, met al je vrienden en leuke prijzen winnen? Dan zijn deze voetbaldagen vol met voetbalplezier, spelletjes en uitdagingen zeker iets voor jou! 

Lees verder04

Voorbeschouwing Olympia-Rood-Wit W.

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn elfde thuiswedstrijd van het seizoen. Rood-Wit W. uit Sint Willebrord is de tegenstander. Een voorbeschouwing:

Olympia
Olympia deed afgelopen weken goede zaken. En dat werd tijd. Het won achtereenvolgens van BMT, DOCOS en GLZ  Het duurde lang voordat het vaak goede spel na de winterstop ook punten is gaan opleveren. Op het juiste moment hebben de manschappen van trainer Rietberg het juiste spoor gevonden. Het mooie is dat deze reeks precies startte bij aanvang van de derde periode. Met negen punten uit drie duels staat Olympia daarin dan ook bovenaan. Een periodetitel zou een passend afscheidscadeau zijn voor onze vertrekkende hoofdtrainer. Maar daar al over speculeren is nog veel te prematuur. 

Lees verder31

Slikkerveer leert sterk Olympia lesje effectiviteit

"Slikkerveer voor de beker. Naarmate je verder komt worden ze beter. Deze was op papier een geduchte tegenstander: 1 klasse boven ons, stijf bovenaan met meer dan 100 doelpunten voor. We waren dus gewaarschuwd en scherp als altijd." Ons veteranenteam (zondag competitie) is heel ver in de beker gekomen. Vandaag werd weer gespeeld. 

Lees verder30

Crowdfundingactie zonnepanelen eindigt bijna - 19e update

Sluiten Boyd en zijn opa de crowdfundingactie af? Vandaag laatste mogelijkheid om bij te dragen aan het zonnepanelenproject en vereeuwigd te worden in onze kantine bij een donatie van 50 euro of meer. Er zijn nu 177 zonnepanelen gefinancierd. Na aftrek van overheidssubsidies resteerde een bedrag van circa 250 euro per zonnepaneel om het project financieel rond te krijgen. 

 

Lees verder28

Door in de beker en Rijnmondcup

Voetbal gaat in de eerste plaats natuurlijk om plezier. Plezier in het spelletje, in sporten en het voetballen met elkaar. En zeker bij de senioren de gezelligheid na afloop. Maar als je er samen voor gaat en dan ook nog beloond wordt met een mooi resultaat is het feest. Dit weekend spelen drie pupillenteams weer voor de beker. JO9-4 staat in de 1/8 finale, JO11-3 in de kwartfinale en JO12-1 (speelt uit) zelfs al in in de halve finale voor de KNVB beker. Heel knap dat ze zo ver zijn gekomen. Ook ons senioren veteranenteam bekert nog door. Heel veel succes allemaal, maar natuurlijk vooral veel plezier!

Lees verder26

Trainer Bart ziet Abraham

Trainer / coach Bart de Ruiter werd zaterdag 23 maart 50 jaar. Bij aankomst op Olympia hingen er slingers en zat de JO13-3 met aangeklede pop op de tribune al te zwaaien. Het shirt was een gloednieuw Feyenoord shirt met achterop Bart 50. Een enorme en leuke verrassing voor hem.

Lees verder26

Het schoolvoetbaltoernooi start weer

Woensdagmiddagen 3 en 10 april 2019 wordt weer bij 5 Goudse voetbalverenigingen gevoetbald door teams van basisscholen voor een plek in de Goudse finale. Nieuw: spelen in de nieuwe voetbalvormen 8 tegen 8 (groepen 7/8) en 6 tegen 6 (groepen 5/6). Ook nieuw: een oproep om tijdens het toernooi niet te roken langs de lijn en in de buurt van de kinderen bij/door alle deelnemende verenigingen: Website Sport.Gouda. Iedereen is van harte welkom om de voetballers te komen aanmoedigen. De groepen 5/6 spelen bij Olympia op het hoofdveld (mits bespeelbaar) en 7/8 op kunstgras. Start toernooi: 13.30 uur. Einde: 17.00 uur.

Lees verder21

Minuut stilte voor de wedstrijd

Aanstaande zaterdag kunnen teams voor de wedstrijd een minuut stilte te houden ter nagedachtenis van de bij het schietincident in Utrecht overleden KNVB-lid, jeugdtrainer en voetballer. De KNVB heeft alle verenigingen hierover een mailing gestuurd. De jeugdcommissie heeft leiders en scheidsrechters geïnformeerd met het voorstel om (vanaf O15) uit respect de minuut stilte in acht te nemen. 

Lees verder18

Meiden JO9-7(M) vieren feestje!

Afgelopen zaterdag 16 maart moest de JO9-7M aantreden bij FC Zoetermeer, een dag die we allemaal niet snel zullen vergeten. Coach Patrick Tank vertelt ....

Lees verder17

Trainers voor Selectieteams Pupillen gezocht!

Voor onze SELECTIETEAMS PUPILLEN O8, O9, O10, O11, O12 zoeken wij getalenteerde pupillentrainers. Inmiddels hebben we een kwalitatief hoogwaardige trainersstaf voor komend seizoen. Welke ambitieuze pupillentrainers willen hier ook deel van uitmaken?

Ontwikkeling centraal
Olympia uit Gouda is een ambitieuze vereniging waar de ontwikkeling van de individuele speler centraal staat. Van trainers wordt verwacht dat ze spelers vooruit helpen in hun (voetbal)ontwikkeling. Vanuit samenwerking zijn we goed op weg  om een topjeugdopleiding bij Olympia te creëren, die jaarlijks spelers voor Olympia 1 aflevert.

Enthousiasme & voetbalinhoud
We zijn we op zoek naar enthousiaste trainers met voetbalinhoud, die met plezier & gemak communiceren met talentvolle kinderen van 7 t/m 12 jaar. Liefst in bezit van KNVB-pupillentrainer en ervaring met het trainen van pupillenselectieteams. VOG vereist.Deze talentvolle groepen spelen 6v6 en 8v8 competitie op hoofdklasse t/m 2e klasse niveau. Ze trainen tegelijkertijd op dinsdag en donderdag van 16.15 tot 17.15 uur en spelen wedstrijden op zaterdag. We trainen met een uitgebalanceerd trainingsprogramma, waarin 'BAAS OVER DE BAL' centraal staat.

Prima vergoeding
Olympia is een vereniging met een rijke historie en een goede organisatie, waar je een prima vergoeding ontvangt, waar volop opleidings-mogelijkheden en -kansen (TC3 bv.) zijn om je verder te ontwikkelen als trainer binnen een ambitieuze en talentvolle trainersgroep. 

Welkom
Graag maak ik een kennismakingsafspraak met je. Je kunt je voetbal CV en een korte motivatie mailen naar hjo@gcfc-olympia.nl gericht aan Jan Chris Kuipers, Hoofd Jeugdopleiding.

Lees verder14

OLympiaantje bezoekt Gert

Vandaag is Olympiaantje onder begeleiding van Mark Vollers, coach van JO8-1, op bezoek geweest in het ziekenhuis bij Gert van Leeuwen. Gert is onze coördinator van de O8 t/m O10 pupillen. Gelukkig gaat het met Gert al weer beter en mag hij snel naar huis. Als het aan Gert ligt dan staat hij aanstaande zaterdag gewoon als supporter Olympia JO9-2 zoals iedere week aan te aanmoedigen. Hij was enorm verrast met de komst van Olympiaantje en bedankt zijn commissieleden voor het mooie boeket.

Lees verder11

Oly's kinderkledingbeurs in clubhuis van Olympia

Op woensdagmorgen 20 maart organiseert Oly’s van 08:30 tot 12:00 uur een kinderkledingbeurs in het clubhuis van Olympia. Voor leuke betaalbare tweedehands (merk) kinderkleding van maat 80 tot 188 moet u beslist even langs komen. Een deel van de niet verkochte kleding wordt gedoneerd aan ‘stichting de nonfoodbank’. De meiden van Oly’s hebben er weer enorm veel zin in. We zien u dan ook graag op woensdag 20 maart bij Olympia. Ook voor u zit er zeker iets tussen.

Het Oly’s team.

 

Lees verder11

Olympia's PAAS-Bingo op vrijdag 12 april

Vrijdag 12 april, zet deze datum vast in de agenda's! Dan wordt, na het grote succes van vorige jaren, voor de 3e keer de PAAS-Bingo georganiseerd in de kantine van Olympia. Er wordt gespeeld in 10 rondes, er zijn 30 prijzen te winnen, waaronder een hoofdprijs van maar liefst € 100,- !! En er wordt uiteraard ook weer gedacht aan de mannelijke bingospelers qua prijzen.

Reserveren is niet verplicht, maar als je uiterlijk 3 april een tafel reserveert, maak je kans op een paasontbijt voor 4 personen! Deze avond is de kantine geopend vanaf 19:00 uur, de Bingo start om 20:00 uur. Hou voor een speciale VIP behandeling onze Facebook pagina in de gaten, daar volgt binnenkort een leuke deel & win actie!

Lees verder11

UPDATE! Aangestelde jeugdtrainers aangesteld voor seizoen 2019/2020

Hoewel de competitie dit seizoen nog enkele maanden duurt, zijn we bij Olympia al druk bezig met de diverse zaken voor het komend seizoen. 

We zijn bij Olympia dan ook zeer verheugd dat we voor seizoen 2019-2020 bekend kunnen maken dat Tjerk Rook als trainer voor de JO19-1 (huidige trainer van de JO17-1) is vastgelegd en Robin van Duin is vastgelegd als trainer voor de JO15-1(huidige trainer JO15-2). We wensen beiden enorm veel succes met de nieuwe uitdaging voor komend seizoen, en uiteraard ook voor het lopende seizoen!

UPDATE: Komend seizoen doet Patrick Palyama de JO17-1 (nu de JO15-1) en Maarten van Dongen schuift door naar de JO12-1 (nu de JO11-1). Ook jullie succes voor zowel het huidige als het aankomende seizoen!

Lees verder07

Voorbeschouwing Olympia-BMT

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn tiende thuiswedstrijd van het seizoen. BMT uit Den Haag is de tegenstander. Een voorbeschouwing:

Olympia
Afgelopen zondag leed Olympia een volledig onnodige thuisnederlaag tegen GLZ. Al bij rust had het eigenlijk geen wedstrijd meer mogen zijn, maar helaas blijft het verzilveren van de kansen voor Olympia een groot probleem. Zelfs als de keeper eigenlijk al verslagen is. Het is eigenlijk het verhaal van het seizoen: Steeds komt Olympia prima uit de startblokken en creëert het voldoende mogelijkheden om de score te openen. Als dat echter niet lukt, ebt het vertrouwen weg en is het vaak de tegenstander die de score opent. Afgelopen zondag was het niet anders. Wat met name opviel, was dat Olympia na de achterstand op geen enkele manier nog een vuist kon maken om er minimaal nog een gelijkspel uit te slepen. 

Lees verder06

Finn (JO10-1) vertelt over zijn knieblessure

De net tienjarige Finn van Dorst is keeper van JO10-1. Helaas heeft hij door een blessure, operatie en herstellen daarvan heel lang niet kunnen spelen. Maar wel was hij vrijwel iedere wedstrijd langs de lijn te vinden om zijn team aan te moedigen. Finn: "Ik heb gemerkt dat het heel goed is om betrokken te blijven bij het team. Dat heeft geholpen om steeds vooruit te blijven kijken, te blijven hopen dat ik er ooit weer bij zou horen." Hij is begonnen met trainen en hoopt dit seizoen weer enkele wedstrijden onder de lat te kunnen staan bij zijn team dat naar de hoofdklasse (met teams in de poule als DONK, CVC Reeuwijk en Jodan Boys JO10-1) is gepromoveerd in de voorjaarscompetitie. Hierbij zijn verhaal ...

Lees verder28

Contributie betalen met Rotterdampas met kindpakket, aanschaf sporttenue via Kinderfonds

Met het kindpakket gekoppeld aan de Rotterdampas kun je bij Olympia de contributie betalen voor leden van 4 tot 18 jaar. 

De gemeente Gouda heeft als beleid, dat kinderen gelijke kansen moeten hebben om zich te kunnen ontwikkelen en biedt daarom het Kindpakket aan. Het Kindpakket is bedoeld voor kinderen (4 tot 18 jaar) die opgroeien in gezinnen met een laag inkomen (tot max 120% bijstandsnorm) waar weinig geld overblijft om te kunnen besteden aan sporten of andere zaken buitenshuis. Dit kindpakket is gekoppeld aan de Rotterdampas. 

Lees verder24

Trainjngen jeugd tijdens voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie trainen de niet-selectieteams 1x op het 2e trainingssmoment; de woensdag. Selectieteams trainen gewoon door, tenzij anders afgesproken met de trainer.

Veel plezier tijdens de vakantie!

Jan Chris Kuipers
Hoofd Jeugdopleiding

Lees verder19

Olympiaan Ton Kaandorp overleden - nadere informatie

We hebben het trieste bericht ontvangen dat ons zeer gewaardeerde clublid en speldendrager Ton Kaandorp 14 februari j.l. op 72-jarige leeftijd is overleden. We wensen de familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. De crematieplechtigheid vindt plaats op donderdag 21 februari om 17.00 uur in de aula van Crematorium IJsselhof.

 

Lees verder18

Iris en Fokko speelster en speler van de maand

Omdat er in december en januari vanwege de winterstop weinig wedstrijden zijn gespeeld zijn beide maanden samengenomen voor de speler en speelster van de maand. Bij de heren gaat de eer naar Fokko. Bij de vrouwen is Iris de gelukkige.

Lees verder14

Voorbeschouwing Olympia-Groeneweg

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn achtste thuiswedstrijd van het seizoen. Groeneweg uit Zevenhuizen is de tegenstander. Een voorbeschouwing: 

Olympia
Afgelopen zondag leed Olympia een pijnlijke nederlaag tegen DHC. Al bij rust stond het 3-0 voor de thuisploeg. Olympia had dan ook helemaal niets in te brengen. Met name de manier waarop de doelpunten werden weggegeven geeft voldoende stof tot nadenken. De tweede helft was een formaliteit en gelukkig geloofde DHC het wel, anders had de score wellicht nog hoger kunnen uitvallen. Juist toen het erop leek dat het elftal van Tom Rietberg aan de betere hand was, liep het dus uit op een regelrechte zeperd. Het lijkt alsof het elftal de wedstrijden uitkiest waarin het weet dat er punten gehaald moeten worden.

Lees verder12

Gratis clinics schoolvoetbal in maart

Op drie vrijdagen - 15, 22 en 29 maart - organiseren we bij Olympia weer gratis clinics voor meisjes en jongens uit groepen 5 t/m 8. Om kennis te maken met voetbal en om goed voorbereid mee te kunnen doen met het schoolvoetbaltoernooi in april. De clinics zijn van 18.00 tot 19.00 uur. Het is noodzakelijk om je van te voren aan te melden door een mailtje te sturen naar Esther van Zutphen: manager_pupillen@gcfc-olympia.nl. Vermeld je naam, groep en school in de mail. Vol = Vol. Op 15 en 29 maart wordt tijdens de clinics tevens een korte uitleg gegeven in de kantine over de nieuwe spelvormen en de rol van de spelbegeleider.

Lees verder07

Installatie Zonnepanelen Olympia – It Giet Oan!

Nee, naar het uitziet geen Elfstedentocht dit jaar. Maar wat Olympia betreft kan de lente niet snel genoeg beginnen, want de installatie van 234 zonnepanelen op het dak van het clubhuis is begonnen. Voorwaarde van een verleende overheidssubsidie is dat de panelen in februari worden geïnstalleerd. De crowdfunding actie voor dit Olympia Duurzaam project loopt nog even door, dus doe ook mee! Klik hier voor alle mogelijkheden.

Lees verder07

Danny Mulder nieuwe hoofdtrainer Olympia - met interview

Met ingang van het seizoen 2019/2020 is Danny Mulder de nieuwe hoofdtrainer van Olympia. Hij volgt hiermee Tom Rietberg op die na een dienstverband van zeven seizoenen op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Olympia heeft na een zorgvuldige selectieprocedure voor de zeer ervaren Mulder gekozen. Mulder (45), woonachtig in Krimpen a/d IJssel, is op dit moment hoofdtrainer van zaterdag eersteklasser VVGZ uit Zwijndrecht. 

Lees verder31

Voorbeschouwing Olympia-CVV Zwervers

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn zevende thuiswedstrijd van het seizoen. CVV Zwervers uit Capelle a/d IJssel is de tegenstander. Een voorbeschouwing: 

Olympia
Afgelopen zondag deed Olympia zichzelf ernstig tekort in de uitwedstrijd tegen VUC. En dat mag Olympia zichzelf enorm aanrekenen. Eigenlijk was het de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en bij rust had het verschil al lang gemaakt moeten zijn. Maar vooral in de afronding mistte de ploeg de echte overtuiging. De enige echte kans van de thuisploeg, na tachtig minuten voetbal, was helaas ook meteen raak. Een slotoffensief mocht niet meer baten en zo ging wederom een wedstrijd onnodig verloren. 

Lees verder28

Olympia zaterdag 1 door sponsors in nieuwe outfit

Olympia Zaterdag 1 is een herenvriendenteam dat uitkomt in de reserve 6e klasse. De mannen werden na de winterstop in nieuwe kleding gestoken door sponsors Le Patapouf en De Hypotheekshop. Op de foto wordt de nieuwe outfit trots getoond bij het uitdelen van de kledingpakketten bij sponsor zalencentrum en feestlocatie Le Patapouf. 

Lees verder26

Openingstijden bar dit weekend

De bar is vandaag, zaterdag 26 januari, van 15.30 tot 19.00 uur open. Morgen is live Feijenoord - Ajax op de schermen te zien. De bar gaat zondag om 13.00 uur open. 

Lees verder23

Zaterdag algehele afgelasting door de KNVB

De KNVB heeft voor zaterdag 26 januari alle districtswedstrijden in zowel de A als de B-categorie in het amateurvoetbal afgelast. Voor zondag 27 januari vervallen in ons district ook de B-categoriewedstrijden. Dat wil zeggen dat Olympia 1 en 2 op zondag vooralsnog wel (uitwedstrijden) zullen spelen. Zie afgelastingen door de bond

Lees verder21

Hardlopen op zondag

Zondagmorgen 27 januari traint Andy Koolmees weer met een hardloopgroepje van 10 tot 11 uur, beginnend bij Olympia. Voor meer informatie: Facebook hardloopgroep op zondag. De groep is een mix van dames en heren, geoefende en beginnende hardlopers en soms ook jeugd, die vanaf 12 jaar ook van harte welkom is. In de groep (ouders van) Olympianen, maar ook deelnemers van buiten onze vereniging.

 

Lees verder19

MO15-1 kampioen!

Vandaag, zaterdag 19 januari, is geschiedenis geschreven: voor de eerste keer is een meidenteam bij Olympia (najaars)kampioen geworden. Van harte gefeliciteerd meiden en teambegeleiding! Super! Trainer/coach Menno Borst " We zijn supertrots dat we kampioen zijn geworden. En dat we het nu gaan proberen in de 1-ste klasse."

Lees verder17

Crowdfunding actie Olympia Duurzaam van start!

Vanavond is de Olympia Duurzaam crowdfunding actie van start gegaan. We willen met hulp van alle leden 234 zonnepanelen op het dak van het clubhuis installeren. Zo helpt Olympia mee om het klimaat te beschermen en voorzien we grotendeels in onze eigen energiebehoefte. De Olympia Duurzaam actie is afgetrapt met de eerste donateurs. 

Lees verder17

Voorbeschouwing Olympia-GLZ Delfshaven

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn zevende thuiswedstrijd van het seizoen. GLZ Delfshaven uit Rotterdam is de tegenstander. Een voorbeschouwing:

Olympia
De tweede helft van het seizoen moet voor Olympia in het teken staan van rehabilitatie. Op dit moment staat het elftal van vertrekkend hoofdtrainer Tom Rietberg op een teleurstellende elfde plek op de ranglijst. En dat moet en kan veel beter. Met name de wisselvalligheid heeft Olympia voor de winterstop veel punten gekost. Juist op de momenten dat er een goede wedstrijd was gespeeld, werd deze opgevolgd door een uiterst matige vertoning. 

Lees verder14

Update: Fantastische start van 2019 voor Olympia!

Woensdag 16 januari overhandigde wethouder sport Michiel Bunnik symbolisch het toekomstige kunstgrasveld aan onze voorzitter onder gejuich van pupillen en trainers.

Lees verder13

Goede voornemens?

"Ik ga nu echt meer … of niet …. “, goede voornemens aan aan het begin van het nieuwe kalenderjaar, heb jij ze ook gemaakt? 

Respect voor de scheidsrechter, die als vrijwilliger altijd klaar staat om de wedstrijd te leiden? Respect vasthouden, ook als het even niet mee zit met de resultaten? In de week van de scheidsrechter hebben de Olympia teams uit en thuis hun scheidsrechter in het zonnetje gezet met een gele goodie bag. Van de ingezonden foto’s is een mooie poster gemaakt voor in het clubgebouw.

Lees verder08

Olympia en Jan Chris Kuipers verlengen contract

Olympia en Hoofd Jeugdopleiding Jan Chris Kuipers gaan ook aan het eind van dit seizoen nog minimaal een jaar met elkaar door. Dat is de uitkomt van de gesprekken die onlangs met elkaar gevoerd zijn. Het bestuur en Jan Chris willen de stijgende lijn in het jeugdvoetbal doortrekken en met elkaar blijven werken aan verzorgd en technisch voetbal in de jeugdafdeling. Waarbij plezier en beleving belangrijke pijlers zijn. 

Lees verder05

Oefenwedstrijden Olympia 1 + 2 op zat. 12/1 in Brabant

In voorbereiding op de komende tweede seizoenshelft speelt onze senioren selectie op zaterdag 12 januari as. twee oefenwedstrijden in het Brabantse land, waar zij te gast zullen zijn bij RKSV Cluzona, aan de Doeldreef 50 in Wouw. 

De aanvangstijden van de wedstrijden zijn: om 15.30 uur de wedstrijd van Olympia 2 tegen Halsteren 1 en vervolgens om 17:15 uur de aftrap van de wedstrijd Olympia 1 - Cluzona 1.

Lees verder05

Vacature: Technisch Jeugd Coördinator Pupillen gezocht!

Wij zoeken voor het nieuwe seizoen (2019/2020) een enthousiaste Technisch Jeugd Coördinator Pupillen

Ontwikkeling centraal
Olympia uit Gouda is een ambitieuze vereniging waar de ontwikkeling van de individuele speler centraal staat. Van trainers wordt verwacht dat ze spelers vooruit helpen in hun (voetbal)ontwikkeling. En dat ze samenwerken om een topjeugdopleiding bij Olympia te creëren die jaarlijks spelers voor Olympia 1 aflevert. Doelstelling is het spelen van  avontuurlijk voetbal met veel druk op de bal.

Enthousiasme & Voetbalinhoud
We zijn op zoek naar een enthousiaste technisch coördinator met voetbalinhoud, die met plezier & gemak communiceert met kinderen van 6 t/m 12 jaar. Het gaat daarbij om kinderen die GEEN selectie spelen; het grootste deel van de jeugdspelers van Olympia en dus heel belangrijk voor de vereniging. Samen met de Technisch Jeugdcoördinator Junioren voor niet- selectiespelers en Hoofd Jeugdopleiding vorm je de technische leiding van de vereniging. Je organiseert en coördineert centrale trainingen op maandag- en woensdagmiddag. Op dit moment gebeurt dat in circuitvorm, samen met een tiental trainers waar jij de leiding over hebt. Tijdens deze trainingen gaat het vooral om plezier & baas over de bal zijn. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de voetbalschool, speel je een belangrijke rol bij de indeling van teams, adviseert het Hoofd Jeugdopleiding en ben je een belangrijk aanspreekpunt voor ouders. Je bent sociaal vaardig, vindt het leuk om met jonge kinderen & andere trainers samen te werken, hebt leidinggevende kwaliteiten en beschikt over voetbalinhoud. Affiniteit met techniektraining is een pré. Je hebt minimaal KNVB-pupillentrainer en ervaring met het trainen van pupillen. 

Prima vergoeding
Olympia is een vereniging met een rijke historie en een goede organisatie, waar je een prima vergoeding ontvangt, waar volop opleidings-mogelijkheden en -kansen zijn om je verder te ontwikkelen als trainer binnen een ambitieuze en talentvolle trainersgroep.

Welkom
Graag maak ik een kennismakingsafspraak met je. Je kunt je voetbal CV en een korte motivatie mailen naar hjo@gcfc-olympia.nl gericht aan Jan Chris Kuipers, Hoofd Jeugdopleiding.

 

Lees verder22

Kerst-koffietafel met Olympia onderhoudsteam

Op woensdag 17 december was het weer tijd om ons onvolprezen onderhoudsteam extra te bedanken voor hun inzet voor de club met een gezellige koffietafel onder de mooie Olympia kerstboom.

Lees verder21

Nieuwjaarsreceptie 2019

Op dinsdag 1 januari is uiteraard wederom de traditionele nieuwjaarsreceptie van Olympia. Vanaf 16:00 is iedereen die Olympia en warm hart toedraagt welkom om met elkaar het glas te heffen. Voorzitter Edo Neefjes zal in zijn nieuwjaarsrede terugblikken op 2018 en uiteraard ook vooruitkijken naar het nieuwe voetbaljaar. Alle leden ontvangen voor de nieuwjaarsreceptie ook nog een uitnodiging per mail.

 

Lees verder20

Olympia en Tom Rietberg uit elkaar

Hoofdtrainer Tom Rietberg en Olympia gaan aan het eind van het lopende seizoen uit elkaar. Beide partijen hebben in goed onderling overleg besloten de samenwerking na zeven seizoenen te beëindigen.

Lees verder18

Sponsorcommissie slaat zijn slag!

De commerciële commissie van Olympia heeft in de maand november/december een flink aantal nieuwe sponsors aan zich weten te binden. Vanaf heden zijn de volgende bedrijven officieel partner van Olympia:


 

Lees verder15

Voetbaljongleur bij prijsuitreiking Grote Clubactie

Voetbaljongleur Nigel Voets is speciale gast bij de prijsuitreiking voor de Grote Clubactie op zondagmiddag 16 december a.s..  Alle pupillen zijn (met ouders) van harte welkom die middag om te genieten van een spectaculaire show, zelf mee te doen aan een workshop jongleren en de prijsuitreiking van de Grote Clubactie bij te wonen. 

  • VBS t/m O9 is van harte welkom van 14.30 tot 15.45 uur
  • O10 t/m O13 is van harte welkom van 16.15 tot 17.30 uur

Lees verder13

Online kerstinkopen doen en support Olympia!

De feestdagen staan weer voor de deur. Uw cadeau's voor de de feestdagen kunt u online via Olympia aankopen. Het kost u geen cent meer en geen enkele moeite. Het mooie is dat u via uw aankoop een percentage van het aankoopbedrag aan Olympia doneert. Dit kan via de website van Olympia:

http://www.gcfc-olympia.nl/Shop-en-doneer

 

Klik op de button ‘Shop En Doneer’ ‘en u komt op een website terecht met een zeer ruim aantal webwinkels zoals bijvoorbeeld Zalando, Coolblue, HEMA en de Mediamarkt! U kunt direct aan de slag. Omdat onze vereniging op deze manier makkelijk extra inkomsten kan genereren brengen we het graag nogmaals onder de aandacht. Zeker ook met het oog op de feestdagen vragen wij u om ook eens via Olympia uw online aankopen te doen. Het kost u werkelijk niets en Olympia profiteert mee van uw aankoop. Van uw aankoop stort de betreffende webshop namelijk een percentage, dat kan oplopen tot 10%, in de clubkas van Olympia.

Lees verder12

Oldstars 1886: ook in Atlantis niet te stuiten

Vrijdag 30 november vond de laatste officiële training van dit jaar plaats. Een kleiner groepje traint op dinsdag nog wel door. Maar supercoach Vincent Govers zwaait pas half februari 2019 weer met de scepter.

Nazit
De nazit diende als voorportaal voor het afsluitende etentje. Deze keer was gekozen voor de voor-elk-wat-wils-formule van Atlantis. Vincent blikte terug op een mooi jaar 2018. Zonder toernooizege(s), maar wél met diverse podiumplekken. In zijn speech repte Vincent van een hechte groep. En zo is het ook. Zo lang er geen hesjes worden uitgedeeld. Nadat Witte Pieten Arie en Ton B. chocoladeletters hadden uitgedeeld, kreeg Vincent nog een hart onder riem gestoken via een gedicht van de Sint. Strekking: wie nog één keer zeikt over de kleur van zijn hesje, krijgt een strandwandeling met Joran van der Sloot aangeboden.

Atlantis
Teamleider Rob Henzen had gezorgd voor een afgescheiden ruimte bij Atlantis. Je zag de andere gasten denken: zó willen wij niet oud worden. Tussen het eten (zeg maar: het WK borden vullen) door hield aanvoerder Arie zijn traditionele (goed verzorgde) toespraak. Vincent en zijn trouwe assistent-trainer Bert ontvingen (naast woorden van dank) een welverdiende cadeaubon voor hun inzet. Ook de schrijver van dit stukje viel weer eens in de prijzen voor zijn pr-werk. De mazzelpik.

Overigens verlieten bijna alle Oldstars Atlantis met een lichte gehoorbeschadiging. Want wat is ie druk hè, die nieuwe Oldstar Hans van Zutphen. Méér weten over de stramme voetbalknarren van Oldstars 1886? Volg onze Facebook-pagina!

Ton Broekhuisen

Lees verder10

JO17-1 herbstmeister 1e klasse: “We hebben strepen, hele mooie”

Er werd week in week uit naartoe gewerkt door de mannen. We hebben het dan over afgelopen zaterdag 8 december, de laatste speeldag van de competitie voor Olympia JO17-1. Er stond deze zaterdag een wedstrijd tegen Oudewater op het programma, een wedstrijd waar meer op het spel stond dan alleen de drie punten, maar ook het kampioenschap van de 1e klasse 02. 

Olympia had zich een week eerder, na een klinkende 0-6 overwinning, definitief in de top 3 van de competitie gespeeld, met als beloning deelname aan de promotiepoule 1e klasse welke na de winterstop van start gaat. De eerste seizoenshelft van JO17-1 was er over het geheel één met een stijgende lijn, met als kers op de taart de laatste wedstrijd om het kampioenschap, aan de Bodegraafsestraatweg tegen Oudewater. Om kwart voor één werd er afgetrapt. 

Olympia deed zichzelf te kort door een groot aantal kansen niet te verzilveren. Het kreeg kort voor tijd de deksel op de neus van de bezoekers, 1-2 met slechts enkele minuten op de klok (lees: blessuretijd). Echter, JO17-1 heeft dit seizoen al meerdere malen laten zien strijdbaar te zijn. Met een uiterste krachtinspanning werd de gelijkmaker binnen gewerkt! Luttele seconden later floot de scheidsrechter af en gingen de handen de lucht in. JUICHEN! 

Deze fantastische prestatie van het collectief werd gevierd met een traditionele duik in de Breevaart. De koude duik was van korte duur en het feest werd verder gevierd in de kleedkamer onder het genot van een de warme douche. Mannen, gefeliciteerd met deze topprestatie en zet hem op in de promotiepoule! 

Foto’s van de wedstrijd zijn beschikbaar via bijgaande link, met uiteraard credits naar de fotograaf; https://myalbum.com/album/H32oAwP2F8Nm

Lees verder07

Winterstop bij de jeugd

Bij Olympia hebben we winterstop van 17 dec 2018 tot en met 6 januari 2019. Dat betekent dat we nog een week trainen en dan 3 weken rust hebben. Zo kan iedereen herstellen, even lekker wat anders doen met het gezin of familie en in de tweede week van januari weer fris op het veld bij Olympia verschijnen.

Veel plezier alvast tijdens de voetballoze periode en de feestdagen!

Jan Chris Kuipers
Hoofd Jeugdopleiding Olympia

Lees verder06

Agenda ALV maandag 10 december

A.s. maandag 10 december vindt de Algemene Leden Vergadering (ALV) weer plaats bij Olympia. Alle leden en ouders van jeugdleden zijn in de kantine welkom om vanaf 20:30 uur de vergadering bij te wonen. 

Bij deze delen we hieronder alvast de agenda met u, welke via deze link ook te downloaden is:
Agenda ALV 10-12-2018.  (kunt u deze zelf meenemen naar de vergadering)

Lees verder06

Voorbeschouwing Olympia-VOC

Aanstaande zondag speelt Olympia 1 zijn zesde thuiswedstrijd van het seizoen. VOC uit Rotterdam is de tegenstander. Een voorbeschouwing.

Olympia
Afgelopen zondag leed Olympia 1 een smadelijke nederlaag tegen Moerse Boys. In Zundert werd het liefst 6-1 voor de thuisploeg. En daar was helemaal niets op af te dingen. Moerse Boys is een prima ploeg die op dit moment als voornaamste titelkandidaat beschouwd mag worden. In dat licht is een nederlaag misschien te billijken, zeker ook omdat Olympia een aantal sterkhouders miste door blessures en schorsingen. Maar als je analyseert hoe Olympia wederom de doelpunten heeft weggegeven, plaatst dat de nederlaag toch in een ander perspectief. Vijf(!) van de zes tegengoals kwamen voort uit persoonlijke fouten. Daar is niet tegenop te voetballen. Helaas heeft Olympia zich op deze manier al meerdere malen tekortgedaan. 

Lees verder04

Smakelijke afsluiting seizoen door "HardeBallen"

Aan de Notaris d'Aumerielaan te Reeuwijk is de Motorboot en Watersportvereniging Reeuwijk (MWR) gehuisvest. Het doel van de vereniging is het beoefenen en bevorderen van de watersport voor actieve, gezellige watersporters,zowel zeilers als sloep-/motorboot vaarders. 

Op 28 november jl. was MWR in hun prachtige clubhuis,de gastvrije gastheer voor een twintigtal enthousiaste deelnemers,mannen en vrouwen,aan de competitie van "HardeBallen", de Jeu de Boules afdeling van Olympia, die hier het seizoen afsloten. Vanaf begin februari werden wekelijks,op de woensdagmiddag,de degens gekruist op het grindveld bij Olympia, met passie en humor.

Op de speeldagen werden per speler drie wedstrijden gespeeld en na 21 november kon de eindstand worden opgemaakt. Hoewel het meedoen belangrijker was dan het winnen,werd er dikwijls gebouled op het scherp van de snede.Het niveau was zeer aanvaardbaar en talenten, zoals Hamid Hamtaite,braken door. Regisseur Pim van het Hoog sprak de winnaars toe en overhandigde hen de bekers en medailles.

De eindstanden:

Vrouwen: 1 Nel van der Wolf.              Mannen: 1 Vincent Govers.

                2 Ank Hagen.                                      2 Arlo van Vliet.

                3 Agnes Schoonderwoerd                3 Hans van Zutphen.

Speciale vermelding was er voor Hans van Zutphen voor zijn bijzondere bovenhandse techniek. Pechvogel van het jaar was Stan de Ruiter. Veel concentratieverlies. Zijn televisie sprong steeds op zwart als Ajax speelde. Na de prijsuitreiking genoten de aanwezigen van een voortreffelijk stamppottenbuffet.

Op 6 februari 2019  start "HardeBallen"het nieuwe seizoen. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.

Lees verder30

Reis mee met het 1e richting Zundert!

Aanstaande zondag staat voor ons eerste elftal de belangrijke maar vooral verre uitwedstrijd tegen Moerse Boys op het programma. Moerse Boys staat op dit moment tweede met 19 punten en Olympia volgt op de vijfde plek met 14 punten. Voor onze supporters is er nog voldoende plek om mee te reizen zodat jullie niet zelf de verre reis richting het zuiden hoeven te maken. Zou je graag mee reizen stuur dan even een mail naar commercie@gcfc-olympia.nl. 

Meld je snel aan want vol=vol! 

Lees verder29

Hardlooptraining op zondag

Zondagmorgen om 10 uur vertrekt weer de hardloop trainingsgroep onder leiding van Andy Koolmees vanaf Olympia. Ze zijn in training voor onder andere de Lichtjesloop in de Goudse Binnenstad. Vind jij het ook leuk om o.a. met Olympianen mee te trainen op zondag? Meld je dan aan bij Andy Koolmees via e-mail: info@goudasport.nl of bel hem op 06 28594902. 

Lees verder29

Hulp gezocht voor optuigen Kerstboom

A.s. maandag komt de boom der bomen weer binnen bij Olympia, ofwel de Kerstboom! Nu moet deze natuurlijk opgetuigd worden en daar is hard hulp bij nodig! Wie heeft er interesse en tijd om te helpen hiermee? Geïnteresseerden kunnen zich a.s. woensdag 5 december om 19:00 uur melden in de kantine bij Dennis Sosef! 

Lees verder29

Pietentraining

Gisteren, woensdagmiddag 28 november, was de jaarlijkse Pietentraining. De jongste pupillen, waaronder heel wat hulp pietjes, en de trainers hadden veel plezier met de Pieten ondanks het druilige weer. Het was weer een echt feestje. Kijk op Facebook voor een heel leuke foto impressie. Iedereen die heeft mee gedaan om er zo'n leuke middag van te maken: hartstikke bedankt! 


Lees verder29

Kantine gesloten tijdens "Winterstop"

Het clubhuis van Olympia is tijdens de Winterstop gesloten. Dit zal zijn van zaterdag 22 december t/m woensdag 9 januari. Uiteraard is dit met uitzondering van Nieuwsjaardag, 1 januari, wanneer de Nieuwjaarsreceptie van Olympia plaats zal vinden. Meer info hieromtrent leest u binnenkort op de website. 

Lees verder29

Uitnodiging ALV op 10 december

Beste Olympiaan, of ouders/verzorgers van Olympia jeugdleden,

Op maandag 10 december 2018 om 20.30 uur vindt de Algemene Leden Vergadering van GC&FC Olympia plaats in het clubhuis. Wij nodigen u van harte uit om bij de ledenvergadering aanwezig te zijn. 

Op de agenda staan de gebruikelijke jaarlijks terugkerende agendapunten, zoals het vaststellen van de notulen, het goedkeuren van de financiële jaarstukken en de verkiezing van bestuursleden. Daarnaast vragen wij de vergadering om een aantal wijzigingen in het normen- en waardenbeleid te accorderen.

Verder willen wij als bestuur de avond graag gebruiken om met de leden van gedachten te wisselen over een aantal zeer relevante ontwikkelingen, zoals:
* De toekomst van prestatievoetbal senioren op zaterdag/zondag, toelichting op de KNVB scenario’s en wat vinden wij daarvan als Olympia?
* Verschuiving van (een deel van) het jeugdvoetbal naar de zondag
* Olympia Duurzaam, het project om zonnepanelen op het dak te installeren en zo zelf voor onze energievoorziening te kunnen zorgen
* Overige suggesties en ideeën om de vereniging nog beter of aantrekkelijker te maken

Wij zijn benieuwd naar uw mening en hopen op uw aanwezigheid op 10 december! Relevante vergaderstukken zullen op de vergadering worden uitgereikt.

Het Bestuur

Lees verder23

Voorbeschouwing Olympia-VELO

Aanstaande zondag speelt Olympia 1 zijn vijfde thuiswedstrijd van het seizoen. VELO uit Wateringen is de tegenstander. De aftrap is om 14:00 uur. Een voorbeschouwing.

 

Lees verder12

Bodega 32 in de race voor 'wijnbar van het jaar'

Bodega 32 is hard bezig om een nominatie te bemachtigen voor ‘wijnbar van het jaar 2018’. Hiervoor heeft iedereen tot 30 november de kans om te stemmen. De tien wijnbars met de meeste stemmen en de vijf jury-genomineerden gaan vervolgens strijden om de titel.  Bodega 32 is businessclublid van Olympia en wordt gerund door Olympiaan Carl Flux. Carl heeft tal trainersfuncties bij Olympia bekleed alvorens hij de stap zette naar de horeca. Breng u stem nu uit door op de bijgevoegde link te klikken. En laten we ervoor zorgen dat Bodega 32 de nominatie krijgt die ze verdienen.

http://www.wine-bars.nl/wine-bar-of-the-year-2018/

 

Lees verder07

Reünie wedstrijd Olympia - VV Moordrecht

Op zondag 18 november 2018 wordt er bij Olympia een speciale reünie wedstrijd gespeeld tussen (oud) spelers van Olympia en VV Moordrecht. Spelers die speciale binding hebben met Ron van den Berg. 

Op aangeven van Ron is het geen benefietwedstrijd speciaal voor hem, maar staat de middag in het teken van weerzien, vriendschap, gezelligheid en een lekker potje voetbal. De wedstrijd begint om 14.30 uur en de derde helft is deze dag minstens zo belangrijk.

Lees verder06

Save the Date: 10 december ALV

Op maandag 10 december zal de Algemene Leden Vergadering weer plaatsvinden in het clubhuis van Olympia, Meer informatie volgt....

Lees verder05

Spelers van de maand

Jesse Branderhorst en Lisa Hoogendoorn zijn verkozen tot speler en speelster van de maand oktober. 

Lees verder31

Voorbeschouwing Olympia-VUC

Aanstaande zondag speelt Olympia 1 zijn vierde thuiswedstrijd van het seizoen. VUC uit Den Haag is de tegenstander.

Olympia:
Wat een ongelofelijk beroerde wedstrijd was dat zeg. De thuiswedstrijd tegen DOSKO. Zelden Olympia 1 zo’n belabberde wedstrijd zien spelen de afgelopen jaren. Het elftal stapte ongetwijfeld met de beste bedoelingen het veld op, maar daar was na het eerste fluitsignaal werkelijk niets meer van te zien. DOSKO, toch bepaald geen hoogvlieger, was op alle fronten de baas. Alle duels werden gewonnen en de bezoekers staken ook aanzienlijk meer energie in de wedstrijd dan Olympia.

Lees verder29

Patrick Bout overleden

Wij ontvingen het trieste bericht dat Patrick Bout op 25 oktober j.l. is overleden. Patrick heeft een verleden als speler bij Olympia en werd later betrokken voetbalvader van zoon Duuk, die dit seizoen in onze JO15-1 speelt. Ook was Patrick actief binnen de toernooicommissie en de normen-en waarden commissie. Dit alles naast zijn sportieve en bestuurlijke activiteiten bij rugbyclub RFC Gouda. Patrick is slechts 47 jaar oud geworden. Wij wensen echtgenote Kristel, kinderen Duuk, Goos en Jet en familie en vrienden heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

Bijgaand de rouwkaart met informatie over het afscheid van Patrick op woensdag 31 oktober.

Het bestuur

Lees verder26

Voorbeschouwing Olympia-DOSKO

Zondag speelt Olympia 1 zijn derde thuiswedstrijd van het seizoen. DOSKO uit Bergen op Zoom is de tegenstander. De aftrap is om 14.00 uur.

Olympia:
Afgelopen zondag leed Olympia een pijnlijke nederlaag tegen BMT uit Den Haag. Dure persoonlijke fouten en een gemiste pingel waren te veel om aanspraak te kunnen maken op een goed resultaat. En dat is jammer, want de kop van de ranglijst is hiermee voorlopig even uit zicht. Maar of dat dit seizoen een realistisch streven is, is maar de vraag. 

Lees verder24

Battle of the referees

Donderdagavond 15 november organiseert de scheidsrechtersvereniging (COVS) Gouda weer de Battle of the Referees. Vorig jaar hebben onze scheidsrechters Eric Heckman en Soufyan Harrachi het wedstrijdonderdeel tussen de verenigingen gewonnen. Inloop is vanaf 19.00 uur; de battle start om 19.30 uur. Einde 22.00 uur. Van te voren aanmelden is noodzakelijk en kan (individueel of als koppel) via Ed Luijtjes of Wilma Neefjes. 

Lees verder22

(2e) Trainer JO19-1 gezocht!

Voor ons standaardteam JO19-1 zoeken wij een ambitieuze & talentvolle TRAINER die per direct de trainer/ coach van dit team komt ondersteunen. 

Ontwikkeling centraal
Olympia uit Gouda is een ambitieuze vereniging waar de ontwikkeling van de individuele speler centraal staat. Van trainers wordt verwacht dat ze spelers vooruit helpen in hun (voetbal)ontwikkeling. En dat ze samen-werken om een topjeugdopleiding bij Olympia te creëren die jaarlijks spelers voor Olympia 1 aflevert.

Ambitieus en leergierig
We zijn we op zoek naar een trainer die al ervaring heeft, maar zich graag verder wil ontwikkelen. Jij krijgt volop de ruimte om je te ontwikkelen naast een uitstekende en hooggekwalificeerde trainer. De trainer coach van JO19-1 is een Argentijnse trainer die in Spanje 2e divisie heeft getraind en in bezit is van alle UEFA trainers diploma's, ook die van Coach Betaald Voetbal. Hij heeft een heel eigen kijk op voetbal waar je veel van kunt leren. Liefst heb je een aantal jaren ervaring, ben je in bezit van juniorentrainer en/of TC 3 en communicatief sterk. En heb je de ambitie om na dit seizoen door te groeien als hoofdtrainer van een eerste team. De JO19-1 De O19 1 speelt competitie op hoofdklasse niveau, taint op dinsdag en donderdag en speelt z'n wedstrijden op zaterdag. 

Kansen om door te groeien
Olympia is een vereniging met een rijke historie en een goede organisatie, waar je een prima vergoeding ontvangt, waar volop opleidingsmogelijkheden en -kansen zijn om je verder te ontwikkelen als trainer binnen een ambitieuze en talentvolle trainersgroep. 

Welkom
Graag maak ik een kennismakingsafspraak met je. Je kunt je voetbal CV en een korte motivatie mailen naar hjo@gcfc-olympia.nl gericht aan Jan Chris Kuipers, Hoofd Jeugdopleiding.

Lees verder19

20 en 21 oktober BEKERWEEKEND

Maar liefst 15 jeugdteams en 4 seniorenteams zijn door naar de volgende ronde in de beker. Zij spelen bijna allemaal dit weekend hun eerste wedstrijd in de knock out fase. Veel succes en plezier allemaal! Een team (JO13-1) heeft zich gisteren al geplaatst voor de volgende ronde. Gefeliciteerd!  

Lees verder17

UPDATE!! BusinessClub GC&FC Olympia FIFA'19 Toernooi voor O19, O17 en O15

UPDATE 17/10: Let op, er zijn nog maar 7 plekken vrij!!!! Wil je nog meedoen, meld je dan snel aan!!

Op vrijdag 16 november a.s. wordt in de kantine van Olympia weer het jaarlijkse FIFA ('19) toernooi georganiseerd en aangeboden door de Businessclub van GC&FC Olympia. Dit voor de junioren van alle O19, O17 en O15 teams. We hopen dat een ieder om 19:30 uur aanwezig deze avond, zodat we om 20:00 uur kunnen starten. 


Wil je meedoen? Wees er dan HEEL SNEL bij, want er zijn nog maar een paar plekken vrij! Hoe doe je dit? Stuur een mail naar voorzitter_jeugd@gcfc-olympia.nl en vermeld daarin je naam en in welk team je speelt. Deelname is gratis en een ieder krijgt 1 gratis drankje. Maximaal aantal deelnemers is 40, de teller staat nu al op 30!! 

Lees verder13

#Scheidsbedankt! - update 15/10

Van erehaag, applaus tot en met een waterdoop: de scheidsrechters en spelbegeleiders bij alle uit- en thuiswedstrijden zijn vandaag in de week van de scheidsrechter in het zonnetje gezet door onze teams en persoonlijk bedankt met een goody bag. Natuurlijk ook alle andere scheidsrechters, die vandaag (toevallig) niet floten: super bedankt dat jullie er altijd zijn voor onze teams! 

Lees verder12

Team JO15-3 vergeten in de Seizoensgids!

Met het maken van een gids en het zelf door een ieder laten versturen van de foto's, kan het zijn dat er foto's niet geleverd worden. Maar naar nu blijkt is de foto van de JO15-3 wel op tijd ingestuurd maar is deze in een zogenaamde "junk/spam" map terecht gekomen en daar niet gezien. Oprechte excuses van onze kant, dit had niet mogen gebeuren! 

Bij deze plaatsen we de foto hier op de website en zo ook op FB alsnog en zullen we het met de teamleden zelf alsnog spoedig proberen enigszins "goed te maken". Dit zijn de toppers van de JO15-3:

Lees verder12

Seizoensgids 2018/2019 vandaag bezorgd!

Het duurt af en toe even en dan heb je ook wat! Zo gaat dat ook met de Olympia seizoensgids, die nu al voor het 3e achtereenvolgende jaar in een glossy full-color magazine op de deurmat valt bij alle leden. Vanaf zondag zullen er ook de diverse losse exemplaren in de kantine liggen, die daar voor alle gasten van Olympia te bekijken zijn.

En natuurlijk is de gids ook digitaal te bewonderen! De gids is vanaf nu via deze link direct via een bladerbare, digitale uitvoering te bewonderen. We danken een ieder die aan deze gids heeft meegewerkt en wensen iedereen veel plezier met dit unieke document!

Lees verder11

Voorbeschouwing Olympia - Den Hoorn

Zondag speelt Olympia 1 zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Een voorbeschouwing: 

Olympia:

Afgelopen zondag behaalde de thuisploeg een zwaarbevochten punt in de uitwedstrijd tegen Spartaan ’20. Vijftig minuten probeerde Olympia met tien man een 2-1 voorsprong te verdedigen. Dit lukte uiteindelijk niet helemaal, maar met een 2-2 uitslag kon het elftal van trainer Tom Rietberg prima leven. Wellicht had er wel meer ingezeten als Olympia ook de tweede helft met elf man had mogen aantreden, maar dat is achteraf. Wat vooral opviel is dat Olympia de eerste helft erg veel moeite had om de bal in de ploeg te houden. Spartaan speelde in een hoog tempo, maar er werd werkelijk niets gedaan om dit enigszins te ontregelen. Na twee balcontacten was de bal meestal weer in bezit van de Rotterdammers. En dat was jammer, want als Olympia sporadisch aan voetballen toekwam was het vaak ook direct gevaarlijk. Toch vertoont de ploeg de laatste weken enige tekenen van verbetering. 

Lees verder11

Leo Hageman overleden

Vandaag ontvingen wij het droevige bericht dat op 5 oktober 2018 ons oud-lid de heer Leo Johannes Hageman is overleden. Tekst overgenomen van de kaart:

‘Wij nodigen u van harte uit om met ons het leven en de passie van Leo te vieren. Iedereen ervaart een afscheid anders, dus wees welkom om voor de laatste keer met deze geweldige man samen te zijn. Of wees in gedachten bij ons. De crematieplechtigheid wordt gehouden op vrijdag 12 oktober a.s. om 12.30 uur in de aula van yardenhuis van Brabant, Florijnstraat 60 te Oosterhout. Vanaf 12.00 uur is er gelegenheid om afscheid van Leo te nemen en staat er koffie voor u klaar. Na de plechtigheid bent u uitgenodigd in Gasterij de Seterse Hoeve, Vijf Eikenweg 56 te Oosterhout, waar er tijdens een lunch gelegenheid is om ons persoonlijk te condoleren. Liever geen zelf meegebrachte bloemen. We willen u vragen om bij aanvang van de plechtigheid een door ons aangereikte bloem aan Leo te geven.'


Wij wensen de familie veel sterkte toe in deze moeilijke periode.
Bestuur GC & FC Olympia

Lees verder10

Trainingen jeugd in de Herfstvakantie

In de herfstvakantie trainen de niet selectieteams 1x per week op het 2e trainingsmoment, de woensdag.
Selectieteams trainen gewoon 2x door. 

Veel plezier tijdens de herfstvakantie!

Jan Chris Kuipers
Hoofd Jeugdopleiding

Lees verder10

Oldstars 1886 dicht bij toernooiwinst in Houten

Vrijdag 5 oktober was Oldstars 1886 een van de veertien deelnemende teams aan het door sv Houten uitstekend georganiseerde Walking Football toernooi in Houten. Met tussendoor ook een puike lunch. De bejaarde Olympia-helden wonnen alle 6 hun poulewedstrijden. Doelsaldo: 29 – 4. Ja, wondercoach Vincent had zijn zaakjes weer goed voor elkaar!

In de finale tegen de andere poulewinnaar werd het een gelijkspel (1 -1). Waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Wie het lege doeltje steeds verplaatste, zal altijd de vraag blijven. Feit blijft dat alleen Arie zijn penalty wist te verzilveren. Willem, Hammi en Ton schoten met een stalen gezicht naast. De een nog ruimer dan de ander. Om nóg meer hoon te voorkomen, is er voor gekozen om de achternamen van de drie sukkels onvermeld te laten.

Nieuwsgierig naar méér smeuïge details? Zie de eigen Facebook pagina van Oldstars 1886.

Ton Broekhuisen

Lees verder09

Waar zouden we zijn zonder de scheids? Scheids bedankt!

Iedere week staan ze er weer: onze scheidsrechters en spelbegeleiders, die als vrijwilliger zich inzetten om jullie wedstrijden te leiden. Maar ook KNVB scheidsrechters en scheidsrechters bij uitwedstrijden: zonder scheidsrechter is er geen wedstrijd. Deze week is er een landelijke actie voor veel sporten om scheidsrechters in het zonnetje te zetten. Vanavond (9 oktober) biedt de scheidsrechtersvereniging Gouda een speciale gratis training aan alle clubscheidsrechters in Gouda. Aanvang: 20.00 uur. Locatie: Groenhovenpark 5. Graag even aanmelden als je gaat bij de secretaris Ben van Maaren: secretaris@covsgouda.nl. Voor info: app Wilma Neefjes. 

Komend weekend zetten onze teams de scheidsrechters thuis en uit extra in het zonnetje. Een actie voorbereid door de werkgroep sportiviteit en respect. Wat? Dat blijft nog even een verrassing. Maar natuurlijk zorgen we er voor dat niet alleen deze week onze scheidsrechters zich gewaardeerd voelen en uitkijken naar de volgende wedstrijd die ze mogen fluiten ....

Lees verder07

Eerste seizoensgids voor Hans Man in ’t Veld

De Olympia seizoensgids 2018/2019 is net bij de drukker van de persen gerold. Het eerste exemplaar is door onze voorzitter Edo Neefjes gisterenmiddag overhandigd aan ons erelid Hans Man in ’t Veld. Hans is onlangs met ‘Olympia pensioen’ gegaan na meer dan een halve eeuw als vrijwilliger in tal van functies zeer actief te zijn geweest voor de club.

Lees verder04

Help Olympia verder… Koop online en doneer gratis!

Met de  ‘Gratis Doneren’ oplossing kan Olympia heel eenvoudig extra inkomsten genereren. Iedereen kan zijn bijdrage hieraan leveren. Het werkt simpel:         

 

Lees verder27

Stellage aan de Bodegraafsestraatweg bijna vol

Onlangs hebben wederom twee bedrijven besloten om een reclamebord te plaatsen op de stellage op de hoek van ons complex. Boer Makelaardij en Fysiotherapie Willem de Zwijger hebben ervoor gezorgd dat er nu nog slecht vier plekken vrij zijn. Mocht u interesse hebben is enige haast dus geboden.

 

Lees verder20

Voorbeschouwing Olympia - DHC

Zondag speelt Olympia 1 zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. DHC uit Delft is de tegenstander. De aftrap is om 14:00 uur.

Olympia:

De ploeg van trainer Tom Rietberg beleefde een uiterst matige voorbereiding. Al je puur naar het spel kijkt komt de start van de competitie veel te vroeg. Resultaten zijn in de voorbereiding niet belangrijk, maar het veldspel is dat wel. En juist op dat vlak schoot het team ernstig te kort. Olympia maakt al voor de competitie begonnen is een uitgebluste indruk. Met name de generale repetitie, thuis voor de beker tegen stadsgenoot ONA, was wat dat betreft ontluisterend. Zonder ook maar een greintje inzet en beleving werd het volkomen overklast door een tegenstander die wél met het mes tussen de tanden speelde. En dat was helaas niet de eerste keer in de voorbereiding. Het kan niet anders dan dat er deze week harde woorden zijn gevallen binnen de selectie, want op deze manier is Olympia voor iedere tegenstander een gemakkelijke prooi. Er wacht de technische staf een geweldige uitdaging om het team snel weer aan het voetballen te krijgen. En daar zijn spelers voor nodig die hierin mee willen en er vol voor willen gaan. Maar ook een systeem waarin zij in hun kracht spelen en zich prettig voelen. 

Lees verder18

Begroetingsdag Gouda Noord

Op woensdagmorgen 26 september wordt voor de vijfde keer Begroetingsdag in Gouda Noord / Achterwillens georganiseerd. Op die morgen worden op scholen, kinderopvang, in de wijk, De Savelberg en bij Olympia activiteiten georganiseerd met als doel elkaar te begroeten, persoonlijk contact te maken. Bij Olympia nemen leerlingen van groep 5/6 en middelbare scholieren van 6 scholen deel aan sport&spel activiteiten georganiseerd door SPORT.GOUDA i.s.m. Olympia. In onze kantine is Oly's kinderkledingbeurs. En in de kleedkamers, sfeervol aangekleed door Brede School Gouda,  zijn gesprekken tussen bovenbouw leerlingen van basisscholen en een brugklas en leerlingen uit de Internationale Schakelklas van De Meander. De ISK leerlingen vertellen over hun persoonlijke vluchtverhaal. Deze laatste activiteit is vanwege het intieme karakter besloten. 

 

 

Lees verder15

De Grote Clubactie van start bij Olympia!

Op zaterdag 15 september 2018 start de Grote Clubactie. Olympia doet ook weer mee en wij willen natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Ons doel dit jaar is de aanschaf van niet 1, niet 2, nee … wel  6 pupillendoelen!!! Deze zijn nodig omdat we extra teams hebben die wedstrijden spelen waarvoor meer pupillendoelen nodig zijn. Vanaf 15 september zijn onze verkopers uit de pupillenteams weer op pad om zoveel mogelijk loten te verkopen. Koopt u ook een lot? 

Een lot kost € 3,-. Van de opbrengst gaat maar liefst 80% (ofwel € 2,40 per lot) naar onze clubkas! Als u een lot koopt, maak u kans op fantastische prijzen met als hoofdprijs een geldbedrag van € 100.000,-! U kunt ook on-line een lot kopen. Druk op de knop: steun ons! https://clubactie.nl/actie/GCFCOlympia

Met vriendelijke groet, Commissie Grote Clubactie (GCA)

Lees verder11

Speelschema's competitie Olympia 1, 2 en JO19-1

Binnenkort staan ze ook gepubliceerd in de nieuwe seizoensgids, maar er is alweer zoveel vraag naar, dat we ze hier vast plaatsen. De speelschema's voor de competitie van Olympia 1, 2 en JO19-1 zijn hieronder in PDF te zien en te downloaden! Veel plezier ermee!

Speelschema competitie - seizoen 2018/2019 - Olympia 1 (zo.)

Speelschema competitie - seizoen 2018/2019 - Olympia 2 (zo.)

Speelschema competitie - seizoen 2018/2019 - Olympia JO19-1

Lees verder11

Oldstars 1886 te zien bij RTV Gouwestad!

Afgelopen week zijn er tijdens de beroemde trainingen van onze Oldstars 1886 opnames gemaakt voor RTV Gouwestad. Dit prachtige filmpje geeft een mooie blik achter de schermen en je komt nog net wat meer te weten over deze helden! Het filmpje ook zien? Dat kan via deze link: Oldstars 1886 bij RTV Gouwestad!

Lees verder10

Zondag bekerderby Olympia 1-ONA 1

Aanstaande zondag 16 september speelt Olympia 1 zijn derde bekerwedstrijd. Tegenstander is stadsgenoot ONA. Als Olympia nog kans wil maken op de tweede ronde dan is winst geboden. Iedereen is uiteraard van harte welkom! de aftrap is om 14:30.

 

Lees verder04

SEIZOENSGIDS - insturen foto's laatste kans

In twee weken de Seizoensgids, ons jaarlijkse glossy magazine, maken is een uitdaging waar we met de redactie (Ton Molenaar, Mirelle Kool en Wilma Neefjes) voor staan. We streven er naar dat alle leden nabij de eerste competitieweek de gids in de brievenbus hebben liggen. Daar hebben we jullie hulp voor nodig. Net als voorafgaande jaren willen we alle teams (jeugd & senioren) met een teamfoto (met leiders) een plekje geven in het magazine. Bijna alle teamfoto's zijn binnen. Jij nog niet: absolute deadline is dit weekend 15/16 september. Mail ons dat de foto er aan komt zodat we plek vrij houden in de opmaak. Stuur de foto naar: redactie Olympia

 

 

Lees verder03

Oly's Winterkinderkledingbeurs op 26 september

Binnenkort is het weer zo ver. Op woensdag 26 september organiseert Oly’s een tweedehands kinderkledingbeurs in het clubhuis van Olympia. Vanaf 08:30 t/m 12:00 bent u van harte welkom om te komen kijken, passen en shoppen. Ook dit jaar zal een deel van de opbrengst weer ten goede komen aan de jeugdopleiding van Olympia. 

Lees verder27

Sportieve start voor 22 pupillenteams

Deze week trainen alle teams weer twee keer. De conditie opvijzelen, werken aan de voetbal techniek. Voorbereiden op de eerste bekerwedstrijden komend weekend. Afgelopen zaterdag 25 augustus hebben 22 jeugdteams - ouders, begeleiding en spelers - als voorbereiding ook uitgebreid kennis gemaakt met elkaar en nagedacht over hoe ze er samen een super sportief seizoen van gaan maken tijdens de zesde editie van het programma Generation Next. Wil jij met je team hier ook mee aan de slag, maar weet je niet direct hoe? Kijk dan naar de handleidingen op de websitepagina sportiviteit en respect. Daar staan ook de presentaties van 2018 nu (30/8) op. Als je gespreksbegeleiding wil, kun je dat bij de werkgroep aanvragen. Veel plezier in een heel sportief seizoen! 

Lees verder23

Áanpassing in programma Goudse Derbydag; wedstrijd van de Vrouwen vervalt

Helaas is het programma van de 4e Goudse Derbydag gewijzigd, de wedstrijd tussen Olympia VR1 en Jodan Boys VR1 zal niet doorgaan. 

Hierdoor begint het programma van deze dag pas om 14:30 uur met de duel tussen de 2e elftallen van Olympia en Jodan Boys. De wedstrijd tussen de 1e teams wordt om 17:00 uur afgetrapt. Na afloop van deze wedstrijden is er nog een BBQ en zal er live muziek aanwezig zijn. 

De entree is de gehele dag gratis en een ieder is van harte welkom!

Lees verder15

PUMA Team aanwezig tijdens de Goudse Derbydag

Tijdens de Goudse Derbydag, die op zaterdag 25 augustus wordt gehouden op het terrein van Olympia, zal PUMA met een promotie stand aanwezig zijn, i.s.m. 100% Voetbal uit Gouda. Je kan hier de nieuwe voetbalschoenen testen en het FIFA spel spelen tegen hun promo team. Ze zijn aanwezig van 16:00 - 20:00 uur, zeker de moeite waard om even te bezoeken! 

Lees verder06

Selectie Olympia gestart met voorbereiding seizoen 2018/2019

Afgelopen donderdag, 2 augustus, was het druk op het kunstgrasveld van Olympia. Een groot deel van de selectie was daar aanwezig voor de 1e training van het nieuwe seizoen, met heel veel vertrouwde gezichten maar uiteraard ook wat "nieuwe" gezichten: Oudie Karmouma, Robert Bosscha en Bert Jan Marchand, Kelvin Hornis, Hans Vergoed en Jeffrey Vonk.

En wat doe je zo'n eerste training, werken aan de conditie! En dat is met de trainers Tom, Mark en Rens en zeker ook aangevuld vanuit de medische staf door Rianne, een intensieve bezigheid. De komende week staan er nog een aantal pittige trainingen op het programma en dat geldt ook voor de oefenwedstrijden, die we hieronder even in kaart hebben gebracht:

Zondag 12/8: Leonidas - Olympia 1 (13:00 uur)
Dinsdag 14/8: Jong Sparta - Olympia (19:30 uur, wedstrijd wordt gespeeld op Het Kasteel)
Zondag 19 augustus: Foreholte 2 - Olympia 2 (12:00 uur)
Dinsdag 21/8: Groeneweg - Olympia (20:00 uur, zowel de 1e als 2e teams spelen tegen elkaar)
Zaterdag 25/8: Olympia - Jodan Boys tijdens Goudse Derbydag (wedstrijd 2e om 14:30, wedstrijd 1e om 17:00 uur)
Dinsdag 4 september: Olympia 1 - JSV 1 (20:00 uur)
Dinsdag 11 september: DCV 1 - Olympia 1 (20:00 uur)

 

 

Lees verder03

Tijd schema Generation Next

Zaterdag 25 augustus zijn 's ochtends de kantine, kleedkamers en het kunstgrasveld in gebruik voor de zesde editie van Generation Next voor vier leeftijdsgroepen. Zoals altijd een bomvol programma met een strak tijdschema. Dus alle deelnemers: kom s.v.p. op tijd! Daarom ter herinnering het tijdschema:

8.45 uur inloop alle O8 teams en MO9 en geïnteresseerde andere ouders, spelers alle O8 en O9 teams naar het kunstgrasveld

9.00 uur start in kantine programma ouders & leiders over o.a. 6 tegen 6 voetbal 

10.00 uur start afspraken maken (ouders O8 en O9 kantine, O8 en O9 teams in de kleedkamer)

10.45 uur groepsfoto met Olympiaantje (daarvoor teamfoto's)

11.00 uur inloop O11 en O12 teams, spelers naar kunstgrasveld

11.15 uur start programma ouders en leiders met informatie over 8 tegen 8 voetbal & hoe / waarom afspraken maken in het team

12.00 uur groepsfoto en teamfoto's - einde programma

12.30 uur start eerste wedstrijd Goudse derbydag Olympia Vrouwen 1 tegen Jodan Boys Vrouwen 1

Zie voor meer informatie artikel hieronder. 

Lees verder03

Compliment voor ons onderhoudsteam!

Het is zomerstop. Maar niet voor de mannen van ons onderhoudsteam. Die werken bijna het hele jaar door op maandag, woensdag en vrijdagochtend. Zo is er hard gewerkt aan afsluitbare ballenkastjes in plaats van de (te) hoog hangende netten van voorheen en is er veel werk verzet bij groen en terrein onderhoud. Dank mannen!!!

Het onderhoudsteam staat onder leiding van Peter Lugthart, bestuurslid accommodatie. Het team bestaat uit Olympianen, die soms al tientallen jaren voor de vereniging actief zijn. Sinds eind 2017 wordt ons team versterkt met Goudse statushouders tot zij een betaalde baan vinden of een opleiding mogen starten. Een geslaagd samenwerkingsproject tussen Olympia en de Gemeente Gouda, vooral dankzij de inzet en betrokkenheid van het hele team. 

Lees verder29

Competitie- en beker indeling Olympia 1

Onlangs is de competitie indeling voor Olympia 1 bekend gemaakt, de klasse waarin ons eerste elftal aankomend seizoen uitkomt is de 1e klasse B zondag. Een aantal nieuwkomers in de poule, teams uitkomend in district Zuid 1. Dit zijn Moerse Boys uit Zundert, DOSKO uit Bergen op Zoom en Rood Wit W uit Sint Willebrord.

De tegenstanders, naast de al genoemde Brabantse ploegen, zijn: BMT, CVV Zwervers, DHC, Den Hoor, GLC Delfshaven, Groeneweg, Spartaan '20, VELO, VOC en VUC. De nummering, aan de hand waarvan het speelschema bekend wordt gemaakt, wordt op 17 augustus bekend gemaakt. 

Voor de beker treft het team van trainer Tom Rietberg de volgende teams; ARC, DSO en ONA. De speeldata zijn als volgt:

Zaterdag 1 september om 17:00 uur: Olympia - ARC
Zaterdag 8 september om 17:00 uur: DSO - Olympia
Zondag 16 september om 14:00 uur: Olympia - ONA

Wij hopen u dan weer langs de lijn te zien om onze jongens te supporten!

Lees verder11

AVG bij Olympia - Update!

Sinds 25 mei jl. is de AVG van kracht gegaan in. Hierover hebben we bij Olympia al een keer een bericht doen uitgaan, bij deze volgt een update, welke te vinden is in de hieronder geplaatste PDF. Binnenkort kunt u via het kopje Vereniging ook een aparte link naar de AVG vinden in het menu, hier wordt momenteel aan gewerkt. 

AVG bij Olympia.

Lees verder09

Voorwaarden m.b.t. "teamuitjes" bij Olympia

Na afloop van het seizoen is het gebruikelijk voor een aantal teams om bij Olympia hun seizoen af te sluiten. Heel gezellig en een leuk initiatief, echter wordt er niet altijd voldaan aan de voorwaarden die Olympia hiervoor hanteert. We willen deze nogmaals herhalen, zodat het voor iedereen duidelijk is wat de voorwaarden zijn.

Als je een team barbeque of lunch gedurende en/of na afloop van het seizoen wilt organiseren, dient dit te worden aangevraagd bij de barcommissie, dit kan per  email via barcommissie@gcfc-olympia.nl en wel ruim van te voren. Het eten wordt door Olympia geregeld en doorberekend aan het team. Consumpties worden afgenomen bij de bar, dus GEEN eigen consumpties meenemen.

Wij hopen dat dit zo duidelijk is voor iedereen, als er nog vragen zijn, graag even informeren bij de Barcommissie.

Lees verder08

Sportieve Olympianen fietsen eerste zonnepanelen binnen!

Tijdens de Rabobank Sponsorfietstocht op zaterdag 30 juni hebben een aantal Olympianen afstanden van 15 km tot 75 km gefietst. In totaal is € 330 aan sponsorgeld verdiend voor Olympia en daarmee kunnen al twee zonnepanelen worden gefinancierd. Bedankt fietsers! 

Lees verder05

Openingsdagen- en tijden Kantine in Augustus

Op dit moment kunnen we genieten van een kleine maand zomerstop. De eerste selectie training voor de senioren begint op 2 augustus en de eerste trainingen voor de jeugd op 14 augustus. De kantine zal in deze augustus periode beperkt open zijn, aangezien we krap in onze vrijwilligers zitten en het ook nog vakantie is.

Van 2 t/m 24 augustus zullen we alleen op donderdagavond geopend zijn. De weekenden zijn we dus gesloten, mocht het nodig zijn dat de kantine open is, bijvoorbeeld voor oefenwedstrijden, graag ruim van te voren een email naar de barcommissie. Vanaf 25 augustus proberen we de gangbare openingstijden aan te houden. We hopen dat dit gaat lukken, ondanks diverse oproepen voor commissieleden en barvrijwilligers is hier weinig respons op. Dit kan tot gevolg hebben dat in het nieuwe seizoen de bar gesloten is op tijden dat het niet wordt verwacht.

Lees verder04

4e Goudse Derbydag op zaterdag 25 augustus a.s.