Viewing Category

Entries for the 'Verslag' Category

19

Olympia 19-3 schiet uit de startblokken

Nog maar net van het veld stuurt de vaste reporter van JO19-3 ons een wedstrijdverslag: "Na een teleurstellende beker-serie, de start van de competitie tegen een oude bekende: Nieuwerkerk. In de as versterkt met Sebastiaan en Amine, bleek de 19-3 opeens degelijk te kunnen voetballen. Opbouwen van achteruit, lange ballen, positiespel, alles lukte vandaag.

Lees verder05

Eddy Souisay neemt na 6 jaar afscheid van Olympia

Eddy Souisay neemt na 6 jaar afscheid van Olympia als technisch coördinator junioren voor niet-selectieteams. Een blik terug in een interview naar zo’n 60 jaar actief zijn in het voetbal. 

Na jaren actief te zijn geweest als trainer, besluit Eddy in 2014 een sabbatical te nemen, eventjes geen voetbal. En toen belde Carl Flux, die Paul Spijkerman na vier jaar als Olympia Hoofd Jeugdopleiding was opgevolgd. “Hé Eddie, heb je nog iets te doen? Kom je hier? Als onze technisch coördinator voor junioren?” 

Lees verder04

flits interview met woensdagmiddag trainer Lars Tennebroek

Dit seizoen is iedere woensdagmiddag van half een tot half vijf Lars Tennebroek op het veld bij Olympia te vinden. Ruim voor de eerste trainingen beginnen worden de oefeningen uitgezet en neemt hij met de trainers de trainingsvormen, die eerder die week per app zijn toegestuurd, door. Op het veld is hij tevens aanspreekpunt voor de trainers en spelers. Sinds de trainingen na corona zijn herstart, wordt er voor alle pupillenteams op woensdagmiddag gewerkt met een circuit van verschillende oefeningen. Ieder kwartier gaat er een fluitje en schuiven de teams met hun trainers door naar een volgende oefening. En sluit een volgend team aan of gaat een team naar huis. Komend en gaan via verschillende in-, resp. uitgang op het veld en via gescheiden loopstroken naar de hoofdingang. In het ballenhok, waar alle materialen zijn opgeslagen, mag sinds corona alleen de op dat moment technisch verantwoordelijke coördinator komen om zo veilig mogelijk te werken. Met handschoenen aan, zoals alle trainers.

Lees verder29

Flits interview broer (Boyd) & zus (Neine) in corona tijd (4)

Dit nieuwe broer/zus flitsinterview is met Boyd en Neine van Es. Boyd is al sinds zijn geboorte lid van Olympia, Neine volgde dit seizoen.  Beide zijn 'commerciële' talenten, want eerst al Boyd en nu ook Neine zitten bij de top lotenverkopers van de jaarlijkse Grote Clubactie! Vader Ron is Olympiaan in hart en nieren en is al decennia actief als speler, supporter en vrijwilliger. Moeder Fleur is een van de initiatiefnemers van Oly's kinderkledingbeurs, die twee maal per jaar in het clubhuis wordt georganiseerd. Veel leesplezier!

Lees verder26

Flits interview zus (Elise) en broer (Simon) in corona tijd (3)

Dit is het eerste flits interview met twee voetballers uit onze pupillen: Elise en Simon van den Berg. Zij voetballen allebei in de nieuwe KNVB spelvormen. Elise op bijna een half veld 8x8 en Simon op bijna een kwart veld 6x6. Simon was vorige week jarig: nog van harte gefeliciteerd! Hij kan bijna niet wachten tot de trainingen weer beginnen ... Veel leesplezier!

Lees verder24

Flits interview broers (Renzo & Nando) en zus (Alysa) in corona tijd (2)

In dit tweede interview broer/zus kunnen jullie kennis maken met Nando, Renzo en Alysa Janssen. Ze zijn niet alleen een Olympia familie, maar hebben als gemeenschappelijke deler ook de liefde voor het keepersvak. Evenals vader Richard Janssen, die al vele jaren het doel verdedigt bij onze veteranen en ook keeperstraining bij de jeugd gaf. Een andere passie: het leiden van wedstrijden. Renzo en Nando zijn allebei gecertificeerd KNVB scheidsrechter. Nando is eind vorig seizoen gestopt als voetballer, maar staat nog altijd voor Olympia klaar als scheidsrechter. Veel leesplezier!

Lees verder22

Flits interview broer (Orbo) / zus (Sterre) in corona-tijd (1)

Vandaag starten we de serie 'flits interview met broer en zus in coronatijd'. We trappen af met Orbo en Sterre Verschuur. Wie kent dit altijd vrolijke tweetal niet? En anders zeker vader Orbo, al jaren lid van het bestuur met portefeuille jeugd en nu vrijwilligerszaken, en moeder Daan, die menig foto heeft geschoten bij jeugdactiviteiten. Voetbal je ook als broer en zus bij Olympia en vind je het leuk om mee te doen? Mail: redactie@gcfc-olympia.nl dan stuur ik (Wilma Neefjes) jullie de vragen lijst. Veel leesplezier met dit eerste dubbelinterview! 

Lees verder11

Fijne Paasdagen!

De kantine is en blijft voorlopig gesloten. Reden om de voorraad op houdbaarheidsdata te checken. Het voedsel waarvan de houdbaarheidsdatum deze zomer zou verlopen, met name versnaperingen, heeft een goede nieuwe bestemming gekregen. Verzorgingshuis Souburgh en de Voedselbank Gouda zijn er blij mee. De afgelopen weken is het op locatie afgegeven door Dennis, resp. Gaby. 

We wensen jullie allemaal heel fijne en mooie Paasdagen! 

Sterkte voor iedereen! 

Lees verder03

Han Stein - altijd in de weer voor "z'n kluppie"

De 71-jarige Han Stein is een van de vrijwilligers in ons onderhoudsteam. Een van de vele vrijwilligersfuncties die Han bij Olympia heeft bekleed. Lees meer in het interview:

Lees verder03

Interview met nieuw lid jeugdcommissie: Chakib Salmane

Chakib Salmane is sinds december 2019 lid van de Jeugdcommissie. Portefeuille: Voetbalschool. Maak kennis met Chakib, die in de tachtiger jaren als jeugdlid in F4 bij Olympia begon. Dit seizoen startte zoontje Sami bij de Voetbalschool.

Lees verder03

Vrijwilligers Henny en Sjaan van Os - een interview

Henny en Sjaan van Os – een familie in wiens leven sportverenigingen een grote rol hebben gespeeld. En nu nog. Henny kreeg in 2017 van Olympia de eretitel “lid van verdienste” en in 2018 de sport-vrijwilligerspenning van de Verenging Goudse Sportorganisaties (VGSO). In februari 2020 spreek ik met Henny en Sjaan af voor een interview. Tijdens het gesprek sluit zoon Frank, die langs komt voor een bliksembezoek, aan. 

Lees verder03

Bert Keij, ruim 70 jaar lid van Olympia

Ieder jaar worden bij Olympia spelden uitgereikt aan leden, die gedurende lange tijd aaneengesloten lid zijn van de club. Zie de nieuwsbrief in uw mail vandaag voor informatie over alle Olympianen, die op 12 januari j.l. een nieuwe speld ontvingen. Bert Keij ontving in januari zijn 70-jarig speldje. Bert zette zijn eerste stappen op de Olympia grasmat in 1949 en staat nu nog bijna wekelijks op het kunstgras bij het walking football. In een interview blikken we terug op 70 jaar heel actief zijn in verschillende takken van sport.

Lees verder19

Jeu de boules is weer gestart

Vandaag waren ze weer actief: onze jeu de boulers, "de Harde Ballen", van Olympia. Dames, heren, jong en ouder. Sportief bezig zijn en natuurlijk heel gezellig. Lijkt het jou ook leuk om een keer mee te doen? Welkom! De groep start (bij goed weer) om 13.45 uur op woensdagmiddag. Deelname is gratis, consumpties voor eigen rekening. Organisatie: Pim van 't Hoog en Vincent Govers. 

Lees verder07

Iedere vrijdagmorgen wordt er gewandeld

En hier zijn dan weer twee nieuwe foto's van onze al maar groeiende gezellige wandelgroep op vrijdagmorgen. De harde kern verzamelt iedere vrijdagmorgen om 10.00 uur bij Olympia voor een wandeling van ca 7 km in de mooie natuur rond de vereniging. Een enkele keer wordt een andere route gekozen. Het centrum in of vanuit Achterwillens naar Haastrecht bijvoorbeeld. 

Lees verder18

Nieuw competitieteam vandaag gestart: JO8-5

Het is nog donker. De ontvangst van deze morgen, spelers uit de junioren en zaterdag senioren, hebben de velden al uitgezet met dopjes en met doelen gesjouwd. Langs de lijn bij veld 1 staat een grote groep ouders. Beetje in spanning want hun kinderen spelen vandaag hun eerste wedstrijd in de KNVB competitie voor Onder de 8 jaar. In de derde competitieronde* van dit seizoen start JO8-5 als een team vanuit de Voetbalschool. Spelers uit team Sparta, team Inter, team Heerenveen en team Vitesse doen mee in een combinatie van twee teams per competitiewedstrijd. Een extra uitdaging; zijn ze er klaar voor? 

Lees verder13

Speldendragersbijeenkomst

Gisterenmiddag verzamelden zich in de kantine zo'n 90 Olympianen voor de jaarlijkse speldendragersbijeenkomst. Er werden door de voorzitter met een persoonlijke anecdote 13 nieuwe spelden uitgereikt. Naast of na hun voetbalcarrière zijn deze (oud)voetballers vaak jarenlang actief geweest of nog actief voor onze club. Zoals Bert Keij, die de tweede drager van de speld voor 70 jaar aaneengesloten lidmaatschap is geworden. Nog altijd is Bert bij Olympia te vinden op vrijdagmiddag bij het walking football als trainer. 

Lees verder11

11 januari: Grote Clubactie en O19 toernooi

Het is winterstop. Desalniettemin een vol leuk programma 'thuis' vandaag met twee workshops free running voor lotenverkopers van de Grote Cub Actie, het eerste Stroopwafeltoernooi voor O19-1 teams en tot slot twee wedstrijden voor competitie en Rijnmondcup. De teamprijzen voor de GCA gaan dit jaar naar JO9-5(M) en JO10-3. Zij verkochten als team de meeste loten. Een prachtig totaal bedrag is met de GCA voor spelmateriaal voor jeugd opgehaald. De cheque werd aan voorzitter Edo Neefjes overhandigd. Lotenverkopers en lotenkopers super bedankt! In ons eerste toernooi in 2020 streden de O19-1 teams van RVC'33 en Olympia om de eerste prijs. Het werden penalty's na een tussenstand van 0-0. Ons team van Tjerk Rook en zijn mannen nemen de kampioensbeker mee naar huis. Gefeliciteerd!

Lees verder02

….en de beste wensen voor 2020!

Gisterenmiddag was de Nieuwjaarsreceptie bij Olympia. Olympiaan Cees Besseling geeft een sfeerimpressie:

"De nieuwjaarsreceptie van Olympia was weer een fraaie gebeurtenis. Ongeveer 60 “diehards” (de harde kern van de club) gaven acte de présence. Gelukkig gewoon op 1 januari en daardoor niet in concurrentie met andere nieuwjaarsrecepties. Bij binnenkomst stond een mooie bubbel klaar, een ietwat verdachte bak met, bij nadere inspectie, een heerlijke appelflap/oliebol en een warm welkom van het Bestuur.

Lees verder09

#Scheids bedankt! ingezonden artikel

"Wat een leuke scheidsrechter hadden de meiden van MO11-1 op zaterdag 5 oktober, uit tegen SVS in Capelle aan den IJssel." Zo begint het verslag van Janeke van den Berg- de Zeeuw, ouder van een van de speelsters uit MO11-1. Een positief bericht in de landelijke week van de scheidsrechter, waar helaas vooral negatieve berichten over misstanden naar scheidsrechters de kranten haalden. 

Lees verder30

Olympia JO19-1 - sc Feyenoord JO19-2

Olympia JO19-1 heeft afgelopen zaterdag een mooie overwinning geboekt op sc Feyenoord JO19-2. In een spannende wedstrijd waar Olympia de 1e helft de bovenliggende partij was en door Stijn Versluis terecht op voorsprong werd gezet, door een lage schuiver vanaf de 16 meter. In de tweede helft begon sc Feyenoord sterk en kreeg een aantal kansen. 

Lees verder28

Topy Moerkoert, dochter van erevoorzitter Piersma, vertelt

‘Het rondje van Piersma’ wordt als eerbetoon aan vrijgevige erevoorzitter Arend Piersma nog altijd gebruikt om het laatste rondje aan de bar aan te duiden. Na tot begin jaren dertig in de vorige eeuw in het eerste elftal te hebben gespeeld, was Arend Piersma van 1936 tot 1947 en in 1952/ 1953 voorzitter van Olympia. Gisteren waren we op bezoek bij zijn nu negenentachtigjarige dochter Topy Moerkoert-Piersma. Een aantal maanden terug belde ze de club. Ze had nog oude stukken thuis liggen. Als we interesse hadden, waren we welkom om het te komen ophalen.

 

Lees verder04

Feestelijke Spel- en Sportdag: alom blije gezichten

Vrijdag 31 mei jl. organiseerde GC&FC Olympia - in samenwerking met De Klup - voor de 33ste keer de zogeheten Spel-, Sport- en Feestdag voor verstandelijk gehandicapten uit de Goudse regio. Olympia’s voetbaloudje Ton Broekhuisen ging er eens kijken. En kwam opgetogen terug. Ja, met een sfeerverslag natuurlijk.

Lees verder29

JO15-3: verdiend voorjaarskampioen

Ingezonden artikel van ouder uit JO15-3: "Vanaf 8 maart beginnen de kansen te keren voor JO15-3. Uit tegen Haastrecht JO15-1. Wanneer ze deze wedstrijd winnen, wordt de kans groter om kampioen te worden. Het wordt 1-3, dus de toon is gezet. De volgende wedstrijd tegen Floriant wordt met 0-4 gewonnen. De stemming begint er in te komen. 

Lees verder26

Een WhatsApp verslag van kampioenswedstrijd JO13-1

Al vele jaren staat Josti Meijers langs de lijn en stuurt een life wedstrijdverslag via WhatsApp naar ouders en spelers van het team, die niet bij de wedstrijd kunnen zijn. Hierbij het verslag van de kampioenswedstrijd in de eerste klasse van JO13-1 van afgelopen zaterdag. 

"Zo zijn we er klaar voor? - Spannend hoor - Scheids Maurits ; vlagger Pieter. - Youssef speelt mee - Gestart - Eerste aanval Youssef op Joep. Net te hard - Kans -Nee - Zoubeir in de rug gespeeld. Gaat weer - Er wordt lekker gekaatst - O (Olympia JO13-1) is gretig - 

Lees verder26

Geslaagde barbecue voetbaloudjes, wandelaars en jeu de boulers

Onder impulsen van Rob van der Vijgh en Hans van Zutphen troffen Olympia’s voetbaloudjes (Oldstars1886), vrijdagochtend wandelaars en woensdagmiddag jeu de boulers én aanhang (in totaal ruim vijftig man / vrouw) elkaar vrijdagmiddag 24 mei rond de barbecue. Zo rond de klok van 16.00 uur vloog de vlam in de barbecuepan. Als gul gebaar had de hemel zich in stralend blauw gehuld. 

Lees verder23

JO17-3 eerste voorjaarskampioen in de jeugd

JO17-3 werd zaterdag 18 mei als eerste in de jeugd voorjaarskampioen in 2019. Wat was de weg naar dit succes?

Het is woensdagavond 22 mei 20.15 uur. De doelen staan uit op veld 2b (helft kunstgras). Een grote groep voetballers speelt een wedstrijdje. Een hard schot op het doel; de bal vliegt meters door en beland tussen de fietsenrekken. Een bulderende lach, een vriendschappelijke por. En een welkome korte adempauze voor spelers en trainers, die net zo fanatiek als de jongens achter de bal aan rennen. 


Lees verder19

Never give up - JO12-2

Van JO12-2 : "Op 18 mei moesten we aantreden bij de koploper Nieuwerkerk JO12-4 voor wie deze wedstrijd belangrijk was voor het kampioenschap. Vanwege twee ziekmeldingen werd Erik (JO12-4) als invaller gevraagd. Toen we al in Nieuwerkerk waren kwam nog een derde ziekmelding binnen waardoor we met slechts zeven man moesten spelen tegen acht spelers van Nieuwerkerk, die bovendien nog drie wissels hadden"

Lees verder14

Eerste meidentoernooi een feestje!

Zondag 12 mei werd het eerste stroopwafeltoernooi voor uitsluitend meidenteams in de O11, O13 en O15 bij Olympia gespeeld. Bijna 200 voetbalsters speelden in drie poules voor de lol, maar natuurlijk ook de eer om met een reuze beker naar huis te gaan als kampioen. Dat het ook Moederdag was, is de organisatie zeker niet ontgaan: de leukste moeder/dochter foto op Instagram werd beloond met een taart en alle aanwezige moeders kregen een kleurrijk mini cadeautje uitgereikt. 

Lees verder19

Maatschappelijke stage bij Olympia

Het zal jullie ongetwijfeld niet zijn ontgaan dat de afgelopen weken twee “onbekende” jongedames onze ontvangst op zaterdag draaiden. Anna de Ruiter en Jolijn Vrugt uit VWO4 van De Goudse Waarden vulden hiermee hun 30 uur maatschappelijke stage in. Ook iets voor jou?

Lees verder17

Olympia JO19-1 stunt tegen Concordia JO19-1

Olympia speelt thuis tegen koploper Concordia in weersomstandigheden die voor verrassingen kunnen zorgen en dan hebben we het vooral over de felle wind die er staat. Olympa staat op de een-na-laatste plek in de poule en uit werd er met 9-1 verloren van deze tegenstander. Maar er staat nu een ander team, men weet waar men voor vecht, lijfbehoud in de Hoofdklasse, en dat laten de jongens dan ook zien. 

 

Lees verder03

JO15-5 startte dit weekend in de voorjaar-competitie

Het is een koude druilerige zaterdag-ochtend, kortom de ‘perfecte’ omstandigheden voor de eerste voetbalwedstrijd na de winterstop. De mannen van JO15- 5 pakken hun voetbalspullen bijeen en gaan op weg naar het verzamelpunt. Daar aangekomen blijkt dat niet iedereen aanwezig kon zijn voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Het team wordt aangevuld met drie spelers van de andere teams, waaronder 1 dame. Dan verplaatst een ieder zich richting de voetbal velden van FC Schoonhoven waar precies om half twaalf de aftrap plaats vindt.

Lees verder05

Olympia's Oly-ballen tennistoernooi een groot Succes!

Voor het eerst sinds tijden werd er weer eens een gezelligheidstoernooi georganiseerd tussen kerst en oud en nieuw. Waar we vroeger standaard afreisde naar de Mammoet om daar te gaan zaalvoetballen werd er nu gekozen om een indoor tennistoernooi te organiseren. Aangezien veel Olympianen zich zomers ook op de tennisbanen in de regio bevinden, was het gokje of ze na een dergelijk druk tennisseizoen nog wel zin hadden om op de voorlaatste dag vh jaar nog even tot het uiterste te gaan op de Indoorbanen van Tiod en Ad Astra. Het idee werd enthousiast ontvangen en al snel zat de organisatie ah maximaal aantal koppels. 

De bewuste dag breekt aan en een ieder is zo rond 12 uur op de locatie, nou ja iedereen... Helaas had een koppel het bedacht om op de dag zelf om half 7 af te zeggen. Beetje teleurstellend, aangezien we vier poules van 5 hadden gemaakt en koppels hebben afgezegd, omdat ze te laat waren met de inschrijving. Gelukkig werd het goed opgevangen door de overige deelnemers die de opengevallen plekken probeerde in te vullen als ze zelf niet hoefde te spelen.

Lees verder25

Bejaarde voetbalhelden van Oldstars 1886 boeken derde toernooizege op rij

Vrijdag 22 september vond de eerste editie plaats van het SV Houten Oldstars 55+ Walking Football Toernooi. Twaalf teams (waaronder die van FC Utrecht en ADO Den Haag) streden om de beker met de grootste oren. Na eerdere toernooizeges in Veldhoven (10 mei 2017) en Leidschendam (9 juni 2017) toonde Oldstars 1886 (de Goudse oude mannen brigade van succescoach Vincent Govers) zich nu ook in Houten de sterkste. Na 5 gewonnen poulewedstrijden werd in de finale met 2-0 van DOVO gewonnen. 

Lees verder07

Voorbereiding Selectie / Vernieuwd kunstgrasveld

De selectie van GC&FC Olympia is afgelopen week begonnen aan de voorbereiding en zondag 6 augustus stond de 3e training op het programma, voor het eerst op het vernieuwde kunstgrasveld. 

Uiteraard hebben we hier wat foto's en videomateriaal van gemaakt, zodat een ieder dit kan zien. Diverse foto's van het tot stand komen van het vernieuwde veld, ziet u bij dit bericht. Een filmpje van wat beelden van de training en wat gesprekken met de diverse spelers, kunt u zien door op de volgende link te klikken: VIDEO Voorbereiding selectie - Afl. 2.

Lees verder01

Selectie Olympia gestart met voorbereiding seizoen

De selectie van GC&FC Olympia is dinsdagavond met een grote groep spelers begonnen aan het nieuwe seizoen. Liefst 32 spelers startten onder leiding van trainers Tom Rietberg (Olympia 1) en Rens Binken (Olympia 2) aan de 1e training, waar ook een aantal nieuwe gezichten zich aan de Bodegraafsestraatweg meldden. 

Liefst 5 voormalig A-junioren waren reeds aanwezig en sluiten dit seizoen aan bij de selectie (Stein Ratsma, Jaap Visser, Errol Vleggeert, Jeroen Both en Arent van der Put) evenals de naar Olympia overgekomen Bas Overbeek (Gouderak), Hoessein Ouahabi (Gouda), Bart de Boer (Be Quick 1887), Refino Boëtius en Omar Shehada. Een aantal spelers keert binnenkort nog terug van vakantie. 

Aankomende weken zullen er diverse trainingen afgewerkt worden om de conditie voor een ieder op peil te brengen, alvorens de teams zullen gaan starten aan de diverse oefenwedstrijden, te starten op zondag 13 augustus met uitwedstrijden tegen de selectieteams van Foreholte. 

Een filmpje van de 1e training is te zien via deze link: Voorbereiding selectie - Afl. 1. Gedurende de voorbereiding zullen er meerdere filmpjes gemaakt en geplaatst worden! Meer foto's zijn te zien in het album op onze Facebookpagina. (let op, dit is voor iedereen te zien, u hoeft hiervoor geen account te hebben!)

Lees verder17

Oldstars 1886 overtreft zichzelf in Veldhoven: toernooiwinst!

Sinds een jaartje regent het op vrijdagmiddagen bejaarde voetballers (60-plussers) op het Olympia-veld. Verzamelnaam: Oldstars 1886. Trefwoord: Walking Football.

Wandelen
Onder leiding van de ooit snoeiharde Olympia-voorstopper Vincent Govers (67) wandelen deze oude voetbalgebakjes zich in het zweet. Wandelen, want anders had deze voetbalvariant wel Running Football geheten. Inmiddels bestaat de selectie uit 18 man. Uitbreiding is welkom. Grootste gemene deler: liefde voor het spelletje dat voetbal heet. Inclusief de nazit die daar zo onlosmakelijk aan verbonden is.

Lees verder18

FIFA '17 PS4 Toernooi weer groot succes!

Vrijdagavond 17 februari stond het jaarlijkse FIFA Toernooi op de Playstation weer op het programma. Ook dit jaar waren de 40 beschikbare plekken snel ingevuld door spelers uit de B-, C- en D-jeugd. Het door de Businessclub GC&FC Olympia mogelijk gemaakte toernooi werd ook dit jaar verzorgd door Marcel van www.marsgameevents.nl die 8 speelplekken had ingericht en waar om het hardst werd gestreden om de felbegeerde bekers en de daarbij horende prijzen, die ook dit jaar beschikbaar zinn gesteld door A&S! Uiteindelijk werd het toernooi dit jaar gewonnen door Jip, gevolgd door een 2e plek voor Jamie, de 3e plek was voor Sylvo en Tijs eindigde als 4e. Allen gefeliciteerd, organisatie, A&S en Businessclub weer hartelijk dank voor het mogelijk maken van dit mooie evenement!

Foto's van het Toernooi zijn te bekijken via: Fotoalbum op Facebook.

Lees verder27

Olympia Vrouwen: terugblik en ambitie

In een tijd van jaaroverzichten en retrospectie mag een terugblik op de eerste seizoenshelft van de Olympia Vrouwen natuurlijk niet ontbreken. Maar nog belangrijker is het om vooruit te kijken. Wat zijn onze doelen voor de tweede seizoenshelft en waar willen we op langere termijn naar toe met het vrouwenvoetbal bij Olympia?

Lees verder17

Langs de Lijn 2.6

Eindelijk weer een Langs de Lijn, want eindelijk gaat er weer enigszins structureel gevoetbald worden! Niet dat deze competitie nou nog zo heel lang duurt, 2/3 deel zit er voor de meesten toch wel weer op... Er komen voorlopig in ieder geval nog genoeg met voetbal gevulde weekenden aan! En dat vinden we helemaal niet erg!! 

Maar er wordt niet alleen gevoetbald bij Olympia, er wordt ook van alles georganiseerd! Zo is er a.s. vrijdag de 2e Editie van Olympia's Muziekquiz! Afgelopen jaar zelf ook meegedaan en dit is gewoon heel goed en professioneel georganiseerd door Olympianen Wladimir Sirre en Aad van Loon. Aanvang is om 20:00 uur, meedoen vanaf 18 jaar in teams van 2 tot 4 personen. Heb je je nog niet ingeschreven, doe dit dan heel snel. En als je echt helemaal niks van muziek weet, is de kantine uiteraard ook voor een gezellig drankje geopend! 

Lees verder19

Langs de Lijn 2.5

De eerste Langs de Lijn van 2015! En gelukkig, is het voetballen weer begonnen. Nog niet voor alle teams, dat helaas niet, maar de zaterdagen en zondagen raken weer steeds voller gepland op de voetbalroosters van Olympia. De Bodegraafsestraatweg leeft en ademt weer voetbal, en dat zien we graag, zeker Langs de Lijn! Wat is er allemaal gebeurd en wat hebben we gehoord Langs de Lijn...? Je leest en ziet het in deze editie! 

Lees verder04

Een geslaagde Pietentraining!

De spelers van de voetbalschool en de F-teams keken er al weken naar uit, de Pietentraining. De kou weerhield de kinderen niet, ze stonden in grote getale op het trainingsveld. Maar waar waren die Pieten dan? Ze zouden er toch wel zijn?

En ja hoor, daar kwamen zes Pieterbazen aanrennen met zakken vol snoepgoed. Wat een feest! Onder begeleiding van de trainers en de Pieten toonden alle kinderen tijdens partijtje hun voetbalkunsten. Voetballen en pepernoten eten gaan prima samen.

Lees verder27

Langs de Lijn 2.4

En daar zijn we weer! Met dit keer veel korte nieuwtjes over te spelen wedstrijden, activiteiten en natuurlijk een blik op de actieve teams van onze club, Olympia! Maar we beginnen met het FIFA X-box toernooi wat zaterdag 13 december gespeeld zal gaan worden!  

De afgelopen weken was er maar een beperkt wedstrijdprogramma, waardoor meerdere teams niet bij Olympia zijn geweest in het weekend. Daarom is er a.s. zaterdag tussen 10.00 en 14.30 uur een extra mogelijkheid tot inschrijven voor het FIFA toernooi. Alle junioren (A, B en C). en vanaf a.s. zaterdag ook alle spelers uit de D-jeugd kunnen zich voor het toernooi aanmelden bij Wilma Neefjes of Tanja van Hoorn (bij de ontvangstruimte). Eigen bijdrage: € 5,- per persoon. Zondag 30 november is nog een inschrijfronde gepland, mits we nog niet vol zitten, tussen 13.00 en 14.00 uur, ook in de ontvangstruimte. De FIFA wisselbeker is te bewonderen in de kantine achter de bar.

Lees verder11

Langs de Lijn 2.3

Iedereen is druk aan de competitie bezig, en er gebeurd voldoende aan de Bodegraafsestraatweg, tijd dus voor een nieuwe Langs de Lijn! 

Hoe doen de ploegen het? Om maar even bij de jeugd te blijven en daar te beginnen met de C1, D4, de E1, E2, E8 en de F9 staan momenteel bovenaan in hun klasse! Nu zijn ze, op de C1 na, pas 2 wedstrijden onderweg, maar je weet hoe het spreekwoord is; 'Een goed begin, is het halve werk!'. De C1, om ze nog maar eens extra te noemen, doen het momenteel super in de 1e klasse. Daarom ook erg benieuwd hoe ze het er morgenavond, in de 1e ronde van de VoetbalRijnmondCup, vanaf gaan brengen. Dan nemen ze het op tegen BVCB C1, wat uitkomt in de hoofdklasse. Voor alle liefhebbers van goed, leuk en attractief voetbal, kom morgen (woe. 12/11) de jongens én meiden vanaf 19:00 uur aanmoedigen, ze spelen thuis! Ook de D1 speelt morgen overigens voor dezelfde cup, daar staat een uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk op het programma. Maar hoe doen andere teams het dan, hoor ik je denken? Wisselend, de een heeft in het begin de zwaardere tegenstanders, andere teams pakken verrassend de eerste puntjes, maar nogmaals, de competitie is pas net begonnen. Zeker ook nog even het vermelden waard; de prestaties van de B1; momenteel 3e in de competitie. Ook daar is het niveau van het voetbal zeer de moeite waard om eens langs de lijn te gaan bekijken, maar ja, eigenlijk geldt dat natuurlijk voor alle teams... Aankomend weekend is er een inhaal/beker weekend, maar volgende week staan er weer 16 thuiswedstrijden op het programma, keuze genoeg dus om een leuke wedstrijd te bekijken! 

Lees verder30

Langs de Lijn 2.2

En toen was het opeens even stil... Maar wees gerust, de stilte was tijdelijk! Het is hoog tijd voor weer wat updates, want er is genoeg gebeurd aan de Bodegraafsestraatweg! Natuurlijk de feestelijke opening van het nieuwe Clubgebouw, maar ook de competitiestart van de senioren en de selectieteams bij de jeugd, als de bekeravonturen van de jeugd zijn gestart, en op flitsende wijze. Kortom; we gaan het maar weer een doornemen in deze nieuwe Langs de Lijn!

Eerst het een hart onder de riem steken van een aantal mensen die helaas geblesseerd zijn geraakt en voorlopig ook nog niet terugkeren op het veld. Erwin van der Wal, in de uitwedstrijd van Olympia 1 tegen VELO geblesseerd geraakt aan de arm waar hij al eerder een zware blessure aan had. Een aantal maanden geleden daarvan hersteld en nu weer in de lappenmand! Erwin; heel veel sterkte met het zware herstel! En ook 'held' van de D3, Thom Buitelaar, moet alweer een tijdje toekijken na de zoveelste tegenslag in een jaar tijd. Thom, je bent een topper, een goed herstel en we hopen je snel weer op het veld terug te zien.

Lees verder01

Uitslagen Olympia Quiz, Foto Quiz en foto's Olympianentoernooi

Het is alweer anderhalve week geleden, maar jullie hebben de uitslagen van de Foto Quiz, de Olympia Quiz en uiteraard de foto's nog tegoed! Hier volgen ze:

De foto's staan op de Facebookpagina van Olympia, het album is in te zien via de volgende link:
Album Olympianentoernooi 21-09-2014

De Foto Quiz met antwoorden vind je in Oplossing Olympia FotoQuiz

De uitslagen van de Olympia Quiz staan in dit document!

Lees verder22

Opening nieuwbouw een happening

Vrijdag 19 september was het dan eindelijk zo ver. De opening van ons nieuwe clubhuis. Een project dat vijf jaar geleden begon op de tekentafel kreeg hiermee een passend slot. En dat hebben we met elkaar groots gevierd.

Lees verder01

Tweede editie Generation Next zeer geslaagd!

Zaterdag 30 augustus namen 125 pupillen uit de F en D jeugd met hun leiders, trainers en ouders deel aan Generation Next. Dit is een in 2013 door voetbalclub Olympia ontwikkeld programma. Op de agenda stonden met elkaar kennis maken, maken van teamafspraken, informeren, op de foto en natuurlijk voetballen. Doel is een vliegende start geven aan het seizoen, waarin sportief en respectvol met elkaar omgaan centraal staan. 

Lees verder17

Langs de Lijn 2.1

Een nieuw seizoen, nieuwe indelingen en nieuw samengestelde teams met trainers en leiders. Het nieuwe seizoen, seizoen 2014/2015 is weer begonnen!

Er is weer volop beweging aan de Bodegraafsestraatweg wat betreft sportende mensen, en dat zien we graag. Uiteraard was er de gehele periode door beweging, want er staat een fantastisch mooi, nieuw complex wat over enkele weken geopend gaat worden. Activiteit, nieuwtjes, tijd dus voor een nieuwe Langs de Lijn; 2.1!

Lees verder03

1e Training selectie

De 1e training voor het nieuwe seizoen zit erop! Vanmorgen om 11:00 uur werden de eerste meters hardgelopen/gesprint, oefeningen afgewerkt en een partijvorm gespeeld onder leiding van trainers Tom Rietberg (1e elftal) en Bas Mol (2e elftal). Daarnaast werd er ook de nodige aandacht besteedt aan de conditie door de verzorgers Rianne, Bart-Jan en Philip. Onder het grote aantal aanwezige spelers (een aantal was nog op vakantie) ook 2 van de 3 nieuwe spelers van Olympia voor komend seizoen: Djordie van der Zwet, Serginho Lens en Ronald Trel.   

Lees verder17

Pupillenkamp 2014- De foto's

Olympia's Pupillenkamp 2014, het zit er weer op! He hele weekend hebben vele pupillen een mooi, leuk en vol programma voorgeschoteld gekregen door een zeer enthousiaste Pupillenkmapcommissie. Er was van alles te doen, van 4-tegen-4 tot buikschuiven en van de springkussens tot uiteraard het mogen blijven slapen. Gelukkig is (bijna) alles vastgelegd van dit weekend door Pupillenkmap-fotografe Danielle Verschoor en zijn de foto's op de website terug te kijken! 

Ga naar de volgende link: Pupillenkamp en klik op het tabblad Nieuws! Daar vind je de albums per dag! Kunnen we nog eens lekker nagenieten en terugdenken aan weer een geslaagd weekend aan de Bodegraafsestraatweg! 

Lees verder13

Goede start voor Art & Sign Olympia Beachsoccer

Door het behaalde succes van onze selectie moest het Art & Sign Olympia beachsoccer team afgelopen weekend een aantal basis spelers missen. De spelers uit de selectie mochten van de technische staf terecht niet deelnemen aan de drie wedstrijden die gespeeld moesten worden.Een wedstrijd duurt 3x12 minuten zuivere speeltijd. De locatie voor de 1e ronde van het Nederlands kampioenschap beachsoccer was het beachsoccer stadion in Scheveningen.

Van de vaste kern waren alleen Dave Kalmeijer, Thijs van Groningen, Tom Rietberg en Michael in t’Hout over. De overige 5 spelers stonden op de reservelijst en en vormden het team die de punten moesten gaan halen. De overige 5 spelers waren Sylvester Hageman, Peter Ernst, Chris Langeveld van ONA, Jeroen Borsboom en Mitchel Heerkens van Jodan Boys. Natuurlijk waren de vaste basiskrachten die niet mochten spelen wel van de partij om de jongens te coachen en aan te moedigen.

Lees verder04

Langs de Lijn - deel 12

Deel 12, even een dag later dan de bedoeling was, maar wel met dubbel goed nieuws wat betreft de nacompetitie! Want plaatste afgelopen weekend het 1e elftal zich voor de Finale van de nacompetitie, vanmiddag werd bekend dat ook het 2e team alsnog uitkomt in de laatste ronde om promotie, in dit geval naar de Reserve Hoofdklasse! Hierover later in deze Langs de Lijn meer.

Laten we beginnen met het 1e. Nadat thuis al met 2-0 was gewonnen van Spartaan'20, op Hemelavaartsdag, was Olympia ook afgelopen zondag te sterk voor deze ploeg uit Rotterdam. Er werd dit keer met 2-1 gewonnen en toen was het nog wel even wachten op de uitslag van de wedstrijd Delft-TOGB om de volgende tegenstander te weten. Na de diverse tussenstanden en diverse uitslagen vernomen te hebben, bleek toch al vrij snel dat er gespeeld gaat worden tegen T.O.G.B. uit Berkel. Dit gebeurd op neutraal terrein. hierbij is de keuze gevallen op het terrein van V.O.C. uit Rotterdam, waar op maandag 9 juni, 2e pinksterdag, om 14:00 uur afgetrapt zal worden. We hopen natuurlijk dat een ieder die Olympia een warm hart toedraagt erbij zal zijn om 'onze jongens' te supporten.

Lees verder28

Langs de Lijn - deel 11

Een nieuwe Langs de Lijn, en nee, dus nog niet de laatste van het seizoen. Want er wordt nog gevoetbald! Er wordt nog gestreden in de nacompetitie en er zijn natuurlijk nog de diverse oefenwedstrijden en toernooien waar teams van Olympia actief zijn. En natuurlijk zijn er naast het voetbal nog tal van andere activiteiten bij Olympia. 

Lees verder14

Langs de Lijn - deel 10

Een nieuwe Langs de Lijn, het heeft even geduurd, maar we hebben weer meer dan genoeg te vertellen. Natuurlijk beginnen we dan met goed, mooi nieuws, de reden waarom je gaat voetballen aan het begin van het seizoen, namelijk om Kampioen te worden! De Kampioenschappen van de A2 en de E8 waren reeds bekend en besproken in deze rubriek. Ondertussen hebben we ook de titels van de B3 (behaald op zaterdag 3 mei in de uitwedstrijd tegen TAVV) en die van de D3 (afgelopen zaterdag na een echte kampioenswedstrijd tegen Linschoten D1, die nipt met 3-2 werd gewonnen) kunnen vieren. Uiteraard ook via deze weg nog de hartelijke felicitaties voor beide teams! 

En ja, er is nog veel meer mooi nieuws op sportief vlak te melden bij Olympia. Naast het 1e elftal  heeft afgelopen zondag ook het 2e elftal zich weten te plaatsen voor de nacompetitie! De wedstrijd zelf, uit tegen Neptunes/Schebroek 2, werd vrij gemakkelijk gewonnen met 4-1. Na afloop was er het nodige denk- en rekenwerk samen met de nodige telefoontjes voor nodig om dan zeker te weten dat de 1e periodetitel van kampioen VFC 2 werd overgenomen. En zo zit het seizoen voor de selectie er dus zeker nog niet op. Het 2e elftal komt in de 1e ronde van de nacompetitie (om promotie naar de reserve Hoofdklasse) uit tegen Boshuizen 2 uit Leiden. De 1e wedstrijd wordt in Leiden gespeeld, a.s. zondag 18 mei om 11:00 uur. De return is een week later, zondag 25 mei, om 11:00 uur dus op het terrein van Olympia. Het 1e team speelt de nacompetitie, om promotie naar de 1e klasse, tegen Poortugaal. Op 18 mei is er de uitwedstrijd om 14.00 uur, een week later (25 mei) is de return aan de Bodegraafsesetraatweg, ook om 14:00 uur. 

Lees verder15

Langs de Lijn - deel 9

Langs de Lijn nummer 9 alweer, met veel, mooi en leuk nieuws. Maar laten we beginnen met het mooiste nieuws, en dat gaat over Peter van Groningen! Peter is vrijdag 28 maart jl. geopereerd en we kunnen melden dat de operatie goed is verlopen! Er zijn geen uitzaaiingen gevonden en Peter hoeft waarschijnlijk niet heel lang gebruik te maken van een stoma. De kans dat we Peter tijdens na de competitie wellicht weer even Langs de Lijn kunnen verwachten, is in ieder geval aanwezig. Heel mooi nieuws en hopen dat ook de rest van het herstel goed en spoedig zal verlopen!

Lees verder24

Langs de Lijn - deel 8

De 8e editie van Langs de Lijn, waar zat te vertellen is, zeker na de drukke dag bij Olympia gisteren! 

Wat een mooie, grotendeels droge en bovenal geslaagde dag met de diverse activiteiten op het complex. De 1e Pupil van de Week bij de Dames, Senna dank voor je support! De onthulling van het Normen en Waarden bord bij de ingang van het complex, de rondleidingen door de nieuwbouw, de uitslag van de Grote Club Actie, de 4 tegen 4 tussen de kleinste spelertjes van Olympia en Donk en diezelfde pupillen die aan de hand van de 1e elftalspelers het veld op mochten voor de wedstrijd Olympia-Donk. Tel daar de overwinningen van de dames, het 5e, 2e en 1e elftal bij op en het zaterdag behaalde Kampioenschap van de E8 en het was weer een prachtweekend! Foto's van de diverse activiteiten volgen z.s.m. op de Facebookpagina van Olympia

Lees verder22

Langs de Lijn - deel 7

Weer toe aan een nieuwe Langs de Lijn en er is weer een heleboel te vertellen! Wel iets later dan gepland, maar goed, nu dan een korte editie, maandag direct weer een extra lange versie!

We beginnen met dubbel mooi nieuws! De 1e kampioen binnen de vereniging is een feit! We feliciteren de E8 met het behaalde kampioenschap, we zijn reuze trots op jullie! Vandaag werd er met 8-0 gewonnen van BSC '68 E6, waarna er uiteraard een feestje werd gevierd en de patat geserveerd werd. Het aantal gescoorde goals van deze mannen na 14 wedstrijden staat ondertussen op 136, benieuwd waar dat eindigt...

Dan is er nog het heuglijke nieuws dat de periodetitel van het 1e van Olympia (zondag) definitief is, daar de KNVB heeft vrijgesproken van het schuldig zijn aan de gestaakte wedstrijd tegen DRL, 26 januari jl. De laatste 10 minuten worden uitgespeeld op zondag 30 maart. 

Lees verder03

Langs de Lijn - deel 6

De competitie is weer hervat met volledige speelronden en dus waren we weer aanwezig Langs de Lijn.

En het gaat goed bij Olympia, zelfs zo goed, dat men niet raar op moet kijken als eind maart een 1e kampioenschap te vieren valt! De mannen van de A2 staan er heel goed voor, en de 1e mogelijkheid, als men zelf alles blijft winnen en concurrentie laat nog eens punten liggen, zou zomaar eind maart kunnen zijn. We houden je op de hoogte!

Lees verder11

Langs de Lijn - deel 5

Tijd voor een nieuwe Langs de Lijn want er gebeurd genoeg in het veld, maar zeker ook daarbuiten. 

Uiteraard beginnen we met wat binnen de lijnen werd gepresteerd, het behalen van de periodetitel van het eerste elftal op de zondag! We feliciteren een ieder die hierbij betrokken is met deze titel, die garant staat voor een aantal extra wedstrijden in de nacompetitie! Iets wat we geweldig vinden, wie weet wat voor moois er nog behaald kan worden met deze prima draaiende selectie! Want ook het 2e elftal doet prima mee in de reserve 1e klasse. En mocht het dan even tegen zitten (als je de hele wedstrijd geen enkele kans weggeeft en de tegenstander weet dan die ene kans in de laatste minuut toch te benutten) blijkt dat ook de concurrentie punten verspeeld. Overigens staan de foto's van de afgelopen 2 speelronden van zowel het 1e als 2e elftal op de Facebookpagina van Olympia, zie deze link om een fotoalbum te selecteren: Facebook - Fotoalbums Olympia. Er staan meerder albums van recente activiteiten en er zullen nog vele albums volgen!

Lees verder13

Langs de Lijn - deel 3

Na een korte 'winterstop' staat er weer een frisse maar verse Langs de Lijn voor je klaar. Daar waar de selectie (de heren wel te verstaan) het zonnetje en lekkere temperaturen (meestal dan, als we de verslagen zo lezen) opzocht van Tenerife, om zich voor te bereiden op de 2e seizoenshelft, hervatten afgelopen zaterdag enkele jeugdteams alweer de (beker)wedstrijden. Sommigen speelden zaterdag zelfs hun allereerste wedstrijd in het shirt van Olympia!

Lees verder07

Verslag Oliebollentoernooi online

Afgelopen kerstvakantie is het Oliebollentoernooi weer gespeeld, op zaterdag 28 december in De Mammoet. Van deze mooie voetbaldag is een verslag gemaakt welke is te vinden onder evenementen -> Oliebollentoernooi. Alle foto's zijn te vinden op de Facebookpagina van Olympia.


Lees verder17

Langs de Lijn - deel 2

Dit weekend langs de lijn:

De dames van Olympia hebben de kraker tegen koploper Stolwijk op dinsdagavond ruim gewonnen, 6-3! En terwijl het echt niet warm was, was het een hele leuke wedstrijd om te zien en doen de dames het deze 1e seizoenshelft erg goed!

Speler Dennis Bol uit het veteranenteam had een heel druk voetbalweekend: zaterdagmorgen D1 gefloten, zaterdagmiddag met heren zaterdag 1 gespeeld en zondag met het veteranenteam op het veld. 

Renee v/d Zwet, o.a. oud eerste elftal en dit jaar 25 jaar lid (speldje voor gekregen) van Olympia, is deze maand (9 december) 50 geworden!

Lees verder09

Langs de Lijn

Dit weekend langs de lijn:

- De dames van Olympia hebben de 5e overwinning van dit seizoen behaald! De dames van RVC'33 werden met 4-2 verslagen, en het ene doelpunt was nog mooier dan het andere! A.s dinsdag spelen de dames de inhaalwedstrijd tegen koploper Stolwijk (20:00 uur) en winst betekent aansluiting bij de Top-3!

- Alle B-teams hebben dit weekend gewonnen in doelpuntrijke wedstrijden! A.s. zaterdag (14/12) komen er zeker voor de B3 en B4 belangrijke wedstrijden aan voor de stand op de ranglijst! 

Lees verder26

Olympia 2 trotse koploper!

Onder leiding van de onverstoorbare trainer Bas Mol heeft Olympia 2 gisteren haar 5e overwinning op rij geboekt en daarmee de koppositie in de reserve 1e klasse gepakt. Dat ons 2e elftal dit, tot nu toe, bereikt heeft is extra knap gezien de vele wisselingen die het team wekelijks ondergaat.

Lees verder13

Rood Zwart Mannendiner: Beenham en Black Jack!

Het was weer een memorabele avond vorige week vrijdag. Het Mannendiner van Olympia bewees eens te meer een avondje uit te zijn.

Lees verder13

Foto’s van het pupillenkamp staan online

Het is al weer bijna een week geleden, het 18e Olympia pupillenkamp.
De herinneringen liggen nog vers in het geheugen en nu kunnen we ook de foto’s bekijken.

Ga naar “evenementen → pupillenkamp” of klik hier voor de foto’s van zaterdag en hier voor de foto’s van zondag.

Lees verder02

Olympia D3 kampioen!

Ook Olympia D3 is afgelopen zaterdag 27 april kampioen geworden. In een spannende wedstrijd tegen Gouda D2 werd het 1-1. Genoeg om niet meer ingehaald te kunnen worden. In de Olympiaan komt een volledig verslag van de wedstrijd. Mannen, gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

Lees verder02

Olympia A3 kampioen!

Olympia A3 heeft het seizoen zaterdag 27 april in stijl afgesloten. Met een klinkende 10-0 overwinning op DONK A2 werd het kampioenschap binnengehaald. Klasse, gefeliciteerd mannen!

Lees verder02

Voetbalschool getraind door Olympia 1

Op zondag 28 april was er een extra activiteit voor de voetbalschool. Op de dag dat Olympia-Donk op het programma stond waren 22 spelers van de voetbalschool om 12 uur aanwezig voor een verrassingstraining. Als verrassing was het gehele eerste aanwezig om de spelers bij te staan met hun enthousiasme en aanwijzingen.

Lees verder17

OLYMPIA - OLYMPIA 1-2

Vreemde titel om het wedstrijdverslag mee te beginnen, echter in oorsprong klopt het wel. Onze tegenstander vandaag,SCO'63 is een fusieclub die tot omstreeks 1970 de naam SportClub Olympia voerde en dat wisten jullie vast nog niet,vandaar.

Een wedstrijd gespeeld op kunstgras en waar net zo veel Olympianen aanwezig waren als supporters van de tegenpartij, iets van 25:25.

Lees verder16

Broertjes Verheij nieuwe dartkampioenen

Het was lekker druk afgelopen vrijdag, tijdens het derde Olympia darttoernooi voor koppels. Maar liefst achttien koppels hadden zich ingeschreven voor dit leuke toernooi. Na een avondvullend programma, prima verzorgd door de helft van het winnende koppel van vorig jaar, Onno Remmerswaal, lieten Sjoerd Verheij (Olympia 5) en zijn broer Roeland zich de wisselbeker voor de kampioenen overhandigen. Gefeliciteerd, mannen!

Lees verder30

Olympia doet zichzelf tekort tegen HBS

Olympia doet zichzelf tekort tegen HBS">

Het was voormalig topscorer Harry van der Laan die de aanvallers er tijdens zijn kortstondige rentree bij Olympia nadrukkelijk op wees. ‘Voor de goal van de tegenstander moet je uiterst sober en efficiënt zijn. En ieder kans moet tussen de palen.’ Het klinkt als een kinderlijke les, maar met deze wetenschap in het achterhoofd had Olympia topklasser HBS wel uit het bekertoernooi gestoten. Van der Laan maakte overigens in 409 wedstrijden in het betaald voetbal 241 doelpunten.

Lees verder15

Olympia ingedeeld in tweede klasse D

Na een uitstapje naar de Haagse regio in het afgelopen seizoen is Olympia het komende seizoen ingedeeld in de tweede klasse D, de zogenaamde 'Rotterdamse' poule. Naast stadgenoot DONK gaan we ook weer het Oudewaterse UNIO tegenkomen. De volledige indeling van de Zondagse klassen zijn hier te raadplegen.

Lees verder11

Pupillenkamp daverend succes

Het pupillenkamp 2012 is ondanks een zeer natte zondagochtend een heel leuk kamp geweest. Op zaterdagochtend 8 uur stonden de eerste pupillen al voor onze neus terwijl ze pas om half 9 aanwezig hoefden te zijn, een teken dat ze er net zoveel zin in hadden als de commissie!

Lees verder05

Olympia A1 Kampioen!

Olympia A1 heeft het ´m dan toch geflikt! Kampioen van de 4e divisie B. In een meer dan spannende wedstrijd trokken de mannen van trainer Tom Rietberg uiteindelijk aan het langste eind: 2-1.

Lees verder12

Sterk toernooi voor D1 en C1 bij “De Jonge Acht”

Op zaterdag 7 april organiseerde V.O.C. het jaarlijkse toernooi “De Jonge Acht”. Voor dit toernooi worden alleen verenigingen uitgenodigd die ouder dan 100 jaar zijn. Olympia was vertegenwoordigd met D1 en C1. Zowel D1 (poulewinnaar: 2-0, 6-0 en 2-0) en C1 (2e in poule: 2-0, 1-2 en 2-2) plaatsten zich voor de kruisfinales. Ook daarin waren beide teams succesvol.

Lees verder07

Pokerwedstrijd gewonnen door Glenn Heuvelman

Afgelopen vrijdagavond is de jaarlijkse pokerwedstrijd gewonnen door Glenn Heuvelman. In een spannende finaleronde bleef hij o.a. Mark Noorlander, Gregory Castano, Björn van den Berg en Roland v.d. Ban voor. De laatste twee waren Glenn en Mark. De andere genoemden werden resp. 3e, 4e en 5e.

Lees verder21

Dames Olympia 1 maken vorderingen

De dames van Olympia 1 boeken winst. In een leuke wedstrijd werd weliswaar geflatteerd met 3-5 van vv Haastrecht verloren, na de gehele wedstrijd goed meegedaan te hebben, maar de stijgende lijn is zichtbaar.

Lees verder29

The ONLY football team to come from Manchester

Begin februari was het zover, een compleet verzorgde voetbalreis naar Manchester City – Fulham. Dat was de prijs die wij eind november hadden gewonnen met de Grote Olympia Voetbalquiz.

Lees verder23

Eerste wedstrijd Olympia dames

Afgelopen maandagavond speelde het Olympia Damesteam haar eerste wedstrijd in 2012. De dames van Elinkwijk waren onze gasten en tegenstanders. Na een uitgebreide wedstrijdbespreking en een ietwat verlate aftrap lieten onze dames zien dat de afgelopen maanden waarin intensief is getraind, hun vruchten hebben afgeworpen.

Lees verder22

Klaverjasavond bij Olympia groot succes

Helemaal vol was de Olympia kantine afgelopen vrijdagavond tijdens het jaarlijkse kerstklaverjassen. Negentig deelnemers en nog een flink aantal toeschouwers die voor de gezelligheid een drankje kwamen doen. En gezellig was het! Deelnemers die er altijd zijn, anderen die soms komen, maar ook geheel nieuwe gezichten. Familie van, sponsors, vrienden van Tiod en gewoon een vriend of vriendin namen deel aan het klaverjassen.

Lees verder25

Winnaars Sponsorloop 2011

Zondag 19 juni vond de prijsuitreiking voor de sponsorloop plaats. De laatste sponsorbijdragen moeten nog worden ontvangen, maar de teller staat nu al op 3.457,80 euro!!

Lees verder15

125 jarig Olympia bij “Met Goudanet aan tafel”

Op donderdag 9 juni 2011 werd in de Centrale Bibliotheek aan de Spieringstraat deel 5 van de serie “Met Goudanet aan tafel” opgenomen. Aanleiding was het 125 jarig bestaan van de oudste voetbal (en cricket) club van de stad Gouda, Olympia. Een zevental Olympianen werden voor een gering aantal toeschouwers ondervraagd door presentator Hans Walthie.

Lees verder09

25e G-dag als vanouds

Vrijdag 3 juni waren het hoofdveld en de kantine van Olympia het domein van ruim 80 verstandelijk beperkten voor hun jaarlijkse sport- en speldag. Het al jaren met elkaar samenwerkende team bestaande uit Rim de Bruijn van De Klup en Eric Gorter, Nico in`t Hout, Ger van Straalen en Martin Swets van Olympia organiseert dit prachtige evenement. Nico in ’t Hout kijkt tevreden terug op de editie van 2011.

Lees verder07

Jeugd loopt ruim €3400 voor Olympia bij elkaar

Zaterdagmorgen 4 juni verzamelden bijna zestig voetballers uit de voetbalschool, E en F-pupillen op het veld voor de zesde Olympia-sponsorloop, penaltyschieten en springen op het gratis door Sportpunt Gouda ter beschikking gestelde kussen. Het was een zonovergoten morgen, limonade was dan ook bijna niet aan te slepen. Maar ondanks de warmte werden grote sportieve prestaties neergezet.

Lees verder05

Waar is een feessie? Hier is een feessie!

Waar vooraf op werd gehoopt kwam uit, in al zijn facetten “een geweldige feestavond”. Afgelopen zaterdag 4 juni zal wederom in de herinnering van veel Olympianen gegrift blijven staan. Met wat aanpassingen was de bar wederom omgetoverd tot een warm Olympia huis!

Een verslag van Edwin van der Wiel.

Lees verder31

Fantastische reünie 125 jaar Olympia

Waar vooraf op werd gehoopt kwam uit, in al zijn facetten: ”een geweldige reünie”. Afgelopen zaterdag 28 mei zal in de herinnering van veel Olympianen gegrift blijven staan. De bar was omgetoverd met zijn feesttenten daarom heen in een warm Olympia huis.

Update 5 juni: de foto's zijn te bekijken in het fotoalbum op de pagina 125 jaar

Lees verder31

Succesvol 6e Ben Scholten Gouds Veteranentoernooi

Afgelopen zondag is weer voor de 6e keer het Ben Scholten toernooi gehouden. Het was weer een weerzien van heel veel oude vedetten. De wisselbeker is dit keer naar het Gouda-team van Ruben gegaan dat in de finale ONA versloeg.

Lees verder