Algemene informatie over JO-10, JO-09 en JO-08
Welkom! Op deze website pagina & voor je agenda
Door wilma neefjes op Thursday, June 18, 2020

Welkom op de pagina voor de jeugdcompetitie voor spelers Onder 8 t/m Onder 10 jaar! Hier vind je informatie over de voetbalvorm, spelregels, spelbegeleider, sportiviteit, contactpersonen bij Olympia en andere algemene zaken. Voor iedere leeftijdsgroep is er daarnaast een eigen pagina met team specifieke informatie. 

Al vast voor de agenda:

  • O10-1, O10-2 en O10-3 beginnen met trainen op 18 augustus 2020
  • de andere teams in de O10, alle O9 en O8 teams starten op 24 augustus 2020
  • zaterdag 29 augustus worden alle spelers verwacht voor een circuit-training met teamafspraken en teamfoto maken (8.30 start programma O8 en O9 en 10.00 uur start O10 en O11)
  • zaterdag 5 september is de eerste competitiewedstrijd (NB leeftijdsgroepen ouder dan O11 starten 29/8 met de beker)
 

Algemene informatie over voetballen in een jeugdteam O8, O9, O10
Door wilma neefjes op Friday, April 24, 2020

SPELVORM 6 TEGEN 6

In 2017 heeft de KNVB een nieuwe wedstrijdvorm geïntroduceerd: 6 tegen 6 spelers op bijna een kwart veld. Doel van deze wedstrijdvorm-wijziging: spelplezier vergroten en optimaal ontwikkelen van de spelers. Tot die tijd speelden de voetballers in wat we toen noemden F en E jeugd 7 tegen 7 voetbal op een half veld. Sinds seizoen 2018/2019 speelt alle Jeugd in de leeftijdscategorie Onder 8, 9 of 10 jaar in de wedstrijdvorm 6 tegen 6. Hieronder wordt de wedstrijdvorm in een notendop toegelicht. Meer informatie vind je in het Spelregelboekje pupillenvoetbal op de website van KNVB.

  

SPORTIVITEIT

Er is geen ranglijst bij de KNVB voetbalvorm 6 tegen 6 - dat betekent dat uitslagen niet zichtbaar zijn en er ook geen kampioenen of niet kampioenen zijn. Drie keer in het seizoen kan de KNVB de competitie indeling bijstellen op basis van de resultaten. Spelers geven een hand / high five aan de tegenstander voor en na de wedstrijd. * En in plaats van een scheidsrechter is er een spelbegeleider, die helpt als de spelers de regels niet goed toepassen. Dit alles helpt spelplezier en sportief gedrag te bevorderen. 

Vanwege corona geven we elkaar geen hand of high five. Vriendschappelijke elleboog, voetje mag wel. 

Bij Olympia vinden we het heel belangrijk dat we sportief en respectvol met elkaar omgaan. Advies is om bij de start van het seizoen als team - spelers en leiders, leiders en ouders - een half uurtje bij elkaar te gaan zitten om kennis te maken en af te spreken hoe je er SAMEN een superleuk sportief seizoen van wilt maken. Meer informatie over hoe je deze afspraken kunt maken en voorbeelden er van vind je op deze website bij: werkgroep sportiviteit en respect. Voor de leeftijdsgroepen O8, O9, O10 en O11is hiervoor op 29 augustus 2020 een speciale training met en voetbal en kennismaken, afspraken en teamfoto maken georganiseerd door de jeugdcommissie en de werkgroep. 

Bij Olympia gelden voor alle leden, maar ook voor ouders en bezoekers algemene gedragsregels. Die kun je vinden op de pagina van de Commissie normen en waarden

ORGANISATIE

Bij Olympia heeft ieder team twee leiders, die bij thuiswedstrijden in deze spelvorm tevens spelbegeleider zijn. 

Leiders zijn het eerste aanspreekpunt voor ouders / spelers.

De leeftijdscoördinator, lid van de jeugdcommissie, is het eerste aanspreekpunt voor de leiders. Seizoen 2020/2021 is Chakib Salmane coördinator voor O8 en O9, mail:  coordinator_O8-9@gcfc-olympia.nl en Gert van Leeuwen voor O10 en O11 jeugd. mail: coordinator_O10-11@gcfc-olympia.nl. Daarnaast is er een pupillen-manager voor de leeftijdsgroepen van Voetbalschool t/m O12 jaar: Esther van Zutphen

Hoofd Jeugdopleiding (HJO) Jan Chris Kuipers is verantwoordelijk voor o.a. de invulling van alle trainingen en aanspreekpunt voor de (selectie)trainers. Daarnaast is er een technisch jeugdcoördinator specifiek voor ondersteuning trainingen/trainers pupillenteams: seizoen 2020/2021 is dit Robin van Duin. 

Tot slot is het team scheidsrechters begeleiding aanspreekpunt en verantwoordelijk voor de opleiding van spelbegeleiders. Voor spelbegeleiders is dit Wilma Neefjes

Wat je van een leider, wat we van een ouder, wat je van een coördinator, etc. over en weer kan verwachten, wordt ieder jaar tijdens een informatieavond verteld aan de ouders van spelers, die starten met competitie spelen. Hierbij een link naar de presentatie voor seizoen 2019/2020: Informatie avond 6x6 spelvorm 25-06-2019 .pdf

SEIZOEN 2019/2020 en 2020/2021

De jeugd Onder 10, 9 en 8 jaar start het seizoen met competitiewedstrijden (er zijn dus geen KNVB bekerwedstrijden want daarvoor is een ranglijst nodig). De competitie bestaat uit 4 periodes. Na een periode vindt, waar wenselijk volgens de KNVB,  een herindeling plaats om teams zoveel mogelijk op gelijk niveau te laten spelen. Dit doet de KNVB aan de hand van de uitslagen van gespeelde wedstrijden. De uitslag voert de spelbegeleider na iedere wedstrijd in op een digitaal wedstrijdformulier, maar is niet zichtbaar voor het team of de club. 

In het seizoen 2020/2021 zal de eerste competitiewedstrijd zijn op zaterdag 5 september 2020 (als er geen beperkende maatregelen meer zijn vanwege corona). De competitieperiode bestaat uit 5 (periode 1), resp. 7 (periode 2), 7 (periode 3) en weer 5 (periode 4) wedstrijden.

Trainingen

Ieder team krijgt twee keer per week training op maandag/woensdag of op dinsdag/donderdag. Het trainingsschema kun je vinden onder de button TRAINING op de Homepage van deze website. 

Extra activiteiten

Naast trainingen en wedstrijden worden er heel veel leuke extra activiteiten georganiseerd zoals (thuis)toernooien en het jaarlijkse Pupillenkamp op eigen terrein aan het einde van het seizoen. Over de activiteiten wordt je op de website, Facebook, Instagram, in de team app-groepen en/of via nieuwsbrieven of een mail geïnformeerd. 

Vrijwilligers

Het organiseren en uitvoeren van extra activiteiten worden net als de trainingen, de wedstrijden, de bar, de schoonmaak, het bestuur, wedstrijden fluiten, onderhoud terrein, etc. gedaan door vrijwilligers. Ieder lid (of ouder van een lid) draagt zijn steentje bij. Ben je nog niet als vrijwilliger aangemeld of zou je nog iets extra's willen doen? Kijk op de pagina van de vrijwilligerscommissie voor vacatures. 

Als je jeugdtrainer zou willen worden, kun je contact opnemen met het Hoofd Jeugdopleiding. Je kunt ook trainingen geven als leerwerkplek of via een maatschappelijke stage. 

Ook (spelbege)leider van een team zijn (bij 2 per team) is een vrijwilligerstaak. De leeftijdscoördinator regelt ieder seizoen de leiders (ouders van spelers in het team) en kan je bij interesse informeren. 

SAMEN MAKEN WE OLYMPIA! 

VEEL PLEZIER!