Walking Football

Bejaarde voetballers van Oldstars 1886 

Sinds april 2016 regent het op vrijdagmiddagen (vanaf 15.00 uur) bejaarde voetballers (60-plussers) op het Olympia-veld in Gouda. Verzamelnaam: Oldstars 1886. Trefwoord: Walking Football. 

Wandelen
Onder de bezielende leiding van de ooit snoeiharde Olympia-voorstopper Vincent Govers (1949) wandelen deze oude voetbalgebakjes zich fluitend in het zweet. Om na een uurtje trainen weer als jonge honden (verbaal) uit te blinken tijdens de nazit. Inmiddels bestaat de selectie uit circa 20 man. Uitbreiding is onveranderd welkom. Contactpersoon: Vincent Govers (vmgovers@gmail.com).

Onderlinge partijtjes
De trainingen bestaan grotendeels uit onderlinge partijtjes, waarbij flitsende acties zeldzamer zijn dan ijsberen in de Sahara. De verbindingslijnen van het hoofd naar de benen zijn immers aan slijtage onderhevig. Maar de stemming is prima. De gróótste winst is dat het onbeschrijfelijk mooie kleedkamergevoel weer volledig terug is.

Dinsdagochtendgroep
Er is ook nog een groepje dat op dinsdagochtenden traint. Lees: een onderlinge partij speelt. We nemen dan zelf doeltjes, ballen en hesjes mee. Thuis douchen, want de kleedkamers zijn op slot. Ook dat groepje kan nog uitbreiding gebruiken. Dus: ben je woonachtig in Gouda of omgeving? 60-plusser? En heb je zin om op dinsdagochtenden een balletje te trappen op het Olympia-veld in Gouda? Zonder verdere verplichtingen (doorstroming naar de vrijdagtrainingen is natuurlijk altijd mogelijk). Neem dan contact op met Ton Broekhuisen (ton@tonbroek.nl).

Facebookpagina Oldstars 1886
Nieuwsgierig naar de lotgevallen van de voetballers op leeftijd van Oldstars 1886? Op de eigen Oldstars 1886 Facebook-pagina staan (tijdens het voetbalseizoen) wekelijks baldadige updates. Vergeet vooral niet te liken!

Filmpje van Gouwestad TV in 2018 van onze walking football mannen: Filmpje Old Stars 1886