Redactie

Heb je kopij (tekst, foto's of filmpjes) voor Olympia? Mail naar Redactie Olympia  in zo hoog mogelijke resolutie. Zet er graag bij door wie het waarwaarvan en wanneer is gemaakt.

Waar kun je Olympia vinden?

§  Website Olympia nieuwsberichten, agenda, lidmaatschap, vrijwilligersbeleid, businessclub, sponsoring, nieuws over en vanuit andere commissies / bestuur / JC, wedstrijdprogramma, trainingsschema, indelingen, linken naar Seizoensgidsen, etc... Onderaan de startpagina staan ook de laatste Tweets van Olympia en nieuwtjes van de KNVB en VI. Op artikelen op de website kun je als geregistreerd gebruiker reageren. Beheerder: Rob van der Gaag. Redacteuren: Ton Molenaar en Wilma Neefjes en leden met rechten tot specifieke pagina's.

§  Facebook Olympia heel veel foto's, leuke berichten en linken naar artikelen die geplaatst zijn op de website. Berichten kun je delen, liken of van een opmerking voorzien. Redacteuren: Remon Smitskamp, Esther van Zutphen, Ton Molenaar, Fleur van der Gaag en Laurens Bogaard. Beheer: Rob van der Gaag.

§  Twitter Olympia tot mei 2019 vooral informatie rond de wedstrijden van ons eerste elftal (Olympia 1 / zondag). Nu ook korte nieuwsberichtjes, vaak met foto over Olympia breed. Berichten kun je delen, liken en van een reactie voorzien. Redacteurs: Wilma Neefjes (algemeen)  en Laurens Bogaard (sfeercommissie en zondagvoetbal).

§  Instagram Olympia foto met als je er op klikt tekst. Kun je liken 'vind ik leuk', opmerking plaatsen en door sturen. Redacteur: Esther van Zutphen.

§  LinkedIn Olympia Alumni is nauwelijks actief. De leden van de groep kunnen een berichtje plaatsen. Redacteurs: leden groep.

§  de app van voetbal.nl kun je downloaden op een smartphone. Daar kun je informatie vinden over wedstrijden (o.m. speeltijden, tegenstanders, uitslagen) van je eigen team en andere competitieteams van Olympia. Berichten van de KNVB en Olympia Twitter zijn ook te lezen in deze app. 

§  de wedstrijdzaken app van de KNVB kun je downloaden op een smartphone mits je geregistreerd staat als lid in Sportlink. Je hebt het e-mailadres nodig waarmee je als lid geregistreerd bent om de app te downloaden. In deze app beheer je je eigen digitale spelerspas (recente foto van je zelf en bepaal je wie er toegang heeft tot je foto op de spelerspas; de scheidsrechter moet het altijd kunnen zien). In deze app moeten spelbegeleiders en scheidsrechters de uitslag (als onderdeel van het wedstrijdverslag) invoeren en doen teammanagers opgave wie er bij de betreffende wedstrijd spelen. Berichten van Olympia Twitter staan ook in deze app.

§  Meerdere teams hebben een eigen Facebook-account in eigen beheer zoals Facebook Old Stars 1886. Ook zijn er diverse Twitter en Instagram accounts in eigen beheer zoals voor zaterdag heren 2. Voor de jeugdtoernooien is een aparte website in beheer bij de toernooicommissie (door lid Andre Flach) van de jeugd: Stroopwafeltoernooi. En er verschijnt bijna maandelijks een digitale nieuwsbrief voor leden van de businessclub via de Sponsorcommissie. Contactpersoon: Ton Molenaar. 

    § Seizoengids - verschijnt een keer per jaar en wordt als gedrukt magazine bij alle leden (een per huisadres) bezorgd. Redactie seizoen 2019/2020: Ton Molenaar, Wilma Neefjes en Edo Neefjes

    § Nieuwsbrieven - verschijnen periodiek ter vervanging van de Olympiaan op verzoek van bijvoorbeeld het bestuur (circa 4 keer   per seizoen). Kopij kan worden aangeleverd via redactie nieuwsbrief. Contactpersoon: Wilma Neefjes.

Geschiedenis van clubblad De Olympiaan

Voor zover bekend is in 1919 het eerste clubblad verschenen. Wegens gebrek aan belangstelling en financiële problemen stierf dit blad binnen een jaar een zachte dood. Op 5 oktober 1945 verscheen de eerste gedrukte "De Olympiaan" vol met vaak in mooi Nederlands en humorvol geschreven artikelen over wedstrijden, de vele andere activiteiten, persoonlijke nieuwtjes, etc. Later  is de met rood zwarte voorpagina gedrukte Olympiaan gekomen. Bij de start verscheen het clubblad een keer in de veertien dagen. De frequentie nam in de loop van de jaren af, mede door de komst van nieuwe communicatiemiddelen. Vanaf het begin is de gedrukte "De Olympiaan" bij alle leden en donateurs / sponsors thuis bezorgd. Doel was om met het blad te informeren en betrokkenheid te versterken.

In 2016 is besloten de papieren krant te vervangen door een digitaal magazine. Passend in het digitale tijdperk met nieuwe mogelijkheden zoals het toevoegen van filmpjes en linken naar websites. En tegelijkertijd een kostenbesparing. Deze digitale tijdschriften (via Instant Magazine) zijn helaas geblokkeerd door Instant nadat we het abonnement beëindigden. Daarvoor in de plaats zijn digitale nieuwsbrieven via La Posta gekomen. 

De Presentatie-, nu Seizoengids is wel behouden als gedrukt en thuis bezorgd magazine van Olympia bij de start ieder seizoen: seizoensgids Olympia. Voor alle leden, een per huisadres.