Vrijwilligers beleid - vacatures - commissie

Zonder vrijwilligers geen Olympia! 

Vrijwilligers maken het mogelijk om onze teams te laten trainen en voetballen, gebruik te kunnen maken van een mooie onderhouden accommodatie, goede voorzieningen te bieden zoals een gezellige bar en schone kleedkamers, verzorgde opleiding en hartelijke ontvangst en om vele (sociale) extra activiteiten te organiseren en/of te faciliteren. Er is de vereniging dan ook veel aan gelegen om de beschikking te hebben over voldoende goed gekwalificeerde en gemotiveerde vrijwilligers. Vele handen maken licht werk, met voldoende vrijwilligers blijft het voor iedereen leuk om actief te zijn en is ook de vereniging minder kwetsbaar als iemand uitvalt.

Op deze websitepagina:

 • korte toelichting en link naar document over het vrijwilligersbeleid van Olympia
 • vacature overzicht
 • link naar het overzicht van alle bij de vereniging actieve commissies / contactpersonen activiteiten voor als je meer informatie wilt over een bepaalde commissie of taak
 • aanmeldformulier (aanmelden als nieuwe vrijwilliger en/of wijzigingen doorgeven en/of aanmelden voor een nieuwe taak)
 • overzicht leden van de vrijwilligerscommissie en hun taakverdeling

Inleiding

Van ieder lid (of ouder van jeugdlid) van Olympia wordt verwacht dat hij of zij een steentje bijdraagt aan de vereniging door actief te zijn als vrijwilliger. Kun of wil je niets doen, dan kan de verplichting worden afgekocht. Maar daar vullen we het werk niet mee in. Dus doe ook mee als vrijwilliger! De vrijwilligerscommissie brengt vacatures onder de aandacht bij (nieuwe) leden die nog niet actief zijn (nog actief moeten worden) of vrijwilligers die een andere taak willen gaan verrichten. Er is een Vrijwilligersbeleid Olympia 10/2019  ontwikkeld en door de ledenvergadering vastgesteld waar de spelregels in staan. 


VACATURES 

Hieronder vind je een overzicht met vacatures bij Olympia. Heb je interesse in een van deze functies / taken? Neem dan contact op met de vrijwilligerscommissie via hun e-mailadres vrijwilligers@gcfc-olympia.nl of de voorzitter van de vrijwilligerscommissie Orbo Verschuur. Bij de meeste vacatures zijn ook contactpersonen vermeld uit de betreffende commissie / werkgroep, die je informatie kunnen geven. Hun e-mailadressen vind je hier: Olympia/Bestuur/Commissies

Jeugdcommissie 

 • wedstrijdsecretaris jeugd er wordt met spoed gezocht naar een nieuwe wedstrijdsecretaris jeugd. Klik voor meer informatie over deze vacature op: Vacature wedstrijdsecretaris.docx  Meer informatie is te krijgen bij: Marie-Christine Reusken (voorzitter JC) en Esther van Zutphen (manager pupillen) NB Taak is als duo baan in te vullen
 • coördinator ontvangst (ontvangst op zaterdag tijdens jeugd en HEZA wedstrijden). De ontvangst is het visitekaartje van de vereniging tijdens competitiedagen.  Vind je het leuk om dingen te organiseren en ga je graag met mensen om? Dan is dit wat voor jou. Als coördinator deel je de vrijwilligers in die op zaterdag de ontvangstdiensten draaien. Je maakt een schema en past dit zo nodig aan tijdens het seizoen. Je laat iedereen weten wanneer ze aan de beurt zijn, legt hen de taken uit (werkt mensen in) en beantwoordt eventuele vragen. Verder heb je contact met selectiespelers die ook ingedeeld zijn om bij de ontvangst te helpen. Dus meld je aan als je: handig bent met Excel, mail en WhatsApp, communicatief vaardig bent en houdt van organiseren. NB: deze vrijwilligerstaak kan zowel door twee als door één perso(o)n(en) verricht worden. De voorkeur gaat uit naar twee personen die de werkzaamheden afwisselen. Meer informatie? Neem contact op met de jeugdcommissie.
 • coördinator O19, coördinator van vier O19 teams in seizoen 2020/2021, tevens lid van de jeugdcommissie. Meer informatie: Marie-Christine Reusken (voorzitter JC) of Max de Bruin (manager junioren). Als coördinator ben je tevens lid van de jeugdcommissie. Zie voor een korte omschrijving: Taken van de leeftijd coördinator.pdf
 • coördinator O12-O13, coördinator voor 3 O12, 5 O13 jeugdteams, waarvan 2 meidenteams in seizoen 2020/2021. Deze teams spelen 8x8 competitie (O12 en een meidenteam en 11x11 competitie in de O13 jeugd) Meer informatie: Esther van Zutphen (manager pupillen), die tot er een coördinator is gevonden deze taak waarneemt. Als coördinator ben je tevens lid van de jeugdcommissie. Zie voor een korte omschrijving: Taken van de leeftijd coördinator.pdf
 • beleid meidenvoetbal lid binnen de jeugdcommissie, die zich specifiek richt op het meidenvoetbal. De afgelopen jaren is het meidenvoetbal bij Olympia sterk gegroeid. Meer informatie: de jeugdcommissie(voorzitter)

NB Vacatures voor trainers en (spelbege)leiders worden ingevuld via het technisch team o.l.v. Jan Chris Kuipers (voor trainers) en de leeftijdscoördinatoren (bij leiders). Heb je interesse om trainer of (spelbege)leider te worden? Neem dan met hen contact op. Vacatures voor trainers bij selectieteams zijn ook op de homepage van de website te vinden. 

Senioren (selectie)

 • assistent-scheidsrechters voor Olympia 1 (zondag 1e klasse) en Olympia 2 (zondag reserve hoofdklasse)
 • wedstrijdsecretaris zondag senioren (6 teams) en vrijdagavond senioren (2 teams 7x7)
 • coördinator senioren selectie  voor het regelen van oefenwedstrijden voor Olympia 1, 2 en Vrouwen 1 en vinden van scheidsrechters om oefenwedstrijden of competities naast die van de KNVB waarvoor geen scheidsrechter is aangesteld te leiden. Deze taak kan worden gecombineerd met die van wedstrijdsecretaris (is tot op heden een persoon die deze taken invult).

Contactpersoon voor meer informatie over deze vacatures bij de senioren (selectie): Aad Dols, tel. 06 54230330.

Commissie Grote Clubactie

 • geen vacatures momenteel 

Schoonmaakploeg maandagavond / vrijdagochtend

 • 6 medewerkers voor de vrijdagochtend (schoonmaak kantine en keuken). Contactpersoon:  Michel Heuvelman. Je werkt samen met Natacha van schoonmaakbedrijf Heuvelman.

Toernooicommissie (jeugd)

 • nieuwe leden  zie voor omschrijving vacature artikel website 12 feb 2020
 • vrijwilligers om mee te helpen op de toernooidagen  (o.a. ontvangst, begeleiding springkussen, schoonmaak, EHBO, etc.) NB Om hiermee volledig je verplichte vrijwilligerstaak van 20 uur in te vullen is het noodzakelijk om tenminste twee toernooien te ondersteunen.. Zie website stroopwafeltoernooi. Toernooidata: 11 januari 2020 (O19), 17 mei 2020 (selectieteams pupillen), 21 mei 2020 (meiden), 20 mei 2020 (Voetbalschool)     

NB gediplomeerde EHBO / BHV'ers voor ondersteuning bij toernooien, maar ook bij wedstrijddagen zijn zeer welkom! Graag bij interesse aanmelden bij Esther van Zutphen (toernooicommissie) of Marie Christine Reuskens (voor app-groep om oproepbaar te zijn bij incidenten tijdens toernooidagen indien aanwezig op het complex).

Barcommissie 

 • leden barcommissie om in een team te zorgen voor het functioneren van de bar. Specifiek worden mensen gezocht die op zaterdagochtend de bar willen openen en de medewerkers wil opvangen en nieuwe mensen wil opleiden. Contactpersonen: Rob Dekker en Edo Neefjes. 
 • momenteel geen vacatures voor vrijwilligers voor bar en keukenwerkzaamheden in het weekend   Contactpersoon: Tom Roeloffs
 • 'betaalde krachten' voor barwerkzaamheden Contactpersoon: Demi Post
 • medewerker(s) ontvangst goederen op de woensdagochtend 
 • medewerker(s) voor zelfstandig schoonmaken keukenapparatuur 
 • 4 vrijwilligers, die op oproepbasis (wedstrijd, evenement) beschikbaar willen kunnen zijn op door de weekse dagen of avonden Contactpersoon: Dennis Sosef
 • begeleiding WEP-stage op woensdagmiddag in de bar leerlingen en hun begeleider (ook vrijwilliger) van Praktijkschool GSG Het Segment opvangen, verdelen werkzaamheden en zelf handje meehelpen. Tijdens schoolweken van 12.45 tot 15.30 uur. Contactpersonen voor meer informatie: Gaby Dols en Wilma Neefjes
 • barmedewerker(s) woensdagmiddag op woensdagmiddag tijdens de training van onze jongste pupillen draaien van de bar (uitsluitend uitgifte drankjes en voorverpakte snacks) op woensdagmiddagen waarop geen WEP stage is (schoolvakantie / studiedagen, e.d.). Meer informatie: Dennis Sosef, Gaby Dols en Wilma Neefjes.

Scheidsrechters 

 • scheidsrechters voor het fluiten van wedstrijden junioren (zaterdag vanaf ca 11 uur) en pupillen (zaterdag vanaf 8.30 uur) en senioren/niet selectie (zaterdagmiddag en zondag). Begeleiding en inschrijven voor een opleiding (KNVB) zijn mogelijk. Contactpersoon voor fluiten bij jeugdwedstrijden: Cyriel de Jong. Contactpersoon voor fluiten heren zaterdagteams en spelbegeleiders: Wilma Neefjes.
 • opleiders  ervaren scheidsrechters, bij voorkeur zelf door de KNVB opgeleid en/of met brede ervaring in leiden van wedstrijden, die scheidsrechters willen begeleiden bij wedstrijden. Of bij stagewedstrijden tijdens de KNVB opleiding voor verenigingsscheidsrechter door onze verenigingsscheidsrechters (wedstrijden voor O13 en ouder).

Commissie sport&speldag mensen met een verstandelijke beperking 

 • leden organisatie / vrijwilligers voor de dag Ieder seizoen wordt op de de vrijdag na Hemelvaart 'Gehandicaptendag' georganiseerd i.s.m. De Klup met circa 80 deelnemers. Martin Swets is voorzitter van de commissie. 

Zaterdag Ontvangst

 • gastvrouw/gastheer op zaterdag Teams melden zich bij aankomst bij jou. Je zorgt ervoor dat ze hun kleedkamer en veld weten, dat ze drinken hebben in de pauze, dat de cornervlaggen en doeltjes er staan, velden zijn uitgezet en opgeruimd, dat de kleedkamers netjes worden achtergelaten en je helpt bij het oplossen van (kleine) problemen. Je ontvangt ook de scheidsrechters en geeft ze het benodigde materiaal mee. Ontvangst doe je samen met iemand anders van 7:30 -11:30 (vaak samen met selectiespelers O19 en O17), van 11:00 -15:00 of van 14:30 - 18:00 (einde laatste wedstrijd zaterdag senioren). 
 • Coördinator ontvangst (op zaterdag tijdens jeugd en HEZA wedstrijden) Belangrijkste taak is het zorgen voor een goede bezetting op de zaterdag bij de ontvangst via vrijwilligers uit het ontvangstteam (gastheren/vrouwen op zaterdag). De indeling kun je vanuit huis maken. Daarnaast werk je nieuwe mensen, zoals selectiespelers O19/O17 die de ontvangst assisteren in de vroege ochtend, in. En je bent lid van de jeugdcommissie. 
Normen en waarden commissie

Onderhoudsteam

 • vrijwilligers, die het leuk vinden om op maandag-, woensdag of vrijdagochtend van 9 tot 12 uur mee te helpen bij het onderhoudsteam (schoonmaak, groen, reparaties, allerhande buiten werkzaamheden) zijn welkom. Het onderhoudsteam is een mix van Olympianen, veelal jaren actief in het team, en statushouders tijdens hun inburgeringsfase. Contactpersoon: Hans Streefland

Maatschappelijke stage

Vervul je maatschappelijke stage bij Olympia! Je bent van harte welkom. Lees over een ervaring bij de ontvangst in: artikel website 2019

 • mogelijk o.a. als jeugdscheidsrechter (contactpersoon: Cyriel de Jong), ontvangst of jeugdtrainer (contactpersoon Hoofd Jeugdopleiding Jan Chris Kuipers)
 • algemeen contactpersoon maatschappelijke stages: Wilma Neefjes 

Olympia is een erkend leerbedrijf (registratie 100010387). Heb je interesse om vanuit je opleiding MBO of HBO sport&bewegen of vergelijkbaar bij ons ervaring op te doen? Neem dan contact op met HJO Jan Chris Kuipers

Commerciële commissie

 • lid / leden voor met name het werven van sponsoren. Contactpersonen: bestuurslid commercie Michel Heuvelman of voorzitter commissie Ton Molenaar.

Werkgroep sportiviteit en respect

 • lid/leden om mee te denken over en helpen uitvoeren van activiteiten om sportiviteit en respect bij Olympia te bevorderen. En/of zich specifiek willen inzetten voor het programma Generation Next. Zie voor meer informatie: website pagina sportiviteit en respect GEEN VACATURE MOMENTEEL, maar neem contact op voor als je interesse hebt (26/6/2020)

Communicatie

 • Iemand die het team Twitteren (voor m.n. de zondag met wedstrijden eerste) en Instagram (voor met name senioren) voor Olympia wil versterken. Meer informatie: Wilma Neefjes (Twitter / algemeen) en Esther van Zutphen (Instagram / jeugd).
 • Fotograaf voor wedstrijden zondag. Meer informatie: Aad Dols / Wilma Neefjes.
 • Iemand die namens de jeugdcommissie artikelen op de website wil plaatsen en de jeugdpagina's wil onderhouden. Kan vanuit huis worden gedaan. Handig zijn in met de computer werken en gevoel voor taal / opmaak is wenselijk. 

DE VRIJWILLIGERSCOMMISSIE

Taken

De vrijwilligerscommissie van Olympia stemt vraag en aanbod van vrijwilligers op elkaar af. De vrijwilligerscommissie heeft een faciliterende functie. De afzonderlijke commissies binnen de vereniging organiseren zelf hun werkzaamheden, maken een planning, roosteren vrijwilligers in en maken hun vacatures kenbaar. De vrijwilligerscommissie gaat vervolgens samen met hen op zoek om de vacatures in te vullen. Aan de basis ligt het vrijwilligersbestand dat is gekoppeld aan de ledenadministratie. Dit bestand proberen we zo actueel mogelijk te houden. 


Op dit moment heeft Olympia ca 900 leden. Rekening houdende met vrijgestelde niet spelende leden, broederdienst (binnen een gezin bij meerdere jeugdleden) en leden die hun vrijwilligerstaak afkopen, heeft Olympia ca. 450 actieve vrijwilligers.

Om een goede match te maken staan we voor zoveel mogelijk persoonlijk contact. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden, aarzel dan niet en mail naar vrijwilligers@gcfc-olympia.nl voor een afspraak. De vereniging zal u dankbaar zijn!

 

De vrijwilligerscommissie bestaat uit:

 • Nadine Smeele 
 • portefeuille: EHBO/BHV, evenementen, bar en onderhoudsploeg
 • Fleur Verhoeff 
 • portefeuille: normen en waarden, pupillenkamp en zaterdag-ontvangst 
 • Angelique Maissan - vacature voor komend seizoen 20/21
 • portefeuille: jeugdtoernooien, schoonmaak zaterdag en scheidsrechters
 • Wim van Hussen
 • portefeuille: leiders en trainers, zondag-ontvangst, schoonmaak ma-vr
 • Orbo Verschuur - voorzitter / tevens lid van het Bestuur

De commissie werkt nauw samen met de coördinatoren van de verschillende commissies / activiteiten en de ledenadministratie. De coördinatoren zijn verantwoordelijk om bij te houden wie bij hen hun vrijwilligerstaak invullen en dit (op verzoek van) terug te koppelen aan de vrijwilligerscommissie. Als iemand zich voor een vrijwilligerstaak aanmeldt, brengt de vrijwilligerscommissie deze aspirant vrijwilliger in contact met de coördinator die een vacature heeft. 

Algemeen email adres: vrijwilligers@gcfc-olympia.nl 

   • OVERZICHT COMMISSIES - contactpersonen / linken naar eigen websitepagina

   Een overzicht van de contactpersonen (voor meer informatie over vacatures) van de verschillende commissies vind je hier: overzicht contactpersonen commissies 

   Achtergrond informatie over een aantal vrijwilligerstaken/functies is hieronder te vinden. Let op: deels gedateerd!

 

Werkzaamheden

Hier vind je de beschrijving van de vrijwilligerstaken bij Olympia:

 TitleDescription
Scheidsrechters SeniorenFluiten van wedstrijden van senioren (vanaf 19 jaar).
scheidsrechter heren zaterdagFluiten van wedstrijden van een van de vier heren teams op de zaterdag. Aanvang wedstrijden 16.15 of 14.30 uur. Zie verder vacature scheidsrechters senioren.
Organisator toernooienLid toernooicommissie, die zich specifiek bezig houdt met de organisatie van externe toernooien.
ScheidsrechtersbegeleiderBegeleiden jeugdscheidsrechters in opleiding
Voetbaltechnische ondersteuningOndersteunen bestuurslid Voetbalzaken en Hoofd Jeugdopleidingen
Toezicht houdersOndersteunen van correct gebruik van de accommodatie op trainingsavonden.
SchoonmakersSchoonmaken Kantine en Kleedkamers op maandag-, vrijdagavond of zaterdagmiddag.
Organisator Grote Club ActieJaarlijks de grote clubactie organiseren
Commissielid Normen en WaardenToepassen normen en waardenbeleid van Olympia en monitoren van wedstrijden.
Commissielid Lagere SeniorenOrganisatie van de lagere seniorenteams
BarmedewerkerBardienst (met uitzondering van de zaterdagochtend)
Commissielid VrijwilligersMatchen van vrijwilligers en werkzaamheden. Bijhouden vrijwilligerstaken.
OntvangstOp wedstrijddagen van de jeugd of van de senioren regel je als gastheer of gastvrouw een vlot verloop van de wedstrijden.
KlussenOnderhoud van de accommodatie van Olympia (binnen en buiten)
JeugdscheidsrechtersVolwassenen voor het fluiten van wedstrijden van jeugdteams (11-18 jaar).
Aanmelden

Met behulp van onderstaand formulier kun je registreren voor vrijwilligerswerk binnen Olympia. Je kunt:
A. je aanmelden voor vrijwilligerswerk,
B. taken die je reeds uitvoert registeren,
C. opgeven dat je kiest voor de extra contributie van €100.

Korte handleiding

Let op: stoppen met vrijwilligerswerk moet je altijd bespreken met de commissie of coördinator van uw vrijwilligerswerk én moet je melden bij Vrijwilligerszaken.

Ben je ingelogd, dan wordt een aantal gegevens alvast ingevuld. Zijn de gegevens gewijzigd, geef dit dat even aan in de toelichting.
In de toelichting kun je ook vermelden welk dagdeel je beschikbaar bent (bijv. bij keuze voor schoonmaak).


 


* Required
Commissie