Olympia klopt Den Hoorn in doelpuntrijk spektakel
Olympia begint goed en komt al snel op 1-0 maar ziet Den Hoorn weer gelijk maken. Dan mist Olympia een strafschop maak vlak voor rust komt toch de 2-1. Direct na de pauze wordt het in korte tijd 3-1, 3-2 en 4-2 en het blijft een open wedstrijd. Jesse Branderhorst zorgt met een hattrick voor de 5-2 en uiteindelijk komt er een 5-3 eindstand op het scorebord.

Olympia schiet uit de startblokken vandaag in de wetenschap dat bij winst op het hoger geklasseerde Den Hoorn weer aansluiting met de middengroep wordt gevonden. Al na vijf minuten wordt het 1-0. Jesse Branderhorst stuurt Soefjan de Koning op links weg en de snelle spits verschalkt de uitkomende Den Hoorn doelman met een magnifieke lob. Olympia blijft aandringen en krijgt in het eerste kwartier nog twee goede kansen voor Joris van den Ban maar gescoord wordt er niet. Dan komt Den Hoorn terug in de wedstrijd en moet Robbert Dols redding brengen. Maar voorin zijn de gasten gevaarlijk en halverwege de eerste helft wordt het 1-1. Gelijk daarna is Olympia weer weg op rechts en Tom de Joode levert een goede voorzet af. Mo Belali schiet in kansrijke positie over de bal en Soefjan schiet over het doel. Het is een open wedstrijd met twee ploegen die op de aanval spelen en daardoor zeer vermakelijk. Vijf minuten voor rust is Soefjan opnieuw weg op links. Zijn voorzet op Dani Swets is prima, maar via de knie gaat de bal naast. Kort daarna ontsnapt Soefjan weer aan zijn verdediger. Nu wordt binnen de 16 meter aan de noodrem getrokken en de bal gaat op de stip. Oudie Karmouma zet zich achter de bal, maar helaas verdwijnt zijn inzet over het doel. Maar toch wordt het voor rust nog 2-1. Na een goede actie van Mo komt de bal bij Soefjan, Die houdt goed overzicht en bedient de mee opgekomen Rick van den Berg. Met een diagonaal schot zorgt de vandaag als linksachter spelende Rick voor een prima treffer. Zo gaan we aan de thee met een minimale voorsprong.

Na de pauze zijn er in korte tijd drie doelpunten te noteren. Eerst komt Olympia op 3-1 na een goede combinatie door het midden en Jesse rondt prima af met een schot vanaf rand strafschopgebied. Daarna krijgt Den Hoorn een hoekschop en daaruit wordt het 3-2. Niet veel later een bijna identieke vierde Olympia goal als de derde. Een snelle combinatie gevolgd door een treffer van de vrij gespeelde Jesse voor de 4-2. Den Hoorn gaat opnieuw op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de Olympia verdediging houdt goed stand met Tom, Glenn, Oudie en Rick en een prima spelende Fokko daarvoor. Er zijn volop kansen over en weer. Voor Olympia bereikt Joris de ingevallen Hamza Mehrach in scoringspositie maar de bal gaat naast. Den Hoorn ziet een vrije trap op de lat belanden en in de rebound gaat de bal naast. Vlak daarna wordt ook nog een grote kans gemist. Dan gooit Olympia het duel in het slot. Het is opnieuw Jesse die met zijn derde achtereenvolgende treffer na rust de hattrick voltooit en voor 5-2 zorgt. In de slotfase wordt het dan nog 5-3, opnieuw vanuit een hoekschop. Dan volgt het slotsignaal van de uitstekende leidsman en hebben we acht treffers gezien in een duel met een hoge amusementswaarde.

Door de overwinning stijgt Olympia naar de 9e plaats op de ranglijst en is er aansluiting met de middengroep. Komende zondag 8 december speelt Olympia uit bij FC Boshuizen in Leiden, dat zes punten meer heeft en de tweede plaats inneemt. Op zondag 15 december is dan de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen het Haagse VUC.

Olympia 2 wint opnieuw en nu wordt Groeneweg met 2-1 verslagen. De aansluiting bij de andere ploegen in de afdeling is daarmee gevonden. Olympia 3 wint ook met 3-2 van Groeneweg en herstelt zich zo prima van de grote nederlaag van vorige week. De Olympia vrouwen spelen de topper tegen Wilhelmina uit Den Bosch en verliezen met 0-1. Het spel is goed maar scoren is een probleem en daardoor neemt Wilhelmina de koppositie over van Olympia.

Terug