Remise Olympia en VUC in laatste wedstrijd voor winterstop

Olympia en VUC deden niet veel voor elkaar onder in een wedstrijd met een laag tempo. De Haagse bezoekers kwamen een kwartier na rust op 0-1. Olympia maakte vijf minuten voor tijd via een schitterende omhaal van Erwin van der Wal gelijk. Daarna leek Olympia de winnende treffer nog te maken, maar de treffer werd afgekeurd en zo bleef het dus 1-1.Beide ploegen begonnen behoudend aan de wedstrijd. Olympia had aanvankelijk wat overwicht maar de eerste grote kans was voor de bezoekers. Een aanvaller van VUC haalde halverwege de eerste helft hard uit, maar doelman Robbert Dols redde magnifiek. Aanvoerder Glenn Heuvelman moest al snel geblesseerd uitvallen en werd vervangen door Bas Overbeek. Er waren wat kleine kansen over en weer maar de rust brak aan met 0-0 in een wat gezapig duel.

Het eerste kwartier na rust zagen we de eerste grote kansen voor Olympia. Eerst schoot Mo Belali rakelings naast het Haagse doel. Daarna goed voorbereidend werk van Hamza Mehrach, maar de hard werkende Dani Swets kon niet afronden. In de 60e minuut was er opnieuw een prima Olympia aanval. Erwin van der Wal kwam door op rechts en vond met zijn 'chocoladebeen' de vrijstaande Jesse Branderhorst. Die leek Dani een niet te missen kans te bieden, maar de afronding liet te wensen over en opnieuw werd er niet gescoord. Direct daarna kreeg VUC, dat steeds meer initiatief ging nemen, een grote kopkans. En in de 65e minuut kwamen de bezoekers ook op een 0-1 voorsprong door een fraai doeltreffend schot vanaf de rand 16 meter. Olympia probeerde weer aan te zetten maar het spel was erg onrustig en slordig. Jens Nijzink werd gebracht voor Mo om aanvallend wat meer diepte in het spel te brengen. Opnieuw was er gevaar via Erwin nu met een goede voorzet vanaf de linkerkant, maar de kopbal van Dani belandde in de handen van de Haagse doelman. Net toen het geloof in het maken van een doelpunt leek te verdwijnen, werd het vijf minuten voor tijd toch gelijk. Uit een hoekschop wist Erwin de bal met een schitterende omhaal tegen de touwen te schieten voor de 1-1. Direct daarna leek Olympia bij een volgende aanval ook op voorsprong te komen. De VUC doelman liet de bal na een voorzet los en de bal werd door een attente Olympiaan binnen geschoten. Het doelpunt werd helaas voor Olympia door de leidsman afgekeurd wegens een vermeende overtreding op de doelman en daar kwamen de gasten heel goed weg. Er kwamen nog wat mogelijkheden voor VUC, maar de sterk spelende Oudie Karmouma wist de de aanvallen onschadelijk te maken. Ook Olympia kreeg wat kansjes, zo bracht de VUC doelman net redding op een prima schot van de ingevallen Niels Harfterkamp, maar gescoord werd er niet meer. Zo eindigde het treffen in een puntendeling, en dat deed wel recht aan het wedstrijdbeeld.

Olympia gaat de winterstop in op een 10e plaats met 14 punten uit 12 wedstrijden. De punten werden vooral thuis gehaald (10 punten uit 6 wedstrijden). Uit waren er slechts 4 punten uit 6 duels. De competitie wordt hervat op zondag 26 januari 2020 met een uitwedstrijd tegen DOSKO in Bergen op Zoom. Op zondag 2 februari wacht dan de thuiswedstrijd tegen ROAC.

Olympia 2 bleef in de ‘winning mood’. De vierde achtereenvolgende overwinning werd behaald met een 3—2 thuiszege tegen HBS. Na deze sterke reeks wordt de 7e plaats op de ranglijst ingenomen met 15 punten uit 12 wedstrijden. Olympia 3 won met 2-1 van hoogvlieger Steeds Hooger en klom naar een gedeelde 2e plaats. De Olympia vrouwen speelden niet. Zij gaan de winterstop in op een 2e plaats op twee punten achter koploper Wilhelmina.

Terug