Verdiende thuisoverwinning Olympia tegen promovendus ROAC

Olympia had de eerste helft wel veel balbezit, maar er kwam weinig gevaar voor het inzakkende ROAC. Een uitval van de bezoekers was genoeg voor een 0-1 ruststand. Na de pauze stond er een gewijzigde thuisploeg die aanvallend wel de nodige kansen kon creëren. Uit een mooie aanval werd het 1-1 en via een strafschop tien minuten voor tijd werd de verdiende 2-1 overwinning binnen gehaald.De sympathieke dorpsclub ROAC had behoorlijk wat toeschouwers meegenomen naar Gouda voor het duel tegen Olympia. De thuisclub had nog wat goed te maken na het zwakke optreden in Rijpwetering in de seizoen opening waar afgetekend met 2-0 werd verloren. De bezoekers zakten ook nu weer in en lieten Olympia veelvuldig aan de bal. Maar in het eerste bedrijf lag het tempo te laag en Olympia kon niet echt gevaar stichten. Er was een kans voor Joris van den Ban die op rechts door kwam, maar zijn inzet ging naast het doel. ROAC was wel zeer effectief, want uit de enige aanval in de eerste helft kwam het ook gelijk op 0-1. De linkerspits was bij een uitval op snelheid weg en passeerde doelman Robbert Dols met een fraaie afronding. Zo brak de theepauze aan met een minimale achterstand.

Na de pauze mochten Glenn Heuvelman en Mo Belali hun opwachting maken en kwam Olympia sterk uit de startblokken. Het tempo werd opgevoerd en het was eenrichtingsverkeer richting het doel van ROAC. Na wat kleine kansjes was er in de 59e minuut een reuzenkans voor de thuisploeg. Uit een hoekschop kwam de bal voor de voeten van Mick van de Kaa op korte afstand van het ROAC doel. De verwoestende uithaal van Mick vloog echter via de bovenkant lat over het doel heen. Halverwege de tweede helft opnieuw een prima aanval waarbij Glenn de bal strak voor het ROAC doel bracht. Dani Swets, die een prima wedstrijd speelde, kwam net een teenlengte tekort om binnen te schieten. Kort daarna was er na balverlies bij Olympia de enige ROAC uitval in de tweede helft. En die zorgde voor gevaar, maar gelukkig voor de thuisploeg ging de inzet via buitenkant paal over de achterlijn. Olympia zette weer aan en in de 73e minuut kwam eindelijk de verdiende gelijkmaker. Niels Harfterkamp kwam prima door op links en leverde een voorzet op maat af. De inkomende Mo Belali kopte fraai in en zorgde daarmee voor de 1-1. Olympia ging op zoek naar meer en bracht Tom de Joode voor extra aanvallende impulsen. En dat plan werkte goed want al snel werd Tom bij een aanvallende actie onreglementair afgestopt binnen de 16 meter. De bal ging op de stip en Hamza Mehrach voltrok het vonnis koelbloedig voor de 2-1 voorsprong. In de laatste tien minuten probeerde ROAC nog wel wat druk te zetten, maar de Olympia defensie onder leiding van Mick en Glenn heerste in de lucht en echt gevaar kwam er niet meer. Glenn werd in de slotfase nog door de sterke ROAC doelman neergehaald binnen de beruchte lijnen. Dat leverde geen strafschop op, maar een gele kaart wegens vermeende schwalbe. Zo resteerde een 2-1 overwinning bij het slotsignaal van de verder uitstekende leidsman.

Door deze overwinning blijft Olympia op de 10e plaats staan, maar de aansluiting met de middenmoot is wel weer binnen bereik. Komende zondag 9 februari staat de uitwedstrijd tegen Rood Wit Sint Willebrord op het programma, en die ploeg staat 11e met vijf punten minder dan Olympia. Daar kan dus een gat worden geslagen. Op zondag 16 februari speelt Olympia dan thuis tegen koploper TOGB.

Olympia 2 verloor met 1-4 van het hoog geklasseerde SJC 2. Olympia 3 was met 3-2 te sterk voor het bezoekende Nieuwerkerk 2. De Olympia vrouwen wonnen op deze ‘Super Sunday’ met 3-1 van Teisterbanders uit Kerk-Avezaath en blijven de druk houden op koploper Wilhelmina.

Zie ook onderstaand verslag in Leidenamateurvoetbal en het verslag van Pieter van der Laan in het AD Groene Hart vandaag:

https://leidenamateurvoetbal.nl/2020/zaterdag/1steklasse/roac-toont-twee-gezichten-in-gouda/

 

Terug