Olympia kan niet winnen bij hekkensluiter Zwervers

Tot hun eigen verbazing ging CVV Zwervers met een 2-0 voorsprong de rust in tegen een onthutsend zwak Olympia. Na de pauze werd het niet veel beter, maar toch slaagde Olympia er in om ook twee keer te scoren. Zo stond er na 90 minuten een 2-2 eindstand op het scorebord.CVV Zwervers maakt een lastig seizoen door en liep in de afgelopen tegen een paar stevige nederlagen op. Het was dus niet verrassend dat de thuisploeg behoorlijk inzakte en hoopte op wat kansjes in de uitbraak. Olympia had wel veel balbezit, maar de bal werd in een zeer laag tempo plichtmatig rond gespeeld. Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg op 1-0. Uit een hoekschop kwam de bal voor het Olympia doel en tussen een aantal toekijkende Gouwenaars kon de bal van dichtbij eenvoudig hard in de touwen worden geschoten voor de 1-0. Na simpel balverlies in de opbouw kon tien minuten later de Zwervers rechterspits alleen op doelman Robbert Dols af gaan. En met een harde schuiver in de hoek was het 2-0. Olympia kon hier niets tegenover stellen, er werd geen kans gecreëerd in het eerste bedrijf.

Direct na rust kreeg Zwervers nog een reuzenkans, maar tot scoren kwam het niet. Daarna een zelfde spelbeeld als in de eerste helft. Olympia speelde in een te lage versnelling en aanvallend was er niets te zien. Veel balverlies in de opbouw en ook de aanvallers hadden doorlopend ruzie met de bal. Toch kwam de aansluitingstreffer tien minuten na rust. Glenn Heuvelman schoot van grote afstand hard op doel. De Zwervers doelman moest de bal loslaten en een alerte Hamza Mehrach kon de 2-1 aansluitingstreffer binnen schieten. Niels Harfterkamp werd ingebracht voor Tom de Joode, en Oudie Karmouma voor Jesse Branderhorst. Met Mick van der Kaa als extra spits werd geprobeerd opportunistisch nog tot wat kansen te komen. Dat lukte enigszins, want er kwamen wat kansen voor Olympia. Een schot van Mo Belali ging net naast. En na een fout van de Zwervers doelman kon Hamza voor geven, maar de inzet van Dani Swets belandde op de lat. Olympia kwam ook in de tweede helft eigenlijk niet tot een echt uitgespeelde aanval. Maar toch werd het nog 2-2, want een indraaiende hoekschop van de verder onzichtbare Soefjan de Koning werd in de 83e minuut door een Zwervers verdediger in eigen doel gekopt. In de slotfase schoot Soefjan nog wild over na een combinatie met Mick. En ook Zwervers kreeg nog een kans om de winst te pakken, maar doelman Robbert Dols redde bekwaam met de voet. Zo werd 2-2 ook de eindstand van deze armetierige wedstrijd en daar waren de gastheren tevreden mee, want het was alweer drie maanden geleden dat er een punt was gepakt……

Aankomende zondag 15 maart speelt Olympia thuis tegen hoogvlieger TAC’90 en dan zal er heel wat meer worden gevraagd om tot een goed resultaat te komen. We hopen iedereen dan weer aan de Bodegraafsestraatweg te treffen om de hoofdmacht daarin te steunen!

Olympia 2 liep tegen een 2-0 nederlaag op bij Quick. Olympia 3 ging met een 1-3 overwinning bij DONK naar huis. De Olympia vrouwen wonnen de uitwedstrijd bij VVIJ met 1-3. Door verlies van koploper Wilhelmina hebben de Olympia vrouwen nu de koppositie overgenomen en het belooft een spannende kampioenrace te gaan worden………..

Terug