• Communicatie

  Waar staat Olympia voor? Wat biedt Olympia? Of: wanneer is mijn volgende wedstrijd? Wat zijn de spelregels? Of: ik wil graag helpen bij de club; wat kan ik doen? Bij wie moet ik zijn met mijn vraag over ...? Waar vind ik een leuke foto als herinnering aan het feestje van vandaag? 

  Allemaal vragen waar we via verschillende kanalen antwoord op willen geven. Hieronder een overzicht van de digitale kanalen met wat je daarop kunt vinden en/of mee kunt doen. Daaronder vind je linken naar de laatste jaarlijkse presentatiegidsen, het magazine dat alle leden thuis ontvangen (1 per adres), en recente nieuwsbrieven.

  Naast de vooral digitale informatie, die je kunt bekijken waar en wanneer het jou uitkomt, zijn er ook ieder jaar bijeenkomsten op de club. Waar we informatie geven, maar ook graag krijgen: samen maken we Olympia! Zo wordt ieder jaar een kennismakingsavond voor ouders van nieuwe spelers bij de pupillen georganiseerd. Naast de intake gesprekken als nieuw lid. Zijn er leiders- en/of trainersavonden, is er het programma generation next om kennis te maken in het team als spelers/leiders en met de ouders onderling. Twee keer per jaar is er een algemene ledenvergadering (ALV) en er zijn vele evenementen waarin vooral de gezelligheid centraal staat, maar ook clubinformatie wordt uitgewisseld zoals op de traditionele nieuwjaarsborrel en oudjaar. 

  Heb jij iets wat je graag zou willen delen, heb je vragen of heb je ideeën op het gebied van communicatie waar je met ons als vrijwilliger mee aan de slag wilt gaan? We horen het graag: redactie@gcfc-olympia.nl

  Vacatures: 

  • lid / leden redactie presentatiegids (half augustus t/m half september van ieder jaar schrijven en opmaak; daarvoor voorbereiden inhoud. Tijdrovend in een korte periode)
  • lid / leden redactie nieuwsbrief: meedenken over de inhoud en schrijven van artikelen met afbeeldingen
  • X: verslag van wedstrijden Olympia 1
  • website: onderhoud pagina's, plaatsen i.o.v. bestuur/commissies van artikelen

  COMMUNICATIE KANALEN:

  • Website In november 2020 is de provider waar onze website was ondergebracht gehackt met gijzelsoftware. Vrijwel alle content is daarbij verloren gegaan. De website waar je je nu op bevindt is op 1 december 2020 opgestart. Je vindt hier naast achtergrond informatie over de vereniging, het beleid, het vaste activiteitenaanbod en teampagina's, op de homepage artikelen met berichten vanuit het bestuur tot interviews, de agenda en informatie over het wedstrijdprogramma. Daarnaast staan er veel (oude) foto's over onze lange geschiedenis en bekende en minder bekende Olympianen, soms met een interview op deze website. Beheerders: Rob van der Gaag (contact naar beheerder Sportlink), André Flach (toernooi pagina), Wilma Neefjes (opbouw website, content en onderhoud). Sinds 2023 is ook Esther van Zutphen op de JC-pagina en bij nieuwsberichten op de website actief.
  • Facebook Olympia heel veel foto's, leuke berichten, aankondigingen van activiteiten en linken naar artikelen die geplaatst zijn op de website. Berichten kun je delen, liken of van een opmerking voorzien. Beheerder: Rob van der Gaag. Redacteuren: Esther van Zutphen, Wilma Neefjes, sfeercommissie.
  • Twitter / X Olympia biedt korte nieuwsberichtjes, vaak met foto over Olympia breed. Berichten kun je delen, liken en van een reactie voorzien. Beheer: Wilma Neefjes 
  • Instagram Olympia heel veel foto's met korte teksten. Kun je liken 'vind ik leuk', opmerking plaatsen en door sturen. Beheer: Esther van Zutphen
  • app van voetbal.nl kun je downloaden op een smartphone. Daar kun je informatie vinden over wedstrijden (o.m. speeltijden, tegenstanders, uitslagen) van je eigen team en andere competitieteams van Olympia. Deze informatie kun je ook vinden op deze website op je teampagina, die direct gelinkt is met Sportlink. Niuew juni 2024: je kunt hier je interesse in vrijwilligerstaken aangeven.
  • wedstrijdzaken app van de KNVB kun je downloaden op een smartphone. Je hebt het e-mailadres nodig waarmee je als lid staat ingeschreven bij de KNVB om de app te downloaden. In deze app beheer je je eigen digitale spelerspas (recente foto van je zelf en kun je bepalen wie er toegang heeft tot je foto op de spelerspas; NB de aangestelde scheidsrechter kan de foto altijd zien). In deze app vullen spelbegeleiders en scheidsrechters de uitslag van de wedstrijd in en doen teammanagers opgave wie er bij de betreffende wedstrijd uit het team spelen. Ook tijdstraffen, kaarten en andere zaken rond de wedstrijd zoals staken worden hierin verwerkt. Beheer app: KNVB/Sportlink
  • nieuwsbrieven circa 4 keer per seizoen wordt een digitale nieuwsbrief via La Posta als e-mail verstuurd aan alle leden. Redactie: Wilma Neefjes
  • presentatiegidsen ieder seizoen verschijnt rond de eerste competitiewedstrijd een presentatiegids als glossy magazine. Per adres wordt er aan alle leden een gids thuisbezorgd. We werken hierbij samen met ZPress. De gids is financieel mogelijk door adverteerders (met name sponsoren van Olympia). Redacteuren: Wilma Neefjes (sinds 2017),) en Cora van Vliet (sinds 2023). Samenwerkingspartner opmaak/drukken/werven adverteerders: ZPress.
  • Website Stroopwafeltoernooi is een aparte website gekoppeld aan Olympia waar de jeugdtoernooien op worden gepubliceerd. Je kunt daar bijvoorbeeld online de uitslagen van wedstrijden volgen tijdens een toernooi. Beheer: toernooicommissie jeugd , André Flach
  • Nieuwsbrief Businessclub is een aparte digitale nieuwsbrief voor leden van de businessclub Olympia. Redactie: Ton Molenaar. 
  • LinkedIn Olympia een nieuwe LinkedIN pagina sinds eind 2022 opgezet door Esther van Zutphen i.s.m. de commerciële commissie. Redacteuren: Esther van Zutphen, Ton Molenaar en Wilma Neefjes.  

  En verder

  Meerdere teams hebben een eigen zelfstandig beheerde Instagram of Facebook-account zoals Facebook Old Stars 1886

 • Clubblad De Olympiaan van toen - digitale nieuwsbrief van nu

  Voor zover bekend is in 1904 het eerste clubblad bij Olympia verschenen. Wegens gebrek aan belangstelling en financiële problemen stierf dit blad binnen een jaar een zachte dood. Op 5 oktober 1945 verscheen de eerste gedrukte "De Olympiaan" vol met vaak in mooi Nederlands en humorvol geschreven artikelen over wedstrijden, de vele andere activiteiten, persoonlijke nieuwtjes, beschouwingen over de ontwikkelingen bij de club, aankondiging van voordracht nieuw lid bij de ballotagecommissie, enzovoort. Advertenties zorgden voor dekking van de drukkosten. Later is de met rood zwarte voorpagina gedrukte Olympiaan gekomen.

  In het begin verscheen het clubblad een keer in de veertien dagen. De frequentie nam in de loop van de jaren af, mede door de komst van nieuwe communicatiemiddelen. In 2016 is besloten de papieren Olympiaan te vervangen door een digitaal magazine. Passend in het digitale tijdperk met nieuwe mogelijkheden zoals het toevoegen van filmpjes en linken naar websites. Duurzamer en goedkoper. Maar met als nadeel dat de nieuwsbrief op een e-mailadres gekoppeld aan het lid binnenkomt en daarmee een beperkter bereik heeft.

  Linken naar de nieuwsbrieven van het lopende seizoen zullen we op de homepage plaatsen. Oudere nieuwsbrieven zijn - voor zover nog beschikbaar - gearchiveerd en bij de redactie op te vragen of staan als digitale nieuwsbrieven met een link op deze pagina.

 • Gids seizoen 2022/2023
 • Presentatiegids 2021/2022
 • Presentatiegids 2020/2021
 • Presentatiegids 2019/2020
 • Presentatiegids 2018/2019
 • Presentatiegids 2017/2018
 • Seizoensgids 2016/2017
 • Presentatiegids 2009/2010
 • Communicatie kanalen