• Olympia streeft naar een duurzame accommodatie

  NIEUW DUURZAAM CLUBGEBOUW

  Olympia streeft naar een duurzame accommodatie: goed voor het milieu en draagt bij aan lagere vaste lasten voor de club. Het clubgebouw, dat in 2014 is opgeleverd, is duurzaam gebouwd. We gebruiken aardwarmte met een warmtepomp voor de verwarming. Hebben isolatieglas, en water- en lichtsensoren in het kleedkamercomplex. 

  234 ZONNEPANELEN

  In 2019 zijn we nog een grote stap verder gegaan. We hebben 234 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van ons clubhuis. Zo helpt Olympia mee om het klimaat te beschermen. Maar het levert ook een flinke besparing op de energierekening op. Dit is een van de grootste kostenposten voor Olympia. Na het eerste jaar zonnepanelen, op 22 maart 2020, stond de energiemeter op 67,16 MWh.

  Eén handicap waar we in 2022 met de sterk gestegen energiepijzen extra mee geconfronteerd werden: Olympia kan niet salderen. Dat wil zeggen dat opgewekte zonne-energie overdag tegen een laag tarief door het energiebedrijf wordt afgenomen. En we in de avonduren aanzienlijk duurdere stroom moeten afnemen. 

  Het zonnepanelen-project is tot stand gekomen dankzij donaties van leden, sponsoren/bedrijven, de Businessclub Olympia,  subsidies van de landelijke en provinciale overheid en een mooie bijdrage van het Regiofonds van de Rabobank. En natuurlijk de inzet van vrijwilligers bij het opzetten, begeleiden uitvoering en dagelijks onderhoud van het project. 

  LED VERLICHTING

  Op het hoofdveld is medio 2019 LED verlichting i.o.v. de gemeente gekomen. Een volgende stap in duurzaam. Met ook een milieuvriendelijke infill van het veld. We hopen in 2023 ook LED verlichting op de andere velden en de kleedkamers te krijgen (velden en kleedkamers huren we van de gemeente).  

  ENERGIE ZUINIGE KOELING

  Najaar 2020 zijn de koelcellen vervangen door ons onderhoudsteam voor energiezuiniger modellen met dank aan de Businessclub Olympia.  

  We hebben vanuit Olympia ook andere verenigingen op weg geholpen door onze opgedane kennis te delen. Wil je meer informatie? Neem contact met ons op. 

 • Nieuws 03/2021 In het voorjaarsmagazine rabo&CO van o.a. de Rabobank Hollandse IJssel is in maart 2021 een artikel verschenen met de titel "Duurzame faceclift voor de voetbalclub". "Hoe dankzij saamhorigheid in de club een krachtinspanning voor vernieuwing en verduurzaming van het clubgebouw is geleverd." Zie artikel op de homepage. 

  Nieuws 1/2023: een zonnig bericht van ons onderhoudsteam over 2022: een jaar met een nieuw record aan opgewekte stroom via onze zonnepanelen, namelijk 71.700 kWh!

 • Projectleiders Ede Neefjes (financiering) en Hans Streefland (techniek) voor sponsorbord zonnepanelenproject - klik voor artikel AD (2019)
 • Pupillenkamp besluit geen ballonnen meer te gebruiken. Klik voor artikel W'veen krant (2014)