• Een mooi 2021 voor alle Olympianen!

  |
  • 0
 • Bericht van de voorzitter We zijn met deze jaarwisseling op een bijzonder moment aanbeland. Niemand kon een jaar geleden voorzien in welke positie we nu zitten. En niemand weet precies waar we over een jaar zullen staan. Voor het eerst sinds 1955 is er geen Olympia nieuwjaarsreceptie op 1 januari om elkaar de beste wensen over te brengen, daarom maar even een geschreven bericht.

  Terugkijkend naar 2020 overheerst bij mij het gevoel van onwennigheid maar ook van trots. Onwennigheid omdat de vaste patronen in het leven door covid-19 opeens werden onderbroken. En dus ook bij Olympia. Stopzetten van de voetbalactiviteiten in maart, daarna herstart na de zomer maar opnieuw competitiestop vanaf half oktober. Een gesloten clubhuis. Geen wedstrijden kijken, geen ouders langs de lijn, niet coachen, niet trainen met de senioren, niet even gezellig een hapje en drankje doen en even bijpraten.

  Maar ook trots vanwege alle initiatieven die overal vanuit de Olympia vrijwilligersorganisatie zijn ontstaan. Veiligheid en gezondheid stonden ten allen tijde voorop. Er is razendsnel geschakeld om leden van informatie te voorzien over steeds weer nieuwe regels en voorschriften. Er zijn veilige looproutes buiten en binnen in het clubhuis uitgezet, er is gezorgd voor desinfectiematerialen, handschoenen en mondkapjes voor trainers en staf. Er zijn nieuwe trainingsvormen bedacht met 1.5 meter afstand. Corona coördinatoren geworven om de regels te handhaven. Binnen het bestuur zijn alle nieuwe steunregelingen bestudeerd, is er veel contact geweest met gemeente, Sport.Gouda en andere voetbalverenigingen, en zijn alle vervolgacties ingezet om de club financieel overeind te houden.

  Een enorm compliment met name ook aan onze jeugdorganisatie. Ondanks beperkingen en competitiestop zijn er continu fantastische initiatieven genomen om de Olympia jeugd te laten trainen en voetballen. Met de strijd om de Lockdown-cup, interne wedstrijden en toernooien, een last-minute verschuiving van het oliebollentoernooi van de zaal naar het veld. Op die manier is het voetbalprogramma voor de jeugd steeds doorgegaan ondanks de vele uitdagingen. En het nieuwe jaar start ook weer goed want morgen, op 2 januari, is er alweer een mooie voetbalclinic voor alle jeugdleden t/m de onder 14 leeftijdsgroepen.

  Voor onze voetballende senioren is het een lastig jaar geweest. Een afgebroken seizoen 2019/2020, trainen in aangepaste vormen of zelfs helemaal niet, een bijna normale start van seizoen 2020/2021 maar half oktober wederom competitiestop en trainingen in heel beperkte vorm. En voor deze groep leden, veelal vriendenteams, is de gezelligheid tijdens de 3e helft in de kantine enorm belangrijk en dat is al lange tijd niet mogelijk……

  Ondanks alle beperkingen hebben we als Olympia toch nog kans gezien in 2020 belangrijke stappen te zetten. Mulder-Mazda werd gecontracteerd als nieuwe hoofdsponsor, na maar liefst 14 jaar schoonmaakbedrijf Heuvelman en subsponsor Floor Facility Services. Met het gerenoveerde gras trainingsveld hebben we nu de beschikking over drie trainingsvelden met lichtinstallatie, en dat geeft veel extra voetbal- en trainingscapaciteit. Er is geïnvesteerd in een nieuw kassasysteem op weg naar een ‘cashless’ kantine. Er zijn hekwerken rond het trainingsveld en derde wedstrijdveld geplaatst. Met dank aan de Business Club Olympia en ons onderhoudsteam voor uitvoering is er en fraai nieuw scorebord bij het hoofdveld geplaatst en is er een nieuwe koel/vriesruimte in de kantine gekomen. Er is een prachtige seizoengids verschenen en na een aanval met gijzelsoftware is er in recordtempo aan een nieuwe website gewerkt waarbij ook veel inhoud is toegevoegd en ververst.

  Wanneer je als club in zo’n onvoorzien lastig jaar met zijn allen dit soort prestaties weet neer te zetten, mag je met vertrouwen vooruit kijken. En dat doe ik dus ook, in de wetenschap dat het onzeker is wanneer we richting iets wat op het oude normaal lijkt gaan. De KNVB beslist half januari of en hoe het seizoen 2020/2021 wordt uitgespeeld. Er wordt achter de schermen ook al gewerkt aan plannen om als alternatief een competitie tussen clubs uit de regio te organiseren zodra dat weer kan. En met de organisatiekracht van Olympia zullen we zeker zo snel mogelijk weer voor een leuk programma zorgen.

  Met de komst van diverse vaccins is er in ieder geval licht aan het eind van de tunnel en geeft dat hopelijk snel ruimte voor versoepeling van beperkende maatregelen. Olympia heeft al heel wat doorstaan sinds de oprichting in 1886 en met de inzet en ondersteuning van onze vrijwilligers, leden, donateurs, sponsors en adverteerders komen we hier ook wel doorheen.

  Maak er wat moois van in het nieuwe jaar. Blijf gezond en ik hoop dat we elkaar snel weer kunnen ontmoeten bij ons Olympia.

  Edo Neefjes, voorzitter.