• Bestuur

  Het Olympia bestuur heeft 7 leden (16 juni 2023). Op deze pagina hun contactgegevens en een korte kennismaking. De voorzitter, secretaris en penningmeester vormen het dagelijks bestuur (DB). Leden van het dagelijks bestuur worden voor een jaar in de Algemene Leden Vergadering gekozen. Andere bestuursleden worden voor een periode van 3 jaar gekozen. De ALV-vergaderingen zijn in november/december en mei/juni. Alle leden van de vereniging zijn stemgerechtigd.  Maar andere belangstellenden zijn ook van harte welkom; ook om ideeën in te brengen! Het gehele bestuur vergadert de laatste maandag van de maand om de maand. De andere maand komt het dagelijks bestuur bijeen. Eventueel aangevuld met andere bestuursleden afhankelijk van de agenda zoals in coronatijd met het bestuurslid jeugd.

  Het bestuur wil graag uitbreiden en vernieuwen. Stapsgewijs met een warme overdracht. Heb je interesse om actief te worden in het bestuur? Of denk je graag mee over het invullen van vacatures? Neem dan contact op met de secretaris Gaby Dols of erevoorzitter (16 jaar voorzitter) Edo Neefjes. Vanuit de door onze oud-voorzitter gestarte groep bestuurlijke vernieuwing worden in de ALV van 8/12/2023 vier nieuwe bestuursleden voorgedragen.

 • Voorzitter

  Rutger van den Bout (benoemd in de ALV van 8 december 2023) 

  Mijn naam is Rutger van den Bout, 49 jaar oud en woonachtig met mijn gezin (Brenda, Stijn en Niek) in Gouda. Mijn jongste zoon Niek is 6 jaar geleden begonnen op de voetbalschool en speelt inmiddels in de JO12-1. Vanaf dit moment ben ik na een tijdelijke afwezigheid weer betrokken geraakt bij onze mooie vereniging. De eerste twee jaar ben ik begonnen als coördinator van de voetbalschool om vervolgens coach en trainer te worden. Daarnaast ben ik afgelopen jaar toegetreden tot de commerciële commissie.

  Ondanks dat mijn sportachtergrond bij het waterpolo ligt ben ik in het verleden altijd betrokken geweest bij Olympia. Mijn broertje Vincent en mijn jeugdvrienden hebben altijd bij Olympia gevoetbald. Na de jeugd zijn we een vriendenteam begonnen waar mijn voetbalcarrière begon als keeper. Helaas kon ik dit door een blessure niet voortzetten en werd ik coach van het vierde elftal van Olympia. Naast dit alles ben ik jarenlang vaste scheidsrechter geweest bij diverse elftallen.

  In het dagelijks leven werk ik als eigen ondernemer, wat goed te combineren is met het vrijwilligerswerk dat ik graag doe. Naast de diverse bezigheden bij Olympia ben ik inmiddels vier jaar voorzitter van de medezeggenschapraad van twee basisscholen in Gouda. De afgelopen maanden hebben verschillende bestuursleden samen met een aantal betrokkenen van onze vereniging brainstorm avonden gehouden om samen te kijken hoe we een nieuw bestuur kunnen vormen. Naar aanleiding van deze avonden en diverse gesprekken heb ik besloten om mij verkiesbaar te stellen als voorzitter van onze prachtige vereniging. Met het enthousiasme en de ervaring die ik heb, wil ik samen met de andere bestuursleden en vrijwilligers Olympia verder helpen met het bouwen aan een mooie toekomst van één van de oudste verenigingen van Nederland.

 • Secretaris

  Gaby Dols (secretaris sinds 2010) e-mail: secretaris@gcfc-olympia.nl telefoon: 06-13813366

  Gaby Dols is actief bij Olympia sinds 1994. Zij was eerder onder andere scheidsrechtercoördinator bij de jeugd, secretaris van de jeugdcommissie en lid van het organisatieteam voor het rood-zwart vrouwendiner. Naast in het bestuur is Gaby ook nog actief in de Commissie Beheer Clubkleding. Ook verzorgt Gaby de contacten over de Rotterdampas/ kindpasregeling en het Volwassenenfonds; regelingen waarmee Gemeente Gouda voor jeugdleden tot 18 jaar in een gezin met een minimum inkomen, resp. minima van 18 jaar en ouder, de contributie aan een sportvereniging vergoed. Seizoen '22/'23 is door de overstap naar de zaterdag zoon Robbert als keeper van de selectie gestopt. De volgende generatie Dols voetbalt in de Voetbalschool.

  In maart 2020 is Gaby geïnterviewd. Directe aanleiding: 10 jaar eerste vrouwelijke bestuurslid van Olympia. In juni 2022 is Gaby benoemd tot erelid van Olympia.

  Klik hier voor een taakomschrijving

  Gaby heeft op verzoek van de nieuwe bestuursleden toegezegd aan te blijven als secretaris tot einde seizoen '24/'25. Een opvolg(st)er om komend seizoen ingewerkt te worden wordt gezocht. Interesse? neem contact op met een van de bestuursleden.

 • Penningmeester

  Jaap Visser (bestuurslid sinds 2012) e-mail: penningmeester@gcfc-olympia.nl

  Jaap Visser is actief bij Olympia sinds 2003 als jeugdleider en in de toernooicommissie (onderdeel van de jeugdcommissie). In 2012 werd Jaap 2e penningmeester in het bestuur naast toen Duncan Eduard als eerste penningmeester. Sinds 2015 is Jaap penningmeester in het bestuur (functie van 2e penningmeester is opgeheven). Jaap heeft zelf gevoetbald bij WDS (Driebruggen) en VV Gouderak.

  Jaap Visser is in de ALV van juni 2023 benoemd tot lid van verdienste van Olympia.

  Klik hier voor een functieomschrijving.

 • Bestuurslid Commercie - vice-voorzitter

  Michel Meijer (bestuurslid commercie sinds 16 juni 2023, vice-voorzitter sinds 8 december 2023) e-mail: commercie@gcfc-olympia.nl 

  In de ALV van juni 2023 is Michel Meijer benoemd als bestuurslid commercie. Michel is sinds seizoen '22/'23 coach van zijn jongste dochter in de pupillen en sinds circa 2019 secretaris van de commerciele commissie. Hij heeft ruime bestuurservaring, o.a. als voorzitter, bij een waterpolovereniging. Hij volgt als bestuurslid Michel Heuvelman op, die 16 jaar in het bestuur actief was. Samen blijven ze actief in de commerciële commissie.

  In dit website artikel van juni 2023 stelt Michel zich voor. 

 • Bestuurslid Voetbalzaken - OPVOLGER in seizoen '23/'24 gezocht

  Fred Reynaers (bestuurslid sinds 2010) e-mail: voetbal-zaken@gcfc-olympia.nl telefoon: 06 12831471

  Fred Reynaers is actief bij Olympia sinds 1998. Gedurende een aantal jaren als (jeugd)leider. Fred was lid van de technische commissie (tc) en vanuit zijn functie als bestuurslid nog altijd nauw betrokken bij deze commissie. In juni 2021 is er onder zijn leiding een nieuw technisch jeugdbeleidsplan vastgesteld. 

  Fred Reynaers is benoemd tot lid van verdienste van Olympia in de ALV van juni 2022.

  Klik hier voor een functie omschrijving.

 • Bestuurslid jeugd

  Marvin Stein (bestuurslid jeugd sinds 8 december 2023) e-mail: voorzitter_jeugd@gcfc-olympia.nl

  In verband met persoonlijke omstandigheden heeft Max de Bruin, bestuurslid jeugd sinds november 2021, zijn taken als jeugdvoorzitter en daarmee ook als bestuurslid jeugd bij de start van het seizoen '23/'24 neergelegd. Marvin Stein neemt zijn taken waar. Marvin is actief in de jeugdcommissie sinds seizoen '21/'22 als manager junioren. Hij is zelf als voetballer nog actief bij de heren recreatief 35+ op de vrijdagavond. 

  Klik hier voor een vacature omschrijving uit 2021

 • Bestuurslid kantinezaken

  Leander Chatoui (bestuurslid sinds 16 juni 2023) tel. 06 23 03 00 17, e-mail: barcommissie@gcfc-olympia.nl

  Leander Chatoui is sinds de zomer van 2021 actief in de vernieuwde barcommissie voor de portefeuille vrijwilligers samen met oud teamgenoot en nog steeds selectiespeler Joris van de Ban. Leander speelde bij Olympia in de A1 en ging met de succesvolle spelersgroep die dat jaar met de A1 promoveerde naar de 4e divisie, mee naar de selectie waar hij een aantal jaren voetbalde. 

  Leander gaat de functie bestuurslid kantinezaken invullen als duo met Rick van de Berg. In dit website artikel stellen zij zich voor.

 • Bestuurslid kantinezaken

  Rick van de Berg (bestuurslid sinds 16 juni 2023), e-mail: barcommissie@gcfc-olympia.nl

  Rick is sinds de zomer van 2021 actief in de barcommissie en verantwoordelijk voor de inkoop. Olympiaan sinds de jongste jeugd en een talentvol voetballer die vanwege een ernstige blessure seizoen '22/'23 moest stoppen met selectievoetbal. Hij vult de functie als duo in samen met Leander Chatoui. 

 • 2e penningmeester bestuur

  Tijn Meister is benoemd tot 2e penningmeester in de ALV van 8 december 2023. Seizoen '24/'25 wordt hij 1e penningmeester

  Ik ben Tijn, 44 jaar, getrouwd met Kim en vader van Ties (10) en Juul (9). Zelf heb ik altijd bij Sv Gouda gevoetbald maar Ties voetbalt al vanaf de voetbalschool met veel plezier bij Olympia. Sinds Ties voetbalt sta ik zelf ook weer wekelijks op het veld. Niet meer als speler maar als trainer/coach, dit jaar als hoofdtrainer van O11 (samen met Tom Rietberg).
  In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Sales Controller bij Aalberts integrated piping systems in Hilversum waar ik de verkooporganisatie ondersteun met budgettering, financiële analyses en managementinformatie.

  Ik heb het goed naar mijn zin bij Olympia en vind het knap en mooi om te zien hoe de vereniging nu draait met een goede organisatie en prachtige accommodatie. Ik draag hier ook graag zelf mijn steentje aan bij en tijdens de brainstorming sessie bestuurlijke toekomst Olympia afgelopen juni heb ik aangegeven een rol in het bestuur te willen vervullen. De club staat er goed voor en ik vind het mooie uitdaging om samen met de andere nieuwe bestuursleden bij te dragen aan een succesvolle toekomst van de club.

  In eerste instantie zal ik als 2e penningmeester met Jaap Visser mee draaien waarna ik vanaf volgend seizoen hoop al zijn taken te kunnen overnemen.

 • Bestuurslid vrijwilligerszaken

  Tom Roeloffs is in de ALV van 8 december 2023 benoemd tot bestuurslid vrijwilligerszaken. 

  Ik ben Tom Roeloffs. Ik ben 30 jaar (2023) en ben bijna 25 jaar lid van Olympia. Ik heb heel lang gevoetbald en mocht als eerste senior na de A-jeugd op zaterdag voetballen. Vanuit daar ben ik de bar ingerold en die sluit ik al een flink aantal jaren op de zaterdag af.

  Door blessures niet meer aan het voetballen, wel enkele jaren trainingen aan de jeugd gegeven, en nog actief met fluiten en in de barcommissie. Nu ga ik mij graag met de vrijwilligerscommissie en vanuit het bestuur inzetten om zoveel mogelijk vrijwilligers actief te krijgen binnen de club.

 • Bestuur na de Algemene Ledenvergadering van 8 december 2023
 • Bestuur Olympia augustus 2023 (Rick ontbreekt)