• In Memoriam - erelid Jack Tomson

  27 mei 2021
 • We ontvingen het trieste bericht dat ons zeer gewaardeerde erelid Jack Tomson vandaag aan de gevolgen van slokdarmkanker is overleden. Jack is 76 jaar oud geworden. We wensen zijn echtgenote Ingrid, dochter Sandra en overige familie en vrienden heel veel sterkte met dit verlies. De crematie zal zaterdag in besloten kring plaatsvinden.

  Jack Tomson komt bij Olympia terecht wanneer het gezin na verhuizing naar Gouda in Bloemendaal komt wonen en zoon Danny in de Olympia jeugd bij Olympia komt voetballen. Jack toont zich al snel zeer betrokken, hij wordt zelf in 1983 ook lid en wordt als vrijwilliger actief voor onze vereniging. Gedurende een lange reeks van jaren is hij actief in de jeugdcommissie en is al bestuurslid tijdens het 100-jarig bestaan in 1986. In een latere periode wordt Jack ook bestuurslid kantine en facilitaire zaken. In die laatste hoedanigheid is hij vele jaren verantwoordelijk voor de exploitatie van ons clubhuis. Een tijdrovende maar enorm belangrijke taak voor de sfeer in de vereniging en de club financiën. In 2008 neemt Jack afscheid als bestuurslid kantinezaken om meer aandacht te besteden aan zijn hobby met de Friese stabij honden en even zijn er plannen om naar het noorden van het land te verhuizen.  Bij zijn afscheid wordt Jack benoemd tot erelid van GC&FC Olympia voor zijn grote verdiensten over een zeer lange periode. En dat is een bijzondere eer die slechts weinigen ten deel valt. Wel blijft Jack dan nog actief in de speldendragercommissie die de jaarlijkse ‘reünie’ organiseert voor Olympianen die lange perioden lid van onze vereniging zijn, een rol die hij met veel toewijding vervult. Ook laat hij zich regelmatig zien op de club bij thuiswedstrijden van het eerste elftal en bij evenementen.

  Jack is een echte familieman en het gezin wordt heel hard geraakt als zoon Danny in november 2000 op jonge leeftijd bij een noodlottig verkeersongeval om het leven komt. Ook in de periode daarna zijn er zorgen om het welzijn van zijn gezinsleden en dat raakt Jack zichtbaar. Desondanks is hij zich enorm blijven inzetten voor zijn club Olympia en onze vereniging is hem veel dank verschuldigd. We nemen afscheid van een markant erelid, rust zacht Jack!

  Namens het bestuur,

  Edo Neefjes, voorzitter

 • Jack krijgt oorkonde erelidmaatschap overhandigd door Edo Neefjes
 • Bestuur bij het 100-jarig bestaan in 1986
 • Kampioenschap 1990 - Jack in het midden
 • Aanvoerder Arie bij Jack en Bas Mol op de schouders