• IN MEMORIAM ERLELID JAN TUYL (2)

  |
  • 0
 • We hebben het trieste bericht ontvangen dat ons erelid Jan Tuyl afgelopen dinsdag op 82-jarige leeftijd is overleden. Wij wensen zijn echtgenote Toos, kinderen Karin en Ronald en hun partners, kleinkinderen en verdere familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

  Jan Tuyl raakte betrokken bij Olympia toen zoon Ronald daar ging voetballen. Hij werd al snel actief als vrijwilliger als teamleider en betrokken bij de jeugdafdeling. Daarna is Jan ook lang actief geweest als secretaris en lid van het dagelijks bestuur in de tijd dat Jan Baaiman voorzitter was (jaren ’90 tot begin deze eeuw). Als penningmeester heb ik toen met hem samengewerkt. Dat was een groot genoegen, omdat Jan een intelligente en zeer aimabele bestuur collega was met een groot gevoel voor humor en iemand die altijd goed voorbereid en onderlegd was. Voor zijn enorme en langjarige verdiensten voor onze club werd Jan benoemd tot erelid.

  Naast Jan en voetballende zoon Ronald waren ook echtgenote Ria en dochter Karin actief voor Olympia in de kantine-organisatie (met mevrouw Swets en mevrouw de Jong). Na het te vroege overlijden van Ria in 2003 verhuisde Jan naar Elst in Gelderland waardoor het contact met Olympia verminderde maar hij hield altijd belangstelling voor de club. Een mooie en bijzondere rol was weggelegd voor Jan bij het huwelijk van Ronald met Fleur Roelofs in het bij veel Olympianen bekende Tossa de Mar. Bij de plechtigheid die ook door veel Olympia vrienden werd bijgewoond trad Jan op als trouwambtenaar, een rol die hij als oud-ambtenaar met verve vervulde en dit heeft veel indruk gemaakt. Daarna bleef hij genieten van zijn kinderen en vooral ook de kleinkinderen als trotse opa.

  De laatste jaren werd de gezondheid van Jan minder als gevolg van dementie en is hij verhuisd naar de Hanepraij in Gouda waar hij na een kort ziekbed is overleden.

  Bijgaand treft u ook de rouwkaart van Jan met gegevens over de uitvaart die zal plaatsvinden in de middag van dinsdag 6 december.

  Namens het bestuur, Edo Neefjes, voorzitter