• IN MEMORIAM - Olympiaan en lid van verdienste Henny van Os

  |
  • 0
 • We ontvingen het trieste bericht dat ons alom bekende en gewaardeerde clublid en lid van verdienste Henny van Os op kerstavond is overleden. Henny is 82 jaar oud geworden. We wensen echtgenote Jeanne, kinderen Frank, Carla en Esther en partners, kleinkinderen en overige familie en vrienden heel veel sterkte met dit verlies.

  Henny van Os is een echte Gouwenaar en wordt geboren in de Kadebuurt. De meeste van zijn vriendjes voetbalden bij Olympia, maar als kind van katholieke huize zoals Henny ging je in die tijd voetballen bij SV DONK. Hij leerde zijn echtgenote Jeanne (Sjaan) in 1960 kennen. Sjaan is ook al vele jaren actief als vrijwilliger van Olympia en heeft Henny nooit zien voetballen. Henny begon zijn werkende leven als stroopwafelbakker. Niet lang daarna stapte hij over naar de horeca in de trein, de wagons-lits van de zonexpres naar Nice in Zuid Frankrijk. Samen met Sjaan heeft hij ook zo’n zeven jaar een stomerij gerund in de Korte Groenendaal. Maar het grootste deel van zijn werkzame leven, zo’n 32 jaar lang, was hij vrachtwagenchauffeur bij Compaxo.

  Henny kwam bij Olympia terecht toen zoon Frank op 6-jarige leeftijd begon met voetballen. Hij werd al snel actief als vrijwilliger door jeugdtrainers te assisteren bij de trainingen, hij werd coördinator voor de jeugd in diverse leeftijdsgroepen en actief in de juniorencommissie en later in de seniorencommissie en als wedstrijdsecretaris.  Ook heeft Henny lang oefenwedstrijden geregeld voor het 1e, het 2e en jong Olympia en dan zorgde hij er ook voor dat er scheidsrechters waren. Hij kende vrijwel alle scheidsrechters uit de regio door goede contacten met de scheidsrechtersvereniging COVS Gouda en omstreken. Dat kwam eigenlijk doordat Sjaan lang bardienst heeft gedaan in de kantine waar de scheidsrechters na de wekelijkse training een drankje gingen doen en Henny kwam dan ook even langs om te netwerken. Daarnaast heeft Henny lijnen getrokken op de velden en was hij jarenlang consul voor de KNVB en Olympia. Op zaterdagochtend was hij dan als eerste op de club om al heel vroeg te beoordelen of er gespeeld kon worden op de velden. Er lijkt geen einde te komen aan de reeks vrijwilligersactiviteiten, want samen met Sjaan is Henny ook jarenlang actief geweest bij het ontvangen van de gasten in de bestuurskamer bij thuiswedstrijden van Olympia 1, wat Sjaan nog steeds doet, en als vertegenwoordiger van de club bij de uitwedstrijden. Voor zijn enorme en langdurige verdiensten voor Olympia is Henny in 2017 benoemd tot lid van verdienste. Ook ontving hij in 2018 de sport vrijwilligerspenning van de Vereniging van Goudse Sport Organisaties (VGSO).

  De laatste jaren ging het met de gezondheid van Henny helaas minder goed en was hij niet meer dagelijks op club te vinden. Hij kwam nog wel regelmatig kijken bij de jeu de boules groep op woensdagmiddag of dronk een kopje koffie met het onderhoudsteam. Met het overlijden van Henny verliezen we een vrijwilliger van de buitencategorie en we herdenken hem met het grootste respect.

  Namens het bestuur,

  Edo Neefjes, voorzitter

   

  Voor informatie over de uitvaart: https://www.gcfc-olympia.nl/in-memoriam-2-afscheid-van-henny-van-os