• In memoriam oud-Olympiaan Ted Langerak

  |
  • 0
 • We hebben het trieste bericht ontvangen dat oud-Olympiaan Ted Langerak op 6 juli thuis is overleden in zijn woonplaats Maarssen. Ted is 80 jaar oud geworden. Wij wensen zijn echtgenote Joke, kinderen Joyce en Rocco en partners, kleinkinderen, verdere familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

  Ted Langerak werd in de jeugd van Olympia al gezien als een van de grootste talenten. Daarna speelde de technisch begaafde middenvelder vele jaren in het eerste elftal van onze mooie vereniging. Bij zijn 500e wedstrijd (!) voor Olympia 1 tegen DBGC werd hij gehuldigd door de club en zijn medespelers. Ted Langerak was een van de bepalende spelers in het 'gouden elftal' van Olympia dat in 1967 en 1968 kampioen werd onder trainer Wim van der Gijp (inderdaad de vader van René) en zo naar de eerste klasse promoveerde. Dat was in die tijd het allerhoogste amateurniveau in Nederland, en een prestatie die tot op heden niet is geëvenaard. Ook in de zaal etaleerde Ted zijn kunsten als speler van het destijds vermaarde Verzijl Sport zaalvoetbalteam. Na zijn afscheid als selectiespeler heeft Ted ook nog jaren in een vriendenteam bij Olympia gespeeld en tijdens de derde helft waren Ted en echtgenote Joke graag geziene gasten met hun humor en altijd zeer gezellige aanwezigheid.  

  Oud-teamgenoot Vincent Govers: "Ted heeft nog even bij SPARTA Onder de 23 gespeeld. Altijd aanspeelbaar, licht ontvlambaar in het veld. Ted bleef geinteresseerd in de prestaties van ons 1e. Zo was hij twee seizoenen geleden toeschouwer bij De Meern - Olympia. De Meern, waar zijn zoon Rocco trainer is geweest."

  De afscheidsdienst voor Ted vindt op vrijdag 12 juli plaats in Maarssen, zie bijgaande rouwkaart voor verdere informatie.

  Erevoorzitter Edo Neefjes namens het Bestuur van GC&FC Olympia

   
 • Kampioensteam 1968 vlnr staande: Wim Kwinkelenberg, Chris Karelse (leider), Jan van Os, Jan Baaiman, Cas Reebeen, John Ruiter, Martin de Jager, Wim van der Gijp (trainer). Knielend: Ted Langerak, Frans Steur, Jan Oudijk (captain), Ton van Barneveld en Jan Karel Binnendijk
 • Rouwkaart
 • Jeugdfoto uit interview Jan van Os (3e) en Dick van Oije (2e). Ted Langerak de 4e van links.