• Jeugdcommissie

  De jeugdcommissie (JC) is het kloppend hart achter de jeugdafdeling met circa 500 voetballers. Seizoen 2021/2022 zijn 40 jeugdteams ingeschreven bij de KNVB competitie, die allemaal twee keer per week trainen en op zaterdag wedstrijden spelen. Voor de jongste jeugd is er een Voetbalschool. Daarnaast zijn er vele extra activiteiten voor onze jeugd. Van informatie avonden, evenementen, toernooien, stageplekken tot het Pupillenkamp waarmee ieder seizoen wordt afgesloten. De jeugdcommissie vergadert een keer per twee maanden. Bij een voltallig team zitten er zo'n 22 vrijwilligers aan tafel.

  Kernteam De andere maand komt het kernteam, een deel van de JC bijeen. Die bestaat uit de jeugdvoorzitter, secretaris, managers junioren en pupillen en een lid van de Technische Commissie (contact naar de HJO's).

  Leeftijdscoördinator Als schakel tussen de jeugdcommissie en de leiders zijn er leeftijdscoördinatoren. Waar 'vroeger' gevoetbald werd in leeftijdsgroepen van twee jaar met een letter (F t/m A), wordt nu steeds meer op leeftijdsjaar (O7 bij VBS en O8 t/m O19) gespeeld.

  Overige leden JC Daarnaast zijn er JC-leden, die een werkgroep vertegenwoordigen zoals voor toernooien en sportiviteit en respect. Of voor de club een heel belangrijke activiteit coördineren zoals de zaterdagontvangst, scheidsrechters/spelbegeleiders en het wedstrijdsecretariaat. Bij de eerste twee activiteiten zijn tientallen vrijwilligers actief.

  Op deze pagina een overzicht van de functies bij de jeugdcommissie en de contactgegevens van degenen die het nu invullen. Vacatures bij de jeugdcommissie (met een functieomschrijving of link naar websitepagina met meer informatie) kun je vinden op de pagina van de vrijwilligerscommissie.

 • Organogram jeugdcommissie (juni 2021)
 • Wat doet een leeftijdscoördinator, wat is een manager...?

  Hieronder een korte beschrijving van de verschillende functies. De tekst is afkomstig uit de presentatiegids 2020/2021.

  Voorzitter

  De jeugdvoorzitter is verantwoordelijk voor de gehele jeugdafdeling. Behartiging van de belangen van de jeugd, zorgen voor uitvoering en naleving van beleid binnen de jeugdafdeling. Voorzitten van de maandelijkse vergaderingen van JC of het kernteam. En nog veel meer. De jeugdvoorzitter wordt officieel benoemd in de ledenvergadering als lid van het bestuur.

  Secretaris/penningmeester

  Arjan Lejour: “Sinds 2020 ben ik secretaris van de JC en het kernteam. Dat betekent onder andere dat ik de vergaderingen regel. In deze corona periode is er meer werk. Zo heb ik in het voorjaar, toen de trainingen weer opgestart werden, indelingen gemaakt voor de veldbegeleiders bij de poort. Op zaterdag kom ik graag bij de O11 kijken als mijn zoon Stijn speelt."

  Manager

  Max de Bruin: “Ik heb zelf lang bij Olympia gevoetbald en mijn zoon Moritz (JO17-2) speelt hier vanaf de Voetbalschool. Altijd heb ik jeugdbestuurstaken gedaan, sinds twee jaar als manager junioren. Ik werk nu samen met de leeftijdscoördinatoren O14-O19. Ik doe van alles: van uitgeven wedstrijdballen en sponsortenues t/m gesprekken met trainers of ouders, of met spelers bij incidenten. Het is leuk je in te zetten voor een vereniging en te zorgen dat “zaken draaien”. Ik denk dat veel leden zich niet realiseren wat er nodig is om Olympia draaiende te houden. Graag vertel ik ze hier meer over.”

  Leeftijdscoördinator

  Gert van Leeuwen: “Ik zorg er voor dat alle niet-voetbaltechnische zaken voor de leeftijdscategorie O10/O11 goed geregeld zijn. Ik ben vooral vraagbaak voor alle vragen van spelers en ouders. Daarnaast zorg ik dat alle communicatie vanuit Olympia bij de ouders terecht komt. Mijn taak is voornamelijk administratief en bestaat vooral uit veel appen. Het is heel leuk om te doen. Ik loop als coördinator steeds mee met de leeftijd van mijn zoon.”

  Coördinator ontvangst

  De hoofdtaak van de ontvangstcoördinator is het indelen van de mensen die op zaterdag de ontvangst bezetten. Dit kan vanuit huis en is vooral een kwestie van Excelsheets maken, mensen mailen, en appen. Dit betreft niet alleen ongeveer 35 vrijwilligers, maar ook spelers uit de selecties O17 en O19. Zij krijgen van de ontvangstcoördinator te horen wanneer ze aan de beurt zijn en wat ze moeten doen.

  Scheidsrechtercoördinator

  Cyriel de Jong: “Ik regel sinds 2019 voor alle O11-O19 wedstrijden een scheidsrechter, tenzij de KNVB iemand aanstelt. Daarvoor put ik uit een groep van ongeveer 25 jeugdspelers en 25 volwassenen. Sommigen fluiten graag iedere week, anderen een aantal keren per jaar. Ik ben er bijna altijd op zaterdag om te zien hoe het gaat. Dat combineer ik met het bekijken van de wedstrijden van mijn kinderen in de O13 en O15 (Maurice en Oscar) en met het zelf fluiten van wedstrijden.” De wedstrijden voor O8 t/m O10 teams worden geleid door een spelbegeleider. Bij Olympia zijn dat ouders van een teamspeler. Coördinator spelbegeleiders is Wilma Neefjes.

  Wedstrijdsecretaris

  Wekelijks worden er circa 25 wedstrijden op zaterdag gespeeld, die door de KNVB worden gepland in Sportlink. De wedstrijdsecretaris zorgt er voor dat het schema klopt en koppelt kleedkamers aan de spelende teams. Soms zijn er verzoeken om uit- of thuiswedstrijden te verplaatsen. Ook zijn er oefenwedstrijden, toernooien, etc.. De wedstrijdsecretaris bepaalt of en welk veld en tijdstip hier beschikbaar voor zijn. Informeert alle betrokkenen en handelt wijzigingsverzoeken af.

  Coördinator jeugdtoernooien

  Esther van Zutphen: “Ik ben sinds 2013 actief bij Olympia, toen mijn zoon Pascal lid werd. Mijn jongste dochter Anna voetbalt nu in de O8 en mijn oudste dochter Eva werkt in de kantine. Wat ik ontzettend leuk vind is zaken regelen, coördineren en organiseren voor de jeugd. Samen met Sandra, André, Eddie, Bas en Jeske organiseren we elk seizoen GC&FC Olympia Stroopwafeltoernooien. We zijn afhankelijk van sponsoren, vrije wedstrijddagen en aanmeldingen van omliggende verenigingen. Het toernooi staat in het teken van voetbalplezier en uiteraard is er voor elke deelnemer een stroopwafel!” Zie ook: https://stroopwafeltoernooi.nl.

  Sportiviteit en respect

  In 2012 werd een JC-lid toegevoegd met sportiviteit en respect als aandachtsgebied. Een werkgroep werd er omheen geformeerd. Michael Kleespies en Josti Meijers nemen deel aan de JC namens de werkgroep, die verder bestaat uit Dirk Koops en Wilma Neefjes. Op 3 september 2020 is voor het 7e jaar gestart met kennis - en teamafspraken maken met spelers en leiders van 19 pupillenteams. Samen verantwoordelijkheid nemen voor een sportief seizoen. Want een sportief seizoen, dat willen we toch allemaal? 

  Beleid Meidenvoetbal

  In 2016 startte Olympia met meidenvoetbal en werd aan de JC een lid toegevoegd om zich specifiek bezig te houden met beleid maken rond meidenvoetbal i.s.m. de coördinator vrouwenvoetbal senioren Rob van der Gaag.