• Jordi Bizid's visie op Voetbalontwikkeling

  |
  • 0
 • Jordi Bizid is een enthousiaste jeugdtrainer met een sterke focus op ontwikkeling en het plezier in voetbal. We hebben Jordi gevraagd naar zijn motivaties, uitdagingen en wat hem dreef tijdens zijn weg naar het behalen van zijn VC3/Uefa A-licentie.

  Jordi begon op jonge leeftijd bij V.V. O.N.A., waar hij als jeugdspeler begon en later zijn eerste stappen als trainer zette. Zijn passie voor training nam toe toen hij bij Cvv de Jodan Boys op een hoger niveau voetbaltraining ging geven. Dit opende zijn ogen voor nieuwe benaderingen in de ontwikkeling van spelers.

 • Het behalen van zijn VC3/Uefa A-licentie was geen eenvoudige opgave. Jordi vertelde ons dat hij vooral moest leren hoe hij zijn observaties kon omzetten naar concrete acties en hoe hij zijn eigen visie kon afstemmen op diverse voetbalperspectieven. Deze openheid en bereidheid om te leren hebben hem geholpen om zijn coaching naar een hoger niveau te tillen.

  Tijdens zijn opleiding ontdekte Jordi ook nieuwe methoden zoals Voetbal Conditioneel Trainen (VCT), waarbij hij conditionele aspecten integreert in spelgerichte situaties zonder dat spelers zich daarvan bewust zijn. Deze innovatieve benadering draagt bij aan zowel de ontwikkeling als het spelplezier van zijn team.

  Zijn trainingsfilosofie draait om de '3P's': Plezier, Prestatie en Progressie. Deze aanpak zorgt ervoor dat elke speler zich gewaardeerd voelt en zichzelf kan ontwikkelen, ongeacht het niveau waarop ze spelen.

  Op de lange termijn streeft hij ernaar te werken binnen de jeugdopleiding van een professionele voetbalclub (BVO), bij voorkeur bij een O17- of O19-team. Deze ambitie geeft zijn voortdurende inzet voor professionele groei en zijn passie voor het trainen van jonge talenten goed weer.

 • Binnen Olympia wil hij de komende jaren het getoonde vertrouwen dat de club in hem heeft gesteld, terugverdienen door nog veel jongens te helpen bij hun voetbalontwikkeling. Daarnaast heeft de jeugdopleiding van Olympia in de anderhalf jaar dat hij er is, enorme stappen gemaakt op alle facetten: teams spelen op divisieniveau, er is een uitgebreid trainingsaanbod, bijscholingsmogelijkheden voor trainers en verbeterde faciliteiten rondom het voetbalveld. Als hij hieraan kan bijdragen, staat hij daar graag voor open!

  Hij wil Olympia enorm bedanken voor het getoonde vertrouwen de afgelopen twee seizoenen! In het bijzonder wil hij Ferry Broekhof, Ton Molenaar, Hans van der Elburg, Jeroen van Lookeren, Raymond van Zijl, Rodney Hertog, Wesley Levendig en alle spelers die tijdens zijn opdrachten en examens hebben meegedaan, bedanken voor hun inzet en support het afgelopen jaar!

 • We zijn trots op Jordi's prestaties en zijn blij met zijn toewijding aan Olympia.