• Koninklijke onderscheiding voor Wilma Neefjes

  26 apr 2022
  |
  • 0
 • Iedereen die wel eens bij GC & FC Olympia komt, kent Wilma Neefjes. Ze is er al sinds 2005 actief. Zo zit ze in de redactie van de mooie presentatiegids die aan het begin van elk seizoen bij alle leden in de bus valt. Ze schrijft ook persberichten, teksten voor de GC & FC Olympia website, en voor de nieuwsbrieven. Verder is Wilma 7 jaar als scheidsrechter-coördinator jeugd verantwoordelijk geweest voor het werven, aanstellen en opleiden van scheidsrechters, en houdt ze zich nu bezig met de portefeuille spelbegeleiders. Ze is coördinator van de Zaterdag Senioren en de Vrijdag Vrouwen, de werkgroep Sportiviteit en Respect, en is betrokken bij de WEP stages, het schoolvoetbal (vorige week nog), en een heel aantal andere zaken!

  Genoeg redenen dus om Wilma voor te dragen voor een lintje! En vanochtend was het zover. Tijdens de zgn. lintjesregen was zij één van de personen die met een smoes naar de Goudse Schouwburg was gelokt. Daar heeft ze van burgemeester Pieter Verhoeve de koninklijke onderscheiding ontvangen die hoort bij de titel Ridder in de orde van Oranje Nassau. Wilma, namens iedereen bij GC & FC Olympia van harte gefeliciteerd met deze mooie onderscheiding, je hebt het verdiend!

  Meer uitleg over haar lintje is te vinden via de volgende link: https://www.ad.nl/gouda/deze-mensen-uit-gouda-waddinxveen-krimpenerwaard-en-zuidplas-hebben-een-lintje-gekregen~a03c1270/

 • Dankwoord

  Hartelijk bedankt allemaal voor jullie felicitaties voor de koninklijke onderscheiding op Facebook, LinkedIn, in de mail, bij Olympia! Ik word er stil van, en dat ben ik niet snel, zo overweldigend veel en persoonlijke mooie reacties er zijn. Olympia is een van de organisaties / activiteiten die op het over mij ingediende 'lintjes cv' preiken. Sinds 2005 ben ik als vrijwilliger bij Olympia actief, gestart als moeder van een zoon die in de F'jes speelde. De oudste werd een jaar later lid. Ik heb bijna alle functies, taken die er zijn kort of langer ingevuld of helpen invullen. Zolang het niet voetbal-technisch was. De laatste jaren ging een aanzienlijk deel van mijn vrijwilligersuren naar Olympia. Dankzij heel fijn samenwerken met andere vrijwilligers, blije gezichten op het veld, zien ontwikkelen van spelers, scheidsrechters en stagiaires, de prachtige accommodatie die er is gekomen en bijvoorbeeld mooie evenementen zoals bij 125-jaar Olympia of speldendragers bijeenkomsten, kreeg ik er heel veel moois en positieve energie voor terug. En heb ik ook veel geleerd. Behalve voetballen ... . 

  Dank allemaal voor de prettige samenwerking! Er was, is en blijft enorm veel te doen! Dus graag tot samenwerks ...

  Wilma Neefjes