• Koploper Unitas ’30 pakt toch punt bij Olympia na inhaalrace

|
    • 0
  • Een rustige zondagmiddag aan de Bodegraafsestraatweg, met duidelijke concurrentie van de klassieker en de eerste grand prix van het seizoen in Bahrein. De thuisblijvers kregen geen gelijk want Olympia – Unitas ’30 werd een heel vermakelijk duel.

Olympia was gewaarschuwd want de koploper uit Etten-Leur had donderdagavond nog een eclatante 11-0 zege op DOSKO geboekt. Olympia verloor die avond met 1-3 van Spartaan ’20 ondanks het creëren van heel veel kansen.

Olympia opende ijzersterk en kreeg al in de eerste minuten kansen via Mo Belali en Dani Swets. En in de 6e minuut was het dan toch raak toen Hamza Mehrach doeltreffend kon afronden op een assist van Mo. Maar een paar minuten later kregen de bezoekers alweer de kans om gelijk te maken. Niels Harfterkamp kreeg de bal ongelukkig tegen de arm en de bal ging op de stip. Tot opluchting van het thuispubliek werd de strafschop tegen de lat geschoten. Olympia bleef via snelle combinaties op het middenveld de aanval zoeken en in de 17e minuut werd de voorsprong verdubbeld. Mo Belali kreeg de bal in de 16 meter aangespeeld en kon de 2-0 inschieten. En daarmee was het kruit nog niet verschoten want in de 24e minuut zagen we een geweldige actie van Hamza die de derde treffer van de middag binnen schoot, en dus een 3-0 voorsprong. Unitas ’30 kon zich daarna pas wat herpakken en liet zien wel kwaliteit in het team te hebben. Maar de scherpe Olympia verdediging stond nagenoeg geen kansen toe, verder dan nog een inzet op de lat kwamen de gasten niet in het eerste bedrijf. Vlak voor rust was er nog wel een kans voor Olympia, maar de sterk spelende Dani kon net geen vierde treffer binnen schieten.

De koploper kwam getergd uit de kleedkamer en er waren wat wissels ingebracht. Het spelbeeld veranderde ook vrijwel direct en Unitas ’30 ging op zoek naar een treffer. Het Olympia devies was om de veilig lijkende voorsprong zo lang mogelijk vast te houden, maar dat lukte niet. Twee keer werd in de opbouw onnodig balverlies geleden en de snel omschakelende gasten scoorden binnen een kwartier na rust de 3-1 en 3-2 vlak achter elkaar. Daarna kwam er weer meer evenwicht in het spelbeeld en twintig minuten voor tijd leek Dani uit een prima Olympia aanval de bevrijdende 4-2 binnen te koppen. Maar de Unitas doelman dacht daar anders over en met een geweldige reflex kon hij redding brengen. In de 84e minuut kwam helaas toch de gelijkmaker op het bord. Een afstandsschot kon door Robbert Dols niet worden gekeerd en zo werd het 3-3. Daarna moest Mo nog met rood vertrekken na een domme overtreding en werd het nog even benauwd omdat de gasten nog voor de overwinning wilden gaan. Maar dat lukte niet en zo eindigde het duel na twee heel verschillende helften met een doelpuntrijk gelijkspel.

Twee wedstrijden in vier dagen met soms heel goed voetbal en het creëren van veel kansen leverden helaas slechts één punt op en daarmee staat Olympia voorlaatste op de ranglijst. Maar alles staat erg dicht bij elkaar in de zondag 1e klasse B, waar iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen.

Ook de Olympia vrouwen speelden tegen een Brabantse koploper en behaalden knap een 1-1 gelijkspel tegen de vrouwen van Schijf.