• Lid worden

  Een leven lang sporten / bewegen. Dat kan bij Olympia. Voor jong en oud, mannen en vrouwen, jongens en meisjes: er is een heel divers aanbod aan activiteiten bij onze club waar je aan mee kunt doen. 

  Hoe word je lid?

  1. Vul het  aanmeldformulier in. Geef als je geboren bent voor 2003 (leeftijdsgrens om jeugdlid te kunnen worden seizoen 2021/2022) graag aan voor welke activiteit je je aanmeldt of anders (donateur bijvoorbeeld). Activiteiten waar je lid voor kunt worden zijn: competitievoetbal (za/zo/vr), 35+ recreatiefwalking football en VoetbalFIT Vr30+. Voor de jeu de boules en wandelgroep hoef je je niet aan te melden als lid. Maar dat kan wel als niet spelend lid of als donateur, waarmee je de club steunt. 
  2. De ledenadministratie neemt contact op met de jeugdcommissie of de coördinator van de seniorenactiviteit waar je je voor hebt aangemeld.
  3. Wil je jeugdlid worden? Lees hier dan verder over hoe dat gaat: procedure jeugd
  4. Is er plek bij de seniorenactiviteit waar je interesse in hebt, dan neemt de coördinator van die activiteit of de leider van het competitieteam contact met je op om kennis te maken en een afspraak te maken voor een proeftraining. Bij de senioren wordt geen wachtlijst bijgehouden.
  5. Word je lid? Dan krijg je van de ledenadministratie een inschrijfformulier per e-mail toegestuurd.
  6. Na ontvangst van het volledig ingevulde inschrijfformulier en een copie van je ID door de ledenadminstratie word je ingeschreven als lid van Olympia. Vanaf dat moment ben je ook contributie verschuldigd.

  Belangrijk om te weten als je lid wordt:

  • Lid worden als competitie-speler is voor een seizoen. Het seizoen loopt tot 15 juni. Wil je na een seizoen stoppen? Zeg dan voor 15 juni op!
  • Van (ouders van) competitiespelers wordt verwacht dat je vrijwilligerswerk voor de club doet. Leuk om mensen te leren kennen en heel belangrijk voor de club om te kunnen draaien. Als het werk door betaalde krachten zou moeten worden gedaan, wordt de contributie onbetaalbaar voor bijna iedereen. 
  • Olympia is aangesloten bij de Rotterdampasregeling van de Gemeente Gouda (zie voor toelichting hieronder). Dat wil zeggen dat voor jeugdspelers tot en met 17 jaar de contributie vergoed kan worden door de gemeente als je inkomen lager is dan 130% van het minimum inkomen (grens is per 1 maart 2023 van 120% naar 130% gebracht). 
  • Olympia doet ook mee met de regeling van het Volwassenenfonds  (zie voor toelichting hieronder). Dat wil zeggen dat als je 18 jaar of ouder bent en je inkomen is lager dan 130% van het minimum inkomen of je zit in een vastgestelde schuldsanering, je een vergoeding kan vragen voor de contributie tot €250 en kleding/materialen tot €70 per 12 maanden. 
  • Ben je de afgelopen 3 jaar lid geweest van een andere voetbalvereniging? Dan moet die vereniging meewerken aan je overschrijving als je bij Olympia competitie wil spelen.  
  • Bij inschrijving wordt eenmalig €15 voor administratiekosten in rekening gebracht.
  • Bij 3 jeugdleden uit één gezin/huishouden betaalt het 3e lid alleen voor het KNVB-lidmaatschap.

  Tot slot: je kunt bij Olympia een baby of peuter ook als niet spelend lid van de vereniging aanmelden. Het kind wordt dan lid als Pre-Pupil voor €20 per seizoen. Een Rood-Zwart cadeautje bij de geboorte voor en/of van Olympianen.

 • Olympia is aangesloten bij het Volwassenenfonds - een steuntje in de rug voor kosten sport voor leden 18+ met een laag inkomen
  1. Ben je 18 jaar of ouder?
  2. Moet je rondkomen van een minimum inkomen*? 
  3. Woon je in Gouda? 

  Is het antwoord 3 x: ja?

  Dan kun je een vergoeding aanvragen voor je contributie tot €250 per 12 maanden bij het Volwassenenfonds. Deze aanvraag kan gecombineerd worden met een aanvraag voor vergoeding tot maximaal €70 van verplichte sportkleding/materialen zoals bijvoorbeeld het clubtenue, scheenbeschermers en voetbalschoenen. De aanvraag moet gedaan worden via een zogenaamde intermediair. Bijvoorbeeld beweegmakelaar Gouda Noord Kaiya van der Draai bij SPORT.GOUDA of het sociaal team in wijkgebouw Van Noord bij Bloemendaal Winkelcentrum.

  Kun jij dit financiële steuntje in de rug goed gebruiken? 

  *definitie minima Gouda: een inkomen lager dan 130% van de bijstandsnorm of in een vastgestelde schuldsanering. Bijvoorbeeld een gezin dat een Rotterdampas voor minima heeft. Bijna 10% van de Gouwenaren valt onder de Goudse definitie van minima. Sporten is heel belangrijk voor je gezondheid, welzijn, ontwikkeling. Daarom biedt Gouda deze tegemoetkoming in de kosten van sporten zodat er meer Gouwenaren bij een sportvereniging mee kunnen doen. 

 • Vergoeding volledige contributie jeugd t/m 17 jaar door gemeente Gouda

  Iedereen kan een Rotterdampas kopen. Een pas met kortingen voor uitjes. Als je een minimum inkomen hebt kost de pas €5 en komen je kinderen tot en met 17 jaar in Gouda in aanmerking voor een gratis pas. Op die gratis kindpas in Gouda staan ook twee tegoedbonnen waarmee je de contributie kunt betalen. Hoe werkt het?

  1. Je inkomen is lager dan 130% van de bijstandsnorm: je koopt voor 5 euro een Rotterdampas nadat je aanvraag voor deze pas door de gemeente Gouda is goedgekeurd. Zie de website van de gemeente Gouda voor informatie over het aanvragen van de pas met korting. Heb je hulp nodig voor het aanvragen van de pas? De Papierwinkel van het sociaal team in Gouda helpt je hier graag mee. 
  2. Als je de Rotterdampas voor 5 euro van de gemeente hebt ontvangen, kun je hiermee gratis een Rotterdampas aanvragen voor je kinderen.
  3. Op de Rotterdampas voor kinderen van 4 t/m 17 jaar staat automatisch een jeugdtegoed (150 euro voor kleding en schoolspullen) en 2 tegoedbonnen voor lidmaatschap bij een sportvereniging of cultuurinstelling. 
  4. Iedere tegoedbon is een half jaar geldig. In dat half jaar kun je het besteden aan het (half jaar) lidmaatschap van 1 sportvereniging of 1 cultuurinstelling. Je kunt een tegoedbon maar één keer gebruiken.
  5. Wil je met de tegoedbon de contributie van Olympia voor je kind betalen? Doe dan een kopie van de Rotterdampas met de naam en geboortedatum van je kind in de brievenbus van het bestuur in de hal. Je kunt het ook mailen naar Gaby Dols: secretaris@gcfc-olympia.nl. Uiteraard gaan we vertrouwelijk met je privé gegevens om.

  Sinds februari 2021 kun je de Rotterdampas ook als app op je telefoon zetten. 

  Met het tegoed op de pas voor kleding kun je niet het wedstrijdtenue en andere voor sportbeoefening benodigde materialen van Olympia kopen. Mogelijk kun je daarvoor gebruik maken van het Kinderfonds van de Brede School in Gouda. Hoe werkt dat?

 • Kinderfonds Brede School Gouda voor o.a. Olympia tenue

  Bij het Kinderfonds (voor kinderen tot 18 jaar) van de Brede School Gouda kun je een aanvraag doen om verplichte voetbalkleding en materialen vergoed te krijgen als je moet rondkomen van een minimum inkomen. De winkel (100% Voetbal) waar het Olympia tenue wordt verkocht, staat niet op de lijst winkels voor de Rotterdampas.

  Als ouder/verzorger kun je via het website Brede School / aanvraagformulier kinderfonds een aanvraag voor vergoeding van de verplichte kleding en materialen indienen. Dit formulier stuur je op of doe je in de brievenbus van De Brede School Gouda, waar je aanvraag wordt beoordeeld. Bij dit formulier doe je ook een offerte. Die offerte kun je opvragen bij de secretaris van Olympia, e-mail: secretaris@gcfc-olympia.nl.

  Heeft u vragen over of wilt u meer informatie over het Kinderfonds? Neem dan contact op met Ayse Candan (Brede School coördinator): 0182-527101.

 • Volwassenenfonds - (gedeeltelijke) vergoeding contributie/materialen 18+ met een minimum inkomen
 • Rotterdampas Gouda - tegoedbonnen voor sport tot 18 jaar