• Morgen, 1 maart start een nieuw Rotterdampas jaar

  |
  • 0
 • ROTTERDAMPAS

  Heb je een minimum inkomen en woon je in Gouda? Dan kun je vanaf morgen voor het komende jaar voor €5 een zogenaamde Rotterdampas met korting kopen bij de Gemeente Gouda. Voor je kinderen is de Rotterdampas dan (bij een minimum inkomen) gratis. Op deze gratis Rotterdampas voor kinderen staan automatisch een jeugdtegoed (€150) en twee tegoedbonnen voor sport&cultuur. Met deze twee tegoedbonnen kun je voor twee keer een half jaar de contributie van Olympia betalen. Let op: je kunt een tegoedbon maar een keer gebruiken voor een activiteit die je zelf kiest! 

  Een Rotterdampasjaar loopt van 1 maart tot 1 maart het jaar daarop. Iedereen die het afgelopen jaar al een pas met korting had heeft als het goed is van de gemeente een brief gekregen om de pas te verlengen. Belangrijk om te weten is dat de grens voor een minimum inkomen is verhoogd van 120% naar 130% van de bijstandsnorm.  

  VOLWASSENENFONDS

  Als je 18 jaar of ouder bent en je hebt een minimum inkomen kun je voor de contributie en aanschaf van kleding/sportmaterialen een vergoeding krijgen via het Volwassenenfonds. Ook voor het Volwassenenfonds is de grens voor een minimum inkomen verhoogd van 120 naar 130% van de bijstandsnorm.

  De grens is door de gemeente verhoogd omdat veel inwoners door de energiecrisis en prijsstijgingen nog meer in de financiële problemen zijn gekomen. 

  VRAGEN / HULP NODIG?

  Heb je vragen over het gebruik van de Rotterdampas of het Volwassenenfonds voor je lidmaatschap bij Olympia? Dan kun je vetrouwelijk terecht bij de secretaris van het bestuur Gaby Dols

  Wil je een Rotterdampas met korting aanvragen en heb je hierbij hulp nodig? De vrijwilligers van de Papierwinkel van het sociaal team helpen je graag hierbij. 

   

  Linken naar websites (zie ook onderstreepte tekst in het bericht):