• Nieuwe AED dankzij Businessclub Olympia!

  |
  • 0
 • De AED bij Olympia was aan vervanging toe. De aanschaf van een nieuwe AED zou een behoorlijke aanslag op ons budget zijn. Daarom hebben wij een aanvraag bij de Business Club Olympia ingediend. Zij zien ook de noodzaak van een degelijk werkende AED in en hebben de nieuwe AED in zijn geheel gefinancierd. Dank daarvoor!

  Gaby Dols, secretaris Olympia.

  ---------------------------------

  Wat is een AED?

  Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Zie voor meer informatie de website van de hartstichting

  Olympia heeft jaren geleden een eerste AED apparaat aangeschaft. Meerdere vrijwilligers hebben toen een reanimatie cursus en herhalingcursus hiervoor gevolgd. De kosten voor zo'n cursus worden door sommige zorgverzekeraars vergoed. Ons apparaat heeft dankzij adequaat optreden van vrijwilligers een leven helpen redden. Recent heeft de walking football groep op eigen initiaitief een training gehad van een van de deelnemers. Zie hun jubileumfotoboek (link op hun websitepagina). 

  ---------------------------------

  Eerste Hulp bij Ongelukken bij Olympia

  In de kerstniewsbrief van december 2021 heeft deze oproep gestaan:

  Vanuit het bestuur breken wij geruime tijd ons hoofd over het goed invullen van EHBO op onze vereniging. Om ook op dit gebied een veilige sportomgeving op Olympia te creƫren, willen wij via deze weg ouders van jeugdleden, seniorleden, leiders, trainers en andere betrokkenen oproepen zich aan te melden voor een EHBO-ers app groep.

  De gedachte is om bij calamiteiten op het Olympia-terrein een oproep te doen in deze app-groep. Degene die dan het dichtst bij de plek des onheils is, kan te hulp schieten. Dit lijkt ons de meest werkbare manier om EHBO op het terrein af te dekken. Ben je in het bezit van een EHBO-diploma, ben je BHV'er en wil je je aanmelden: graag! Stuur dan een mail met je naam en telefoonnummer naar secretaris@gcfc-olympia.nl. Doen!!