• O23-TEAMS CARROUSEL; SPELPLEZIER VOOR IEDEREEN STAAT OP 1!

  |
  • 0
 • Najaar O23-2 wordt O23-3, najaar O23-3 wordt O23-5, najaar O23-5 wordt O23-2 dit voorjaar. Waarom?

  De O23 teams spelen een najaars- en voorjaarscompetitie. Dit om spelen op een gelijkwaardig niveau en daarmee spelplezier te bevorderen. Alle teams spelen in dezelfde 1e klasse. De enige klasse die er is voor O23 (B-categorie). Zo werden ook onze vier O23-teams eind december door de KNVB in een nieuwe poule ingedeeld. Natuurlijk ga je gelijk kijken wie je nieuwe tegenstanders zijn. Tot verrassing van een van onze teams kwamen ze wel in een heel sterke poule terecht. Lekker gespeeld met 8 punten uit 9 wedstrijden. Maar tegenstanders in de nieuwe poule hadden het aanzienlijk beter gedaan in soms op papier ook nog eens sterkere poules. Vraag van hen aan de Olympia co√∂rdinator O23 en wedstrijdsecretaris za heren(B): kan dat aangepast worden? 

  De KNVB maakt de indeling niet zo maar. Daarbij zou een aanpassing voor ons team betekenen dat ook met een team van een andere vereniging geschoven zou moeten worden. We achtten de kans dus nihil. 

  We zijn daarom naar alle poules van onze eigen O23 teams gaan kijken. Conclusie: betere indeling kan door ruilen met elkaar. En als we ruilen, gelijk proberen met minder dezelfde tegenstanders als in het najaar in de poule in te delen. De teams besloten elkaar zo te helpen. We hebben contact opgenomen met de KNVB. Zij gaven aan bij de O23 indeling te kijken naar het puntentotaal in fase 1 en de regio. Een afwijkend aantal gespeelde wedstrijden voor deze punten bij onze teams (van 4 tot 10 wedstrijden in de 1e fase) verklaart mogelijk de indeling. Het KNVB advies naar Olympia als wij een andere indeling willen: intern regelen. 

  Dus daarom een carrousel van onze teams - drie teams spelen onder een ander nummer in het voorjaar dan in het najaar. Dat zullen we ook op de teampagina’s vermelden om ook tegenstanders goed te informeren. Groot compliment aan de O23 voor deze sportieve houding naar elkaar!