• Olympia en CVV Zwervers delen punten; er had misschien iets meer ingezeten ....

  21 feb 2022
  |
  • 0
 • Ondanks het barre weer en de stormachtige wind, leek het zowaar na lange tijd weer eens een beetje op een ouderwetse gezellige Olympia wedstrijddag met een volle kantine.

  Als mooi voorprogramma was daar de prijsuitreiking van de Grote Club Actie. Ondanks coronabeperkingen hadden de lotenverkopers (en kopers) enorm goed hun best gedaan en er was een fantastisch bedrag van bijna € 5.000 opgehaald. Grote complimenten aan de lotenverkopers en zeker ook aan het organiserende team! De winnaars waren VIP-gast en liepen met de spelers mee het veld op (foto). Ook de Business Club kon na lange tijd weer bij elkaar komen en dat was erg gezellig. Voor en na de wedstrijd werd weer bijgepraat en na afloop was er een heerlijk buffet verzorgd door onze sponsor Gelderblom Slagerij en Party Service Bodegraven.

  En dan werd er uiteraard ook nog gevoetbald. Onder moeilijke omstandigheden met de harde wind begonnen de technisch vaardige gasten uit Capelle sterk. Al in de eerste minuut moest doelman Robbert Dols redding brengen in een één-tegen-één situatie. En niet veel later kwam Zwervers alsnog op 0-1. Glenn Heuvelman verslikte zich in een bal op de rand 16 meter en zijn directe tegenstander profiteerde dankbaar en schoot de bal in de touwen. Daarna herpakte Olympia zich en was het duel meer in evenwicht zonder dat er nog echte doelkansen vielen te noteren in de eerste helft.

  Na de thee kwam Hamza Mehrach in het veld voor Tom de Joode. Olympia opende zeer sterk en al snel viel de gelijkmaker. Na een voorzet van Nadir Mohandis van links kon Dani Swets zijn voet net tegen de bal zetten voordat de Zwervers doelman kon onderscheppen. Een echte spitsengoal en dat bracht de 1-1 op het scorebord. Olympia bleef aandringen, maar moest scherp blijven op uitvallen van de behendige en snelle Zwervers aanvallers. In de 60e minuut was er een grote kans voor Olympia. Mo Belali was precies op tijd weggestuurd en kon alleen op de Zwervers goal af gaan. Zijn inzet ging helaas over het doel. De ingevallen Mo Irezzi bracht nog wat extra dynamiek in het spel en Olympia ging op zoek naar de voorsprong. Een kwartier voor tijd kwam de Olympia treffer er bijna na een scrimmage voor het Zwervers doel, maar de bal viel net niet goed. En drie minuten voor tijd was er nog een uitstekende aanval waarbij de bal via Mo en Hamza bij Joris belandde, maar zijn inzet werd net geblokt. In de slotminuut kreeg Olympia nog bijna het deksel op de neus uit een snelle tegenaanval. De bal leek langzaam het Olympia doel in te rollen, maar Robbert wist knap nog net op tijd redding te brengen. Zo konden beide partijen toch wel leven met een gelijkspel bij het laatste fluitsignaal van de prima leidsman.

  Door het terugtrekken van ONA, en omdat het enige punt dat ONA behaalde tegen Olympia was, liep Olympia toch wat in op de andere teams in de competitie. Maar het staat allemaal dicht bij elkaar en we gaan dus nog spannende maanden tegemoet. Olympia staat nu op de achtste plaats.

  Aanstaande zondag 27 februari speelt Olympia uit tegen Hilligersberg dat nu hekkensluiter is. Op zondag 6 maart speelt Olympia dan weer thuis tegen Spartaan ’20.

  De Olympia vrouwen verloren teleurstellend met 1-4 van Gilze, maar hebben nog veel wedstrijden te gaan in de competitie. Zij spelen pas op 20 maart de volgende thuiswedstrijd tegen het Brabantse Schijf.