• Olympia JO10-1stunt met overwinning op Sparta JO9-1

  6 sep 2021
 • Zaterdag 4 september stond met rood omcirkeld in de agenda’s van de spelers en ouders van Olympia JO10-1. Naast het feit dat deze dag de start was van het competitievoetbal, stond met Sparta BVO (prof jeugdopleiding) JO9-1 een fantastische wedstrijd op het programma. Voor het eerst mochten wij ons meten met een jeugdteam van een profclub!

  De meegereisde supporters die hadden verwacht dat Olympia JO10-1 onder de indruk zou zijn, kwamen bedrogen uit. Vanaf moment één drukten de jongens Sparta ver terug tot op eigen helft. Deze manier van voetballen met veel lef resulteerde in een prachtige ruststand: 3-0 voorsprong!

  In de tweede helft lieten de spelers van Sparta zien waarom ze in de opleiding van een profclub spelen. Olympia kwam (bijna) niet meer aan voetballen toe en waren genoodzaakt tot verdedigen. 2x hadden we een uitval en wisten we ook beide keren te scoren. Sparta scoorde in de tweede helft 4x, wat uiteindelijk genoeg was voor een zeer knappe overwinning: 5-4 voor Olympia JO10-1!!!

  Wat volgde was een enorme ontlading bij spelers en ouders. Maar ook wij trainers sprongen een gat in de lucht bij het eindsignaal. Het grootste compliment volgde na de wedstrijd. Trainer van Sparta JO9-1 Nathan Rutjes, bekend als oud-profvoetballer van o.a. Sparta en Roda JC, kwam Olympia JO10-1 feliciteren met de overwinning en het goede spel. Een groter compliment konden de spelers natuurlijk niet krijgen! En natuurlijk wilden ze nog een team foto met Nathan Rutjes om dit moment voor altijd te kunnen bewaren.

  Talenten, wat zijn wij ontzettend trots op jullie! Winnen en goed spelen tegen een BVO-team zijn er weinigen gegeven. Jullie hebben het wel voor elkaar gekregen, van harte gefeliciteerd!!! 

  Met sportieve groet, 

  Jullie trotse trainers Jasper Dijkhof en Sebastiaan van Groen