• Olympia klopt koploper Den Hoorn

  |
  • 0
 • Een lege tribune en geen toeschouwers langs de lijn. Als gevolg van de verscherpte corona-maatregelen was dat het treurige decor voor de thuiswedstrijd van Olympia tegen lijstaanvoerder SV Den Hoorn. Het was wel toegestaan om met corona toegangsbewijs zittend in het clubhuis of op het terras te verblijven en zodoende konden toch wel wat Olympianen de wedstrijd volgen. Zij zagen Mo Irezzi zijn thuisdebuut in de basis maken en dat deed hij zeer verdienstelijk.

  In de eerste helft was het spel in evenwicht, maar het duel speelde zich vooral af op het middenveld. Echte doelkansen waren er eigenlijk niet te noteren. Den Hoorn bleek een degelijke ploeg, maar er zat weinig variatie in het spel en aanvallend kon het niet gevaarlijk worden. De Olympia verdediging oogde weer zeer solide en op het middenveld waren Jip Kolenbrander, Nadir Mohandis en Mo Irezzi hun tegenstanders vaak de baas. In de laatste tien minuten van de eerste helft was dan ook Olympia dat regelmatig voor gevaar zorgde en wat mogelijkheden kreeg, maar geen grote kansen. Gescoord werd er niet en dus gingen we met de brilstand de theepauze in.

  Na rust was er aanvankelijk eenzelfde spelbeeld met wat meer dreiging van Olympia. En dat leidde in de 53e minuut ook tot een voorsprong. Rick van den Berg stuurde precies op tijd de snelle Tom de Joode weg op rechts. Die leverde een prima voorzet af en spits Dani Swets kon de bal binnenschieten voor de 1-0, een aanval ‘uit het boekje’. Ook daarna bleef Olympia komen er kwamen er nog kansen voor Dani en Mo Belali maar het bleef bij een minimale voorsprong. In het laatste kwartier ging Den Hoorn logischerwijs druk zetten om in ieder geval een gelijkmaker te forceren. Vooral uit hoekschoppen en vrije trappen werd gevaar gesticht voor het Olympia doel, maar doelman Robbert Dols greep steeds bekwaam in, gesteund door zijn verdedigers Glenn, Rick, Tim en Niels. Toch bleef het lang ‘billen knijpen’ omdat de prima leidsman flink wat minuten wegens blessuretijd liet doorspelen. Maar het sterke Olympia collectief wist de overwinning nap over de streep te trekken en opnieuw dus drie punten in een thuiswedstrijd door veel inzet en teamwork!

  Door deze driepunter komt Olympia op 10 punten, die allemaal in Gouda zijn gepakt. Donderdag 25 november speelt Olympia voor de beker tegen competitiegenoot Spartaan ’20. Op zondag 28 november staat de uitwedstrijd bij nieuwe koploper SC ’t Zand in Tilburg op het programma. Op zondag 5 december is de volgende thuiswedstrijd tegen CVV de Zwervers.

  Olympia 2 speelde een goede wedstrijd maar verloor nipt met 1-2 van SJC. Olympia 3 verloor de stadsderby tegen DONK met 0-1. De Olympia vrouwen en het 4e speelden niet.

  Onze veteranen behaalden hun eerste overwinning van dit seizoen: Olympia - ASC 3-2!