• Olympiaan en oud-bestuurslid Gijs van Sommeren overleden

  11 mrt 2021
 • Het trieste bericht heeft ons bereikt dat oud-Olympia bestuurslid Gijs van Sommeren gisteren is overleden. We wensen kinderen Tonny en Frank (oer-Olympiaan en speldendrager), verdere familie en vrienden alle sterkte met dit grote verlies.

  We ontvingen het volgende bericht van de familie:

  Lieve Olympia vrienden,

  Niet geheel onverwacht is onze vader Gijs van Sommeren van ons heen gegaan. Hij is vredig ingeslapen en wenst iedereen heel veel goeds toe.

  Tonny en Frank

   

  Gijs van Sommeren komt begin 70-er jaren bij Olympia nadat hij als leraar in Curaçao werkzaam is geweest en met zijn gezin naar Nederland terugkeert en in Gouda neerstrijkt. In Curaçao had de daar woonachtige oud-Olympiaan Jaap Bak enthousiast verteld over Olympia. En daar moest en zou zoon Frank dus gaan voetballen. Maar in eerste instantie meldde Gijs zich bij GSV dat destijds ook op het Olympia-complex speelde op het veld naast het Coornhert Gymnasium. Gelukkig werd die vergissing snel ongedaan gemaakt. Frank ging bij Olympia spelen en vader Gijs en moeder Annie maakten zich snel ook verdienstelijk als vrijwilliger bij Olympia en waren erg actief in het verenigingsleven. Gijs hield zich daarbij voornamelijk bezig met bouw- en accommodatiezaken en werd ook bestuurslid met die portefeuille. Bijgaand wat foto’s uit die tijd. Ook vonden spelers van buitenlandse teams die aan Olympia toernooien meededen vaak een fijn logeeradres bij de familie van Sommeren en er werd mee gegaan op buitenlandse voetbaltrips. Na een verhuizing naar de Flevopolder werd Olympia minder vaak bezocht, maar op klaverjasavonden werd de club toch vaak weer gevonden. Zoon Frank is al lid van Olympia sinds 1970 en uit hetzelfde hout gesneden. Na zijn actieve voetbalcarrière is hij ook al weer zeer lang als vrijwilliger actief op vele terreinen. Heel veel sterkte!

  Bestuur Olympia

 • 1973 opening nieuwe commissiekamer. Met o.a. Cock Hornis, Gijs van Sommeren en voorzitter Chris Karelse
 • 1980 Cock Hornis en Gijs van Sommeren bij de bouw van de nieuwe kleedkamers