• Olympiaan en speldendrager Bert Keij overleden

  5 jul 2022
  |
  • 0
 • We ontvingen het trieste bericht dat onze clubgenoot Bert Keij vandaag op 85 jarige leeftijd is overleden na een periode van afnemende gezondheid. We wensen zijn vrouw Tiny, familie, vrienden en ‘zijn’ Oldstars 1886 heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

  Bert ontving in 2020 de speld voor 70 jaar lidmaatschap en was vanaf 1 januari 1949 zonder onderbreking lid van onze club, dus maar liefst 73 jaar. Hij begon in 1949 op 13-jarige leeftijd met voetballen bij Olympia, eerder lid worden kon destijds nog niet. Vijf jaar later werd hij ook al coach van een jeugdteam.

  Na zijn militaire diensttijd ging hij spelen bij de volleybal afdeling van Olympia, in die tijd een zeer grote en sterke volleybalvereniging (later verzelfstandigd en gefuseerd tot Servylo). Daarna keerde Bert weer terug bij zijn jeugdliefde voetbal. Hij had ondertussen ook zijn KNVB trainersdiploma’s gehaald en was actief als trainer bij clubs in de regio zoals WSE, Schoonhoven en Stolwijk.

  Daarna heeft Bert nog jarenlang trainingen gegeven aan diverse Olympia elftallen. In 2002 werd hij wederom actief als jeugdtrainer toen zijn kleinzoon bij Olympia kwam voetballen. En vanaf 2016 werd Bert naast Vincent Govers actief als assistent-coach bij de ‘walking footballers’ van de Oldstars 1886 waar hij enorm van genoot. Bert was een enorme sportman die tot op hoge leeftijd zeer actief was bij Olympia, als activiteiten begeleider bij de Savelberg en bij Petanque Vereniging Gouda.

  Namens het bestuur,

  Edo Neefjes, voorzitter

 • Redactie: Bert is in 2020 samen met Tiny geinterviewd. Klik hier voor het interview.