zonnepanelen

OLYMPIA STREEFT NAAR EEN DUURZAME ACCOMMODATIE

Olympia streeft naar een duurzame accommodatie: goed voor het milieu en draagt bij aan lagere vaste lasten voor de club. Het clubgebouw, dat in 2014 is opgeleverd,  is duurzaam gebouwd. We gebruiken aardwarmte met een warmtepomp en hebben isolatieglas, water- en lichtsensoren. 

In 2019 zijn we nog een grote stap verder gegaan. Er zijn 234 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van ons clubhuis. Daarmee kunnen we volgens Wattco 73.000 kWh aan energie opwekken, zo’n 70% van ons energieverbruik. Zo helpt Olympia mee om het klimaat te beschermen. Ook levert dit een flinke besparing op de energierekening op, en dit is een van de grootste kostenposten voor Olympia.

Na het eerste jaar zonnepanelen, op 22 maart 2020, staat de energiemeter op 67,16 MWh. 

Het zonnepanelen-project is tot stand gekomen dankzij donaties van leden, sponsoren/bedrijven, de businessclub en subsidies van de landelijke en provinciale overheid en een bijdrage van de Rabobank. En natuurlijk de inzet van vrijwilligers bij het opzetten, begeleiden uitvoering en onderhoud van het project.

Een veld heeft medio 2019 LED verlichting gekregen. Een volgende stap in duurzaam. 


We hebben vanuit Olympia ondertussen andere verenigingen op weg geholpen door onze opgedane kennis te delen. Wil je meer informatie? Neem contact met ons op.