• WEDSTRIJDVERSLAG ONA en Olympia delen punten na spannende stadsderby

|
    • 0
  • Op het sfeervolle sportcomplex van ONA waren de bezoekers vandaag in grote getale opgekomen omdat er eindelijk weer eens een heuse stadsderby in de zondag 1e klasse op het programma stond. Een lekker herfstzonnetje en een mooie vuurwerkshow vooraf als opwarmertje voor wat een meer spannende dan hele goede voetbalwedstrijd zou worden.

In de eerste helft speelde Olympia verzorgder voetbal en was meer in balbezit. ONA trainer Koos Waslander had na twee fikse nederlagen de verdedigingslinie versterkt en de duels werden fel gespeeld in de beginfase. Zo was er voor de bezoekers aanvallend weinig ruimte om te voetballen. Die tactiek werkte goed want na 18 minuten nam de thuisploeg de leiding. De technisch vaardige ONA rechterspits passeerde zijn direct tegenstander binnendoor en schoot de bal met links in de korte hoek achter Robbert Dols voor de 1-0. Dit tot grote vreugde van het thuispubliek. Maar zes minuten later werd de stand alweer gelijkgetrokken. Uit een ingestudeerde hoekschop belandde de bal voor de voeten van Joris van den Ban die snoeihard uithaalde en zo de 1-1 gelijkmaker kon aantekenen. Daarna waren er nog kansen voor beide ploegen. Voor Olympia bracht Robbert in het doel twee keer knap redding. Aanvallend kon Joris een voorzet van Dani net niet binnenschieten en op slag van rust ging een inzet van Hamza Mehrach, na aangeven van Joris,  net naast het ONA doel. Zo gingen we aan de thee met een 1-1 stand in een wedstrijd die nog alle kanten op kon.

Na de pauze werd het voetballend allemaal wat minder. Aanvankelijk had ONA wat meer dreiging via een aantal hoekschoppen en individuele acties van de vleugelspitsen. Halverwege de tweede helft kwam pas de eerste grote kans voor Olympia. Een voorzet van Mo Belali werd door Joris net naast geschoten. Even later kwam Olympia toch op een 1-2 voorsprong. Uit een hoekschop soleerde Mo door de ONA verdediging en zijn harde voorzet werd door een verdediger in het eigen doel gewerkt. Heel lang kon Olympia niet genieten van deze voorsprong, want twee minuten later lag de bal aan de andere kant alweer in het net. Een lange bal kon door de vrijstaande linkerspits worden aangenomen en zijn voorzet werd bij de tweede paal van korte afstand in het Olympia doel geschoten voor de 2-2. In het laatste kwartier zakte het tempo wat in, maar voor beide teams waren er nog wat gevaarlijke momenten. Bij Olympia kon invaller Lucas Min net niet bij een voorzet en even later belandde een schot van Hamza op de paal. Bij ONA dreiging kon de Olympia verdediging steeds op tijd ingrijpen en anders was er altijd nog Robbert die redding kon brengen. Vlak voor tijd claimde ONA nog een strafschop toen de linkerspits op de rand 16 meter tegen de grond ging, maar de prima arbiter stond er bovenop en toonde geel voor een schwalbe, en daar was weinig protest tegen.

Zo eindigde deze meer spannende dan goede stadsderby in een 2-2 gelijkspel en daar kon eigenlijk iedereen wel goed mee leven. Prima ook om te zien dat de duels soms hard maar vooral fair werden gespeeld en spelers, begeleiding en arbitrage sportief en respectvol met elkaar omgingen.

Volgende week zondag 17 oktober is de volgende thuiswedstrijd van Olympia tegen het ambitieuze Haagse VUC. Op dinsdag 12 oktober speelt Olympia om 20.00 uur thuis voor de beker tegen ODB uit Den Haag.

Olympia 2 verloor vandaag met 2-1 bij stadgenoot DONK. De Olympia vrouwen verloren in het West-Brabantse Schijf met 2-0 bij van de gelijknamige voetbalvereniging.