• Onze club

  Welkom op de website van Olympia!

  GC&FC Olympia is opgericht op 1 juni 1886 en is een van de oudste voetbalverenigingen van Nederland. Een actieve vereniging met een breed activiteitenaanbod en ruim 1.000 leden. Olympia was van oudsher een zondagclub. Seizoen '22/'23 is de overstap gemaakt door ons eerste elftal naar de zaterdag 1e klasse vanwege het sterk dalende aantal zondagteams in de eigen regio en wensen vanuit de spelersgroep. De C in onze naam verwijst naar cricket. Via cricket is het voetbal van Engeland naar Nederland overgekomen. De cricket afdeling is jaren geleden zelfstandig verder gegaan op de locatie Groenhovenpark in Gouda. 

  Op deze website aandacht voor de rijke historie van onze club. Olympia kenmerkt zich door de focus op: 

  1. sportief en correct gedrag
  2. betrokkenheid van de leden
  3. traditie en evenementen.               

  Sportaanbod  

  Onze kernactiviteit is competitie veldvoetbal. Seizoen '23/'24 starten 38 jeugdteams, waaronder 5 meidenteams, in de KNVB-competitie. Daarnaast spelen 8 herenteams en 1 vrouwenteam in de competitie op zaterdag. Ons eerste elftal heren komt uit in de 2e klasse. Op zondag speelt alleen nog Olympia 35+ (veteranen) competitie. Op de vrijdagavond hebben we 2 vrouwenteams (18+ en 30+) in de competitie in toernooivorm 7x7.  Teams doen soms ook mee aan andere competites zoals de Rijnmondcup (selectieteams) en Groene Hart Competitie (Voetbalschool). Alle jeugdteams en veel seniorenteams trainen twee keer per week op ma/wo of di/do. Ieder competitieteam heeft een eigen websitepagina.  

  Wekelijks sportaanbod naast competitievoetbal: 

  Activiteiten 

  Olympia is een vereniging die midden in de maatschappij staat. Er zijn tal van activiteiten voor leden en voor niet-leden, voor de jeugd en senioren of voor beiden, waar u op de websitepagina's onder evenementen, maatschappelijk, de agenda (Homepage) en Facebook Olympia en Instagram informatie kunt vinden.  

  Velden

  We beschikken over een prachtige duurzame accommodatie met twee kunstgrasvelden met verlichting en een natuurgras wedstrijdveld (zie plattegrond hieronder). Veld 3 heeft sinds seizoen '23/'24 ook verlichting waardoor de hoognodige wedstrijdcapaciteit is uitgebreid. Daarnaast zijn er twee pannavelden en een jeu de boules baan op het Leen den Braber Plaza door de vereniging zelf aangelegd, een natuurgras trainingsveld met verlichting en is er een mini speeltuin voor onze jongste bezoekers. De speel/trainingsvelden en kleedkamerblok huren we van de gemeente Gouda via SPORTPUNTGOUDA. 

  Vrijwilligers

  Zonder vrijwilligers geen Olympia! Hun inzet is onbetaalbaar; zij zijn het goud van onze vereniging. Olympia voert een actief vrijwilligersbeleid.

  Ben je op zoek naar een contactpersoon voor een bepaalde activiteit? Kijk dan op de websitepagina van die activiteit of op de pagina met het commissies-overzicht. De bestuursleden vind je hier

  Sponsoren 

  Onze sponsoren zijn heel belangrijke partners voor de club. Over sponsormogelijkheden en onze actieve businessclub vindt u meer informatie onder sponsors. 

  Adres 

   

  Ter informatie: November 2020 is de website van Olympia slachtoffer geworden van een randsomware attack bij de provider, waarbij de content grotendeels verloren is gegaan. Deze website is in de weken daarna gebouwd door vrijwilligers en half december 2020 online gegaan. Nieuwsberichten e.d. gaan hierdoor niet verder terug dan tot half december 2020. Linken vanuit Google en andere zoekmachines naar eerdere berichten / oude websitepagina's geven hierdoor een foutmelding bij openen.