• Opnieuw puntendeling voor Olympia tegen CVV Zwervers

  11 okt 2020
 • Olympia had in de eerste helft veel balbezit tegen het ver inzakkende Zwervers. Maar de bezoekers waren snel in de omschakeling en kwamen zo op 0-1. Vlak voor rust kwam de gelijkmaker door Leroy Brank die de bal uit een hoekschop hard tegen de touwen kopte. Na rust waren de partijen aan elkaar gewaagd maar echte scoringskansen deden zich nauwelijks voor en zo bleef het bij 1-1 en een puntendeling.

  Generaties Olympianen hebben al veel meegemaakt bij de club sinds de oprichting in 1886. Maar een thuiswedstrijd zonder publiek, dat was toch weer iets nieuws. Maar ook een treurige ambiance voor de thuiswedstrijd tegen het verrassend goed aan de competitie begonnen CVV Zwervers. De bezoekers uit Capelle lieten zich in de eerste helft heel ver terugzakken. Olympia moest het spel maken en had veel balbezit. In de openingsfase was er een kans voor Dani Swets die zijn inzet net voorlangs zag gaan. In de 17e minuut kwam Zwervers tegen de veldverhouding in op voorsprong. Balverlies van Olympia in de opbouw leidde een snelle Zwervers aanval over rechts in. Het lukte de aanvaller om de bal in de korte hoek achter doelman Robbert Dols te schieten voor de 0-1. Daarna weer de opgave voor Olympia om gaten te vinden in de Zwervers defensie die zich met tien man had geposteerd in en rond het 16 meter gebied. Het lukte Olympia niet echt om gevaarlijk te worden, maar toch kwam in de 39e minuut de gelijkmaker op het bord. Uit een hoekschop van Mo Belali wist Leroy Brank de bal met het hoofd hard in het doel te knikken voor de 1-1.

  Na de pauze was het duel meer in evenwicht qua balbezit en zocht Zwervers ook wat meer de aanval. Maar de aanvallen werden vaak onderbroken door de sterk spelende Fokko Bruning, en ook de Olympia defensie stond goed met Oudie op rechts, Glenn en Leroy in het centrum en Niels op links. Aanvallend was er te weinig stootkracht bij Olympia en zo kwamen beide ploegen niet meer tot scoren en bleef het bij een 1-1 eindstand.

  Zondag 18 oktober speelt Olympia uit tegen Unitas ’30 uit Etten-Leur. Op 25 oktober staat de volgende thuiswedstrijd op het programma tegen DOSKO uit Bergen op Zoom. Dit alles onder voorbehoud van verdere Covid-19 maatregelen.

  Olympia 2 won met 3-2 van Wilhelmus. Olympia 3 speelde met 2-2 gelijk tegen Excelsior ’20. De Olympia vrouwen verloren met 0-3 van het Waalwijkse Baardwijk.